pondělí 6. října 2014

Medvědí manželská romantika

V nelehkém období, kdy jsem po zákeřném útoku zdivočelé vosy vypadala jako mongolská královna krásy, se mi příliš nechtělo opouštět bezpečí domácího hnízda. Pokud jsem dodržovala pravidlo vyhýbat se pohledu do zrcadla, dařilo se mi zapomenout, že se výrazně podobám ptakopyskovi kříženému s dýní. Nepovažovala jsem za nutné, aby s touto skutečností byly seznámeny všechny dámy v konzumu.


Můj vzhled byl natolik interesantní, že se mě zcela nepokrytě bál náš jorkšíří Terorista a i jindy velmi tolerantní Kačenka dávala najevo, že něco není v pořádku. Při pokusu vlísat se jí do přízně kostičkou z buvolí kůže, pro kterou by vypustila duši, si odfrkla a ostentativně (s výrazem "mám svoji hrdost a s něčím tak divným se nebavím") usedla Medvědovi k nohám.

V Medvědovi, poněkud vynervovaném mým bloumáním po domě, se probudil činorodý duch. Zřejmě usoudil, že nastal čas projevit se jako chápavý a citlivý manžel, který své choti v jejích těžkých chvílích stojí neochvějně po boku. Pod záminkou vyvenčení Kačenky a sběru hub mne vylákal na romantickou procházku. Pochopitelně zcela mimo dosah civilizace a tudíž i čumilů.

Nápad zahalit se po vzoru muslimských žen do hidžábu mi rozmluvil s tím, že procházku začneme až po několikakilometrové jízdě autem, v liduprosté oblasti. Vyzbrojena slušivými gumovkami, košíkem a rybičkou jsem se začala těšit na krásné, klidné odpoledne v lese.

Bylo po dešti, sluníčko se vykulilo z mraků a všechno vypadalo až podezřele idylicky. Záhy se ovšem ukázalo, jak diametrálně se liší má a Medvědova představa o romantice. Moje podezření, že spíše než o procházku se bude jednat o vojenské bojové cvičení, se záhy změnilo v tvrdou realitu.

Pochod solidním močálem, který mi chtěl sežrat gumovky, mě poněkud zmáhal. Situaci mi neulehčovala ani Kačenka, jež měla potřebu neustále kontrolovat, jestli se nehodlám ztratit, a tudíž mě pilně obíhala, vířila bláto a cákala na mě převelice smrdutou vodu.

Medvěd se mne snažil uchlácholit tvrzením, že co nevidět bažina skončí a my budeme v krásném lese. Na mou otázku, jak to může vědět, mi ozřejmil, že to tady zná, ježto tu jezdí na čtyřkolce. Dál už mi nemusel vysvětlovat nic, všechno mi bylo přehledně jasné. Bylo mi dopřáno na vlastní kůži poznat jeho oblíbenou lokalitu. Jak jen jsem mohla být tak naivní a myslet si, že se trochu projdeme, Kačenka si zaskotačí a jako bonus najdeme pár hříbků.

Po zhruba pětikilometrovém prodírání se roštím, vytahování holinek z bláta, tahání ostružinových větví z vlasů a domlouvání Kačence, aby mě neválela v ostřici, jsme skutečně dorazili do slíbeného lesa. Moji poněkud podrážděnou nervovou soustavu lehce zklidnilo kolo překrásných křemenáčů, které jsem našla během chvilky. K zahození nebyly ani žluťoučké polštáře lišek kam oko dohlédlo. Jako rušivý element se opět projevila Káča, jejíž jedinou touhou bylo co nejvíce lištiček rozdupat.

Idylka trvala přesně deset minut. Pak se otevřela nebesa a začal totální liják. Medvěd zavelel k ústupu. Tentokrát zvolil jinou trasu a k autu mě poklusem dohnal po lesních cestách, na kterých bylo bláta jenom tolik, abych na něm několikrát velmi elegantně uklouzla a trochu se zválela.

