čtvrtek 24. července 2014

Slizouni mezi námi

Život na vesnici je docela nudný. Nemáme tu divadlo, kino či výstavní síň, nemáme ani nóbl kavárnu, kde by se daly vést moudré řeči. Místní hospoda rozhodně není místem, kde by se scházeli filosofové. Máme ovšem něco, co rodilý pražák možná nikdy neviděl "in natura". Máme slimáky.


Letos se nám obzvlášť vydařili. Jsou všude, kam se člověk podívá. Nemilosrdně sežerou všechno zelené, co jim přijde do cesty a to mne opravdu nebaví. Už jich má plné zuby i Kačenka, jelikož ty mrchy slizké jí nestydatě chodí na granule. Ano, zvířátkům se nemá ubližovat, jenže slimák není zvířátko. Sluníčkoví milovníci všeho tvorstva si pro tentokrát mohou trhnout nohou. Válka je v plném proudu a s válečnými zajatci nejednám podle Ženevských konvencí.

Pro Medvěda jsem se stala významným zdrojem obveselení. Obzvlášť po dešti se moc pěkně baví. Nazutá v jeho holínkách, které jsou velmi slušivé, ale bohužel v nich nemohu ohýbat kolena, se sexy krokem Golema vydávám na trestnou výpravu. Vyzbrojena kyblíčkem a rukavicí se plouhám zahradou a sbírám. U sbírání si pročvičuji slovní zásobu. Sama jsem netušila, kolik rozličných nadávek znám.

Svou činností jsem upoutala pozornost i paní Chytré, která si marně láme hlavu tím, proč hned zrána lezu po zahradě po čtyřech a kleju u toho jako pohan. Raději se s ní nepouštím do obsáhlejší diskuze, neboť bych pravděpodobně neodolala a vyložila jí, že v té její neposekané džungli se slimáci radostně a hlavně nerušeně množí. Rovněž bych zřejmě vznesla požadavek, aby svého Huga konečně vykopala z bílých kalhot a zahnala ho k nějaké práci. Možná by přestal denně tři hodiny mlátit do bubnů.

Své úlovky jsem nejdříve nepočítala. Pak mne dostihla profesionální deformace, protože je přece naprosto zásadní vědět, kolik bestií bylo polapeno. Včera jsem se dostala k poměrně zajímavému číslu 999.

Kačenka, Terorista i Pakoušek mi v mém úsilí velmi zdatně pomáhají. Pakoušek sice svoji pozornost dělí mezi slimáky a žížaly, kterými je zcela fascinován, ale přesto dokáže přiložit tlapku k dílu. Naposledy se jim podařil excelentní kousek. Kačenka samou radostí, že může malinko potýrat ty dva malé otrapy, povyskočila a kyblík plný slimáků mi vyrazila z ruky. V marné snaze jej zachytit jsem přestala být ostražitá, zakopla jsem o Pakouška s Teroristou a pěkně z výšky jsem kecla do vysypaných slimáků. Nevěřili byste, jak dokáží být slimáci přítulní.

Celou akci v přímém přenosu viděl Ajťák a rozhodně neprojevil ani kapku porozumění. Naopak, když jsem důstojně kráčela domů, zadek olepený padesátkou slimáků, téměř slzel smíchy. Někde jsem ve výchově udělala chybu.

Vím, že můj spravedlivý boj je marný. Ale pokud polevím, mohlo by se stát, že slimáci jednoho krásného dne sežerou i nás.

Následující fotka je opravdu nechutná a pro jemnocitné jedince nevhodná.


Odsouzenci těsně před popravou.

(Ač je slimák tvor poměrně pomalý, z krabice prchali celkem svižně. Navíc, při své poněkud alternativní inteligenci, jsem použila krabičku děravou, takže únikových cest bylo poměrně dost. Hrst soli jim zatrhla tipec)


71 komentářů:

  1. To je úroda. Nedali by se vyvážet do Francie? Nebo tam jedí jen ty s domečkem?

    OdpovědětVymazat
  2. Než dočtu, rychle napíšu myšlenku, jelikož po chvíli by se mohla vypařit.Jájínek (brácha) říká, že vyzkoušel radu snad kamaráda, či kde to viděl..., ale otrhá listy, hodí je na kompost a většina slizounů prý se raději pustí do ovadlých komposťáků, než do čerstvého. Možná stojí za pokus?Jdu číst dál.

