středa 21. října 2015

Holky, nevdávejte se.

Cesta, která může skončit obviněním z vraždy, pobytem v klecovém lůžku či pouhým čučením do zdi v hluboké depresi, začíná sluníčkově krásně. Náš vyvolený je ideální muž, pohledný, pozorný, zábavný, nabitý testosteronem a, když se zadaří, mnohdy i jiskřivě inteligentní. Tajíme dech, kdykoliv promluví a omráčí nás svým intelektem, jeho svaly a mužná tvář s nedbalým strništěm v nás vyvolává chvějivou touhu.



Náš vyvolený je na tom podobně. Jsme pro něj krásné i ráno, když vylézáme z postele s výrazem poněkud slaboduchého netopýra. Většinu i sebepitomějších přání nám splní ještě dříve, než je stačíme vyslovit. Nediskutuje, nehádá se, prostě nás miluje.

V tomto vrcholně nebezpečném období, kdy všude kolem létají motýlci a za rohem zevluje růžový jednorožec, se zblázníme a v hlavince se nám vylíhne zhoubná myšlenka. Rozhodneme se, že s tímto dokonalým mužem strávíme zbytek života. Nezáleží na tom, jestli vyvoleného svým soustředěným úsilím dokopeme k oltáři a nebo zda jsme k oltáři dovlečeny rozdychtěným samečkem my. Na průšvih máme zaděláno zcela spolehlivě.

Roky běží. Přivedeme na svět pár mláďat, ranní pohled do zrcadla nás nechává v klidu jenom do momentu, než si nasadíme brýle. Některé z nás slovansky nakynou do rozměrů telefonní budky, jiné sice zůstanou štíhlé jako proutek, ale ve výsledku jsme na tom většinou všechny stejně. Najednou zjistíme, že chlap, s kterým už spoustu let celkem spokojeně žijeme, prodělává jakousi prapodivnou metamorfózu.

Některým z nás se tudíž doma zčistajasna vylíhne pařez křížený s nespokojeným hrochem. Většinu našeho počínání podrobuje zcela zásadní kritice, aniž by ovšem nabízel přijatelná řešení. Pouze naprosto přesně ví, že se nemožně oblékáme, domácnost se nám hroutí pod rukama, překvapivě po letech zjistí, že vůbec neumíme řídit auto, místo dětí máme doma vinou naší výchovy vlčáky, a s tím vařením to taky není nijak extra slavné. A to i v případě, že za ty roky, kdy díky našemu kulinářskému neumětelství strádal hlady, svižně přibral dvacet kilo.

Sám se doma potuluje ve vytahaných teplácích, na pokusy o konverzaci reaguje podrážděným vrčením a za vrcholný kulturní zážitek považuje večer u televize s lahváčem v tlapce.

Jiné z nás překvapeně civí na to, jak se jejich doposud relativně normální choť, zřejmě po požití jakéhosi zázračného elixíru mládí, mění v mladistvého supermana. Začíná řešit módní trendy, bez oholení nevyleze ani na balkon, bez odmlouvání se i několikrát denně sprchuje a požaduje nejen sexy trencle, ale i lehké večeře bez zbytečných uhlohydrátů. Ve druhé fázi své honby za utíkajícím mládím si pořídí permanentku do fitka, předplatí si Esquire a, kdyby na to měl, šoupne do garáže nějaký pořádný kočkolap.

Není pro nás jednoduché obě tyto vývojové úchylky u svých mužů přežít se zachováním alespoň zbytků zdravého rozumu. Majitelky modelu "hroch" jsou na tom poněkud hůře, jelikož se jedná povětšinou o stav již setrvalý a jen velmi těžko změnitelný. Naproti tomu exemplář ve vývojové fázi "druhá míza" má jakousi naději, že mu časem dojde, že se chová jako úplný pitomec.

Pro zachování objektivity je potřeba říci, že existuje malé procento můžů, kteří nepatří do žádné výše zmíněné kategorie. Ale to jsou spíše výjimky, jež potvrzují pravidlo.





P.S.
Ano, úplně stejný článek, jen v obráceném gardu, by se dal napsat o ženách. Také dokážeme být úplně nesnesitelné a jeden aby byl úplný světec, aby nás nezabil.

