úterý 6. května 2014

Kočkoland

Jsem na válečné stezce. Ve volné chvilce si vyrobím očouzený špunt, abych si po vzoru Ramba mohla na svůj roztomilý obličejík namalovat několik svěřepých černých šmouh. Také si najdu svou oblíbenou propisovačku a vrhnu se na sepisování žádosti o rozvod.



Příkoří, kterým jsem v posledních dnech vystavována, je víc, než může moje něžná duše snést. Můj choť, místo aby mě v měsíci máji zahrnoval láskou a něžnými polibky, jak velí tradice, mi oznámil, že jsem nebezpečný magor. A že by nebylo vůbec od věci mě nechat zbavit svéprávnosti.

To vše kvůli kočce. Přesněji řečeno kvůli čtyřem kočkám. Tolik se jich k nám v průběhu minulého týdne postupně dostavilo na dvůr a následně odmítlo kamkoliv odejít. Vyhozeny za vrata se opět vrátily. Seděly, koukaly, mňoukaly a měly hlad. Nakrmila jsem je a jala se je přemlouvat k odchodu. Pravděpodobně se jedná o zcela hluché kočky, protože mému naléhání nevěnovaly sebemenší pozornost.

Medvěd se tvářil, jako kdybych kočky ukradla u sousedů a na dvoře je držela násilím. V průběhu naší poněkud vzrušené diskuze kočky usoudily, že je naše hádka nudí a malebně se rozložily na sluníčku, pevně odhodlané už nikdy nás neopustit.

Rozčilený choť se rozhodl použít zbraň hromadného ničení a do boje povolal Kačenku. Káča se přihnala jako letní bouřka a poněkud narušila sluníčkovou idylku. V prvním záchvatu paniky se kočky efektně navěsily na pavlač, ale během chvilky jim došlo, že od naší dobromyslné blbky jim žádné nebezpečí nehrozí. Nemýlily se.

Kačenka způsobně hačala, obhlížela kočičí netopýry na pavlači a čekala, jak se situace vyvine. Kočky po krátké poradě vyhodnotily riziko jako zcela minimální a utábořily se na schodech. To Káču poněkud otrávilo, protože na schody nesmí, a lomcovala s ní očividná touha prozkoumat kočky hodně zblízka.

Kočky na schodech zanedlouho poklidně usnuly. Kačenku očumování spících koček přestalo bavit a odkráčela trošičku prohrabat skalku. Jediný, kdo byl evidentně rozčilený, byl nakonec jen Medvěd. Odmítal pochopit, že v tak krizové situaci si klidně jdu věšet prádlo. Vyložila jsem mu, že rozhodně nemíním vyexpedovat kočky přes plot. MNĚ nevadí. Objasnil mi, že JEMU vadí velmi. Sice jsem poněkud postrádala vysvětlení PROČ, ale to už byl jen takový drobný detail.

Momentálně tedy u nás zuří tichá kočičí válka. Mezitím se Kačenka s kočkami domluvila a uzavřely spolu pevné přátelství. Chodí za ní jako kuřata za kvočnou a nevypadají, že by to v dohledné době mělo být jinak.

54 komentářů:

  1. Při čtení právě probíhající kočičí války jsem se musela pousmát, vzpomněla jsem si na jednu svoji návštěvu, kdy za brankou domu seděla na schodech kočka, doprovodila mě až ke vstupním dveřím, kde jsem zazvonila, otevřela dveře a kočička proklouzla dovnitř. Myslela jsem si, že je paní domu, jak by také ne, ale při mém odchodu jsem zjistila, že je to kočičí vetřelec, který patří ke mně, jak se paní domu domnívala, neboť přišla se mnou. Rázem se ze mne stala kočičí královna  a to musím přiznat, že kočky nejsou mé oblíbené zvíře. Měla jsem ráda jen jednu kočičku, jmenovala se Švajcka a byla zákeřná, poškrábala každého nežádoucího návštěvníka, ale především ty, kteří si libovali v ochutnávání piva, na ty měla holka radar.

