pátek 2. srpna 2013

Za všechno můžou kytky

Mám ráda kytky. Mám jich hodně. Doma v květináčích, venku v kamenných korytech, truhlících a na záhonech. Medvědovi jsou venkovní kytky víceméně ukradené, domácí kytky mu lezou na nervy. V rámci zachování manželského příměří se ovšem zdržuje veškerých komentářů.


Nijak zvlášť mě nebaví kytky zalévat. Především ty, které jsem si v záchvatu demence umístila do hůře přístupných míst. Ač nejsem žena diblík a leckams dosáhnu, jsou chvíle, kdy musím použít stoličku.

Přetrvávající hice mi zřejmě poněkud požraly mozkové buňky a já si bosa stoupla na stoličku, kterou jsem už předtím stačila trochu polít vodou. Následoval držkopád, přesněji řečeno prdelopád doprovázený rachotem, který Medvěda bleskurychle zvedl od počítače, kde právě zasněně zíral na dokumentární záběry ze svého čtyřkolkářského bláznění.

Svou tělesnou schránku jsem zaparkovala do květináče s dracénou a jen těsně minula otevřené skleněné dveře na terasu. Při prvotním ohledání to vypadalo, že jsem spadla do drtiče na odpadky. Zedřený loket, z kterého kapala krev na podlahu, otékající koleno a stehno s dírkou, kolem které se začínala tvořit moc pěkná modřina.

Na pohotovosti, kam mě Medvěd nemilosrdně odtáhl, bylo narváno. Přibližně deset chlapů, všichni potlučení, odření a špinaví. Po chvíli vzájemného okukování se mne jeden z nich zeptal, jestli jsem taky spadla z kola. Jak jsem pochopila, oni byli učastníci nějakého zběsilého pánského výletu na kolech a nějak se jim nezadařilo.

Dvě hodiny čekání mě moc nenadchly, ale dočkala jsem se. Doktor v ordinaci předpokládal, že patřím k zdecimovaným kolařům a trochu ho udivilo, když jsem pád z kola popřela. Pravil, že když to nebylo kolo, musela jsem se takhle zřídit na bruslích. Po mém vysvětlení, že jsem pouze zalévala kytky, to vypadalo, že místo chirurgického ošetření mě rovnou pošle na pozorování na psychiatrii.

Na rentgenu byl vtipálek, který mě varoval, že po tolika snímcích můžu v noci začít světélkovat. Informovala jsem ho, že to mi vůbec nevadí, jelikož jsem zvyklá. Nad mou hlavou permanentně svítí svatozář. Neztrácím čas zbytečnou skromností.

Nic zlomeného, pouze mnohočetné zhmožděniny a trochu pocuchaný meniskus. Zafáčovaná noha od lýtka do půlky stehna je v současných vedrech opravdu nezapomenutelný zážitek. Naštěstí mám nakázáno si koleno pilně ledovat. To mě baví.

Já být moje pojišťovna, tak už si dávno vypovím smlouvu.


Pokusila jsem se zdokumentovat modřinu. Fotka je tak šeredná, že si nezaslouží spatřit světlo blogového světa.


48 komentářů:

  1. Tohle kdyby četl ten můj, tak mi nedovolí do našeho novýho hnízda ani ty tři, co už mi povolil! No, počítám ale, že můj byt dopadne jako ten tvůj - kytka kam se podíváš :))

    OdpovědětVymazat
  2. žiš, to jsou pády...
    Je mi Tě líto, ale podala jsi to krásně a tak aspoň, že smysl pro humor zůstal nedotčený.
    Manžel dnes ukončil neschopenku, pokud si vzpomínáš před několika týdny ( pro mne lety ) si obrazil žebra a nakonec se ukázalo, že si je i naštípl.
    Měj se krásně a dávej na sebe pozor. Snad už radši nazalívej.

