pondělí 27. října 2014

Nevděčný bezdomovec

Nezačínejte si nic s bezdomovci. Jsou nevděční, drzí, perou se a žerou žížaly. Pravděpodobně takoví nejsou všichni. Jistě se mezi nimi najdou i velice spořádaní jedinci, ale ten, o kterém je řeč, je ukázkový exemplář zloducha. Velmi záludného zloducha, jelikož svou temnou duši maskuje nevinnýma očima a roztomilým ksichtíkem.


Za všechno může Snaška. Je to velice útlocitná osůbka. V zimě sype ptáčkům, pavouky vynáší na zapráží a kromě Ajťáka miluje i psy. Kdysi dávno přivedla domů psíka, který se k ní přidal na ulici. Z nalezence se vyklubala sice poněkud hysterická, ale jinak zcela bezproblémová Dáma. Nikdy nic neprovedla, chová se důstojně a s Kačenkou nekamarádí. Tudíž jí nehrozí, že se nechá zatáhnout do nějaké nepravosti.

Jelikož je Dámě už patnáct let, Snaška bystře usoudila, že by se nám všem hodilo štěňátko. Pravda, tři psi v baráku je hanebně málo. Jako hodná a chápavá tchýně jsem Snašce nápad nerozmlouvala, jen jsem se jí snažila nenápadně naznačit, že Kačenka vydá za pět až deset psů a tudíž je u nás již teď poněkud přepejskováno. Nic naplat, Snaška podnikla záchrannou expedici mezi psí bezdomovce v útulku.

Výsledkem mise byl Pakoušek. Roční vyhublý psík s pohledem raněné laně. Vděčný za každé pohlazení, čistotný a způsobný. Mou a Ajťákovu počáteční nedůvěru zahubil v samém zárodku. (Medvěd by nepostřehl, ani kdyby Snaška na dvoře vypustila hrocha.)


Kačenka se do záběru nevešla, nesla toto příkoří poměrně nelibě

Pakoušek projevil velkou dávku inteligence a vychytralosti. Spořádaně vyčkal, až nás všechny přesvědčí, že je naprosto dokonalý a že nás v jeho osobě potkalo nevídané štěstí. V tomto období způsobně hačal, papal vše, co dostal a před Kačenkou zděšeně utíkal. Muselo ho to stát velké sebezapření a v duchu si již připravoval, jak nám to vytmaví.

V přerodu z andělské bytosti v ďáblova zplozence postupoval opatrně a nenápadně. Začal tím, že vyhrabal díru pod okrasnou borovičkou. Snažil se to svést na Teroristu, ale nebyl to dobrý nápad. Terorista na rozdíl od něj neměl zamatlané tlapky od hlíny a v kožíšku jehličí. Plavně pokračoval a nekompromisně si zabral všechny společné plyšáky. Dámě zůstaly jen oči pro pláč a prázdný pelíšek. Když se pokusila vzít si zpátky oblíbeného zajíčka, zjistila, že Pakoušek rozhodně není gentleman. Poté dal Pakoušek najevo, že spaní v pelíšku na zemi ho není hodno a on tam již nestráví ani jednu noc. I s plyšáky se nastěhoval do postele. Snaška se pokoušela Pakouškovy úlety vysvětlit přetrvávající frustrací z předchozího života na ulici a pobytu v útulku, ale záhy i jí došlo, že Pakoušek není frustrovaný, jelikož je zcela jednoduše darebák.

Pak už šlo všechno jako po drátkách. Pakoušek usoudil, že už bylo dost tváření se, jak moc se bojí Kačenky. S Káčou velmi rychle uzavřel pakt o neútočení. Nejdříve ovšem musel pochopit, že Kačenka je o třicet kilo těžší a rozhodně ho nemíní poslouchat. K tomuto poznání se dobral cestou trnitou a poněkud bolestivou. Několikrát skončil zašlápnut v blátě, když mu Káča dávala najevo, kdo je tady pánem. Také zjistil nepříjemnou pravdu, že doma sice může Dámě sežrat oblíbenou pochoutku rovnou před nosem, ale s Kačenkou si zahrávat nesmí. Její rozkošné vyceněné zoubky ho o tom přesvědčily hned při prvním pokusu pohrabat se jí v misce.