Zcela v souladu s duchem našeho romantického odpoledne přestalo pršet v momentě, kdy auto bylo na dohled. Na záchranu čehokoliv již bylo ovšem pozdě. Káča promočená, s ocasem plným lopuchových kuliček, já s blátem nejen na zadku, ale i v ofině, Medvěd rovněž jako prase. Krása stíhala nádheru.

Jedno se ale Medvědovi povedlo. Během celé bojovky jsem si ani jednou nevzpomněla, že vypadám jako rozšlápnutý meloun.



Kromě několika tun bahna jsem si domů přinesla i tyto záhadné větvičky. Věřím, že VendyW mi poskytne zasvěcenou informaci, o jaké roští se jedná.


59 komentářů:

  1. Zazitky to naskutku bojove a sposob liecby vysostne zaujimavy!

    OdpovědětVymazat
  2. Tys to přežila bez zlomenin a nutně následující sádry? Je vidět, že se vypracováváš.. symbolicky ti uděluji medaili za chrabrost...     

    OdpovědětVymazat
  3. Poradím, proč bych neporadila Je to brslen zvaný biskupská čepička. Podle tvaru plodů i barevnosti.

    OdpovědětVymazat
  4. Páni, ty jsi měla dobrodrůžo, jako při objevování Amazonie
    Větvičky pochází z brslenu a jako hodně malá jsem věřila, že si z těch plodů dělají skřítci čepičky.

    OdpovědětVymazat
  5. Při sugestivním líčení tvých útrap mi vytanul na mysli film Král Šumavy a Jiřina Švorcová, tonoucí v močálu. Já se močálů děsně bojím Přežila jsi chválabohu, veselé čtení bude pokračovat !

    OdpovědětVymazat
  6. co bych za to dala, kdybych se mohla elegantně sklouznout. To když už tak už - opatrně jdu i po rovině a pohled na mě je pro legraci, natož když je terén. V takových situacích vypadám stejně směšně, jako bych byla opíchaná ... tou vosou

    OdpovědětVymazat
  7. Hlavně, že to dobře dopadlo. Taky se mi vybavil film Král Šumavy, když jsem to četla. Ale jinak hezky napsáno.

    OdpovědětVymazat
  8. No vidíš, jak pozorného máš manžela     

    OdpovědětVymazat
  9. Přesně mám názor jako Chudobka1970 - vidíš, jak je fajn,že tě tvůj manžel seznámil se svým koníčkem, aby jsi viděla, že to také není žádný med, válet se furt v bahně!
    Říká se, že protiklady se přitahují, myslím, že vy jste v mnohém téměř dvojčata!

    OdpovědětVymazat
  10. [1]: Léčba šokem [2]: Medaili symbolicky přijímám a vystavím si ji na čestné místo. Trochu mě mrzí, že mi tak málo věříš [3]: Já to věděla, že nezklameš. No vida, brslen, to by mě nenapadlo. Tady toho rostou mraky. Děkuju [4]: Ono to fakt vypadá jako mrňavé čepičky. V teple se navíc trochu otevřely a vylezly z nich takové žluté kouličky [5]: Tohle byl sice šumavský močál, ale jen takový cvičný. Tedy alespoň v to doufám. Medvěd se dušoval, že není hluboký. Každopádně byl naprosto úžasný, co si budeme povídat. Je snem každé ženy trochu se poráchat v bažině [6]: To jsem si jen namlouvala, že kloužu a padám převelice elegantně. Náhodný pozorovatel by zřejmě došel k názoru, že se tam válím jako hrošík lyberijský [7]: Dopadlo to výborně. Místo rozjímání nad oteklou hubou jsem uvařila celkem slušnou houbovku.[8]: Nevím, jestli je můj manžel pozorný. Ale v každém případě si na něj musím dávat pozor [9]: Bez některých informací a zkušeností bych se v klidu obešla Ba ne, my jsme dokonalé protiklady. Po týdnu stráveném v naší domácnosti bys mi to potvrdila

    OdpovědětVymazat
  11. Chlapská romantika k nezaplacení!!! Ale aspoň splnil co slíbil, žádnou živou duši jste nepotkali... (ale kolik utopenců v blátě, o tom raději ani nechci přemýšlet ;) )

    OdpovědětVymazat
  12. [3]:
    Brselen, pch, brslen, buď ráda, žes nenarazila na bludný kořen...