    OdpovědětVymazat
  2. Vnášíš do mého života naději, neb k nám se zase nastěhuje v blízké budoucnosti pes. Doufám, že Číča bude tak velkorysý jako Kačenka a uzavře s naším novým spolubydlícím pevné přátelství. Tedy ne to, co by mě nutně dovedlo do psychiatrického zařízení, ale takové jiné, nezkázonosné. Medvědovi řekni, slovy strýce Pepina, že je chabrus na nervy a dle spisku páně Baptisty by si měl omývat přirození vlažnou vodou...   

    OdpovědětVymazat
  3. [2]: Úplně slyším Hanzlíka, jak toto doporučení vykřikuje... Aby to nedopadlo jako u nás, kdy kočky přečůrávají psíka a naopak. Psík už odmítá čůrat jinde, než v domě. Kočky můžou, tak on může taky, to dá rozum... Ale Milunka rozum už ztrácí, neb běsnění jí zaslepuje mozek.Já tedy nejsem moc na "venkovní" kočky kvůli tomu, co kde sní. Ne, že by se mi nelíbily, ale nehladím je. Ale jakmile jsou to kočky jen "domácnostní" (jako kdysi prodávané polské sirky), pak je otravuji neustálou muchlovačkou, což trpí opravdu s utrpením - kocour, Kocomourka by mohli vyprávět, ti nejsou zrovna na to moje mačkání zvědaví. ...

    OdpovědětVymazat
  4. Chudák Medvěd, pořád takové jobovky...

    OdpovědětVymazat
  5. Já jsem teda milovník koček, ale úplně my stačí ty dvě co doma máme, pokud my chce dítě nějakou přidat, tak to řvu skoro jako Medvěd

    OdpovědětVymazat
  6. Krmit kočky a následně je přemlouvat, aby odešly a nikdy už se nevracely, mi připadá značně kontraproduktivní.   
    Jinak mne pobavili "kočičí netopýři". A vlastně i celý článek. Ostatně jako vždy. Tvůj sugestivní styl psaní způsobuje, že celou tu situaci u vás na dvoře prožívám taky.    Mimo jiné i proto, že sám mám dvě kočky, tudíž mám velmi dobře načtenou kočičí vyčůranost.

    OdpovědětVymazat
  7. Z vlastní zkušenosti říkám rovnou....jak si vás zvolily už neodejdou. K nám se takhle postupem doby nastěhovalo pět koček a tento počet se neustále udržoval skorem po celých dvacet let co tu jsme. Dnes je jich stabilně jen o jednu méně....to že když je v domácnosti pes, u nás to byly dva, že kočky vyženou je jen pověra. Naopak, jak správně píšeš uzavřou pevné spojenectví protože moc dobře vědí že jim z toho budou plynout velké výhody. A můj muž? Ten se s tím nakonec musel smířit a dneska si s kočkama povídá, ony se u něj na břiše nadšeně rozvalujou a dost často mu ničí nervy tím že mu kradou při vaření potraviny... ale nakonec se s tím naučil žít....

    OdpovědětVymazat
  8. Apropó, když se kočky usazují na jednom místě, tak většinou bývají zabřezlé. Proto vás možná v blízké budoucnosti čeká několik radostných přírůstků do rodiny.     A to už Medvěda asi opravdu trefí.

    OdpovědětVymazat
  9. Vybavila se mi situace, kdy jsme byli pozváni na Silvestr k přátelům, kteří si před Vánocemi pořídili kočku. Protože mezi čestnými hosty byla i naše Stacy, nastala porada, jestli je vhodné narušovat kočičí teritorium. Nakonec i kamarád vyjádřil obavu o jejich nového mazlíka. Risk je zisk, krátce po osmé večer jsme dorazili na místo. Kočka se celý večer válela spokojeně na gauči a Stacy chodila obloukem. Když jsme byli už trochu ovínění, rozhodli jsme se je skamarádit. Popadli jsme psa a "táhli" ho směrem ke gauči. Zaryl drápy do podlahy, stáhl ocas mezi nohy a sklopil uši. Z přátelství tedy nebylo nic, ale kočka ve zdraví přežila. Na chatě ale jako odháněč koček (což babička nesla těžce) fungoval nebožtík jezevčík. Když jsme tam byli, žádná se neodvážila na zahradu vkročit.