Po vyjasnění si hierarchie ve vztahu zavládla mezi Kačenkou a Pakouškem přátelská a tvůrčí atmosféra. Společnými tlapkami dokázali během jediného odpoledne nevídané věci. Vyhrabané a rozkousané cibulky mečíků, vytažená hadice z čerpadla, rozválený angrešt. Kam se nevejde Káča, tam se spolehlivě dostane Pakoušek. Kačenka připraví malou díru pod plotem, Pakoušek vyrazí na trestnou výpravu k paní Chytré. Prožene kachny, z poklidného hejna slepic během vteřiny vyrobí hystericky řvoucí opeřence a ještě se stačí malinko poprat s vyjevenou kočkou. Pak vklouzne zpátky a když přiběhne rozčílená paní Chytrá vyšetřovat, co se jí to děje na zahradě, sedí oba velice způsobně v dostatečné vzdálenosti od plotu a tváří se, že se jich brajgl u sousedů ani malinko netýká.

Během pár týdnů Pakoušek zapomněl odkud přišel a ani ho nenapadne, že by měl pociťovat alespoň kapičku vděku. Naopak mám neodbytný pocit, že je pevně přesvědčen, že vděčni za jeho milou přítomnost bychom měli být my. A dává nám to nepřehlédnutelně najevo.


Zdání klame



45 komentářů:

  1. Tak to jste si pomohli. Nechce to poněkud zpacifikovat? Bez lítosti? Určitě si zvykne. Aby ty chudinky ostatní nebyly utiskovány. Stejně jsou všichni moc hezcí a musíte mít doma pěkně veselo.

    OdpovědětVymazat
  2. Pakoušek vypadá jak něco co má v názvu Kavalír a Král Charles ale zřejmě to bude další neřízená střela která nemá v sobě kavalírského nic. Spíš to bude Král všech rošťáků     

    OdpovědětVymazat
  3. Věřím každému slovu! Také jsem přijala dva psy z útulku a užila si své, i když jsem k nim přistupovala s láskou.
    A pohled Papouška mluví za vše

    OdpovědětVymazat
  4. Učiněné neviňátko , nepochybně spolu zažijete spoustu legrace . Možná by bylo lepší Snašce naznačit, že další přírůstek do rodiny by mohl být pro změnu dvounožec . Tady pokud Ajťak nežije v klamném přesvědčení, že vše se skládá z nul a jedniček

    OdpovědětVymazat
  5. (Medvěd by nepostřehl, ani kdyby Snaška na dvoře vypustila hrocha.)Strhujuca veta, bravo!Inac je to typicke chovanie bezdomovca...

    OdpovědětVymazat
  6. Přece to znáš, každé dobro musí být po zásluze potrestáno. Pakoušek je velký fešák. Takovíhle krasavci jsou pěkně samolibí a v kooperaci s Káčou....no Bůh vám buď milostiv. Dobře vím, o čem píšu, páč naše duo Číča + Žolina mě už vysvětlilo, co znamená zvířecí přátelství...     

    OdpovědětVymazat
  7. No teda, Pakoušek se náhodou jmenuje už dlouho naše solární želvička!
    Pejsek je roztomilý, ale žádám o jeho přejmenování , třeba Raploušek. On sám by si toho ani nemusel všimnout.

    OdpovědětVymazat
  8. Podobný problém se vyskytuje u psa naší babičky. Po smrti jejich dvou kníračů si pořídili opuštěného voříška, že bude vděčný za domov. A teď se při návštěvách nestačíme divit.Voříšek má svůj domov rád, proto ho ostražitě hlídá a všem dává svým zuřivým štěkotem na srozuměnou, že tam bydlí a vládne on. Bohužel i v noci...Domeček sdílí s kočičí dámou a kocourem přibližně jeho věku, kteří ho obývali dokonce dřív než on, ale prokazuje jim asi tolik úcty, jako vlastní hromádce. Kdykoli se někdo věnuje kočce a ne jemu, nesouhlasně vrčí, kočku zalehne nebo zašlápne a na člověka vyvalí psí oči.A když mu i přes nepřítomnost koček schází dostatečná pozornost, rád jí upoutá štěkáním, šlapáním po nohách, nebo oždibováním prstů u ruky.Zlatíčko na slovo vzaté...

    OdpovědětVymazat
  9. Na druhou stranu, jestli fakt žere žížaly, mohla bys ho vytrénovat na lov slimáků.

    OdpovědětVymazat
  10. Jedním slovem rozkošné! Pakoušek je silná osobnost, to se pozná už podle výrazu. Všem psíčkům to nesmírně sluší a skvěle jsem se při čtení pobavila.
    Moje dcerky usoudily, že pět koček a jeden pes je na jednu domácnost poměrně málo a začínají nahlas uvažovat o dalším štěněti. Jak je znám, jen si připravují terén, pes bude následovat.   