    OdpovědětVymazat
  13. ...ten Medvěd musí býti fantastická chlap.Není nad to se řídit heslem : SPORTEM KE ZDRAVÍ...

    OdpovědětVymazat
  14. [13]: Co víš, co když ji tam chtěl někde v močále nechat. Ale to ne, určitě, kdo by mu pak uvařil tu houbovku. Otok splaskne, šatstvo se vypere, pes vykoupe, žena také a je vše v cajku.   

    OdpovědětVymazat
  15. [3]:Musím protirečiť! Biskup volal môj otec onú špičku na zadku upečenej husy. To nemôže byť kvetina, oder?

    OdpovědětVymazat
  16. Muží málokdy zklamou Ta biskupská čepička je moc hezká.

    OdpovědětVymazat
  17. J. taky moc ráda houbaří v nejtemnějších a nejdivočejších hvozdech a tvrdí, že právě tam rostou praváci, je k vzteku, že často má pravdu. Já takové houbaření odmítám, pamětliva svého sklonu zakopnout o každou travičku a tak vždycky říkám, buď mě zavez do pěkného přehledného lesa, kde se dobře chodí a nebo si běž sám. A tak chodí sám.   
    Ta větvička je moc krásná, dekorativní, vůbec tuto rostlinu neznám a tak děkuji za pobavení i poučení.

    OdpovědětVymazat
  18. [15]:Nejen husy ! Veškeré drůbeže. Jak jsem psala je to kvůli tvaru a barvě.....

    OdpovědětVymazat
  19. [11]: Je fakt, že chlapi mají vnímání romantiky nějak posunuté. Nevím, jestli úplně všichni, ale u nás doma to platí stoprocentně [12]: Bludný kořen ve spojení s močálem, to by fakt mohlo dopadnout fatálně. Mohla jsem se v té ostřici mydlit ještě teď.[13]: Pokud mě chtěl donutit sportovat, mohl mi koupit třeba švihadlo Proč hned přespolní běh.[14]: Ruženko, i tohle mě napadlo Musím být ostražitější [15]: Jejda, pěkně vypečený husí biskup, to je lahůdka Medvěd ho nejí, tak ho mám vždycky pěkně pro sebe.[16]: Ten můj nikdy. Ve výmýšlení blbostí je spolehlivý jako švýcarské hodinky [17]: U nás moc přehledných a pohodlných lesů není. Proti divočině celkem nic nemám, jen ten močál byl jaksi bonus navíc

    OdpovědětVymazat
  20. [18]:Aha! Tak teraz uz viem, preco mam radsej zensky zadocek, nez nejakej upecenej husy - ja moc na biskupov nie som.

    OdpovědětVymazat
  21. Příroda je lék na všechno - a pak společnost milujících kolem. Trochu mi to připomnělo pohádku Nesmrtelná teta, jak si "krásný" Matěj vede k oltáři Bohdalovou. Třeba si Medvěd myslel, že bahenní koupel promění jeho Bohdalku zpátky v mengano Mimochodem, Nesmrtelná teta je teď povinné dívání u nás doma - pořád dokola. Už dlouho nebyl Krteček, začínám pociťovat abstinenční příznaky...

