čtvrtek 26. září 2013

Zpátky v realitě

Je pár věcí, které vážně nesnáším. Když pominu návštěvu zubaře a kontrolu z finančáku, tak s přehledem vede návrat z dovolené. Mám poměrně dost velký problém přesvědčit svůj mozek, aby opět začal normálně fungovat. Nechce se mu a podle toho to taky vypadá.


Medvěd, zřejmě v záchvatu paniky abych neměla chytré řeči, se vybičoval k předpříjezdovému úklidu a likvidaci stop po svém dočasném staromládeneckém životě. Tentokrát tedy nebylo nutné si cestu obývacím pokojem proházet lopatou a ani jsem se nemusela bát, že mě na gauči něco kousne.

Uklidil tak výrazně, že nic nemůžu najít. Vypadá to, že zřejmě počítal s příjemnou alternativou, že už se nikdy domů nevrátím, protože kamsi zmizely mé životně důležité kosmetické blbinky z koupelny. Až po urgenci mi dost neochotně prozradil, že je nacpal do zásuvky, jelikož mu na umyvadle tak trochu překážely. Samozřejmě se rozproudila celkem vzrušená debata na téma "deset let ti to nevadí a najednou je to problém" podpořená z mé strany argumenty o tom, že uvolněné místo čile obsadily jeho žiletky, pěna na holení a pár dalších nesmyslů. Záležitost dosud není uzavřena, hledáme kompromis.

Medvědovu vycíděnou domácnost měním během chvíle v dobře zavedené smetiště. Stačilo začít vybalovat kufr. Ač jsem se velmi snažila, přesto jsem domů přivezla minimálně půl kila písku. Na pláži vypadal rozhodně lépe než v obýváku. Podle Medvědova potěšeného výrazu jsem bystře usoudila, že uklízet už budu sama. Jeho role hospodyňky právě skončila.

Nezbývá, než si z hlavy vyhnat hříšné myšlenky na povalování u moře a pohlédnout kruté pravdě do očí. Venku je zima, čekají mě kopice špinavého prádla a na stole se nahromadily firemní papíry. Jsem zpátky v realitě.



(Vendy W, co to je?)

29 komentářů:

  1. Tyhle návraty znám a není to nic moc, zvlášť když na pláži je 30 stupňů a tady začínají přízemní mrazíky .

    OdpovědětVymazat
  2. Zjišťuju, že jsme v posledních letech začala návraty z dovolené prožívat taky nějak hůř.. a to ani nejezdíme k moři..

    OdpovědětVymazat
  3. Proto já jezdím jenom tam, odkud se domů těším.

    OdpovědětVymazat
  4. Vzpomínám si na ty stavy. Po týdnu dovolené následuje měsíc podivného stavu vykolejení. Takže jsem to začala praktikovat obráceně, po šesti týdnech dovolené jsem vyšinutá jeden týden, je to rozhodně mnohem snesitelnější

    OdpovědětVymazat
  5. Vím, trubač kořenující. Tady je taky hodně vidět na plotech nebo pergolách, kvete pozdě v létě až v brzkém podzimu. Jinak vítej v realitě. Tenhle návrat taky nesnáším, mám v tu ránu ohromnou chuť se obrátit na patě a mazat co nejrychleji zpět z reality do utěšené samoty a uklizených pokojů na chatě   

    OdpovědětVymazat
  6. Můj starší kolega používal při návratu manželky z cest systém "TRAVERZA":
    V předsíni, hned u dveří pohodil nepřehlédnutelný kus rezavého železa.
    "Víš, žena se té traverze vyřádí a další nepořádek už projde."

    OdpovědětVymazat
  7. Tak se koukej zase hezky zabydlet, máš to zase minimálně na rok...   

    OdpovědětVymazat
  8. [6]: Tak to je tvůj kolega pěkně fikanej. Na co vy mužský nepřijdete, inu život je věčný boj...

    OdpovědětVymazat
  9. Přeju ti hodně štěstí s uváděním domácnosti do původního stavu. A samozřejmě i s aklimatizací, chápu, že to asi bude krušný...