59 komentářů:

  1. Nebo si ti s druhou mízou uvědomí, že je vlastně stará nudná rodina brzdí v rozletu, tak si pořídí novou cool rodinu, s kterou se můžou věnovat trendy volnočasovým aktivitám. Takových exemplářů bohužel několik znám.

    OdpovědětVymazat
  2. Rowlingová bojuje za zrušení klecových lůžek.

    OdpovědětVymazat
  3. Ou, ou, ou ..... tys zřejmě v podobě malé mušky nahlédla k nám, že? Také mám tu smůlu že sem majitelkou typu Hroch s lahváčem, kterému se podřizuje všechno. Tedy tomu lahváči. Vše se totiž poměřuje jím. Cestování, volnočasové aktivity, nechuť k jakékoli práci na společném hnízdě..... Někdy si říkám že mít postavu ve tvaru pivní lahve a staniol na krku možná bych docílila víc....

    OdpovědětVymazat
  4. Ach jo, musím s politováním konstatovat, že naší rodiny by se týkal ten druhý článek a model "hroch" by se dal snadno zaměnit s modelem "hrošice"
    A i když je to s podivem, můj drahý je asi po deseti letech stále zamilovaně blbý a ještě k tomu byl asi před sedmi lety raněn partnerskou slepotou, pořád setrvává, bez pupku, bez lahváče i bez druhé mízy
    Že by otázka času? A díky za další báječný důvod k smíchu Zase skvělý článek

    OdpovědětVymazat
  5. mengano, pokud jsem dosud nepodléhala podzimní depresi, po přečtení Tvého článku jsem do ní vklouzla jako hovno do trávníku. Co mi to děláš? A vůbec, co dělá medvěd? A co ňafíci a potomci? A co Ty? Kde se pořád touláš?

    OdpovědětVymazat
  6. No konecne! (Kde si sa doteraz tulala?!?)Ale k clanku: Dostal som marxizmu-leninizmus na vysokej za "vyborny", lebo som tvrdil na skuske, ze vojnu v Korei zapricinili komunisti. Ze ma hned nevyhodili, vdacim tomu profesorovi, ktory nas naucil mimo ineho aj toto:"To neznamena, ked sa clovek ozeni, ze si prestane umyvat nohy!"Bol uzasne pokrokovy a vyborny pedagog. Po tolkych rokoch rad na neho spominam a aspon na Vinace si teda nohy umyjem, ale inac som skor ta "vynimka" z posledneho odstavca. Proste poondeny masochist pod papucou, alebo?

    OdpovědětVymazat
  7. A žes mě nevarovala před rokem? Děsivé je, že nás metamorfóza teprve čeká. I když už nažhaveně čekáme na jejím začátku.

    OdpovědětVymazat
  8. No a to je ještě vynechána část - krize středního věku. Ta nastává pár let před druhou mízou.
    U ženských se tomu neříká krize středního věku, leč jsou mezi námi také, které mají pocit, že jim ujíždí vlak.Báječně jsem se pobavila díky.

    OdpovědětVymazat
  9. [2]:Což mi připomnělo, že baba Row. neví o čem mluví, a mohla by se raději věnovat bližšímu Irsku, kde ještě nejméně v 90. letech zneužívaly dívky-siroty. Jak pracovně, tak sexuálně.

    OdpovědětVymazat
  10. Nojo, stará dobrá Mengano. Patřičně sarkastická a břitká, leč s nesmírnou dávkou laskavého humoru.
    Jinak co dodat k článku.? Asi nic. Prostě dokonalý popis partnerského života v kostce, tak jak jej většina z již  prožilých důvěrně zná.   

    OdpovědětVymazat
  11. [10]: Já jsem přesvědčen, že pobyt v klecovém lůžku by si zasloužila především paní Rowlingová, za to oblbování dětí a mládeže tím svým Harry Potratem.   

