úterý 18. září 2012

Plážové bádání

Povalování na pláži je činnost možná bohulibá, ale po několika hodinách už mírně otravná. Jedním okem hlídám Cibulku, která vyklápí v pořadí už padesátou pískovou želví bábovičku, druhé oko se nudí.


Rozhodnu se tedy už nadále nezahálet a zahájím plážový vědecký výzkum. Materiálu k bádání je víc než dost. Výsledky na sebe nenechají dlouho čekat.

Čím je dáma prostorově výraznější, tím větší má potřebu co nejúspornějších plavek. Vedle mne se právě pokouší narvat do výhružně povrzávajícího lehátka anglicky hovořící hora sádla. Ovšem její bikiny jsou asi tak stejně velké jako čtyři myší bobky. Moje bikiny ve srovnání s jejími vypadají jako zimník. Doprovází ji velice tyčkovitá kostnatá kamarádka, která má na sobě obrovské spoďáry a vlasy jí trčí z koupací čepice. Pleskne sebou na vedlejší lehátko, čímž své sousedce okamžitě zruinuje její sexy image. Dovede žánrový obrázek k dokonalosti tím, že vytáhne pletení.

I Cibule je ze vzniklého zátiší poněkud konsternována. Naštěstí anglické kabaretní duo evidentně nerozumí jejím společensky naprosto nepřijatelným otázkám.

Svou vědeckou činnost rozšířím i na oblast hotelového bazénu.

Pokud zde narazíte na čtyřčlenou rozeřvanou rodinku, která pro sebe nekompromisně zabere deset lehátek tím, že na ně naháže ručníky a poté se odebere na celý den někam úplně jinam, tak se můžete vsadit, že se jedná o české pusinky.
Navečer se hezky spořádaně vrátí, posbírají svoje froťáky a aniž by si alespoň namočili ty svoje duté palice v bazénu, opět odkráčí. Do rána si asi taťka s mamkou medí, jak to těm ostatním pitomcům natřeli.

Ostatní pitomci mají vážně smůlu a protože jim i další den dobré vychování brání naházet ručníky do vody, posedávají vedle prázdných lehátek na vkusných dlaždicích.

Všímavá Cibule opět vznáší ve vhodnou chvíli dotazy. Tentokrát jí bohužel, vlastně bohudík, rozumějí všichni zúčastnění. Je naprosto zřejmé, že jediní krajani široko daleko se s námi kamarádit nebudou.

Zatím posledním mým vědeckým objevem je fakt, že je nejvyšší čas, aby přišel pořádný hladomor. Na celou Evropu a nejlépe i na přilehlé okolí. Už dlouho jsem neviděla pohromadě tolik faldíků, dvojitých bradiček, naducaných tvářiček a vyžraných bříšek.

Na jednu trochu štíhlou ženskou připadá tak 200 až 300 stokilových telefonních budek. Chlapi rozhodně nemohou propadat nějaké vítězné euforii, protože na jeden přiměřeně koukatelný mužský exemplář připadá téměř nekonečné množství pupkatých tuleňů.

Medvěd si zřejmě dělal podobnou expertní studii, protože jsem si několikrát všimla, že jeho oko s dlouho nevídaným zalíbením spočinulo na mých pětapadesáti opálených kilech.

Léto budiž pochváleno....

23 komentářů:

  1. Ten závěr byl prudce pozitivní.
    Máš velké bezvýznamné plus, jak rád pravíval můj bývalý kolega.
    Tvých opálených pětapadesát kilo musí vypadat rozhodně přitažlivěji, než telefonní budky s pneumatikami.
    Moc se mi líbil tvůj plážový rozbor. Ale kdybych měla volit mezi dámským duem šířka a výška a čtyřčlenou rozeřvanou rodinou, tak by mi byla asi sympatičtější ta dámská dvojka v nesrovnatelných plavkách.
    To s ručníkama byl opravdu podraz. Naházela bych je do vody, nejdřív ručníky a pak celou rodinku.   

    OdpovědětVymazat
  2. A právě z těchto důvodů nenavštěvuji veřejná koupací zařízení. Koupu se buď v Sázavě, nebo v nedalekém rybníce, kde jsem většinou sám, tudíž nijak netrpí mé estetické cítění pohledem na obludné tvary ostatních rekreantů.   

    OdpovědětVymazat
  3. Rozložené ručníky mně připomněly něco podobného u parkování aut u našeho paneláku. Není žádným překvapením, že míst se nedostává a k zaparkování na dobrém místě je nutné být doma hodně brzo. Jeden důchodce to vyřešil, že si "přivlastnil" místo v pruhu pod svým balkonem tak, že na na něm trvale parkuje, pokud jednou za čas vyjede, položí na něj lepenkovou krabici, čimž naznaží, že místo je obsazeno.