    OdpovědětVymazat
  3. Kdysi letěl horor, kde slimáci, černí, žrali lidi. Vždycky se do bytu či domu dostali vodním potrubím či kanály a pak se stačilo jen jít osprchovat a neštěstí bylo na světě. Výhodou bylo, že mrtvoly nezasvinili byt či dům, jelikož jejich ostatky zůstaly ve sprše a tak krev odtékala kanálkem pryč, aby přilákala další hladovce.

    OdpovědětVymazat
  4. Když vidím ty slimáky v krabici, která trochu připomíná pekáč, tak mne napadá, jestli by se nedali jíst? Někde v Africe nebo v jihovýchodní Asii by je určitě jedli. Tam ostatně žerou všechno, co se hýbe.
    Apropó, ta zjevná díra v krabici jako by naznačovala něco o urychlené návštěvě očního lékaře.   

    OdpovědětVymazat
  5. [3]: Takže to byli vlastně takoví pořádkumilovní slimáci.

    OdpovědětVymazat
  6. [1]: To mi pořád vrtá hlavou, proč se jedí jen plži s boudou, když se u nich jí stejně jen ta noha a nikoliv bouda. Ze zoologického hlediska je to jedno a to samé, neboť slimáci jsou vlastně jen hlemýždi, kterým zakrněla ulita.

    OdpovědětVymazat
  7. Nedávno jsem jel po dešti na kole a slimáků všude plno..., upřímně, v tu chvíli mi bylo více líto asi mého kola :).

    OdpovědětVymazat
  8. Pořiď si světlušky. Ty slimáky žerou a prej jsou dost účinný. A jako bonus budeš mít romanticky osvětlenou zahradu

    OdpovědětVymazat
  9. Taky tu po dešti není kvůli těmhle šmejdům slizkejm kam šlápnout. Ale moje značně líná povaha jejich sběr odmítá.....zvlášť když vím že to zcela marná práce....máme okolo spousty zahrad a v nich míst kde se jim daří rozmnožování a podnikání nájezdů na vysbíranou zahradu, tudíž sbírat je se mi zdá práce vcelku sisyfofská a tak ten čas věnuji raději něčemu jinému. A pak jen chodím a ječím jaký to jsou kurvy když najdu další ohlodanou květinku....

    OdpovědětVymazat
  10. Boj to je vskutku marný. Skleník jsem letos zasypala granulema a cukety na záhoně, když mi jich z pětadvaceti sazenic dvacet sežrali, taky. O salátu v pařníku ani nemluvim .... jsme jen postavili slizounům spižírnu. Večer je chodíme s klukem taky sbírat, on je ještě malý tak z toho má zábavu

    OdpovědětVymazat
  11. Fuj, to vypadá nevábně. Našim mladým taky letos padla za obě't zahrada, cukety, okurky a další zelenina. Zařekli se, že už nebudou dělat marnou činnost a zeleninu si mám chodit kupovat na trh.

    OdpovědětVymazat
  12. No jo Mengano i v Praze jsem na pár narazila, či spíše na něj šlápla po deštích přímo na silnici! Auta je rozjezdili, takže už to byla spíše taková slizouní omáčka! Vypadalo to jako ho..! Nejsou slizouni jako slizouni, ti tví v krabičce vypadají proti těm omáčkovým v Praze ještě hezky!    Jak vidíš, daří se jim i v rušných ulicích, nejen na vašich zahrádkách!