    OdpovědětVymazat
  12. [1]: Do téhle finální alternativy fáze "druhá míza" jsem se úmyslně nepoštěla. To je na samostatné pojednání.[2]: Bojovat může, poradíme si. Každá česká žena dohnaná přemírou manželského štěstí k šílenství má nezadatelné právo na své klecové lůžko![3]: Nenahlédla, ale o tom, že máš takového malého pivního skauta, jsem už u tebe četla No, na postavě by se dalo zapracovat a kus alobalu doma jistě máš Dopřej choti trochy potěšení [4]: Řekla bych, že čas teprve ukáže. Deset let - to je chvilička, zatím neměl čas se pořádně projevit [5]: Mého ajťáckého synka téměř vyrazili od maturity, jelikož se dopustil myšlenky, že Kristus byl první
    komunista A mužským výjimkám budiž čest Celkem jsem se nikde netoulala, jen jsem prožívala takové poměrně mimoběžné období, kdy se sice dělo dost věcí, ale jaksi mi chyběl elán do psaní. Pokusím se o polepšení

    OdpovědětVymazat
  13. [6]: Tvoje mimořádně trefné přirovnání mi hned zvedlo náladu
    Nartayo, jen co se dám trochu do kopy, všechno vám vyklopím [7]: Ses neptala
    Ty začátky jsou nejhezčí. Jen je třeba si je hodně dobře pamatovat, aby bylo z čeho čerpat, až budeš v ruce třímat brokovnici [8]: Kdo se bojí, nesmí do lesa [9]: Řekla bych, že krize středního věku jde ruku v ruce s druhou mízou. Prostě jak jim rupne v kouli, je třeba vyhlásit poplach.[11]: Někdy by možná bylo lepší si to raději ani neodžít, ne? [12]: Asi tak. Já tu dámu nemám ani dost malinko ráda.

    OdpovědětVymazat
  14. Všem, kterým neunikla v prvním neopraveném vydání ta naprosto brutální hrubice, se hluboce omlouvám. Fuj, stydím se.

    OdpovědětVymazat
  15. [12]:No tak, přiznejme, že jsou i horší (takovej Simpsonovic seriál...), ale jinak souhlasím.

    OdpovědětVymazat
  16. [14]: Ale třeba zrovna ty bys neměla vůbec o čem psát, kdyby sis to neodžívala.   

    OdpovědětVymazat
  17. *pozvedá sklenici vody na počest tomu, že nechlastá a druhý mízy se stejně nejspíš nedožije*

    OdpovědětVymazat
  18. [17]:To je fakt. Musela bych se pustit do hlubokomyslných úvah a nebo komentovat momentální politický guláš a to by zcela jistě bylo otravné I když - člověk by měl zkusit všechno. Zamyslím se

    OdpovědětVymazat
  19. Něco na tom bude, ovšem z obou pohledů. Pánové tak na tohle pozor. http://mareniceaokoli.blog.cz/1510/nikdy-nepodcenuj-svoji-zenu

    OdpovědětVymazat
  20. Pro mne svatba představuje nedobrovolné vězení, příp. jakési sebeznásilnění,. kdybych an něco takového přistoupila. Od té chvíle už nikdy nebudu rozhodovat o svém životě, budu závislá na někom cizím a on zas na mně, v nejhorším bude chtít mimino a já se stanu náladovou mrchou s ošklivým bubnem pod hrudí, abych se pak až do stáří starala o malého uřbvance a později sobeckého puberťáka.
    Svatba - když ptáčka do klece chytali, hezky mu zpívali....

    OdpovědětVymazat
  21. To je mi ale pěkné kazení ideálů... I když, ne že bych to u svých rodičů a prarodičů nepozorovala...

    OdpovědětVymazat
  22. Nejlepší je druhá míza u hrochů...

    OdpovědětVymazat
  23. Ale jdi, my ženy jsme dokonalé i po letech
    Druhá míza  mužů končí jejich novým svazkem s jinou nešťastnicí, vedle které se změní ve hrocha. Jeho původní partnerka naopak po letech znovunabude šťastné svobody.