    OdpovědětVymazat
  11. No nazdar ... máte o zábavu postaráno   

    OdpovědětVymazat
  12. Roztomilý frajírek a suverén. Toho bych pořád pusinkovala na ten rozpláclý čumáček.

    OdpovědětVymazat
  13. ...bezdomovci to nemají v našich končinách  jednoduché.V létě je na lavičce budí kdejaký policajt,v zimě jim nikdo nezatopí a ani nezavře okna v jejich obyváku pod mostem...takže soucítím.
    Ale takové tři kamarády bych si do smečky nepořídil.Ti když začnou jednat,tak to je jako pěvecké sdružení severských eskymáků.Bůh s vámi a dobré nervy.Ostatně opejskaři se už přede mnou vyjádřili.Ale krasavci to jsou...to jim nelze upřít.U mně by měli místo i v posteli.....

    OdpovědětVymazat
  14. Nepatřím mezi pejskaře ani kočičkáře, a když už jsem se někdy příležitostně staral o zvířátka svých rodičů, stěžovala si na mnou po dva nekonečné týdny praktikovaná pravidla ještě po půl roce.Je vidět, že jste schopni čehokoli, jen abyste se nenudili .

    OdpovědětVymazat
  15. Jakoby vám byl jeden darebák v tělé Káči málo hodně štěstí a pevné nervy

    OdpovědětVymazat
  16. Pakoušek má pravdu, buďte rádi, že ho máte, ani by jste neměli takové úžasné zážitky jako nyní máte! Pravdou je, že u Vás je Mengano veselo pořád!   

    OdpovědětVymazat
  17. To mi připomíná úryvek z knížečky "Jak vyzrát na domácí mazlíčky" s podtitulem "aneb kdo koho vlastně chová", která s humorem popisuje úskalí soužití člověka s nejrůznějšími zvířátky. Někdo by mohl tvrdit, že je to nadsázka, ale chovatelé vědí své.

    OdpovědětVymazat
  18. To vypadá, že už doma začínáte mít vlastní psí útulek.
    Sarkastická poznámka o vypouštění hrocha jen podkresluje poutavost a zábavnost, která je zcela charakteristická pro tvé články.

    OdpovědětVymazat
  19. Andílek s ďáblem v těle? Má legrační a dost výstižné jméno, zdá se... i když, zas takový pakoušek to není. Je totiž náramně mazaný, jak se zdá, a umí klamat tělem.   
    Zdá se, milá Mengano, že přitahujete originální svébytné a svérázné osobnosti. Není divu!     
    Moc bych ti přála aspoň jednu normální, hodnou, způsobnou a věrnou psí holčičku. Nebo kočičí. Ale obávám se, že extrovertní jedinci u vás vítězí na celé čáře.
    Proč se mi při čtení vybavil jistý Robin?   
    P.S. musím uznat, že tví pejskové dovedou spolupracovat velmi vynalézavě

    OdpovědětVymazat
  20. [14]: Pokud přemýšlíš o povolení pobytu v posteli, musíš počítat i Kačenkou. V tom případě Bůh s těbou [15]: Zcela evidentně ti chybí to správné pochopení citlivé zvířecí duše. Příkazy, zákazy a trestíky se jeví jako nevhodná výchovná pomůcka. I Kačenku po nich bolí hlava a Pakoušek pláče ze spaní [16]: No, když k tomu všemu připočítáš proměnlivé množství koček, je na maléry zaděláno.[17]: Pakouškovi by slušela kapička skromnosti. Momentálně se pasoval do role pohanského božstva a po nás vyžaduje permanentní uctívání [18]: Tu knihu bych si měla pořídít. Třeba se přiučím, jak na ty zloduchy vyzrát.[19]: Doufám, že se tato informace nerozkřikne a nezačnou se nám u vrat tvořit fronty potenciálních zájemců o adopci. To už by si mohl i Medvěd všimnout, že se něco děje [20]: Moje máti říká, že jaký pán, takový pes. Trochu mě to znejistělo, protože by se to dalo vyložit, že jsme poněkud pošahaná familie Jediná normální zvířátka (dá-li se to tak nazvat) jsou moje rybičky. I když, kdo ví. Třeba jednou pokoušou kocoura, až jim zase vrazí tlapku do akvárka

