sobota 28. února 2015

Přerod v superženu

Jestliže máte, moji mílí zbylí čtenáři, pocit, že mne odnesl čert někam do horoucích pekel, nejste příliš vzdáleni od pravdy. Všichni čerti mě berou už několik týdnů. Ale zároveň jsem v sobě objevila tolik tolerance, že se nestačím sama divit. Pokud bych byla poněkud méně zocelena dlouholetým soužitím se svým předrahým chotěm, asi bych se dala na dráhu alkoholika samotáře. Ale jelikož zocelena jsem, tak jsem Medvěda ani nezabila, ani jsem neutekla s pláčem k mamince, pouze jsem prodělala metamorfózu v superženu, která zvládne (= nic jiného jí nezbývá) s písní na rtech i zdánlivě nemožné.


Když se v naší rodině vyskytne nějaký malér, má ho na svědomí většinou Kačenka, ta bezedná studánka neotřelých nápadů. Tentokrát je v tom holčička nevinně. Zbláznil se Medvěd.

Již delší dobu vykazoval příznaky lehkého pomatení mysli, kterým jsem, bohužel, nevěnovala přílišnou pozornost. Moje chyba, měla jsem být ostražitější. Moudrá žena by měla neustále počítat s tím, že choť je lehce infikovatelný nějakým blbým nápadem. Obzvláště v momentě, kdy je v dohledu poněkud dementní kamarád.

Ve chvíli, kdy se Medvěd rozhodl, že nastala ta pravá chvíle, aby mne seznámil se svým třeskutě inteligentním záměrem, jsem stála před zásadní volbou. Buď chotě zabiju velmi krutým způsobem a nebo se projevím jako bytost chápavá, tolerantní a vstřícná. Se zatnutým chrupem jsem zvolila druhou variantu.

A tak se stalo, že mne Medvěd opustil. Nikoliv navěky, pouze na většinu dnů v týdnu. Jistě, manželek, jejichž drahouškové pobývají doma pouze pár hodin o víkendu, je celá řada. Pravděpodobně kvůli tomu nepropadají nějaké zvláštní panice. Také bych nepropadala, pokud bych si v takto získaném volném čase mohla brousit drápky, natírat si je na červeno a dumat, se kterou kamarádkou vyrazím na kafe.

Tohle mi opravdu dopřáno není. Do sytosti si ovšem mohu užívat postavení stoprocentně emancipované ženy, která musí stihnout vše, o co se prozatím mohla podělit s manželem. Provozovnu se zaměstnanci, kteří občas nedorazí do práce, domácnost, předdaňové období s klienty, jejichž inteligence se limitně blíží nule, a samozřejmě Kačenku, která velmi oceňuje totální bezvládí. Srší nápady a pilně se snaží připravit mě o poslední zbytky zdravého rozumu.

Nebylo vyhnutí a musela jsem s ní dojít na veterinu na očkování. Očekávala jsem bezproblémový průběh, stejně jako v předchozích letech. Kačenka byla jiného názoru a uvedla se tím, že doktora bez varování kousla. Ani se nenamáhala zavrčet. Tím to skončilo a zase z ní byla hodná holčička, která by nikomu nezkřivila ani vlásek na hlavě. Doktor byl tak konsternován, že moc nechybělo a naočkoval i mne.

Před pár dny jsem šla už potmě na zadní zahradu, kde Kačenka neomezeně kraluje. Zahradu znám jako svoje botky, nevzala jsem si tedy baterku. To se ukázalo jako hrubá chyba. V místě, kde byl včera pouhý mírně rozmáčený trávník, na mne číhala díra o velikosti kráteru po dopadu meteoritu. Kačenka velmi ocenila, když jsem do jámy vlítla. Ještě se malinko přičinila a ve výsledku jsem byla uválená, potlučená a špinavá jako prase. Při ohledání místa činu za denního světla jsem objevila celou promyšlenou soustavu vyhrabaných děr. Pokud bych se rozhodla zahradu osázet vzrostlými dubisky, mám přípravu hotovou.