    OdpovědětVymazat
  13. [1]: Tihle se mi jeví poněkud houževnatí. Každopádně, nedala bych si ani jednoho [2]: Mám vyzkoušeno, říkám tomu šnečí jídelna. Na hromadu sypeme posekanou trávu a ty mizerové se tam sbíhají tempem nevídaným. Jsou úplně blbí - vždycky je vysbírám a další přijdou jako slepí koně [3]: Na klidu jsi mi zrovna nepřidala [5]: Nejsem zcela slepá, ač to tak může vypadat. Jen jsem podcenila množství, které se mi zrovna podaří odchytit, a zároveň jsem nevzala v úvahu šnečí trysk.[7]: Třeba jsou jedovatí. Taky nejíš všechny houby [8]: Tos měl celkem kliku, že sis nerozbil čumák. Už i to se stalo, i když je pravda, že na vině nebyli pouze slimáci, ale i krapet špiritusu [9]: Nevím, kde se dají světlušky pořídit Docela by mě zajímalo, jaký musí být poměr světlušek ke slimákům. Aby pak nerozsvítily půl vsi [10]: Já jsem také poměrně dost lenivá, ale přece jenom, kdybych je nesbírala, už by mi sežrali nejen kytky, ale pravděpodobně i celá kamenná koryta Možná by se pustili i do psů.[11]: Granulky jsou můj věrný kamarád. Vždycky, když vidím, kolik rozežranců do rána zdechlo, srdíčko mi radostně poskočí [12]: Plány imperialistů zhatí naši šneci boubelatí

    OdpovědětVymazat
  14. [13]: To musí být hodně trpěliví jedinci. Než se přes Václavák doplouhají do nějaké zeleně, tak jim jistě řádně vytráví

    OdpovědětVymazat
  15. Taky jsem sbírala a zalévala vařící vodou , včera když jsem zjistila, že už se zase pustili do dýně, která pěkně obrůstala po jejich prvním nájezdu, jsem je po zahradě vztekle rozdupávala a sprostě u toho nadávala a to mluvím jinak pouze slušně

    OdpovědětVymazat
  16. Taková škoda. Tolik bílkovin! Tohle nemůže být tak vzdálené od hlemýždě. A ten je po uvaření jedlý. Třeba se to dá nasekat do karbanátek.
    Tady je jedna drsná stránka pro přežití v přírodě. Baští tu třeba i střevlíky, ale na slimáky si moc netroufají:
    http://www.specnaz.cz/forum/viewtopic.php?t=41
    Asi nejlepší je prohnat je kachním žaludkem a kačenu pak zbaštit...

    OdpovědětVymazat
  17. Mluvíte mi z duše! Ačkoli jsem si myslela, že ve sbírání slimáků jsem přeborník, když jsem jich během tří výletů po zahrádce dala 250. To mi tedy spadl hřebínek.
    Já je tedy ochranářsky nosím přes silnici na obecní kompost. (jednak se mi po soli zapění, a svlíknou se z toho, zalití horkou vodou strašně smrdí, a pak má drahá maminka tvrdí, že silnici zpátky už nepřejdou)
    Ale že toho sežerou, syčáci slizký! Ani pažitkou nepohrdnou, když už nic jinýho nezbývá.
    Jo, a když se rozšlápnou, nejdou pak vůbec vydrhnout z podrážky.

    OdpovědětVymazat
  18. Já slimáky zabijim máme jich taky něco ale u sousedu je jich vice

    OdpovědětVymazat
  19. [9]: Když si promítnu velikost světlušky a velikost slimáka, tak si nedovedu představit, jaké množství světlušek by bylo potřeba k sežrání 999 odchycených slimáků. Leda, že by to byly nějaké obří světlušky. Ale potom by zase mohl nastat problém s těmi světluškami. Že by třeba zapálily barák, nebo tak něco.

    OdpovědětVymazat
  20. Můj žebříček obětí slizounských vrahounů:
    1-salát
    2-květák
    3-brokolicePohrdají kupodivu rajčaty, a už vůbec se vyhýbají bodlákům a kopřivám. Bohužel, těch mám na zahradě nepoměrně víc.
    Můj experiment se solí skončil tak, že v jednom políčku nejsou ani slimáci ani nic zeleného.
    Musím pohledat v Malkipedii, co roste na březích Mrtvého moře.
    Slizu zmar !

    OdpovědětVymazat
  21. Jak jsou ti slizouni ale fotogeničtí, co? Věřím, že někde ve světě by si z nich udělali celkem chutnou krmi. Hotový švédský stůl. Černé opražené, světlejší v trojobalu a ty nejsvětlejší podušené v páře se zeleninkou. Všechno se dá jíst, něco ale bohužel jenom jednou...     

    OdpovědětVymazat
  22. [21]: Na březích Mrtvého moře rostou jen Židi a Arabové.   [22]: A sušení slimáci by se mohli konzumovat jako křížaly.