    OdpovědětVymazat
  10. Tohle je zničujícím způsobem skvělý! Baštím jak kočky, tak Kačenku. Vydrž, nedej se. Život s kočičím štěstím je vždycky o něco bohatší. :) A veselejší. A plný historek, kterým se (snad později) člověk může zasmát.

    OdpovědětVymazat
  11. Kočičí netopýři mě rozesmáli. Co je zkusit vycvičit a předvádět o poutích?A proč na ně nepoštveš Teroristu? Pokud vím, je to původně lovecký pes, třebas by se v něm probudily lovecké pudy. Předloni si naši jorkšíráčci dávali koťátka k pozdní večeři. Nic netušící kotě si večer s pejskem lehlo do boudy láskyplně se k sobě přitulili jako největší kamarádi. V noci se zřejmě pejskovi zdálo o lovu a ráno byl v boudě jen pes a pár kočičích chlupů To se opakovalo, skoro každou noc, dokud nedošly kočky A pokud nezabere ani Terorista, tak bych Medvědovi doporučila, ať s nimi něco udělá sám, když mu vadí. Však jsi je nezvala, tak proč bys měla být zodpovědná za jejich odchod.

    OdpovědětVymazat
  12. Srdečně gratuluji k pěknému přírustku do baráku. Teď máš stejně koček jako já.    Snad se Medvěd s nimi časem smíří, u nás to taky nejdřív vypadalo na rozvod a pak se to zas utřepalo.   

    OdpovědětVymazat
  13. Nebuďte troškaři, my máme také čtyři kočky a je to zatím nejnižší počet, co jsme kdy měli. Určitě si je zamilujete, je s nimi legrace a žijí poměrně dlouho. Před týdnem jsme oplakali osmnáctiletou kočičí babičku Prašivku.
    Až budou koťátka, doporučuji vybrat dominantního kocourka a ten bude spolehlivě vyhánět případné další kočičí vetřelce. Jednoho takového hajzlíka máme a funguje to, kdepak Kačenka!
    Promiň, že se směju, ale cizí neštěstí potěší !

    OdpovědětVymazat
  14. To se divím, že Medvěd není na "kočky"? Předpokládám, že je muž v nejlepších letech, tak by mohl být rád, že má doma samé kočky!

    OdpovědětVymazat
  15. Mengano neviděla jsi film "Medvídek" mladá žena kočkou v posteli (čtyřnohou) odháněla svého alergického milence, když k ní prišel pro potěšení! I takhle se dá zneužít kočka!     

    OdpovědětVymazat
  16. Skvělé povídání , vždycky mi ty tvoje příběhy zvednou náladu, hlavně když je v nich Medvěd a Kačenka. A když jsou k tomu jako bonus ty číči, které se vám třeba brzy i na dvorku pomnoží, myslím, že se budu mít v budoucnu na co těšit .

    OdpovědětVymazat
  17. Tohle mají samozřejmě kočky v genech. Přisomrovat se k člověku a ochočit si ho. Tím hlavním, čím člověka dokážou kočky dožrat, jsou jejich nechutná hovínka kdekoliv v trávníku na zahradě. To je prakticky konec svobodnému pohybu. Já tyhle přišourance klasicky expeduju za plot. Tedy vezmu je za kůži za hlavou, jako to dělá jejich máma, a hop za plot. Když se vrátí, úkon se opakuje.
    Jen jedna kočka u nás přežívá. Rodina ji totiž naučila chodit spořádaně na záchodek na chodbě a hovínka tudíž nedělá a já ji už nevyhazuju.
    Ale práce míň nemám. Občas se totiž šourají další, mladší kočky a na tu naši starou na zahradě dotírají, protože ji chtějí vypudit a obsadit její místo. Takže teď je zase expeduju za plot z důvodu ochrany té naší jediné úspěšné kočky.