    OdpovědětVymazat
  3. Doteď jsem se považovala za nešikovnou, ale začínám mít pocit, že jsem do takového stádia ještě nedozrála :)) Přeju rychlé hojení :)

    OdpovědětVymazat
  4. Přeji brzké uzdravení. Medvěd by se mohl v tvém uzdravovacím procesu zapojit neustálým přísunem ledu a kafíčka.

    OdpovědětVymazat
  5. Nejen být si svou pojišťovnou tak si vypovíš smlouvu, ale ty seš sama sobě vůbec děsně nebezpečná, tak si dej majzla aby sis nakonec nedala taky výpověď! Ano pro tebe to je bolestivé, ale já se tomu v duchu hesla Cizí neštěstí pobaví nejvíc! hodně nasmála. Promiň ....Pořiď si nějaké zalívadlo na tyči, ať nemusíš nikam lézt. I když....v tvém případě bych zase měla strach a tvou zatím snad ještě nedotčenou hlavinku Hezké dny se zafačovanou nohou přeju!

    OdpovědětVymazat
  6. Tak se mi zdá, že když tě přestane ohrožovat Medvěd, plnohodnotně ho zastoupíš sama . Trochu to připomíná film Život plný malérů . Měla bys svoje karamboly vydat knižně, je nespravedlivé, že se královsky baví jen čtenáři blogu . Pro případ, že bys o tom uvažovala, tak si prosím nezlámej ruce, ať nemusíš používat diktafon.

    OdpovědětVymazat
  7. Proto pěstuji kaktusy. Ty se zalévají zřídka.Přeji brzké vyzdravení bez komplikací.

    OdpovědětVymazat
  8. Koukám, že mám výhodu nemaje vyvýšená místa, kam by se kytka dala umístit. Neměl by mě totiž kdo odvézt na pohotovost.
    Tvůj smysl pro humor je nedostižný. Přeji brzké uzdravení.

    OdpovědětVymazat
  9. Ale to zátiší s poličkou, rostlinami a houslemi vypadá hezky. Za to už stojí i obětovat se při nějakých těch pádech.

    OdpovědětVymazat
  10. U nás doma je zákaz stoliček. Takhle totiž malej nejmenší uklouzl na jedné takové v koupelně, když si čistil zuby a napálil to z výšky zoubkama na umyvadlo. Krve jako při zabíjačce, řevu jako při zabijačce trojité a já byla na prášky. Zoubek po dvou týdnech, kdy vypadal, že je v pohodě, "umřel". Takže stoličky NE! Kdyby můj manžel měl blog, určitě by se rád pochlubil svojí megahnusnou modřinou, kterou jsem mu vyrobila já, když jsem mu jednu majzla plnou PET lahví po tom jeho vymakaným svale na ruce. No co, neměl si na mně při řízení dovolovat a plést si mě s nějakou lehkou děvou, či co... . A ta mrcha - modřina - jako na potvoru nemizí a nemizí a já jsem tu za megeru největší .

    OdpovědětVymazat
  11. Zábavný a hlavně krásný příběh. Při čtený mě text příjemně hladil po duši. Ale nejvíce se mně líbilo použití slov. Co bych dal za to, kdybych dokázal použít taková slova jako "světlo blogového světla". To by mě v životě nenapadlo.

    OdpovědětVymazat
  12. Přeji co nejdříve ustoupení bolestí, protože zhmožděniny trvají dlouhou a mění barvu, ale především bolí. Já kdybych odněkud spadla, tak bych byla na cimpr campr a už by to nikdo neposkládal. Proto už mám převážně kaktusy. Dřívější květinky vzaly za své mými pobyty mimo dům a pánským zalejváním.

    OdpovědětVymazat
  13. Pokud máte zájem, navštivte můj blog. Věnuji se vlastní tvorbě, sci-fi, anime, mystice a spiritualismu, pc hrám, a propaguji výdělek pomocí pc, a do tohoto programu hledám společníky za účelem zvýšení výdělku. Díky!