    OdpovědětVymazat
  23. Teda.... Když mamka přišla  číslem 1200, myslela jsem, že je blázen. Ale za pár dnů jí překonáš...Boj je to marnej, ale kdo poleví prohraje.
    .
    Ty mrchy malý lezou už i po silnici. Tak s nimi občas po ránu při běhu hraju "hledání min"

    OdpovědětVymazat
  24. [13]:
    A dva nejčipernější ožírali helmu svatého Václava hned před Muzeem.
    Ba ne, kecám...

    OdpovědětVymazat
  25. No, tak tomu říkám pěkná sbírečka. My naštěstí na zahradě pěstujeme maximálně tak trávník, takže tam nemají co sežrat. A popravdě, letos jsem ještě slimáky na zahradě snad ani neviděla... (Ale loni jich bylo docela dost, dokonce nám nalezli i do sklepa. Takže párkrát jsem předtím, než jsem dala nažrat kočkám, musela nejdřív z misky vyklepnout nezvanýho návštěvníka...)

    OdpovědětVymazat
  26. [16]: Nejdřív jsem je třískala lopatkou. To se ukázalo jako fyzicky příliš náročné Takže teď je solím. Sice mám dost velkou spotřebu soli, ale je to celkem pohodlné.[17]: No fuj tajbl
    Možná na zcela pustém ostrově, kde by kromě slimáků nic poživatelného nebylo.[18]: Z podrážky nejdou, to je fakt Určité nebezpečí ovšem skrývají i gumové pantoflíčky s hladkou podrážkou. Po šlápnutí na šneka je to o hubu [19]: No co jiného s nimi, že [21]: Slyšela jsem, že někdo solí přímo záhony. Což je zřejmě tvůj případ. To ovšem končí Mrtvým mořem Je to sice rychlé, ale kapánek kontraproduktivní. Nejsou sice slimáci, není ale ani úroda. Já zeleninu nepěstuji, takže moji slimáci jsou takové "květinové děti" [22]: Když už jsi to tedy vzala takhle pěkně kulinářsky, tak asi nejjedlejší by byli ti úplně malí. Miminka Jsou světlounce šedí, měkoučcí a určitě by šli udělat na mozeček... až se mi při té představě udělaly pupínky Fuj.[24]: Jenom včera večer mezi osmou a půl devátou jsem jich nasbírala 83 Bylo po dešti a chlapci se vydali na večeři.[26]: Trávu žerou taky. Na trsu pampelišek jich dokáže hodovat třeba deset. Jsou to mrchy
    Káča granule, po kterých se prohnali slimáci, odmítá konzumovat. Což je dost nepříjemné, jelikož to leze do peněz. Naše madam si potrpí na celkem drahou stravu

    OdpovědětVymazat
  27. tam té vsuvce o nevhodnosti fotky jsem si pochopitelně všiml až poté co jsem se znechutil ale jinak je to dobrej článek no :)

    OdpovědětVymazat
  28. Fuj tajxl, slimáci odporní lezou na nervy i mně. A to nemám žádnou zahradu a nejsem z vesnice. Ty hnusný slizáci se rozmnožili i u nás a protože je Jablonec jedno z nejzelenějších měst v zemi, moc se jim tu líbí. Oni jsou úplně všude, cesta po chodníku se v létě stává překážkovou dráhou .Taky se mi vybavila vzpomínka, jak slizouny likvidoval můj táta - vzal velkou grilovací jehlici, hezky je na ní nabodával a pak celý obsah hodil přes plot na frekventovanou silnici...

    OdpovědětVymazat
  29. Oj, tak to na naší zahradě se nepohybuje ani jeden No možná tak v přední části se občas mihnou, jinak ale s nimi problémy nemáme... Uuu ta fotka je opravdu jako z jatek

    OdpovědětVymazat
  30. Môj syn dal na FB foto svojej včerajšej večere v reštaurácií " Zapečené slimáky" Vyzeralo to lákavo. Nebol nikde vo Francúzsku, či kdesi inde na exotickej dovolenke. Iba v Košiciach. Viac nenapísal, ale jeho brat konštatoval, že isto randil. Na to ho vraj musela nahovoriť nejaká baba. Tak rozmýšľam, čo na nedeľný obed ... slimákov máme plnú záhradu. S domom aj bez. Ak z nich nezomriem, tak vám recept poskytnem.