    OdpovědětVymazat
  18. Vystavím se možná nevoli davů, ale v tomto případě Medvěda naprosto chápu. Čtyři kočky by na mě bylo moc. A nejspíš i jedna . Ale myslím, že kočičky jsou dost inteligentní na to, aby moji potenciální "střídavou péči" prohlédly předem, pochopily, že z pobytu u mne pro ně velké štěstí nekouká, a odsunuly se dobrovolně o dům dál.

    OdpovědětVymazat
  19. A jó, kočky vám ještě chyběly
    Ony se vážně vyhazují špatně a už vůbec se jim nechce, když dostanou najíst. To je škoda vynakládat energii

    OdpovědětVymazat
  20. Kočičky jsou milá zvířátka, umí se pěkně tulit, vrní blahem, jediný problém je, že mají několikrát do roka mladé a je předpoklad, že radosti s nimi a Medvědovy nervozity bude přibývat.

    OdpovědětVymazat
  21. Počkej, až si Medvěd také jednu kočku přivede...

    OdpovědětVymazat
  22. Ale. Kdysi jsem četl, že jeden soudce měl psa, leč do budovy soudu měli psi vstup zapovězen. Soudce tedy nechal zvělolékařem psa prohlásit za kočku. Takže de jure to byla kočka, de facto to byl pes.
    Ty to můžeš otočit.

    OdpovědětVymazat
  23. Mladsia dcera bola strasne pysna, ze cita a rozprava po slovensky. (Narodena v CH, nemecke skoly.) Pri prvej navsteve v Bratislave sa sustredila v cukrarni a objednala si "puncovu kocku". Samozrejme, vdaka sustredeniu a nervozite si objednala "punčovú kočku"! Zhltla aj tu.Nebolo by to riesenie?PS Milujem(e) kocky a psov a nevyhnali by sme ziadnu/ziadneho.

    OdpovědětVymazat
  24. Kačenka jako kvočna a za ní kočky coby kuřátka ve mě vyvolaly salvy smíchu

    OdpovědětVymazat
  25. Jen se prosím nerozváděj. Kdo by ti zpestřoval život, když by byl Medvěd v trapu? A my bychom přišli o zajímavé historky.
    Opět jsi mě skvěle pobavila. Díky.

    OdpovědětVymazat
  26. [1]: Kdysi jsme měli perského kocoura, tan byl přísně domácí a pekelně rozmazlený. Kousal, ale pouze moji máti. Schovaný v botníku číhal a když šla okolo, vyletěl a kousl ji do kotníku nebo paty. Pak se následující týden nechal od ní chovat a hýčkat. Načež si to zopakoval. Prostě cvok [2]: Já mu to klidně řeknu, ale nevím,nevím Kdyby sis počkala, až jednou třeba bude mít štěňata Kačenka, mohla bych ti zaručit, že by ses blázince určitě dočkala Pokud by štěně bylo po mamince...[3]: Venku se kočky tak nějak rozptýlí a nevypadá to, že je jich tolik [4]: Však on to přežije, nemám strach [5]: Když ony se přidaly tak nějak samy. Vůbec se mě nezeptaly [6]: Taky si myslím, že jsou ty můry pevně rozhodnuté u nás pobýt co nejdéle.
    Jen by mě zajímalo, kdo jim nakukal, že jim to u nás projde [7]: No jo, taky mě napadlo, že nakrmení nebyl ten správný signál k odchodu [8]: Pokud nás obdarují hromadou koťat, bude tu propisku hledat zcela jistě Medvěd Pokusím se zasáhnout včas a vyjednat u veterináře zákrok. Ne na Medvědovi, na kočkách [9]: Stacy asi správně vyhodnotila, že kočka je na domácí půdě. Některé bývají dost majetnické a jsou schopné napadnout i dogu. Viz náš přiblblý kocour, který se s nikým nemazlil a hlídal víc než pes