    OdpovědětVymazat
  14. No směju se tu no , i když zafačovaná noha v tom vedru asi není zrovna příjemná věc. Musím si na to vzpomenout až budu s konví v ruce balancovat na otáčecí židli, kam tak ráda lezu ! Prima článek, moc pěkně se to čte, ostatně jako vždy, prostě "oddechovka".

    OdpovědětVymazat
  15. Teda, já vážně nevim, jak ty to děláš. Já vážně myslela, že přitahuju nehody a katastrofy (před chvílí mě nějaká hmyzí potvora pobodala, aniž bych musela vytáhnout paty z pokoje), ale na tebe teda vážně nemám. Tak přeju, ať se brzo dáš dohromady...

    OdpovědětVymazat
  16. [1]: Rada pro tento den - kytky maximálně do výšky očí [2]: Gratuluju k uzdravení manžela. Malý krok pro lidstvo, ale velký pro tebe [3]: Děkuju. Klidně napiš, že jsem totální lempl, který se přerazí i o ležící sirku [4]: Medvěd se zapojil výhružným vrčením a slibem, že mi tu zeleninu brzy asi vyháže.[5]: Kdybych nebyla líná, přinesla bych si takové ty skládací schůdky. Ale zase na druhou stranu, mohla bych sletět z větší výšky [6]: Ano, my se s Medvědem velice dobře doplňujeme Doufám, že už mám letos úrazově splněno.

    OdpovědětVymazat
  17. Také máme doma některé rostlinky umístěné "nesmírně logicky". Pokaždé když balancuji na hraně gauče, tak si říkám, že by z toho bylo celkem dobré cirkusové číslo. Nicméně moje pády zatím zažila jen kolečková židle, která mi přišla jako nejbližší stupínek dostačujécí...

    OdpovědětVymazat
  18. [7]: I při pěstování kaktusů lze přijít k úrazu. Když byla Jezinka tak pětiletá, vedena nějakým zvláštním myšlenkovým pochodem, umístila malý kaktus na křeslo.
    Já jsem si pak bezelstně sedla. Měla velkou kliku, že jsem jí neukousla hlavu.
    Děkuju za přání [8]: Namontovat police takhle vysoko byl Medvědův nápad. Já jsem měla pochybnosti hned na samém začátku [9]: Housle jsou po tátovi, je to moje srdeční záležitost. Sama jakýkoliv hudební talent postrádám.[10]: Au. Chudinka, to musel být zážitek. Takhle si můj bratříček kdysi zarazil zpátky do patra mléčnou jedničku, když padl na dřevěné madlo u křesla.
    Inspirativní nápad s tou flaškou Leckdy marně hledám nějakou zbraň na Medvěda.[11]: Tak tě třeba napadne něco jiného [12]: Otavínko, děkuju Je zajímavé, že málokterý chlap dokáže normálně zalít kytku. Když jsem byla ve špitále, tak moje kytky zažily plavecké závody.[14]: Otáčecí židli jsem používala při věšení záclon. Pak mi to Medvěd z neznámého důvodu zatrhl a koupil schůdky [15]: No, jsem prostě nemehlo, proč si to nepřiznat Dohromady mi nic není, jen to trochu bolí a vypadám jako duhová kulička.

    OdpovědětVymazat
  19. [17]: Neboj, jednou se ucho utrhne a cirkusové představení bude

    OdpovědětVymazat
  20. Kdepak, květiny ano, ale bez nutnosti šplhat ke stropům. Přitažlivost je mrcha. Nejenom že básníkům a romantikům upírá samovolné létání, ale dokáže pěkně uzemnit i ryzí praktiky

    OdpovědětVymazat
  21. [20]: Jako ryzí praktik se cítím bolestně uzemněna

    OdpovědětVymazat
  22. Jednou za život minimálně zažije "držkopád" každý. Hlavně ať se to rychle hojí. :)

    OdpovědětVymazat
  23. No Mengano, ač to bude znít, jako že jsem necita, opět jsi mi vykouzlila úsměv na tváři. Jen už se opravdu pomalu začínám bát napsat, "těším se na pokračování".