Ajťák se Snaškou šli do kina a mně bylo dopřáno ohlídat Pakouška, který rozhodně nemíní být doma sám. Pokud se to náhodou stane, ječí, až se barák otřásá v základech. Pakoušek je poněkud zpovykaný a rozmazlený zloduch, který se nerad o cokoliv dělí. Dle jeho úsudku vše patří pouze jemu, i všichni plyšáci, na kterých si velmi zakládá Terorista. Stačila chvilka mé snížené pozornosti a ti dva minišašci se servali o růžovou chobotničku, se kterou chodí Teror spát. Výhoda domácího hřiště přinesla jorkšírkovi vítězství v podobě Pakouškova trošinku natrženého ouška. Přesně podle očekávání jsem byla pokárána, že jsem nezabránila krveprolití.

Medvěd je o všechny tyto drobné radosti všedních dnů ochuzen. Přijede, nahází na hromadu špinavé prádlo, očmuchá hrnce a poinformuje mne, že je servaný jako borůvka. A já, dle jeho mínění naprosto svěží a odpočinutá, mu začnu vyprávět, jak báječně jsem se celý týden měla. Uprostřed druhé věty usíná.

Může se někdo divit, že mne už několikrát napadlo, jak dobře by mi bylo v útulném klecovém lůžku na uzavřeném oddělení nejbližšího blázince?








70 komentářů:

  1. S velkou dávkou sebezapření a emancipace se dá zvládnout všechno. Pakouškem počínaje a Medvědem konče. Víš že mě ale čas když jezdil manžel dělat do Prahy strašně chybí? A to jsem si ani nelakoval drápky na červeno ani nepřemýšlela o tom kam půjdu a s kým nakupovat. Ono stejně v tom malém guberniálním městě není co a kde. Ani nevíš jak mi ty doby schází. Dneska manžel vyrazí v půl deváté aby se s úderem jedenácté či půl dvanácté navrátil a naprosto zničen usedl do křesla s lahváčem a v něm v podstatě jen s malými odskoky k jídlu, do lednice pro další lahváč či na záchod ztrávil celý den aby pak plynule přešel k posteli a ulehl..... takže se mi nediv že tak miluju chvíle kdy si mohu poustevničit na chatě nebo naopak lapat ruch a chaos Prahy a její hektický život.

    OdpovědětVymazat
  2. Hmmm, zrovinka jsem ti chtěl pozlat nějaký ten brak v rámci KKKb; to zvládneš, ne?Neschovává si v zemi Kačenka kosti? Nechybí nějaký soused/sousedka?

    OdpovědětVymazat
  3. A umí Kačenka i menší díry než na vzrostlá dubiska? Třeba na sazenice smrčků? ;) Budeme sázet les, tak by se nám hodila pomoc. Náš Bebe zatím zvládá jen díry na vzrostlé vánoční stromky nebo přerýt zahradu jako stádo divočáků.

    OdpovědětVymazat
  4. Místo Pakoušek jsem si přečetl papoušek. Byl jsem mírně v šoku z představy ušatého opeřence. Vaši psíci mají zajímavá jména.

    OdpovědětVymazat
  5. Vzbudilas mou zvědavost, co Medvěd s kamarádem podniká? Zase vyráží se čtyřkolkou do dalekých hvozdů?

    OdpovědětVymazat
  6. Zajímavé, také jsem kdysi nazývala svého muže medvědem a každý věděl koho myslím. A v něčem jsou si ti medvědi i hodně podobní. Můj medvěd je sice zatím stále každý večer doma, ale jako by doma nebyl. Dnes už je mi to jedno Jen v Kačence se ještě nevyznám, tuším, že je to pejsek, to ten náš je hodnej, nám vrtá na zahradě  jámy úplně jiné zvířátko, budeme s ním muset k zubaři, kvůli obrovským kančím zubům, má pubertu a ohrožuje všechny, kromě dcery

    OdpovědětVymazat
  7. Vlastně je to moc smutné vyprávění. Na maminky a manželky nikdo nebere ohledy a nikoho nenapadne, že jsou to taky lidé, kteří můžou být unavení nebo smutní nebo že by taky potřebovali nějakou pozornost...