    OdpovědětVymazat
  27. [10]: Můj život, naplněný psy, kočkami, Medvědem, praštěnými dětmi, dokonalou vnučkou, kunami, králíky a šneky, je jeden velký mejdan [11]: Terorista, jako velký obdivovatel Kačenky, se zrádně přidal do party. Zřejmě ho přesvědčil i fakt, že všechny kočky jsou s přehledem větší než on [13]: Nestraš koťaty. Tahle případná katastrofa zatím Medvědovi vůbec nedocvakla

    OdpovědětVymazat
  28. [14]: Což o to, na kočky by zřejmě i byl. Pokud by se nám na dvoře utábořila sličná dvacítka, pravděpodobně by se vůbec nevzpouzel

    OdpovědětVymazat
  29. [28]: Ti chlapi jsou stejně podivní. Co s takovou sličnou dvacítkou? Tak maximálně tělesná rozkoš, ale jinak pohodlíčko, které nabídne jen a jen celoživotní partnerka... Chlapi jsou cvoci... Začínat znovu a znovu? Koho by to bavilo? No jo, halt já jsem ta pohodlná a líná...

    OdpovědětVymazat
  30. [29]:K čemu pohodlíčko? Pohodlíčko je smrt. Život má být vzrůšo ...

    OdpovědětVymazat
  31. [30]: Když to dotyčného pořád baví, ať ho vzrůšo provází životem a žitím. Já jsem pecka.

    OdpovědětVymazat
  32. [15]: Viděla Neodháněla milence, ale nevěrného manžela, kterého měla plné zuby.
    Malý zádrhel - Medvěd není alergický. Pravda, občas se mu ze mne dělají pupínky, ale to se nepočítá [16]: Co pořád máte všichni s tím množením? Třeba to budou kočky frigidky [17]: Malá roztomilá kočičí hovínka jsou nepatrná drobnost ve srovnání s Kačenčinými výtvory Občas to vypadá, že chováme mamuta.[18]: No co, nejsi prostě kočkomil. nějak se s tím vyrovnám [19]: Abo, kočky nám opravdu chyběly. Vůbec nechápu, jak jsem tak dlouho bez nich mohla žít.[20]: Já mu neustále říkám, že si jich nemusí vůbec všímat. Rozhodně neškodí tak jako naše přemýšlivá Kačenka [21]: No, to mi ztuhne úsměv.[22]: Pokud se mi nepovede Medvěda přesvědčit, že kočka je jezevčík, mohla bych mu alespoň namluvit, že je to kočkodan. Toho mi zatím nezakázal.

    OdpovědětVymazat
  33. [23]: Správně, každého příchozího je třeba náležitě přivítat To už říkala moje babička.[24]: Taková naše malá drůbežárna [25]: Třeba se Medvěd rozvede se mnou Občas, když mám nějaký jiskřivě inteligentní nápad, vede prapodivné řeči [29]: No vidíš. A přitom je spousta chlapů, kteří chytí druhou mízu a pohodlíčko a klídek vymění za novou ženu a nová řvoucí mimina. A klidně kousek před důchodem

    OdpovědětVymazat
  34. Ježiš :) Já bych je asi nekrmila, to se jich vážně nezbavíte, ale vlastně Tobě nevadí. Babička bydlí na vesnici, kde byl vedle kravín. V něm se v jednu dobu pěkně shlukovaly kočky a nebylo divné, když jich tam bylo dvacet. Vesnice. Babička jim taky dávala žrádlo a nebylo divné je všechny vidět promenádovat se po její zahradě, místo aby čekaly na mléko v kravíně. Naštěstí to byly kočky toulavé a většina se zdržela jen několik měsíců. Časem zůstaly natrvalo jen tři.Doma máme dvě kočky a psa. Tam trvalo, než se domluvili. Pár rozseknutých uch, ale šlo to. Teď se poperou jen když ten náš slepej blbec přes ty kočky přejde.