    OdpovědětVymazat
  22. Přesně jak píše Nartaya. Příroda je lék na všechno. Proto se taky takovému několikahodinovému přesunu v lese daleko mimo civilizaci zážitkově nic moc jiného nevyrovná. Žádné otravné společenské konvence a tlachání. Místo toho jen obklopení větrem, živly, šumícími stromy, hromadami listí, dalekými kopci a občas i nějakým tím nejistým povrchem, se kterým se musí poutník s radostí porvat.Akorát je tu trochu problém s nevyrovnaností kondice a limitů snesitelnosti prostředí jednotlivých účastníků. A v tomhle se chlapi shodnou, že ženy jsou jako malé děti. Nemají fyzičku, kdejaká hloupost je tlačí. Buď je horko nebo zima, moc prší nebo zase dlouho neprší. A kdy už tam budeme. Prostě jen o pár centimetrů vyšší a těžší děcko. Nedokážou si dospěle vychutnat ty překonané strasti dokončené cesty. Pokud chlapi zůstávají malými kluky ve své hravosti až hračičkovosti. Tak holky zase zůstávají malými holčičkami v téhle nepřizpůsobivosti přírodě a taky v neustálé snaze chápat celý svět jen jako hromadu nějak fungujících, dobře uzavřených  krabiček, o kterých nikdy nebudou mít snahu chtít vědět něco víc zevnitř. Prostě jsme jiné světy a někde se musíme potkat a přizpůsobit svá tempa, aby byly taky nějaké společné zážitky ...

    OdpovědětVymazat
  23. ...já si stejně myslím,že MEDVĚD je geniální.Už jen to,jak to všechno vymyslil....

    OdpovědětVymazat
  24. [21]: Tak to mu opravdu nevyšlo. Po smytí blátíčka jsem to zase byla já, v celé své vosou vylepšené kráse [22]: A víte, že máte vlastně pravdu? Určitě ne všechny, ale mnohé ženy jsou takové, jak je popisujete. Nekomplikujeme si život přemýšlením, PROČ mixér funguje, nám prostě stačí, že JEN funguje A fyzicky jsme mnohem křehčí nádoby než statní muži. Medvěd může skály lámat, já jen tak pírka přenáším [23]: Moc by za to nedala, že ho jen osvítil náhlý nápad. Jako vždycky

    OdpovědětVymazat
  25. [10]: /2 Ale kdeže, moje důvěra v tebe je bezmezná. jen vím, že máš poněkud "křehčí kosti"   

    OdpovědětVymazat
  26. Ty jsi vůbec nepochopila, že nešlo o žádnou houbařskou procházku, ale že šlo ve skutečnosti o pěší rekognoskaci terénu vhodného pro ježdění čtyřkolkou. A tebe si Medvěd vzal sebou jen jako pojistku, že kdyby nečekaně zapadl do bažiny v místě bez telefonního signálu, tak aby mu měl kdo doběhnout pro pomoc.

    OdpovědětVymazat
  27. [19]: (13) Švihadlo v tvých rukou? No, já nevím? Prudce svištící a rotující provaz, na konci dřevěné "nunčaky" a zběsilé poskakování. To by už z principu nemohlo dopadnout dobře. Nakonec bys místo tužení těla mohla dopadnout jako otlučený a polámaný kokon omotaný špagátem.  

    OdpovědětVymazat
  28. [25]: Myslíš, že je to jenom kostmi? Že by křehčí kosti nějak nalákaly vosu k bodnutí přímo do úsměvu?