    OdpovědětVymazat
  8. Chtěla jsem podotknout, že v Medvědově věku už by ten chlap mohl mít rozum, ale pak mi došlo, že jim se to časem pouze zhoršuje. A co za skvělý nápad měl, že díky němu skvěle vykličkoval ze psích a dalších radostí vašeho všedního života?

    OdpovědětVymazat
  9. Mengano, všechno zvládáš skvěle, ale uber trochu, protože pak by okolí najednou mohlo nakládat čím dál těžší náklad na Tvá bedra a za to to opravdu nestojí. Než Medvěd usne, takže v první větě, zahekej, to ho snad probere a pak si dlouze vzdychni, ale ne moc dlouze, aby to nemělo uspávací efekt, ale šokující a pak to na Medvěda vysyp. On to sice nebude řešit, ale Tobě se uleví Já jsem ale rádce Kačenku chápu, nač veterináře předem varovat, že má chrup plný zdravých silných zubů, to by snad měl vědět a pokud tuto skutečnost ignoruje, nezbývá než udělat řádný otisk - a když je po ruce/tlamě samotný veterinář, proč se nezakousnout rovnou do něj, že Pakoušek je pěkně drzej. Brát Teroristovi jeho oblíbenou uspávací chobotničku je taková "voraženost", že bych mu místo ouška natrhla spíše prdel Terorista je holt hodnej pejsek a žádnej rasista (nebo ras?)

    OdpovědětVymazat
  10. Taky mě zajímá, co jel Medvěd dělat? Navíc na tak dlouhou dobu, protože ses odmlčela až moc!
    Ty kráso, ty s těma svýma miláčkama zažíváš věci! Já bych se zbláznila.[1]: Cože? "guberniální"?    Co to, sakra, je?[4]: + VendyW: To zní nějak smířeně, ty vaše pocity ke svým mužům? Já to takhle nechci! Zdá se mi ale, že to je snad normální vývoj?

    OdpovědětVymazat
  11. Probůh, hlavně ne červený lak na nehtech!

    OdpovědětVymazat
  12. [10]: Gubernie Česká Vepřová. Tak to tu nazývá náš známý z Dvora Králové. Ono opravdu na kostele ve Třebové je nějaký donační latinský nápis kde je něco o gubernii a gubernátorovi psáno . Ještě by tam taky mělo stát něco v tom smyslu že tu je líheň extradrben a extra nos do cizích věcí strkajících pablbů. Mé pocity k mému muži jsou po třiceti letech manželství myslím zcela normální, i když možná někdo bude odporovat, na věčnou lásku nevěřím. V tom jsem pesimista!

    OdpovědětVymazat
  13. [11]: Tos měl říct hned, že se ti červenej nelíbí![12]: Jo ták! Hned se to dá pochopit Předtím mi nepomohl ani slovník cizích slov :)

    OdpovědětVymazat
  14. Mě by teda zajímalo i to, co provozuješ ty :)

    OdpovědětVymazat
  15. ...a jestli budeš superženou až do důchodu nebo se u Medvěda jedná o dočasné pominutí mysli?:)

    OdpovědětVymazat
  16. No vida, a pak že se nic neděje? A ono se děje a ještě je u toho kopec srandy. Tedy aspoň pro ty, co to čtou.   

    OdpovědětVymazat
  17. Je otázkou, jestli Medvědi mají ten správný vhled do toho, co superženství opravdu obnáší.

    OdpovědětVymazat
  18. Zažila jsem párkrát, že jsem s kluky zůstala sama celý týden ba i měsíc, chodila do práce, ale je fakt, že  jsme tehdy neměli žádná zvířátka ani zahradu (leda u našich). Pokud jezdil muž jednou za týden domů, byl jaksi hodnější, byl rád, že je doma. Docela mi to vyhovovalo, ale to nebylo zase tak na dlouho. Vždycky jen jeden měsíc většinou. Tak nevím, u každého je to jinak.