    OdpovědětVymazat
  31. Teď mne napadlo:
    Zkus slimáky prodat do Hollywoodu.
    Sliz se ve velkém používá v hororových filmech.

    OdpovědětVymazat
  32. [28]: Moc mě mrzí, že odcházíš znechucen. Příště se to pokusím napravit a zvolím pro článek nějaké chutné téma [29]: Musela bych mít grilovací jehlici alespoň metrovou. Ale nápad je to pozoruhodný [30]: Právě se mě zmocnila nefalšovaná závist. Chci zahradu bez slimáků [31]: Že bych si otevřela restauraci se šnečími specialitami? Ne, vážně, možná, že jsou dobře připravení šneci opravdu chutní. Koneckonců, jíst se dá ledacos. Ale vím určitě, že to nikdy nezkusím [32]: Teď už jen zpracovat logistiku, marketing, cenovou kalkulaci a dolárky se pohrnou. A hlavně to nikde nevykecat, aby mě někdo nepředběhl

    OdpovědětVymazat
  33. Fujtajbl. Tak tuhle práci ti, Mengano, opravdu nezávidím. A jsem upřímně ráda, že se naši zahrady zbavili. Každoroční hubení těchhle slizkých potvor mi vždycky spolehlivě rozhoupalo žaludek.

    OdpovědětVymazat
  34. jo, jo, těto potvůrkám, jsem vykopala válečnou sekeru, dopřávám jim modrou "viagru" tedy granule a opravdu to funguje!!KONEČNĚ! Slimákům vůní, líp jak cokoli, přijdou napapaj se.. a pěkně je to prosolí zevnitř.. sbírám, jen prázdné domečky, bez doměčku uschnou!!

    OdpovědětVymazat
  35. Ono to bude asi lokální, slimáci ve velkým u nás byli někdy předloni, dokonce si mi štrádovali i po baráku, zmetci, ale vždycky jsem jim nelítostně zasolila.
    I brácha nadával jak špaček, slepice to nežraly, nic s tím nešlo dělat. Kitty ve svých článcích vzpomníná, že je přesekávala a ty přesekané dávala slepicím, teprv pak je zobly.
    Ale myslím že zasolení je rychlejší. Trochu mi to připomíná invazi mandelinek bramborovýcgh, jen v jiným vydání.
    Že by zas nějaká podvratná proti(kapitalistická) odveta?   
    Gratuluji ti k úspěšnému odlovení 999 slimáků a držím palce, ať je odlovíš všechny, mrchy jedny hnusný, slizký.
    Ajťáka bys měla vyhnat, ať ti taky pomůže. Svou dávku zábavy si zasloužíš také

    OdpovědětVymazat
  36. Tady by se daly pořádat přímo soutěže v lovení slimáků! Nejlepší lovec by mohl obdržet třeba " Řád zlatého slimáka"

    OdpovědětVymazat
  37. [37]: Asi tak Blé Spadnou přímo na kupu slimáku, to bych se musela drhnou minimálně tejden! Na zahradě jich máme asi miliardu, ale zatim jsem do nich nespadla Jednoho jsem se dotkla, vůbec do nešlo umýt! Tyjo na té fotce jich je požehnaně! Dost mě rozesmála věta "Ač je slimák tvor poměrně pomalý, z krabice prchali celkem svižně."

    OdpovědětVymazat
  38. [33]: No jo, však ta jehlice měla dobře přes metr .

    OdpovědětVymazat
  39. Krásný článek jako vždy. Moc jsem se nasmála. Já je půlím špachtlí a docela to pomáhá. Sice je to hnus, ale jdou do pryč. Takové sousedy máme taky ale alespoň sekají trávu občas.

    OdpovědětVymazat
  40. Máš jich tam jak muchJen by mě zajímalo, jak je popravuješ

    OdpovědětVymazat
  41. Tak to je poprvé, kdy mi není líto, že nemám zahradu

    OdpovědětVymazat
  42. Sežrali nám kapusty! Tak jsme dali na stůl doprostřed zahrady sklenici se solí a mrtvými slimáky, pro výstrahu ostatním. Zatím to moc nepomáhá a pomalu se pouští do jahod...asi na ně půjdu lopatou. Škoda, že ty bestie nežerou kočky, ty už nás zbavily ptáků, krtků, myší, hadů, ještěrek a kobylek.