    OdpovědětVymazat
  29. [24]: Tímhle jsi mě zabila Picnu se smíchy

    OdpovědětVymazat
  30. [25]: Jo, já jsem taková éterická bytost [26]: Podceňuješ mě, ale odpouštím ti Že mě vláčí svou oblíbenou čtyřkolkářskou trasou, mi docvaklo v momentě, kdy prohodil několik zcela jednoznačných poznámek. Holt mi chtěl dopřát ten úžasný pocit, který zažívá, když se zcela dobrovlně válí v bahně.
    Rozhodně se mnou nepočítal jako s rychlou spojkou v případě jakékoliv nehody. Moc dobře ví, že bych se z toho pitomého lesa sama nevymotala ani za měsíc [27]: Musím se asi smířit s myšlenkou, že už tě nikdy nepřesvědčím, že jsem zcela normální, velmi bystrá a velmi samostatná bytost Budu sem muset začít sázet články, ve kterých vynikne má zářivá inteligence a které jsem zatím ve své nekonečné skromnosti nenapsala [28]: Tak to mě tedy zajímá. Co podle tebe nalákalo vosu, aby mě hryzla do huby? Zatím jsem se domnívala, že to byla ta inkriminovaná bluma, o kterou se vosa nehodlala dělit.[29]: Žádné picání nebude. Kdo by mě informoval o pikantnostech ze života s Hanbalánkem a upřímnou Outěžkou?

    OdpovědětVymazat
  31. [24]: Jojo, tohle "JEN" mě vždycky fascinuje. Radši si do své hlavy komplikovaně uloží 45 pravidel, co s takovám strojem-krabičkou mohou a nemohou dělat, aby se nerozbil a dělal to co má, než by si do hlavy uložily jen 8 podstatných věcí z jeho vnitřní struktury a pár jednoduchých logických pravidel, na základě kterých si těch 45 pravidel člověk může kdykoliv znovu zdůvodnit a nemuset si je slepě pamatovat. Tohle jsem zaregistroval u spolužaček na střední škole a potkávám se s tím u dalších žen stále znovu a znovu. Jako by nevěřily své logice a drtivě spoléhají na sloní paměť. Ale je to prý fakt dáno spíš geneticky než kulturně, takže s tím stejně nikdo nehne.

    OdpovědětVymazat
  32. [31]: No jo, takhle jsme asi holt nastavené Vám mužům třeba zase stačí, že vám svíčková JEN chutná a nepotřebujete vědět, jak přesně se vaří

    OdpovědětVymazat
  33. Jé to jsem si krásně početla, přesně podle pravidla, že na cizím neštěstí se člověk nejvíc pobaví. Ale nejsem škodolibá a soucítím s tebou, jen jsi to tak báječně napsala, že jsem nemohla jinak, než se dobře bavit. Já když jdu s manželem do lesa, tak mám zas jiný problém. Stačí mi 3x obejít smrček a už nevím, kde jsem. Takže místo sbírání hub, mám oči na stopkách a hlídám si pobíhajícího manžela, abych nezabloudila.   

    OdpovědětVymazat
  34. [28]: /25
    Možná že jsem měla napsat křehčí kosti s příchutí lahodné blumy...     

    OdpovědětVymazat
  35. [32]:Jo, to je fakt. Akorát na mě nikdo nesmí přijít se 40 pravidly jak a kdy mám jíst svíčkovou. To kdyby hrozilo, tak se jako správný muž zeptám PROČ a kompletně si tu svíčkovou zanalyzuju do posledního gramu koření abych si mohl aspoň půlku těch pravidel, jako zcela nesmyslnou, vyškrtat. Ovšem rozebrat se ta věc musí vždycky, aby člověk věděl, kterou tu půlku vyškrtat. A rozhodně jen nevěřit "odborníkům", autorům těch 40 pravidel

    OdpovědětVymazat
  36. Jakmile muž vymyslí procházku lesem, zavání to vždycky plahočením se a průserem... Ale snaha se cení! Koneckonců, bahenní koupel je blahodárná. Jen teda nevím, jestli sena ní nepoužívá nějaký speciální bahno...