    OdpovědětVymazat
  19. U medvědů funguje přísný patriarchát, tak je jim nějaké superženství u zádele.   

    OdpovědětVymazat
  20. Takže nic nového. Prostě klasika. Vždyť vy se s tím medvědem prostě střídáte a vypadá to že to i zvládáte. Jednou si on odjede na pár týdnů s kamarády na motorkách. Jindy zase vy buď na dovolenou se snachou, nebo na delší "nedovolenou" do nemocnice, při své proslulé "šikovnosti". A zase se nic tak moc neděje.
    Ale já to znám moc dobře. To co dělá manželka, to je vždycky prý jaksi víc namáhavé. Když to samé dělám jindy já, tak je to vlastně brnkačka. Takže každý rozumný muž na takové ženské láteření s dvojím metrem už nemá důvod reagovat. Maximálně tak utrousí klasickou hlášku z Jáchyma - nejklasičtější české klasiky: "Jen ji nechte ať si pindá, na to my jsme zvyklí".

    OdpovědětVymazat
  21. Popsané zážitky v manželství s Medvědem jsou humorné, kdyby každá manželka to takto brala, věřím, že nejsou rozvody!

    OdpovědětVymazat
  22. [1]: Já jsem v poslední době tak hektická, že bych klidně uvítala pár týdnů v celkové narkóze Možná, že Medvěd taky jednou poněkud zfotrovatí jako tvůj choť, zatím to ovšem rozhodně nehrozí.[2]: Pošli, duchovní potrava neškodí v jakémkoliv množství Kosti nezahrabává, neb je nedostává. Paní Chytrou jsem také v poslední době zahlédla, takže si Káča nevytváří ani masové hroby. Prostě hrabe jako pominutá. Dnes ráno byla přistižena, jak si do vyhrabané jámy uložila zcizený dětský míč. Nepokoušela se ho ovšem schovat, jen si ho tak pohodila.[3]: Vzhledem ke Kačenčině bohémské povaze dost pochybuji, že by tvořila sadební jámy na povel [4]: Ano, Káča je pejsek. Někdy si myslím, že je pejsek baskervilský [5]: S kamarádem nepodniká nic. Pouze vyslyšel hlas svého srdce a ten mameluk svými řečmi dokonal dílo zkázy
    Nechtěla jsem to prozrazovat, ale budiž. Jezdí v Německu s kamionem. Nezabil bys ho? Já docela s chutí.[6]: Nomen omen [7]: Máš pravdu, moc se nebavím

    OdpovědětVymazat
  23. [22]:No jo, jenže můj muž je takhle fotrovatej už od svých čtyřiceti let. Co jsme se přestěhovali z Prahy na ves pomalu a jistě začal pařezovatět až je z něj ještě větší pařez než leckterý místní sedmdesátník. Ti jsou o hodně živější než on v 54 letech....   

    OdpovědětVymazat
  24. [8]: Medvěd věkově poněkud ustrnul. Ještě nedávno v nějakém zapáleném hovoru tvrdil, že má patnáct let po vojně Pak musel, velmi nerad, deset let přidat. Ale cukal se.
    Prohání se po silnicích a ničí mi tím spaní [9]: Ubrala bych hodně ráda, vadí mi, že fakt nemám čas na nic jiného než na tu pitomou práci. Fakt si namáhám šedé buňky mozkové, abych vymyslela, jak na to všechno vyzrát Terorista určitě není rasista, s Pakouškem kamarádí, i když je Pakouš tibeťák [11]:Neděs se, to byl jen slovní obrat. Rudé drápy mě rovněž dost děsí

    OdpovědětVymazat
  25. Tak to je jasný, mužská práce je vždycky daleko náročnější a únavnější než to co dělá ženská polovička... ať už je to cokoli

    OdpovědětVymazat
  26. Humorně popsané, leč kdybych se měla ocitnout ve tvé kůži, nejspíš bych zešílela. Vůbec si nedovedu představit takovéhle soužití, po týdnu by se ze mě stal alkoholik, nebo bych skončila v blázinci. Mám svoje děti ráda, ale...