    OdpovědětVymazat
  35. [34]: Tady u nás se bezprizorné kočky moc nepotloukají. Je mi tedy dost divné, odkud k nám ty turistky zabloudily.

    OdpovědětVymazat
  36. To je dokonalá kočičí invaze a vítězné obsazení dobytého území. Mají na ně, jako vítězové, právo a uznala to i vládkyně dvorce Kačenka. Nedůležití, další to obyvatelé dvorce, nemají suverénům co přikazovat, pouze mají povinnost je řádně krmit a být laskaví.Moc krásně jsi tento fejetonek pojala a tu žádost o rozvod podej.     

    OdpovědětVymazat
  37. K nám se teda taky občas přitoulá nějaká ta cizí čičina, ale žádná se ještě nerozhodla trvale zůstat. Ne, že bych se zlobila, kdyby se snad nějaká rozhodla, i když už máme kočky tři. (Spíš by se zlobilo ostatní obyvatelstvo domu, krmit ty tři taky není zas tak laciný...)

    OdpovědětVymazat
  38. To je moc fajn, že kočky (snad) našly domov. Díky za ně! Hlavně zavčas vykastrovat, protože na kočky frigidky fakt nevěřím.

    OdpovědětVymazat
  39. Přesně vím o čem píšeš , k nám se nedávo zatoulalo jenom jedno koťátko a můj muž reagoval taky zcela podivně. Já jenom chtěla otevřít dveře, on vůbec netušil co chci, jenom slyšel mňoukání, a už mi řekl: "ať tě to ani nenapadne!".
    Chlapi jsou divní
    Moc pěkné čtení

    OdpovědětVymazat
  40. Čtyři mušketýrky si tě očividěn získaly. Navíc jsou dobré agitátorky, dovedly si získat nejen tebe, ale i Kačenku a dokonce Teroristu. A až si získají Medvěda, bude to dokonalé vítězství.
    Ale doporučuji dát na radu Malkiela a trochu je sledovat. Též doporučuji je chočit a navykat a v okamžiku potřeby domluvit veterináře a kastraci, tedy co se koček týče...
    Myslím, že Kačenka konečně získala správné kamarády a třeba přestane dělat alotria a bude se věnovat svým novým zvířecím přátelům.

    OdpovědětVymazat
  41. Jen bych dodal, že ty kočky přece jen do vaší nebezpečné domácnosti přivádějí ještě několik dalších nebezpečných stupňů volnosti navíc. Pokud bylo doteď nutné sledovat dva pohyblivé cíle, teď jich bude šest. Starosti o jejich jídlo přinesou další možné konfliktní či překážkové situace navíc. Ale, jak si kdo ustele, tak si i lehne. Nakonec můžeme být rádi, že nežijeme v Indii. Tam se místo kočičích potulují po ulicích opičí tlupy. Taky pěkní mazlíčci ..

    OdpovědětVymazat
  42. Na záda mi klepe kočka Linda a říká, že se chce taky zastavit. Jestli to prý Medvědovi nevadí :)

    OdpovědětVymazat
  43. Po přečtení opět skvělého vyprávění a následných komentářů, jsem si konečně spravila náladu, kterou mi ráno rozhodila má pubertální dceruška

    OdpovědětVymazat
  44. JOBOVA ZVEST! Zastihla ma práve včera. Máme v rodine dve nové kočky, kocúrov presnejšie, zase oranžových, asi päť týždňových bratríčkov! Kto sa o nich bude starať? Nemôžem ich priniesť?Pekný víkend, my si ho asi "užijeme"!