    OdpovědětVymazat
  24. Já bych si bez květináčů a něčeho zeleného  v nich nedokázal svůj pokoj představit. V kanceláři v práci jich mám 12, doma v pokojíku jen 4. No a v té kanceláři si taky občas zahrávám s pádem, když šplhám na skříň zalít potos. Možná taky jednou spadnu.
    Tak přeji brzké uzdravení.

    OdpovědětVymazat
  25. No, ty kytky si nevymyslely, že chtějí bydlet kdesi u stropu
    Dobře se to čte. "Člověka potěší, když slyší o cizím neštěstí." Brzy se dej  zase do kupy. A bacha na ty kytky!

    OdpovědětVymazat
  26. To je mi líto. Asi bych měla být ráda, že tady v bytě nemáme ani parapety, natož kytky? Ale já kytičky tak ráda. brzké zahojení.

    OdpovědětVymazat
  27. [22]: Mně je asi souzeno udržovat vysoký celostátní průměr. Někdo se holt obětovat musí [23]:Letos už mám, doufám, vybráno a tak už budou jen "bezbolestné" články. Snad [24]: Muž milující kytky je můj sen Pravda, potos je velmi nebezpečná rostlina. Dost blbě se pěstuje na podlaze [25]: To víš, že na tak geniální nápad jsem přišla vlastní pílí. Nemohla jsem si pro vyzdobení své tělesné schránky vybrat lepší dobu. Včera jsme šli k vodě a vypadalo to, že si Medvěd s sebou táhne oběť domácího násilí [26]: Děkuju Určitě si nějakou kytku pořídíš.

    OdpovědětVymazat
  28. [27]: Tak to budu asi sen. Akorát se možná brzy rozplynu

    OdpovědětVymazat
  29. Tohle přesně znám. Můj spolubydlící je florista. Když vyhodím 3 orchideje, mám druhý den 6 nových. Rostlinky mám rád, ale když mi překážejí při běžném úklidu, to pukám zlostí. K těm úrazů... sbírám amarylisy, péče o ně mě nedávno stála 3 stehy na hlavě. Koníčky jsou prostě nebezpečná záležitost.

    OdpovědětVymazat
  30. karlaprazakova4. srpna 2013 v 8:04

    Ty jsi teda pěkný kaskadér a co se týče karambolů, tak nepotřebuješ ani Medvěda .
    Přeji brzké uzdravení a přemontování poliček níže, nebo si pořídit schůdečky.
    Jinak jsi to opět moc pěkně a úsměvně popsala, četla jsem jedním dechem .

    OdpovědětVymazat
  31. Kytičky mě baví...zvlášť orchideje :) Zavázanou nožku ti nezávidím, už takhle ze mě leje pot!

    OdpovědětVymazat
  32. Ve mě hrklo jak v přesýpacích hodinách. No díky bohu jen za modřiny. Bože my jsme fakt šikulky. Já přeskakuji plůtek a prásk na zatravňováky, jo, kdybych si otevřela, tak bych nemusela mít rozbitý koleno. Tak brzké vyhojení

    OdpovědětVymazat
  33. [29]: No jo, jenže kam ty kytky dát. Vlastně všude při běžném úklidu překážejí.
    Tři stehy při pěstování amarylis? Jsi zřejmě taky šikula [31]: Schůdečky mám, jen nebýt líná si pro ně dojít [32]: Orchideje jsou moc krásné. Neumím je pěstovat. Vzdorují [33]: Dobrá hospodyňka skáče přes plot

    OdpovědětVymazat
  34. To jsou mi věci.. Kytky? No ano. Kytky! Jak vidno, jsou krásné, ale jistě se také velmi dobře bavily.. dokáží být totiž pěkně škodolibé! No jo, co se dá dělat. Stane se ledasco. Hlavně, že jsi v pořádku, a že z toho nebylo nic velkého.. pro příště radím, méně vody na stoličce.. ;)