    OdpovědětVymazat
  27. [22]: Záliba k čtyřkolkách se rozvinula v trochu větší modely

    OdpovědětVymazat
  28. Medved sa zaujimavo rozhodol. Poznam pripad jedneho vynikajuce srdcoveho chirurga, ktory sa uz nemohol dockat penzionovania. Kupil si kamion a stastny jazdi po Europe, vraj si konecne splnil si svoj davny sen.
    Ja mam v zime strach z jazdenia, ked nemusim, radsej sedim v teple a cumim do prazdna...

    OdpovědětVymazat
  29. [10]: Už jsem to vybreptala Milošovi Kamion. Podle mne pakárna, podle něj naprostá paráda. Zdržuju se raději komentářů To by sis zvykla. Den, kdy to naše zvířectvo nic neprovede, mi přijde nějaký podezřele divný [14]: Nic tajemného a zvláštního Máme hospodu s penzionem (to mi bylo kompletně hozeno na krk), plus vedu účetnictví firmám, pár firmám dělám poradenství, prostě si tak obyčejně kmitám Vypadá to, že mi bude dopřáno být výkonnou superženou hodně dlouho. Zkouším si zvyknout [16]: Jen se klidně směj Já nevím, neumím ani katastrofu popsat tak, aby bylo poznat, že se jedná o něco hrozného. Příště zkusím nějaký tragický, pochmurný tón. Uvidíme, co mi z toho vyleze [17]: Nemají Ale nechci svému choti křivdit. Opravdu si uvědomuje, že mě svým rozhodnutím uvrhl do poměrně komplikované situace.[18]: Jasně, nejsem jediná na světě, vím to. Jen těch povinností mi zůstalo tak nějak moc. Pokud bych pouze chodila do zaměstnání a při tom čekala na Medvědův víkendový návrat, asi bych si docela lebedila On ten celkem výrazný klid, který v domácnosti v manželově nepřítomnosti nastane, má něco do sebe

    OdpovědětVymazat
  30. [19]: Ty aby sis nepřisadil [20]: To se tedy trochu děje! V mé nepřítomnosti pochcípaly kytky, rybičky taky koukaly dost divně, jorkšír vyhládl, prádlo se samo taky nevypralo, nádobí padalo z linky. Veškerou agendu spojenou s hospodou a zaměstnanci jsem musela vyřídit z nemocniční postele. V Medvědově nepřítomnosti běží domácnost bez zádrhelu, zrovna tak hospoda a moje práce jakbysmet. Takže bych to neviděla na vyrovnané skóre
    A já fakt nepindám. Kdybych měla sklony k pindání, tak Medvědovi ten nápad fofrem vyženu z hlavy. Zvládla bych to, věřte mi.[21]: Nemysli si, u nás taky občas pořádně zajiskří a někomu bouchnou saze. Jen nemám sklony ze všeho dělat tragédii, takže nakonec se všechno zase srovná [23]: Chápu. A nezávidím. Tohle by mě asi taky parádně štvalo.[25]: Chlapi obecně ženskou práci berou tak nějak na lehkou váhu. Vyprat, vyžehlit, uvařit, uklidit... to přece není až taková práce, to je vlastně zábavná činnost, kterou žena ke svému velkému potěšení s písní na rtech vykoná po návratu ze svého zaměstnání Udřený choť se přihrne ze zaměstnání, zdlábne večeři, přepočítá děti a případně vytkne manželce vytažený vysavač, protože v televizi běží fotbal A teď mi Mauron vynadá [26]: My už nemáme malé děti, které otcovu přítomnost potřebují. A není nám dvacet, abychom se bez sebe pár dnů neobešli Tebou navržené varianty jsem zvažovala, ale proto, že nestíhám tu pitomou práci a nervuju se kvůli tomu.[27]: Přesně Zkrátka si pořídil novou, trochu větší hračku.[28]: Jsem na tom podobně, v zimě mě ježdění moc nebaví. Teď mám tenhle problém vyřešený, Medvěd mi sebral auto. Asi opráštím koště, abych se vůbec někam dostala