    OdpovědětVymazat
  24. [1]: já taky, v prvé řadě se takto zařídil můj biologický otec... ten nebiologický je "model hroch" a upřímně, je to asi lepší

    OdpovědětVymazat
  25. [25]: To vypadá na osobní zkušenost... z mého otceje nyní totální hroch a mámin druhý manžel, ačkoli hroch odjakživa, jí aspoň nebrání v žádných volnočasových aktivitách... je prostě s ovladačem v ruce nejspokojenější a zbytek je mu fuk

    OdpovědětVymazat
  26. Já vítám hrocha, protože, ač na malé výjimky, si člověk může tak nějak zařídit život po svém. Honba za mládím u muže mě celkem hodně pobavila, doufám, že tohle téma někdy více rozvineš, neboť v tomhle odvětví jsem naprosto nezkušená... tedy ještě že tak...     

    OdpovědětVymazat
  27. Některé africké kmeny považují hrocha za pochoutku...

    OdpovědětVymazat
  28. [21]: No určitě. Nikdo není bez chybky [22]: Zase až tak brutálně bych to neviděla Jasně, manželství je párový projekt, ovšem není to nevolnictví. A pokud bude mít kliku a narazíš si prima chlapa, může být život manželský občas i zdrojem nevídané zábavy.Pravda, děti jsou někdy srovnatelné se vzteklými obtížnými křečky, ale na druhou stranu, pokud nepodstoupíme to, co museli podstoupit naši rodiče, tak holt bídně vyhyneme Stačí vydržet tak 20 let z našich dětí se stanou docela rozumné bytosti, sk terými se dá i vyjít [23]: Naopak, do manželství je třeba vstupovat v maximální míře poučeně a pokud možno bez ideálistických představ [24]: Tak, tak. Jakmile hroch zčistajasna opustí svůj vyležený důlek na gauči a odebere se do fitka, je nutné vyhlásit stav nejvyššího ohrožení. A poohlédnout se po dobrém právníkovi [25]: Samozřejmě že jsme dokonalé Jen někteří muži to nevidí.
    Je pravda, že mnohé ženy, pokud se (ač nejdříve roní hořké slzy)zbaví svého nezvladatelného druhomízového puberťáka, zjistí, že nic lepšího je nemohlo potkat

    OdpovědětVymazat
  29. [26]: Jen se vdej Ostatni je tak 50 na 50.[29]: Pokud je žena schopná si svůj život tak nějak zařídit po svém a povalující se choť jí nepřivádí k šílenství, je model hroch zcela jistě mnohem bezpečnější varianta. Nehrozí, že zdrhne a narazí si dlouhonohou dvacítku, se kterou rozfrcá rodinné jmění

    OdpovědětVymazat
  30. [30]: Přece si nesežeru vlastního hrocha?

    OdpovědětVymazat
  31. [33]:
    Historické vnímání se mění, uprchlická vlna nese s sebou změny ve vazbách sociálních (samozřejmě v rámci EU směrnic).

    OdpovědětVymazat
  32. No jo, rowlingová, tak vždycky ví o čem mluví. (ironie zaznamenána)

    OdpovědětVymazat
  33. " existuje malé procento můžů, kteří nepatří do žádné výše zmíněné kategorie. Ale to jsou spíše výjimky, jež potvrzují pravidlo." ano, potvrzuji, existuje.

    OdpovědětVymazat
  34. [34]: Budu to mít zřejmě v dohledné době těžké. Tvrdohlavě si trvám na tom, že nebudu chodit 3 kroky za Medvědem a vepřový řízek si sebrat nenechám [35]: Patřím k té nepatrné menšině národa, která Rowlingovou nečte a na TV zpracování se nedívá [36]: O tom vůbec nepochybuji To by ovšem bylo na vědecké pojednání

    OdpovědětVymazat
  35. Číst tvoje články během výuky je vysoce nebezpečné. Hrozí totiž, že se začnu smát nahlas. Což by asi u výkladu duševních nemocí nebylo zrovna super.
    Nevdám se!

    OdpovědětVymazat
  36. Tvoje články jsou úžasné a konečně jste se zase ozvala. Vždy se moc pobavím. Joj,to je psaní milá paní. Nejdříve jsem byla dokonalá, potom 2x matka a asi taky ne dokonalá ale matka. Po 33 letech už jsem byla nedokonalá a tak na odpis. Nejdříve byl fešák a potom hroch. A najednou se z toho hrocha stal zase fešák i když trochu na odpis. Ale našla se jiná dokonalá. Kolik asi žen si tohle prožilo?