    OdpovědětVymazat
  35. Ty bys myslím s humorem podala i zlomenou nohu.
    Fakt nevím, jestli se mám smát nebo s tebou soucítit. Ale protože si dovedu představit ten maglajz, tak s tebou soucítím. A přitom se směju.
    Ještěže to dopadlo takhle, když už to dopadnout musela, představ si, že bys to vzala skrz ty skleněný dveře. To by bylo daleko daleko horší!
    Počítám, že na stoličku si dáš už příště pozor, případně přitáhneš žebříček dvojáček.
    Nebo to zjednodušíš a udyndáš Medvěda.
    Tak se drž a nožička nechť se hojí!

    OdpovědětVymazat
  36. [36]: Klidně se směj. Když jsem si ohledala rány a zjistila, že se nic moc nestalo, taky jsem se musela smát, jaké jsem kopyto To víš, prolítnout těmi dveřmi, to by mi asi humory došly. Jako malé dítě jsem rukou prorazila skleněné dveře a pořezala si zápěstí. Dodnes mám ruku jako neúspěšný sebevrah - pěkně s jizvou přes tepnu.

    OdpovědětVymazat
  37. No potěš koště, co to tady čtu, vždyť tys holka jeden úraz za druhým... a dokážeš se hnedle zmárnit i při zalívání,.. to mi radí, abych byla ve střehu, když zalévám svých hnedle 40 orchidejí...   

    OdpovědětVymazat
  38. [35]: O tom musím začít přemýšlet - jestli mi to ty škodolibé kytky neudělaly schválně. Třeba jsem je urazila nějakým nevhodným hnojivem

    OdpovědětVymazat
  39. [38]: Valin, ty jsi určitě chytřejší než já a necpeš si kytky někam ke stropu
    Respektive nemáš manžela, který si libuje v přivrtávání poliček kdesi v nebesích.
    A jsem pevně rozhodnutá až do konce roku zůstat zdravá, čilá a neporušená. Větší cíle si zatím nedávám.

    OdpovědětVymazat
  40. Tak koukám, že kromě knihovny budu v tomto horkém létě hodně navštěvovat i Váš-Tvůj blog,pokud se mi povede syna odehnat od pc .Bezva čtení - i když ten pád nezávidím. A moje kytky mají už teď listopad..

    OdpovědětVymazat
  41. [41]: Doufám tedy, že se ti syna povede od počítače odehnat

    OdpovědětVymazat
  42. Proto mám vysoko jen pár květináčů potosů, ty přežijí vše. Ostatní kytky mám skoro všechny na stole. Vypadá to divně, ale díky bohu můj pokoj není tak frekventovaným místem, kde by ten "bordel" někomu vadil.

    OdpovědětVymazat
  43. [43]: Každý svého bordelu strůjcem

    OdpovědětVymazat
  44. [40]:Mengano, mám návrh - rekonstrukce poliček do výši ramen. Případně květinové stojany. Do výše ramen.
    U vás musí být fakt živo. Jak jsem se dočetla s Jezinčím kaktusem na křesle.   

    OdpovědětVymazat
  45. [45]: Nevím, jestli by Medvěda nadchlo, kdybych projevila touhu, aby poličky předělal

    OdpovědětVymazat
  46. Šikula .Kytky mám jen po oknech a v chodbě na výklenku kam v pohodě dosáhnu.Takže mi nic podobného snad nehrozí.Ale zítra mám výročí úrazu,kterým jsem si loni prodloužila dovolenou o půl roku.Tak snad se to letos nebude opakovat .Pro jistotu mám nakázáno raději nevylézat z postele

    OdpovědětVymazat
  47. [47]: Takovéhle výročí je lépe neslavit Zdrž se veškerých aktivit, den v posteli ti určitě neuškodí

    OdpovědětVymazat

Jak být za blbku

Léto se mi obzvlášť vydařilo. Opět se potvrdila teorie mojí máti, že jsem naprosto nemožná. K tomuto pozoruhodnému závěru došla máti na zákl...