    OdpovědětVymazat
  4. Tak musím říct ýe si mi trochu po ránu zvedla mou pod bod mrazu spadlou náladu. nevíš jak ráda bych s tebou měnila. Ale jo, Češi se chovají v cizině jak dobytek. Dřív jsme to kritizovali u dederónů že se tak chovají u nás, a teď děláme to samé. Asi bych udělala to samé co moje jmenovkyně, naházela je pěkně komplet se vším všudy do vody....ovšem tedy zase si mne naštvala coby prostorově výraznější těma svejma pětapadesáti kilama      Hezky si užívej!

    OdpovědětVymazat
  5. Stejnou činnost jsem provozovala na koupališti. Jen jsem celé léto přemýšlela, jestli to mohu hodit na blog. Jednak sama nemám tvých 55, ale něco mezi tím a 75, což v konkurenci vypadá ještě dost dobře. Jednak by to chtělo i fotky. Rekordmanem byl chlapík, určitě mladší než já, kterej si na svůj pupek klidně mohl vzít trakař. Napadaly mě i tak nestoudné myšlenky, jak to dělá, když se mu chce čůrat. Než se v té záplavě orientuje, hravě se může po...a jak dělá to ostatní...to už si ani nepředstavuju. Nebo dalších mnoho - zazadu k světu, prdelka, nohy...otočí se a balóóón. Jsou to rarity, co se u vody vidí.

    OdpovědětVymazat
  6. [5]:Ještě jedna varianta na ručníky nebo papírovou krabici. Jezdívali jsme na lyže se zájezdem. Na patře jedna sprcha. Samozřejmě jsme se vystřídali, trvalo to, ale tak jsme si to vybrali, takže žádný problém. Jedna paní před dojezdem z lyžování vždycky strkala asi desetiletého synáčka dopředu, aby vystoupil první, ještě v oteplovákách letěl do sprchy a tam čuměl škvírou ze dveří, jestli už jde maminka, děděček, babička....Trapné. Jim ale ne. Oni měli pocit vítězství a jak to všem nandali.
    Takový variant člověk zažije...

    OdpovědětVymazat
  7. [1]:
    Ty dvě Angličanky byly famózní, to si piš
    Ta česká familie naopak na poblití. Drzí, nafoukaní, bezohlední. Bohužel v cizině klasika. Mám už to odpozorované [2]:
    Já mám taky radši, když mne nikdo moc neočumuje, ale to je jaksi těžko proveditelné na pláži ...Možná ještě tak v únoru [3]:
    Důchodci (někteří) jsou kapitola sama pro sebe. Prima bývají taky v obchoďáku, když je nějaká sleva. To pak mívám strach, že mne ostřílené frontové bojovnice umlátí košíkama.[4]:
    Na moje kila nekoukej, všechna kila se dají nosit s grácií. Určitě nemáš metrák, tak co

    OdpovědětVymazat
  8. [7]: S grácií se dají nosit i metráky. Podívej se třeba na Halinu Pawlowskou.   

    OdpovědětVymazat
  9. To jsem nepředpokládala, že zrovna tady se to zvrhne ve slepičárnu.

    OdpovědětVymazat
  10. [8]:
    Halinu dělají právě ta její kila. Bez nich by to nebyla ona [9]:
    Co jsem ti provedla?

    OdpovědětVymazat
  11. Vítej zpátky doma I když tady tě nečeká nic dobrýho("metanolová kauza") Díky za tvé komentíky,na tvé stránky se ráda vracím,tak jsem si tě dala do oblíbených,jestli ti to nevadí

    OdpovědětVymazat
  12. [10]: Mně nic, ale snažím se nevšímat si druhých, ať už vypadají jakkoli, tak mě tenhle článek moc nepotěšil. A pak mě dorazily komentáře.

    OdpovědětVymazat
  13. [11]:
    Kdepak, doma ještě nejsem, vracíme se sž v sobotu....To víš, že mi to nevadí. [12]:
    Ale Userko, nečerti se. Nejde přece vůbec o to, jak kdo vypadá. Někdo je hubený, někdo tlustý, na tom vůbec nesejde. Mám kamarádku, je mrňavá a tlustá a je to hrozně fajn holka.
    Jestli jsi můj článek pochopila nějak jinak, než jak byl zamýšlen, tak mě to mrzí.

    OdpovědětVymazat
  14. ...a proto chci rok 2013 vyhlásit rokem TLUSŤOCHA.

    OdpovědětVymazat
  15. [14]:
    Medvěd se k tobě určitě s radostí přidá.
    Není zrovna diblík....