    OdpovědětVymazat
  43. Mám podobné fotky, jen už jsou zčásti naleptáni Vanishem.Dodělala jsem je vařící vodou To jsem saďour,co? Promiň,ale tentokrát jsem tvůj článek četla s odporem a zvlášť tu část se slimouši na zadní části.

    OdpovědětVymazat
  44. [34]: Letos se fakt urodili. To asi ta teplá zima. Marně přemýšlím, proč jsou tyhle mrchy na světě [35]: Granulky jim taky podstrojuji, zabírají. Ovšem abych posypala celou zahradu, musela bych jich mít kamion [36]: Ajťák by se zvednul od počítače jenom v případě, že by mu slizouni ohryzali hard disk [37]:Pilně trénuju a hodlám obsadit některé z předních míst [38]: Bez rukavic ani ránu [39]: To potom jo [40]: Metodu půlení jsem musela zavrhnout. Strašně to zdržovalo. Hromadně solím [41]: Prosolím, protřepu, vysypu do popelnice. A je mi úplně jedno, co na to ekodobrodějové [42]: Možná existují i zahrady bez slimáků [43]: Slimáci jsou úplně blbí, nějaká sklenice je jim ukradená. Na ně platí pouze systematický teror [44]: Slibuju, že o slimácích už nikdy nic psát nebudu

    OdpovědětVymazat
  45. Co takhle napsat výstražnou ceduli: Slimákům vstup zákazán!

    OdpovědětVymazat
  46. [46]: Mám neblahé tušení, že ti pitomečci neumí číst Mělo by to stejný efekt, jako kdybych Kačeně napsala ceduli: Hrabání v záhonech přísně zakázáno!

    OdpovědětVymazat
  47. Jestli toto čteš sou tvoje rodiče do 12 hodin mrtví, v případě jestli to nepošleš do 20 komentů...máš na to 10 minut.prominte ale mam svoje rodice rada a nechci to pokouset
    Zobraziť preklad

    OdpovědětVymazat
  48. [48]: Jestli tohle ještě napíšeš, přijdou na tebe slimáci a celého (celou) tě oblejznou svým slizem. Ke slimákům, Mengano, zlati, jaké je dnešní skóre?

    OdpovědětVymazat
  49. [49]: Nebudeš tomu věřit, ale celkové počítané skóre je ke včerejšímu večeru 1483 kousků.Moje léto se nese ve znamení oďobávání zahrady

    OdpovědětVymazat
  50. To je fakt hnus, vidět je takhle na jedné hromadě. Jsou to pěkní hajzlíci, rodičům lezou do fóliáku a žerou jim tam všechno možný, od okurek po papriky.

    OdpovědětVymazat
  51. [50]: To je brutus   
    Klobouk dolů před tvým sběračským úsilím!
    Škoda, že to nejsou houby. Představ si, mít 1483 hub. To by byla úrodička!
    Ale zase, vem to z druhé stránky - na tvé zahradě je o 1483 (a možná už víc) rozmnožovacích slimejšů méně.
    Mizerové.

    OdpovědětVymazat
  52. [48]:Jestli si právě teď neklekneš na kobereček a nepomodlíš se k Alláhovi směrem v k Mecce a jestli do týdne nenavštívíš mešitu a nepřihlásíš se k Islámu, budou tví rodiče hned druhý týden mrtví. Máš snad ráda své rodiče, ne? Tak makej, makej ...

    OdpovědětVymazat
  53. [52]: No, řekla bych, že snad už mi svítá na lepší časy. Už i po dešti (což je doba, kdy je jich nejvíc) jsou řady nepřátel hodně prořídlé [53]: Tihle pitomci si nikdy nedají pokoj

    OdpovědětVymazat
  54. [54]: Jsi odvážná bojovnice! Ne, vážně, ta cifra je šílená, takoví prevíti!
    Snad jich bude příští rok méně. Nebo se tiše někam ztratí, nejlépe na smetiště dějin.

    OdpovědětVymazat
  55. [56]: Představ si tu neuvěřitelnou věc - včera, po dešti, všude pěkně mokro a já těch debílků našla jenom šest Buď si sbalili kuférky a odtáhli jinam a nebo se mi usilovnou pílí fakt podařilo jejich kolonii zásadně zdecimovat.