    OdpovědětVymazat
  37. " Medvědí manželská romantika
    ... myslel jsem :  ,,to se mne  sotva týká,,..... přišel jsem domů  již  takřka ráno
    okno je dokořán... ,, vyvětráno ,,
    ... však zima je ! ,, ženo, jsi na palici ,, ?... Nuže :  zavřel jsem okenici,
    uleh jsem, ženu plesk po zadnici ...Však žena ... ??  sežrána medvědicí ?
    naklonil jsem se ještě více...Ano !! v posteli medvědice !!!"" Já budu matkou,  - ty budeš táta,
    budeme spolu mít  medwíďata !
    .... žíti tu budeme do sta roků !"... " Obluda sáhla mi do rozkroku !!
    ... ať mi to věří kdo ... nevěří !!".... Yann  Wolemann  vyběhl  ze dveří !

    OdpovědětVymazat
  38. [30]: (27) Vzhledem k tomu, jakou trubkoidní image sis tady sama vybudovala, tak jsou myslím jakékoliv budoucí samooslavné články zcela marné.

    OdpovědětVymazat
  39. Hezké, i když obávané počteníčko, jak to dopadne. Ale: Všechno je dobré, když to dobře končí. A máš hned znamenité téma na super článek. Tvá senzační literární jazyková obratnost by dokázala vyprodukovat elegantní a decentní esej i z pobytu na pustém ostrově.

    OdpovědětVymazat
  40. [33]: S orientací v neznámém terénu mám taky problém. Ale umím velmi dobře číst v mapách. Provedla jsem Medvěda zcela bezpečně přes noční Madrid (tehdy ještě nebyly navigace) a to i přes to, že jsem měla mapu vzhůru nohama. Dodnes je za to na mne náležitě hrdý [34]: Tak nevím, jestli je to lepší [35]: Teď už je mi to poměrně jasnější [36]: Řekla bych, že zcela určitě používá. Jistě tak nesmrdí [37]: Těžká jsou rána opilcova [38]: Zcela jsi mi vzal chuť do života. Musím se nad sebou hluboce zamyslet a pravěpodobně dojdu k poznání, že mě trubkoidní image pranic netěší a nadále bude lepší pouze číst ostatní blogy a psaní pověsit na hřebíček. Chybí mi tu plačící smajlík.[39]: Beuško, pobyt na pustém ostrově by se mi momentálně velmi líbil. Kdyby to šlo, tak alespoň na dvě hodiny denně A děkuju

    OdpovědětVymazat
  41. Našla si křemenáře a lišky, jedny z nejlepších hub, takže to zase nebyl tak špatný výlet.

    OdpovědětVymazat
  42. [41]: Nebyl, to je pravda. Jen byl poněkud odlišný od mých původních představ. Mně jsou lišky převelice sympatické, protože v nich nikdy nesídlí červíci. A navíc jsou moc dobře vidět

    OdpovědětVymazat
  43. Já bych s tebou klidně měnila. Tu procházku. A spokojila bych se i bez lišek a křemenáčů, pár hříbků a nějaká bedla by naprosto stačily :)
    Letos jsem se k houbaření vůbec nedostala, jen pořád vidím jak se po internetu každou chvíli někdo chlubí co našel a co z toho uvaří... Dokonce už prej rostou i okolo naší chaty, kde deset let nevylezla ani prašivka. Ech.Snad jsi ten zážitek pak Medvědovi moc nevyčetla, přece jen, základní cíl (zapomenout na vzhled obličejíku) splnil ;)

    OdpovědětVymazat
  44. Lidi jezdí do lázní na bahenní koupele za nekřesťanské peníze a tys to měla zadarmo i s galantním doprovodem

    OdpovědětVymazat
  45. Pěkně popsaná manželská romantika
    Znám ji, taky ji občas tak nádherně zažívám
    Větvičky jsem už taky viděla, ale jméno neznám

    OdpovědětVymazat
  46. Tomu říkám pěkná manželská romance, aneb nepohodou utvrzované vztahy. A akce dopadla dobře - viděla jsi Medvědovo oblíbené relaxační místečko, našla jsi pár chutných hub, proběhla se i Kačenka a ve finále jste byli všichni stejně zaliskaní.
    Náhodou, to mohl být prima den, pokud byl zakončen nějakou štamprličkou nebo aspoň svařákem na rozehřátí...   