    OdpovědětVymazat
  21. Sviňák. Ten pohled neříká nic víc ani nic míň. Pohled, který dobře znám - prostě sviňák Od té doby, co jsem měla tu čest poznat pár zvířátek, vím jistě, že zvířátka nikdy vděčná nejsou. Nabízený komfort přijmou s lehkostí a samozřejmostí a najednou začnou škodit. Ta jistota, že všechno je tu jenom pro ně a jejich pohodlíčko, je v tom jen udržuje.Čím má zvířátko lepší domov, tím je to větší sviňák. Naše kočičí svině už zase čůrá krev. Takže po týdnu klidu zase lítáme na ATB a to nevíme, zda nyní znovu zaberou. Abych si začínala hledat brigádu na kočičí extempóre. Prý to může být způsobeno stresem. Ano, při celodenním ležení v teple, kde na mne nefouká a neprší a žrádlo dostávám pravidelně bych se taky stresem pochcala. Ach jo.Jak říkám, čím se má zvířátko lepší, tím se zvyšují jeho nároky.

    OdpovědětVymazat
  22. [21]:jj...důvěrně známé okolnosti.Máme Ronnyho...paráda.

    OdpovědětVymazat
  23. Mně Pakoušek trochu připomíná papillona, takže jsem si hned vzpomněla na to, jak jsem měla hlídat kamarádce jejího papillona. Hned jsem ho vypustila na zahradě a on se vrhl do houfu dědových výstavních holubů, kteří byli přibližně stejně velcí jako on, ale jeho útokem naprosto vyděšení. Kdo ovšem nebyl vyděšený, byl děda, který vzal koště a už se za milým psíkem hnal.
    To bylo poprvé a naposledy, co jsem měla psíka hlídat, protože kamarádka odmítla psa nechat v rodině, kde se za ním někdo žene s koštětem a děda odmítl povolit psovi jakýkoli další vstup k nám na zahradu.

    OdpovědětVymazat
  24. Takové Pakoušky známe - jednoho mám doma, taky z útulku. Nejdřív sladký pohled nevinných psích očí a pak... demolice. Ale inteligence se jim neupře a navíc bývají dlouhověcí. Takže vás zřejmě s Pakouškem čeká ještě spousta legrace.

    OdpovědětVymazat
  25. Takovej "nunýnek" a oni o něm zle!
    Tedy pobavila jsem se, jen co je pravda. Pohled Pakouška (kdo vymyslel to jméno) je doslova omamující, jemu by podlehl i Mácha na Petříně, ale lumpačit tedy umí pořádně. Jestli to je všechno tak, jak píšeš, včetně návštěvy u sousedů, tak potěš koště. To si ještě užijete srandy.

    OdpovědětVymazat
  26. Chvilku jsem byla zmatená, než mi bylo vysvětleno, že se bavíme o psích bezdomovcích (neb ty žížaly podle mě jí i ti dvounozí..)já mám zatím jenom jednoho psíka z útulku, tak žádné boje o hiearchii nejsou, ale bojím se, že to skončí jako v Tvém článku. Pomalu už ani nebudu vědět kolik jich je, protože na jednu fotku se nevlezou. A Pakouška jsem si zamilovala, je úžasnej ♥

    OdpovědětVymazat
  27. [22]: Tvůj naprosto naturalistický styl mě vždycky dostane téměř do kómatu Pakouška jsi definovala zcela přesně.[23]: Takže je ti vše jasné [24]: No pochopitelně Vzít na psíka koště je opravdu nevídané zvěrstvo Docela se divím, že se ten chudinka nervově nezhroutil. Pakoušek by se jistě zhroutil [25]: Náš pudl se dožil téměř devatenácti let. A byl to taky pěkný výlupek. Sice nedorazil z útulku, ale v bytě řádil jako menší tornádo. V kombinaci s malým Ajťákem a ještě menší Jezinkou to byl celkem náročný proces Miloval knihařský klíh a tak plundroval knihovnu - ožíral hřbety knížek. Prostě miláček [26]: Jsem připravena na nejhorší. Myslím, že Pakoušek teprve sbírá síly [27]: U tebe se budou mít pejci dobře. Budeš mít pochopopení pro jejich smysl pro humor

    OdpovědětVymazat
  28. U vás je teda veselo! Asi ti moje otázka bude připadat jako od prvňáčka, ale protože nemáme doma psa, zeptám se: nejde Pakoušek převychovat?

    OdpovědětVymazat
  29. No já tedy nevím, jestli zdání klame - na té poslední fotce vypadá jako pěkně vyčůraný hajzlík. Mimochodem, kdo mu vymyslel tohle luxusní jméno?

    OdpovědětVymazat
  30. To je ale roztomilý psík. Jeho počiny už ale tak roztomilé nejsou.