    OdpovědětVymazat
  31. Ján jsem si říkala, co s tebou je, žes byla tak dlouho tichounká. A hele, on za to může Medvěd. Mít manžela přes týden pryč, nemusí být až tak špatné, ovšem tohle asi zrovna nebude tvůj případ. I když píšeš se svým obvyklým humorem, myslím, že toho máš opravdu plné kecky. No, celkem tě odbivuji, žes zvolila druhou variantu. Přece jenom je to hodně velké sousto... Držím palce.

    OdpovědětVymazat
  32. Tak třeba opravdu jste ta superžena. Rozhodně to neberte jako vynadání. Já to prostě beru podle svých zkušeností.Beru si toho na bedra tolik, kolik jsem ochoten zvládat. Tedy kytky jdou na minimum, protože to žere čas. Množství domácího zvířectva zrovna tak. Ale když žena chce spoustu kytek, její problém. Až se nebude moct o ně postarat, polovina jich uschne, čímž se množství sníží na mnou obdělávatelnou mez. Při vaření dokáže rozumný muž neustále recyklovat asi čtyři talíře, kterých se ani nemusí dotknout saponát. Stačí horká voda a papírové ubrousky (jde to tedy i bez odmašťovací chemie). Prádlo vypere pračka a pokud se dobře pověsí, nemusí se žehlit. No a že jste si prosadila i pár koček do domácnosti navíc? Hmmm, no zase jen váš problém. U mně by prostě vyhynuly na nějaký rozumný počet (spíš by ale utekly k měkkosrdcatým sousedům). A tím bych samozřejmě získal víc času na své koníčky, kterými prostě ani kytky ani kočky nejsou. A ani bych o sobě nemusel s jazykem na vestě provolávat, že jsem supermuž.

    OdpovědětVymazat
  33. [31]: Kecky jsou málo. Viděla bych to tak na ty vysoké rybářské holínky [32]: Prádlo vypere pračka, pokud se ví, jak se ta ona pouští.
    Recyklace talířů je sice možná, mnohem snazší ovšem je vytahovat čisté tak dlouho, dokud nedojdou.
    Zvířectvo je dané, těžko je v případě nepřítomnosti jednoho z nás vybít.Fakt nebylo poznat, že titul superžena jsem si přivlastnila opravdu, ale opravdu ve velké nadsázce?

    OdpovědětVymazat
  34. Inu, těžko bych hledala ženu, která by se mi na superženu hodila více. (Největší neštěstí superžen je asi to, že se nechovají jako slepice...)

    OdpovědětVymazat
  35. Je to možná hloupé a neslušné, ale smála jsem se když jsme ten článek četla. :)

    OdpovědětVymazat
  36. I tentokrát napsáno s nadhledem a humorem. Klikám na hodnocení.

    OdpovědětVymazat
  37. Kačenka, Pakoušek a Terorista je vražedná kombinace, která by porazila leckterého smrtelník. Ne však tebe! Mám takový pocit, že patříš k ženám superženám, které nesnáze spíš zocelí. Přesto, je potřeba to ze sebe dostat, jinak by také hrozilo, že budeš natlakovaná natolik, že vybuchneš jak kotel. A pak by všechno lítalo, Kačenka, Terorista, Pakoušek a nakonec Medvěd. Zlati, tobě až jednou rupnou nervy, tak to bude takový výbuch, že bude konsternovaná celá vesnice, ne jen doktor veterinář. Zatím se držíš obdivuhodně a Medvěd, pokud má jen krapet zdravého rozumu, by ti měl naordinovat třídenní pobyt v nějakém wellnes zařízení, kde by sis vypla mobil a zprovoznila ho na pouhou hodinu denně, vzala si knížku, naordinovala si vířivky a čokoládový zábal a nadopovala se v místní cukrárně fantastickými zákusky a výbornou kávou. Mám totiž takový dojem, že aspň třídenní pobyt někde mimo dění bys potřebovala jako sůl.     
    Ale zaplaťpánbůh, smysl pro humor ti pořád zůstává. To je skvělá genetická výbava!