    OdpovědětVymazat
  10. Vítej zpět. Dovolená je pěkná věc, ale nám už se po tobě trošku stýskalo

    OdpovědětVymazat
  11. Chlapi to vidí jinak. Já jsem ještě týden po dovolené v takovém příjemném povznášejícím stavu, kdy cítím, že mě nikdo a nic nemůže rozházet.
    Je to podobné jako když se člověk plný euforických endorfinů vrátí z dvouhodinového běhu, kdy celé tělo šlapalo na plné obrátky, srdce pumpovalo o sto šet a mozek si plaval ve svých vlastních myšlenkách.
    Po těchhle návratech vám i ti nejnepříjemnější lidé připadají v pohodě, svět je jednoduchý, báječný a bezproblémový. Prostě super stav...

    OdpovědětVymazat
  12. [1]: Teplotní šoky by měl někdo zakázat Své o tom vědí Ajťák se Snaškou. Letos se vraceli z Dominikány v lednu, v období těch šílených mrazů. Odlet +35, přílet - 27. Přežili jen s vypětím všech sil [2]: Výpadky z běžného tempa snáším špatně při jakékoliv příležitosti. Moře vůbec není podmínkou.[3]: Třeba na návštěvu k tchýni [4]: Jedna z mála výhod pedagogického stavu [5]: Vyfotila jsem ho cestou z pláže. Byl to obrovský keř a vypadal fakt nádherně. Věděla jsem, že ty mi určitě prozradíš, co je to [6]: To je zajímavý nápad, jak odpoustat pozornost. Chlapi jsou v určitém ohledu opravdu geniální.[8]: Nešel by trest podmíněně zkrátit? Budu fakt hodná [9]: Ještě trošku hledám nádobí a průběžně si zoufám při pohledu z okna. Tady je fakt nefalšovaně hnusně. Poprchává a ani pes se ven nijak nerve [10]: Děkuju, Kerrio [11]: To je pravda. Medvěd se dosud vznáší na karpatském obláčku a neruší ho ani pořád ještě bolestivé ramínko.

    OdpovědětVymazat
  13. [12]: Dík za potvrzení. Mimochodem, vidím tenhle zajímavý paradox i u kolegů:
    Ženy s velkou radostí plánují dovolené a chlapi jen pasívně, nebo skoro otráveně reagují, když se teda má konečně něco vybrat a někam fakt jet. Na dovolené se ale ti chlapi většinou nechají strhnout jiným prostředím, jiným světem a možnostmi jeho objevování. Poznají ho a zalíbí se jim. Proto se vracejí spokojení a odpočatí.
    Řekl bych, že i v tomhle jsou ženy stále jako malé děti: moc se těší a pak jsou trochu zklamané.
    Chlap většinou očekává otravné trmácení a pak se nechá příjemně překvapit.

    OdpovědětVymazat
  14. Vidíš, mengano, a tohoto krutého prozření v realitě jsem ušetřena neb aby Hanbalánek uspokojil moji potřebu dovolené připraví mi výlet domů. Abych to vysvětlila. Pár týdnů jsem trávila doma u maminky v jižních Čechách, abych nemusela s Outěžkou hnít v pražském bytě. No a když si vzal Hanbalánek volno z práce, vyvezl mne na výlet do pražského bytu, abych nevyšla ze cviku. Cožpak ženu zaneřáděný byt nechá chladnou? Ne, já to neumím, místo relaxu a odpočinku od energií překypující Outěžky, dala jsem se do cídění, praní a podobných hloupostí. Pak jsem se mohla zase vrátit k dítěti.

    OdpovědětVymazat
  15. Pokud jsi nenašla háček od uzeného na voskovce tak to ještě dopadlo velmi dobře.
    Vítej zpět a nechť se tvé počáteční roztrpčení rychle změní v potěšení.

    OdpovědětVymazat
  16. V takovém bytě či domě, to máme skříně, šatníky, komody, postel, botník....Pokud byly odstěhovány jen věci z umyvadla, tak se vlastně  nic nestalo,ne?

    OdpovědětVymazat
  17. Manžel, když začne uklízet, také nemohu nic najít. Buďto polovinu věcí vyhodí nebo důkladně sklidí a tvrdí, že když to nepotřebuji pořád, mám to mít uklizené. A já to postupně zase dávám zpět a on nadává a nadává.

    OdpovědětVymazat
  18. [5]: Nie je to "anjelska trumpeta"? My to tu tak nazyvame, ale mozno to nie je ono, ja som uplne lavy botanik, to skor Botvinik.