    OdpovědětVymazat
  31. " Říkám ti dost ! .. slyšíš ?  dost... a je konec !!"... křikl  Yann  Wobeydda  ( bezdomovec )" Kdybys mě  balila  do zlata !
    ... pitomá dívko ty... bohatá !! "" Proboha ! líbej mě !... nakloň se !"" Nikdy !"...muž odpliv si, uprd se..
    " Tu... v parovodu ... mám  aspoň klid !"... kam dívka jde ?? ... jde se oběsit !

    OdpovědětVymazat
  32. [29]: Opravdu hluboce jsem se nad tvojí otázkou zamyslela a musím zcela rozhodně říct - NEJDE! Ani Pakoušek, ani Kačenka, ani Terorista. Jsou to zcela nevychovatelní spratci, kteří utvořili dokonalou smečku škodičů [30]: Přes jména jsem u nás já [31]: On má dokonalé mimikry. Vypadá jako svatoušek, člověk by ho hned poňuchňal a jemu při tom všem mazlení šrotují v palici blbiny [32]: Dobrý nápad

    OdpovědětVymazat
  33. A to je presne ono, jak to vypada sladce a nevinne, ma urcite raraska v tele.
    Muzu potvrdit. =)Nemam sice pejsky, ale s osmackama uz jsem se par dni poradne nevyspala.

    OdpovědětVymazat
  34. Často chodím kolem hlaváku na Masaryčku a potkávám proto často bezdomovce. Při představě bezdomovce tykajícího si se žížalou se mi vyloudil na rtech úsměv a v srdci tak trochu hřejivý pocit, že když by byl bezdomovec zaujat žížalou dlouhodobě, nemusel by vůbec obtěžovat kolemjdoucí lidi.

    OdpovědětVymazat
  35. Pakoušek je kujón. Dokázal se bleskurychle  přizpůsobit a vytěžit pro sebe výhody. Ukázal, že není jen tak obyčejný pes, nýbrž pan pes.

    OdpovědětVymazat
  36. Je to pěknej hajzlik a kouká mu to z očí .
    Svedl k nepravostem i chudáka Kačenku   

    OdpovědětVymazat
  37. [37]: náhodou vypadá docela pěkně (pro mě)

    OdpovědětVymazat
  38. Aaaa uplně toho hrocha na zahradě vidím. Zkus to navrhnout, myslím, že by k nim do party skvěle zapadl.
    Jinak sestřenka má takového malého hajzlíka taky. Jezdí k nám na návštěvu jednou za 14 dní a celý víkend není slyšet ze zahrady nic jiného než vysoký pisklavý štěkot a vidět zděsilý úprk našeho blbouna labroše před tím malým uzorpátorem.

    OdpovědětVymazat
  39. [34]: Musela jsem si najít, co jsou to osmačky Vzdělání není nikdy dost.[35]: No jo, kolem nádraží asi nebude dostatečné množství žížal [36]: Pakoušek je nadán zvláštní inteligencí. Ví velice přesně, co je pro něj výhodné. A rovněž velice přesně ví, z čeho páníčkům tečou nervy [37]: Ty jsi můj člověk Zatím u nás byly tendence tvrdit, že Kačenka zvlčila Pakouška. Obzvlášť Snaška má tendence si to myslet.[39]: Tihle mrňousové mají sklony k hysterickému štěkotu kdykoliv vidí třeba jen vrabčáka. Pakouška dokáže vytočit až k mrtvici poklidně sedící holub.

    OdpovědětVymazat
  40. Najednou mi Teo přijde jako největší zlatíčko ten zahradu demoluje jen poctivým značkováním mamčiných okrasných keříků.

    OdpovědětVymazat
  41. [38]: Pěknej je moc, ale taky pěknej hajzlik.
    Znám ten pohled, máme něco podobnýho doma

    OdpovědětVymazat
  42. [41]: Vidíš, jaké divy dokáže cizí neštěstí Ale pořád je naděje, že se Teo vypracuje.[43]: Kačenka si myslí to samé Teď zrovna zažíváme peklo na zemi. Káča se hárá. Detaily snad ani nejsou potřeba

    OdpovědětVymazat
  43. Krásný únorový weekend vinšuji.
    Co nového ve smečce?

    OdpovědětVymazat
  44. Porn photo of my ex here => https://vk.cc/8OGwS5

    OdpovědětVymazat

Jak být za blbku

Léto se mi obzvlášť vydařilo. Opět se potvrdila teorie mojí máti, že jsem naprosto nemožná. K tomuto pozoruhodnému závěru došla máti na zákl...