    OdpovědětVymazat
  38. P.S. musím uznat, že stejně poutavé, jako je tvůj článek, jsou i zdejší komentáře.

    OdpovědětVymazat
  39. Milá superženo, přeji ti i nadále pevné nervy, nekonečné zásoby tolerance, energie a stále stejný skvostný nadhled, se kterým jde všechno snáz, alepsoň se to teda podle článku tak jeví.   

    OdpovědětVymazat
  40. alepsoň vyje na měsíc a opravuje: alespoň   

    OdpovědětVymazat
  41. [34]: Znám i několik superslepic [35]: Ale kdepak, to je zcela v pořádku [36]: Děkuji [37]: Určitě. Jen to mají trochu složitější než bezbranné bárbínky, o které muži s láskou pečují [38]: Ten víkend bych brala i bez čokoládového zábalu To se raději tou čokoládou nacpu. Zjistila jsem, že v posledních týdnech požírám neobvyklé množství sladkostí - až tím budím údiv svého okolí. Normálně sladké vůbec nemusím.[40]: Vynasnažím se zachovat si zdravý rozum Alepsoň nemá chybu

    OdpovědětVymazat
  42. [42]: Nadměrné množství sladkostí něco signalizuje. Ale jen si dej! Potřebuješ si osladit život, a to pořádně.   

    OdpovědětVymazat
  43. [30]:[28]: Nezabudni prosim, ze lietadla maju VZDYCKY prednost, teda aj zlava! Bola by Ta skoda! Pekny vikend, vela pohody, ziadne dalsie nehody!

    OdpovědětVymazat
  44. Já bych řekla, že to všechno Medvěd dělá pro tvoje dobro. Aby si mentálně ani fyzicky nezakrněla, ale naopak neustále rostla a aby  měl z tebe skutečnou superženu přesně podle svého gusta.

    OdpovědětVymazat
  45. [29]: A vaříte tam svíčkovou?:) A jak to, že jsme tam ještě nebyli?!:)

    OdpovědětVymazat
  46. Tvůj přerod v superženu byl úchvatný. Jsi dooost dobrá Nechceš teď umožnit Medvědovi přerod v supermuže?     

    OdpovědětVymazat
  47. [46]: Protože nejste schopný přijet na svíčkovou ani ke mně, natož k mengano!

    OdpovědětVymazat
  48. [43]: Signalizuje to , že se nervuju a zajídám to čokoládou Vždycky když jsem vystresovaná, tak propadám cukrožerství.[44]: Spíš než letadlo tady potkávám kance. A ti taky neuhnou, potvory [45]: Já chci krnět! [46]: Nejlepší svíčkovou dělá přece maminka (tvoje i moje) Jo, copak já vím, kde se couráte?[47]: Medvěd je supermuž už ze své podstaty Nikdy bych si o tom nedovolila pochybovat

    OdpovědětVymazat
  49. [42]: Kančí svíčkou, kdy kanec neuhne...

    OdpovědětVymazat
  50. [49]: Moje právě ne!:) Tak snad na tebe někdy při courání narazíme :)

    OdpovědětVymazat
  51. Je pro mě poměrně traumatizující vrátit se po takové době a vědět, že není v lidských silách dohnat, dočíst a okomentoval vše, co se u mých "oblíbenců" v mé nepřítomnosti urodilo.
    Ale tys mi vlila novou naději do žil, když můžeš ty zvládat tohle všechno, co je proti tomu přečíst
    pár(set) článků, zvlášť, když mě nehoní žádné termíny.
    Tak ti přeju, ať tvé superženství vzkvétá a také ať občas můžeš svůj hrdinský pláštík odložit a jen tak lidsky si "dáchnout."