    OdpovědětVymazat
  47. [40]: Jen ať tě to nenapadne! Myslím, přestat psát. Však píšeš i o jiných věcech, než zrovna o malérech, které tě potkávají...   

    OdpovědětVymazat
  48. [43]: Medvědovi většinou nic nevyčítám. Už dávno jsem pochopila, že je vždy veden jenom těmi nejlepšími úmysly. Že se to občas vymkne kontrole, to už je věc jiná [44]: Kdybys jen tušil, jak to bahno smrdělo [45]: Větvičky už mi odtajnila VendyW a Kerria. Nacpala jsem je do vázy (ty větvičky, ne ony dámy) a vypadají docela pěkně. Jen ty čepičky se poněkud scvrkly [46]: Tipla jsi to úplně přesně Uvařila jsem grog, ale protože jsem nenašla rum (sežraly mi ho koblihy), sáhla jsem po slivovici. Velmi dobrá volba [47]: Přesto jsem v Malkielovi vzbudila dojem, že jsem úplně blbá

    OdpovědětVymazat
  49. Mám v tom hokej, jak si tě mám teda představit - jako meloun nebo jako dýni?
    Slovní spojení "medvěd jako prase" mě opravdu dostalo .

    OdpovědětVymazat
  50. Mičurin by asi zajásal, zkřížila jsem dýni s melounem. Prostě si představ  cokoliv příšerného, vynásob to dvěma a máš dokonalý obrázek

    OdpovědětVymazat
  51. Pamatuji si ještě tvoji fotku a tak si říkám, proč pořád mluvíš o sobě tak nepěkně.

    OdpovědětVymazat
  52. [51]: Jakou fotku? Nikdy jsem svoji vlastní fotku nezveřejnila. Zásadně fotím jen kytičky, pejsky a jinou havěť

    OdpovědětVymazat
  53. ouou :O to bych já měla asi v sádře jsi dobrá :)
    super blog :)

    OdpovědětVymazat
  54. Ona někdy taková bojová cvičení pomůžou, taky bych jedno takové potřebovala ^^"

    OdpovědětVymazat
  55. [53]: Děkuji [54]: Nazuj si gumovky a dej se do toho

    OdpovědětVymazat
  56. [48]: Nojo, s tím nic nenaděláš. Ale přičti mu bod k dobru, tudlevá mi v komentáři přiznal, že se mi nemůže ani smát, protože sám je v technických věcech stejně šikovnej jako třeba já.   
    A grog ze slivovice může být taky zajímavý! Hlavně aby to bylo horký a pořádně rozpumpovalo krevní oběh. A případně rozpustilo splíny a chmury...

    OdpovědětVymazat
  57. Moc fajn blog docela jsem se pobavila. No co naděláš no ... Jinak moc pěkný psík na blogu ten ovčáček

    OdpovědětVymazat
  58. Ještě jednou jsem si s chutí přečetla tvé barvité líčení romantické procházky lesem. Doufám, že vše je už jenom úsměvná vzpomínka a tvoje tvář září novotou.

    OdpovědětVymazat
  59. [56]: Já jsem to četla Holt nejsme nikdo zcela dokonalý. Řekla bych, že grog ze slivovice je o fous lepší než z rumu. Obzvlášť pokud je slivovice opravdu dobrá [57]: Děkuju Ovčáček je naše neskonale pitomá Kačenka.[58]: Děkuji za opětovné přečtení Ano, po odulém ptakopyskovi už není ani stopy. Už se nemůžu na nic vymlouvat

    OdpovědětVymazat

Jak být za blbku

Léto se mi obzvlášť vydařilo. Opět se potvrdila teorie mojí máti, že jsem naprosto nemožná. K tomuto pozoruhodnému závěru došla máti na zákl...