    OdpovědětVymazat
  37. Ty jsi byla u nás doma? Kdy? Ten lahváč u TV je naprosto přesný. Metamorfóza je v běhu...   

    OdpovědětVymazat
  38. Pěkná pitva manželských a partnerských vztahů. Vtipné, jako vždy, a pravdivé, jako vždy!
    K Rowlingové - Harryho Pottera a jeho svět vymyslela skvěle, ale svět kolem ukočírovat neumí. Měla by se podívat blíž kolem sebe, než začne kritizovat věci, kterým nerozumí. A taky se divím institucím, které jí šly v té době na ruku. To se musí naslouchat každému, kdo je zrovna na vrcholku popularity, bez ohledu na to, v jakém směru má vzdělání? No, asi ano, koneckoců s Kalouskem to taky bylo obdobné, chemik a stará se o kasu.   

    OdpovědětVymazat
  39. [38]:No, občas si trochu duševně porušená připadám [39]: Leckdy je to jako přes kopírák. Chlapi dokáží být neuvěřitelně pitomí [41]: To je právě ta potíž s lidmi, kteří se stanou celebritami. V tom momentě někteří získají dojem, že sežrali Šalamounovo hovno a rozumí úplně všemu

    OdpovědětVymazat
  40. [37]:
    Opravdový řízek má být z telecího, rozklepaný do srdíčka - prostě vínšnitzl.Rozčiluje si immán, vida, jak před muslimem jde jeho žena:
    "Od kdy, pravověrný vyznavač Alláha nedodržuje přikázání koránu?"
    "Od těch dob, co tu jsou minová pole..."

    OdpovědětVymazat
  41. " My setkali jsme se ve tmě,
    políbili se letmě
    .... a byla z toho  láska jak kráva !!"" Já chci ce vdávat !!"" Já též se chci vdávat !"... " Ty máš háro,
    i já mám háro,
    Dva, - to je ono !
    ... jeden je málo !"Křičejí obě dvě osoby
    ... ta rychlost ! to nemá obdoby !Rozčilen  Prantischekk  Teplyi !
    ... téměř již  ,,ANO,,  si řekli
    ... tu zděšen..... jak kdyby spad z půdy !!!Protějšek jeho... má dudy !!
    ... " ŽENA !!  jí dudy  se rýsujíce !"Frantischekk  Teplyi  pryč prchajíce !

    OdpovědětVymazat
  42. Když ono to hebké ženské tělo je tak neskutečně přitažlivé a hebkavě hmatově uspokojující. To přece za ty prachy stojí. No ne? Do hrobu si je nevezmeme.

    OdpovědětVymazat
  43. Krásné vánoční svátky a šťastný nový rok 2016.Je tu nějak dlouho ticho, ťuky ťuk!!!

    OdpovědětVymazat
  44. Všechno nej, nej dnes i příští rok. A budeš zase psát? Jak vidíš z příspěvků přede mnou všichni na Tebe čekáme. Moc zdraví Irma

    OdpovědětVymazat
  45. Haló, haló...zkouška spojení?Hezký nový rok, mengano!:)

    OdpovědětVymazat
  46. A proto mi všichni říkají nevdávej se... XD

    OdpovědětVymazat
  47. Néé, to mě určitě nepotká   

    OdpovědětVymazat
  48. Mno a tohle jsem si přečetla týden před svatbou :( Jdu za roh, zahnat jednorožce!

    OdpovědětVymazat
  49. Tak jak mi funguje připojení...?

    OdpovědětVymazat
  50. Odpovědi
    1. Spojení navázáno, vojíne :)

      Vymazat
    2. Hele, co to tam máme za prapodivný čas? Teď je 15:46 :)

      Vymazat

Jak být za blbku

Léto se mi obzvlášť vydařilo. Opět se potvrdila teorie mojí máti, že jsem naprosto nemožná. K tomuto pozoruhodnému závěru došla máti na zákl...