    OdpovědětVymazat
  16. No nevím, mně to prostě přijde jako pomlouvání a ještě k tomu takový hromadný

    OdpovědětVymazat
  17. [16]:Obávám se, že jsem tě svým komentážem popudila i já (pokud ne jenom já), ale je to o úhlu pohledu. Nebudu se omlouvat, co jsem napsala, jsem napsala.Samozřejmě taky nikomu neberu právo na cokoliv, o tom to není. Rozdíl je plnoštíhlý nebo raritně tlustý. Neposuzuju lidi podle jejich postavy, ale naprosto nesouhlasím s tím, když někdo dopustí, aby se do nestvůrných rozměrů dostal...estetika je až druhořadá, ale kde je jeho zdravotní stav, pokud ne dnešní, tak určitě budoucí. Pak lidi naříkají a nadávají na doktory, že jim nepomůžou. Skoro každý si je vinen sám. Druhé hledisko je malicherně ženské, leč provázející kdekterou. Děláme si starosti s tím, jestli máme faldy a jestli je můžeme či ne obnažit na veřejnosti. Tady zažíváme trošičku uspokojení, že to ještě není tak zlé.
    Možná jsem se v komentáři vyjádřila příliš konkrétně a prostopášně...možná ti to připadalo slepičí, ale nevěřím tomu, že není víc lidí s podobným názorem. Ani nevěřím tomu, že se víc lidí v duchu nepousměje nad komičností některých postaviček, že se neohlédne za atraktivní postavou.... Jen o tom nepíšou. Kromě těch, o kterých to bylo dosud, se tam vyskytovala taky spousta úúúžasných důchodkyň, kterým věk jen přidává na kráse, obdivuhodných v tom, jak si umí života užívat, jak se sdružují, jak jim na sobě záleží (a nebyly ani jen tenké ani jen kypré, byly charismatické). Nemůžeme každý jen filozofovat o životě, krásném umění, probírat vědecké objevy, přírodní krásy či ojkat nad kytičkami. Život je pestrý a blogy taky. A v tom je hezký.

    OdpovědětVymazat
  18. [16]:
    Ale tady přece vůbec nejde o nějaké pomlouvání To bys nesměla napsat o ničem, co kolem sebe vidíš. Všechno by si případně někdo mohl vyložit jako pomlouvání. Vidím stokilovou holku, která nemá kousek rozumu a nacpe se do miniaturních plaveček, napíšu o tom a dostanu od tebe hadrem přes čumák. Asi jsem měla napsat i o jiné holce, která taky nebyla zrovna extra šlank a přesto vypadala úplně normálně. Měla na rozdíl od té první v hlavě mozek a mezi lid obecný vyrazila v poněkud jiné "úpravě".
    Někde se píše, jak by se lidi měli zamyslet a začít něco dělat se svým stravováním a jak by se měli trochu hýbat. To je v pořádku. Když já to zkrátím a napíšu jen, že jsme celkově hrozně vypasená populace, (což je bohužel neoddiskutovatelný fakt), tak je ze mne drba [17]:
    Katko, máš pravdu, samozřejmě. Vždycky je to o konkrétních lidech. Mladí, staří, to je úplně jedno. Vždycky jde o toho jednoho jediného člověka, jaký je.
    Já leckterým důchodcům závidím jejich elán, co všechno stihnou, jak je spousta věcí baví.....

    OdpovědětVymazat
  19. Já to všechno chápu, ale nehodlám se toho zúčastňovat, neplyne z toho vůbec nic hodnotnýho, kromě pobavení se na cizí účet.

    OdpovědětVymazat
  20. [19]: Zase úhel pohledu a toho, co v tom CHCI vidět.

    OdpovědětVymazat
  21. 1. já bych naopak docela rád viděl Halinu hubenou a vsadím se, že by to pořád byla ona, akorát hubená.2. Taky musím přiznat, že mě dnešní obsah článku trochu překvapil (hned z několika důvodů)3. Já si naopak ale řeknu: to je skvělé, že je ta žena v titěrných bikinách, pude ostatním příkladem. Ženy se obecně totiž zbytečě moc stydí a zahalují. Takže pokud je toto způsob, jak z nich trochu toho studu a nervózy ze sebe sama (což je to nejneaktraktivnější na ženě, dle mého) sejmout, sem pro! Odhalujte se všechny!

    OdpovědětVymazat
  22. Děti dokáží připravit dospělým horké chvilky. Pamatuji si, jak bratrovi rodiče vždycky říkali, že je pravděpodobné, že mu bude spoustu lidí rozumět, tak ať se "klidní" =D U menších dětí to ale praktikovat holt nejde, ale ta jejich spontánnost je úžasná.

    OdpovědětVymazat
  23. [22]:
    Naše Cibule má tlamku obzvlášť dobře proříznutou. Dost často se mi z ní orosí čelo

    OdpovědětVymazat

Jak být za blbku

Léto se mi obzvlášť vydařilo. Opět se potvrdila teorie mojí máti, že jsem naprosto nemožná. K tomuto pozoruhodnému závěru došla máti na zákl...