    OdpovědětVymazat
  19. Tohto roku je to prvy raz v zivote, co som si dovolil prehlasit: "Ja chcem uz ist domov!" a skutocne som sa po navrate aj tak citil. (Boriac sa dvojmesacnym prachom zvykleho chaosu, pokusajuc vypnuty telefonu, obdivujuc plesnivu ladnicku a kopu podobnych vyhod domova, ako ostrihany plot, ze som takmer netrafil do garaze, lebo som ju v tom nahlom poriadku nespoznal...)
    Len pod sprchu som sa po dvoch mesiacoch zvyku na ladovu netrufal, co keby som sa popalil?

    OdpovědětVymazat
  20. Ještě, že mě nic takového nemůže následujících pětadvacet let potkat, neboť dovolená u moře pro mně bude díky novému bytu slovo jako z marťanského slovníku .

    OdpovědětVymazat
  21. Proto by mělo být na dovolenou tři týdny - deset dní dovča a zbytek, aby se člověk zretýroval a zvykl si na návrat do normálního pracovního běsu.
    (Moje kamarádka dělá v malé soukr.firmičce - týden před dovolenou maká denně do osmi, aby nahnala ten týden, co se bude někde flákat, pak se vrátí a další týden maká zas do osmi, aby dohnala to, co se během toho týdne, kdy tam nebyla, nashromáždilo. Efekt z dovolený je v čudu.   )

    OdpovědětVymazat
  22. [13]: U nás je to přesně obráceně. Medvěd je před dovolenou natěšený a má všechno naplánované. Já se nijak zvlášť netěším. Ale výjimky asi potvrzují pravidlo [14]: Tak to byla opravdu podařená dovolená [15]: Jednou jsem našla zapíchnutý nůž v prkénku na krájení, to vše malebně umístěné v obýváku, a vyhladovělého psa.[16]: Trochu hledám nádobí a zmizelo krmení pro rybičky. Medvěd tvrdí, že ho sežral Terorista. Zdráhám se uvěřit [17]: Proto jsem mnohem raději, když Medvěd nic neuklízí. Nemám čas pořád něco hledat [19]: Podvou měsících se ti ani nedivím [20]: Řekla bych, že nový byt je lepší než dovolená. A časem se určitě dočkáš

    OdpovědětVymazat
  23. Kolikrát jsem se vrátila z dovolené, rozhicovaná sluníčkem jen v tílku a kraťáskách a tady panovali už kruté mrazíky Vítej doma :)

    OdpovědětVymazat
  24. [24]: I naopak. Odlet v listopadu, pěkně ve svetru, a přílet někam, kde pak nabalený člověk vypadá jako exot

    OdpovědětVymazat
  25. Jako vzdy si uzivam tvuj velmi prijemny styl psani. =)
    A fotka nadherna - perfektni kompozice i barvy!!!

    OdpovědětVymazat
  26. Tak snad už je to za Tebou a nebyl to takový šok Jak dopadlo místo na umyvadle? Na koleji je to místo pouze na houbičky a běda, jak si tam umístíme něco navíc. Po letošním nastěhování mi odpakovali i mýdlo s tím, že jich tam je hodně. Neměla jsem sídlu se hádat, že jejich používat nehodlám Každopádně, kdybych byla Medvědem, taky Tě z umyvadla odstěhuju. Když jsem bydlela přes léto u babičky, málem jsme se o koupelnové věci hádaly taky. Tak jednou za týden přijela zkontrolovat, jestli byt ještě neshořel a všechny moje uklizené věci napříč bytem přeuklidila. Málem jsem rostla a co se týkalo koupelny, bylo to nejhorší. Nepodařilo se mi ani vysvětlit, že si nechám položené věci vedle umyvadla na pračce, protože pro to nehodlám nikam lézt a když tam není, nemusí jí to tam vadit :) Chudák.

    OdpovědětVymazat
  27. [28]: Na našem hektarovém umyvadle je místa dost pro každého Jen se nesmí moc roztahovat. Medvěd využil moji dočasnou nepřítomnost k tomu, že zabral i moje území.
    Taky před úzkostlivým pořádkem dávám přednost tomu, že mám věci po ruce, takže tě plně chápu

    OdpovědětVymazat

Jak být za blbku

Léto se mi obzvlášť vydařilo. Opět se potvrdila teorie mojí máti, že jsem naprosto nemožná. K tomuto pozoruhodnému závěru došla máti na zákl...