    OdpovědětVymazat
  52. [50]: Uvědomělý silniční pirát, pokud skolí kance, povolá mysliveckou stráž a skolence odevzdá [51]: Budu se těšit [52]: Páni, vítám tě po opravdu dlouhé době Doufám, že jsi v pořádku. A těším se, až se zase rozepíšeš

    OdpovědětVymazat
  53. [1]: Ó, jak já ti rozumím. Moje přání je, aby ten můj měl kamarády, s kterými by jezdil na dlouhé výlety jedno kam, aby chodil na karty nebo na pivo, abych ho pořád neměla za zadkem, když si stejně nemáme co říct neb on mele o práci a o tom, že tak blbej rok, jako je ten letošní, ještě nezažil.....

    OdpovědětVymazat
  54. [54]: Dřžív to tak bylo, že chodil každý den napivo, i když on je jak ten hospodský v Cimrmanovi kterýho štvalo že mu do hospody choděj hosti. Taky tam chodil hned po otevření aby tam nebyli žádný lidi. I u nás je to pořád mít někoho za zadkem.

    OdpovědětVymazat
  55. [54]:Třeba si on říká to samé o vás. Pořád má blbé kecy, ale vy ne a ne mu nechat byteček na pár dní jen pro něj samotného. Takže vám oběma nezbývá než si koupit sluchátka a přehrávače a nemuset se poslouchat. Klasika.

    OdpovědětVymazat
  56. Mengano, veselé Velikonoce bez nehod!

    OdpovědětVymazat
  57. Veselé Velikonoce s veselými příhodami.

    OdpovědětVymazat
  58. Dnes Ti prajem dobre na mieru usity skafander a plutvy, na ktorych utecies bez urazu pred zastupmi oblievacov-sibacov! Ci u Vas nie? (Mam na strategickych miestach pripravene nadoby s vodou, ale nakoniec to skonci asi s tradicnou vonavkou, nie som - uz! - sadista...)

    OdpovědětVymazat
  59. [60]: Ano, vše v pořádku, děkuji za zeptání Pomalu vstávám z popela, jako ten bájný Fénix.

    OdpovědětVymazat
  60. [61]: ...alebo - menej poeticky - tie obyčajné nebájné slepice z piesku?
    Pekný víkend Ti prajem.

    OdpovědětVymazat
  61. [62]: Vlastně jo, máš pravdu Když se poctivě zamyslím, mám mnohem blíž ke slepici než k Fénixovi Také ti přeji hezký víkend.

    OdpovědětVymazat
  62. Juj, tady je pěkně veselo Pěkný víkend superženo

    OdpovědětVymazat
  63. Již delší čas si říkám, že mengano o sobě nedá vědět a tak jsem ráda, že i přes to, že nás, své věrné čtenáře, zanedbává, je živá a má sílu pořád vstávat - je jedno jestli z popela či z čehokoli. Hlavní je mít pořád chuť vstávat

    OdpovědětVymazat
  64. [64]: Děkuji, tobě též [65]: Mengano poněkud chcípla, pravděpodobně vlastní vinou Ale usilovně pracuje na tom,aby té zdechlině vdechla trochu života.

    OdpovědětVymazat
  65. [66]: Oživuj a brzy v plné síle piš, už se těšíme

    OdpovědětVymazat
  66. [66]:
    Jako dmychadlo dá se použíti i hustilka na bicykl.

    OdpovědětVymazat
  67. [68]: Nemajíc (v pudu sebezáchovy) bicykl, nemám ani hustilku. Zkusím jinou metodu.

    OdpovědětVymazat
  68. [66]:Asi momentální pauza, nebo ticho před výbuchem (raději ne).
    Už se těším na tvůj další článek, ale i kdyby nebyl, jsem ráda, že jsi v pořádku. Hezký prodloužený víkend!

    OdpovědětVymazat

Jak být za blbku

Léto se mi obzvlášť vydařilo. Opět se potvrdila teorie mojí máti, že jsem naprosto nemožná. K tomuto pozoruhodnému závěru došla máti na zákl...