    OdpovědětVymazat
  45. [36]: Má laskavost včera dostala menší trhlinky, protože ti neznabozi (nejsem sto identifikovat, který mizera to byl) včera svorně tlapkami společnými a nerozdílnými rozvrtali koryto s maceškami.
    Poněkud mě rozladili [37]: Ve srovnání se spotřebou Kačenky, jsou ostatní drobní strávníci zcela zanedbatelní [38]: Však se dočkají, koťata už by byla opravdu trochu navíc.[39]: Viď, chlapi jsou v tomhle směru poněkud zvláštní. Medvěd se vzpouzel, i když jsem chtěla jenom rybičky Přitom jemu žádné nebezpečí případné další práce rozhodně nehrozilo. Dodnes jen matně tuší, kde akvárko stojí [40]: Po několikadenním pozorování mám spíš temné obavy, že Kačenka získala nekonečný zdroj nové inspirace k vymýšlení kravin.[41]: No, ustlala jsem si opět velice pěkně [42]: Pokud se dostaví s baťůžkem s proviantem, tak ať klidně zaskočí Medvěd už rezignoval.[43]: Pubertální dcerušky jsou zplozenci pekel. Jak já jsem ráda, že už tohle období je za mnou [44]: Švýcarští kocouři by nám mohli pěkně oživit chov

    OdpovědětVymazat
  46. Smála jsem se, až mi šly slzy z očí. Když se dá dohromady vděčné (kočičí) téma a mistrná vypravěčka, nemůže to dopadnout jinak, než skvěle. Díky.

    OdpovědětVymazat
  47. Kočky už od vás neodejdou. To je můj názor. Já jsem si zásadně žádnou kočku domů nikdy nepřivedla kvůli psům. Psi si sami museli vybrat. Jen jednou jsem přinesla z práce odrostlejší zatoulanou kočičku a ta se po několika dnech nastěhovala k sousedům. Nikdy už pak k nám nešla, ani na zahradu.

    OdpovědětVymazat
  48. Já si vždycky chtěla pořídit kočičky,ale jak to vidím,ty starosti a to všechno okolo..kočičí valka :d

    OdpovědětVymazat
  49. Kočky se prý usazujou na geopatogenních zónách (to zní jako něco ošklivého...). Tak možná proto je Medvěd tak ostražitý :)

    OdpovědětVymazat
  50. [46]: Děkuji [47]: Kočka zřejmě správně vyhodnotila, že jí u vás pšenka nepokvete [48]: Pokud nemáš Medvěda, můžeš to s kočkami klidně zkusit.[49]: To by spíš měl být vděčný, že mu kočky geopatogenní zóny v baráku zmapují. Aby se jim mohl bezpečně vyhnout

    OdpovědětVymazat
  51. Jeee to s tou Kačenkou moc nevychytal...
    Ten náš Labradorskej moula je na tom podobně. Vyběhne za kočkou, že ji prožene a když neutíká, tak neví co s ní a jde se s ní kamarádit.

    OdpovědětVymazat
  52. [51]: Labradoři jsou extrémně přátelští. Náš kdysi byl naprosté zlatíčko. Kocour byl proti němu dokonalý zabiják

    OdpovědětVymazat
  53. Máme kočky jen dvě- vlastně kocoura a kočku a užijeme si s nimi celkem dost. Muž jim říká darmožrouti, ale hladí a hladí a když je nevidí, tak se jde podívat , ve kterém koutě jsou zašití. Jsou to kočky domácí, už vycvičené, ale stejně si dělají co chtějí a pozornost si vynucují, pokud mají náladu. Díky za pěkný zážitek při čtení...

    OdpovědětVymazat
  54. pujcky bez registru online humpolec

    OdpovědětVymazat

Jak být za blbku

Léto se mi obzvlášť vydařilo. Opět se potvrdila teorie mojí máti, že jsem naprosto nemožná. K tomuto pozoruhodnému závěru došla máti na zákl...