    OdpovědětVymazat
  56. Vypadají rozkošně - sůl je pro ně velké zlo. :)

    OdpovědětVymazat
  57. [58]: Ano, jsou to velmi rozkošní tvorečci. Jen by mohli odtáhnout na nějakou jinou zahradu a tam se v plné kráse předvádět

    OdpovědětVymazat
  58. Jsem pražák a slimáů máme po každém dešti plnou zahrádku. Když mému muži ožrali čerstvě vypučelé afrikány, na kterých si velmi zakládá, vyhlásil jim válku. Všem, těm hnědým, tygrovaným a dokonce i malým hlemýžďům. Ty jsem mu zakázala zabíjet, nosím je přes ulici na hřiště. Na ty ostatní používá rozličné nehumánní způsoby vraždění. Neubývá jich...

    OdpovědětVymazat
  59. [60]: Afrikán je pro slimáka obzvlášť oblíbená pochoutka Taky mi je letos dost ohryzali, pomohly modré granulky Vanish. No, pokud jsou tyhle bestie i v Praze, tak to je fakt konec světa

    OdpovědětVymazat
  60. Bože, teď vidím, že máš čuch na vybraně žádaná témata. Taky bojuju se slimejši. Ale těch rad a zkušeností a podvědomě strašných nadávek, co tu tuším, to je unikum! Tak už konečně pohledám i moje články o slimejších manévrech. Mě ale slimejši nic nežerou, nechápu to.
    Loni ale všem (i nám) požrali na etapy vysázený afrikány na hrobě, ač by podle tradice měli být pro slimejše odpuzující rostlinou. My jsme pak užili granule a oni vylezli po pomníku. Letos taky granulujeme, ale zrovna jsem zjistila, že zdroj slimejší (zarostlý hrob vedle) zgruntu opravili, už tam není nic zelenýho, takže bude možná trochu pomoženo. Jenže jsou tam v okolí další neudržovaný hroby
    Článek je naprosto skvostnej   

    OdpovědětVymazat
  61. [62]: Sousedka má na zahradě superdžungli, takže ty mrchy lezly ve velké míře od ní. Rozhodně nedoufám, že by s tím hodlala něco udělat. Tak teď přes zimu posbírám síly a na jaře se dám znovu do boje

    OdpovědětVymazat
  62. [63]: No hodně sil do příštího roku. My jsme to tak měli se sousedním hrobem. A letos je opravený, slizouni mezi cihlovou drtí a na fólii nemají šanci

    OdpovědětVymazat
  63. [64]: Na fólii nevím, ale v kamení se jim docela překvapivě dost daří. Nikde ani travička, kopice šutrů a na nich hejno slimáků. Odolné potvory

    OdpovědětVymazat
  64. [65]: No vida. Jasně - neřádům se daří!

    OdpovědětVymazat
  65. Hip sovereign porn place  
    http://shemaledating.sexblog.pw/?diane
      writing erotic novels erotic events erotic photgraphy erotic songs erotic audio books

    OdpovědětVymazat
  66. <a href="https://www.tumblr.com/blog/akettykettyme">https://www.tumblr.com/blog/akettykettyme</a>

    OdpovědětVymazat
  67. Здравствуйте : все о качалках вы можете узнать здесь - Сейчас читают: Высота: 93 см Ширина: 56 см Глубина: 117 см.

    OdpovědětVymazat
  68. Do you like sports? https://betfowin.com/ Join us 777! ARN FOR ONE EVENING FROM 500$ - 8 years we make forecasts for sports - Patency of more than 80%

    OdpovědětVymazat
  69. Всем привет.Отличная подборка информации для Вас <a href=http://mamaimalysh.com.ua/product/universalnaja_koljaska_2_v_1_mutsy_evo_farmer_stonewash_(rama_black)>сдесь вот тут</a> на лужайке у дома веселится Незнайка на липучке.игрушка с креплением на коляску (как правило, такие игрушки крепятся на бампер коляски отлично подойдет для разных моделей колясок.

    OdpovědětVymazat

Jak být za blbku

Léto se mi obzvlášť vydařilo. Opět se potvrdila teorie mojí máti, že jsem naprosto nemožná. K tomuto pozoruhodnému závěru došla máti na zákl...