čtvrtek 9. května 2013

Slepičí ráj

Sousedy si člověk nevybírá, bohužel. V paneláku je to celkem jedno. Zabouchnete za sebou dveře a může vám být úplně ukradené, co děje v ostatních bytech.


Na vsi je poněkud jiná situace. Soused blb může představovat potenciální nebezpečí, že se z vás časem stane buď chovanec psychiatrického zařízení a nebo sadistický vrah. Je fakt, že v takovém případě budete mít alespoň možnost být ústředním tématem hlavních zpráv televize Nova.

Naše sousedka je dáma celkem úctyhodného věku, disponující nepřehlédnutelným nadáním jít lidem na nervy. Všechno ví úplně nejlíp a ráda se o své znalosti nezištně podělí. Když Medvěd opravoval zeď na dvoře, vydržela celé odpoledne postávat na druhé straně a sdělovat mu své poznatky, jak všechno dělá úplně blbě. Medvěd je poměrně mírný člověk. Choleričtější jedinec by babu po dvou hodinách pravděpodobně zabetonoval do základů.

Paní Chytrá chová hejno slepic. Pominu, že ty bestie celkem obstojně smrdí, ale navíc mají až maniakální touhu pobývat na naší zahradě. Je pravda, že jim to umožňoval ne zrovna kvalitní plot. Ovšem podle staletých pravidel, platících pro stavbu vesnických plotů (horní plot je můj, spodní je sousedův), to byl plot paní Chytré.

Jak šel čas, z našeho roztomilého miminka Kačenky vyrostla třicetikilová sedmiměsíční slečna. Velice záhy jsme zjistili, že se Kačenka hodlá věnovat studiu zoologie, především podrobnému zkoumání života slepic. Medvěd se několikrát pokusil vyložit paní Chytré, že chatrnost jejího plotu, touha jejích slepic popelit se na naší zahradě a Kačenčina zvídavost opravdu nejdou dohromady. Paní Chytrá, jak jinak, měla diametrálně odlišný názor. Plot je ve výborné kondici, slepice k nám nelezou a my si hlavně máme trochu vychovat psa, aby si laskavě přestal těch chudinek nevinných všímat. V jejím podání to nakonec vypadalo tak, že ty opeřence k nám vábíme a přemlouváme je, aby rozhrabali trávník a všude nas... nakakali.

Kačence jsem několikrát důrazně vysvětlila, že slepičky jsou fuj a že rozhodně musí zapomenout na nějaké bližší seznámení. Podle toho, jak se tvářila, se celkem nedalo předpokládat, že si ponaučení vezme k srdci. Čas trávila pobíháním kolem plotu a vyhlížením možné oběti. Slepice se nejdřív trochu bály jejího poštěkávání, ale postupem času se otrkaly a vrátily se ke svým starým dobrým zvykům.

Dopadlo to tak, jak to dopadnout muselo. Kačenka se dočkala. Několik odvážných slepičích soudružek se vydalo na hrabací výpravu. Kačena vychytrale počkala, až se zaberou do rozvrtávání trávy a pak mezi ně vlítla. Protože je ještě nezkušené štěňátko, skok jí poněkud nevyšel a oběť se jí vysmekla. Kačenka se nenechala zmást a řvoucí slepici si zahnala do kouta, kde ji během chviličky celkem solidně odpeřila.

Medvěd sice bleskově zásáhl, ale přesto pipina vypadala jako čínský naháč. Naštěstí Kačenka není krvelačná, takže slípka kromě ztráty peří nepřišla k žádné větší úhoně. Medvěd ji vyexpedoval přes plot na její domovskou základnu a já jsem se dala do sbírání vyrvaného peří. Nikdy bych nevěřila, že z jedné napůl odrbané slepice ho může být takové množství.

Paní Chytrou zřejmě vylákal ven nepříčetný řev jejích chovanek. Ještě než se stačila nadechnout a sdělit nám nějaké nepříjemné moudro, Medvěd jí oznámil, že příště nechá Kačenku, aby z těch jejích blbek udělala sekanou. Něco v jeho hlase ji přimělo, aby popadla tu svou krásku bez závoje a bez jediného slova odkráčela.

Bez ohledu na vesnické zvyklosti jsme se rozhodli, že plot opravíme sami. Sice tím Kačence zkazíme zábavu, ale ona si určitě časem najde jiného koníčka.


Čas letí jako splašený a Kačenka je už velká holka.

50 komentářů:

  1. Kačenka je nádherné stvoření. Slepice mám sice ráda, ale vůbec by mi jí nebylo líto .

    OdpovědětVymazat
  2. Kačenka je už pěknej macík, je nádherná. :)A článek úžasnej, pobavila jsem se a nostalgicky zavzpomínala na našeho souseda holubáře a druhého souseda myslivce. Jejich potyčky provozované přes naši zahradu jsou nezapomenutelné.

    OdpovědětVymazat
  3. Oceňuju tvůj smysl pro humor a vybroušené psaní, při němž se mi vždycky zvedne nálada o 100 bodů. Je prima, že se Medvědovi Babu podařilo uzemnit. Baba asi nemá sil, lidí ani prostředků si plot opravit, uděláte záslužný čin. Hlavně pro svůj klid.
    My naštěstí máme rozumné a nekonfliktní sousedy.

    OdpovědětVymazat
  4. A určitě ty její slepice u vás snášejí vejce. A vy jimi krmíte svého hada vejcožrouta.

    OdpovědětVymazat
  5. Kačenka je krásná slečna.
    Vašemu boji s babou jsem se musela smát. Té její logice. Medvěd jí pěkně zpražil, doufám, že dá pokoj. Ale ona si zase něco najde, viď.
    My máme štěstí na sousedy. Jejich slepice po upozornění k nám přestaly létat. Jen ten jejich výběh po dešti příšerně smrdí. Od druhých sousedů k přelétávají krůty. Ale ty žádnou škodu nedělají, důstojně kráčí po zahrádce a oždibují travičku. Tak v podstatě Havaj.

    OdpovědětVymazat
  6. [1]: myslím, že tuhle konkrétní slepici už přešly choutky chodit k nám na návštěvu.[2]: Na vsi není o podobnou zábavu vůbec nouze [3]: Kdyby alespoň snášely u nás, tak jsem určitě trochu tolerantnější. [4]: Baba má třicetiletého, dobře živeného synka. Jenže ten práci opravdu nevymyslel. [5]: No, o 6 baráků pod námi chová pán krokodýly. Takže v tomto světle se slepice můžou jevit jako celkem neškodné

    OdpovědětVymazat
  7. [6]:k [5]: Házet přes plot krokodýla to není sranda.
    A když máte takového souseda; mají ženy u vás na vsi kabelky z krokodýlí kůže?

    OdpovědětVymazat
  8. Nedá se říct, že bych sousedku a její oškubanou slepici nějakým zásadním způsobem litovala. Kačenka si určitě chtěla jen hezky pohrát a slípku si spletla s opeřeným míčkem...

    OdpovědětVymazat
  9. Suprově napsaný. Sousedku si umím živě představit. Bydlíme na malém městě, ale sousedi jsou tu taky takoví. Jeden si stěžuje, že nám ráno kokrhá kohout, jiný že náš pes prohání jejich kočku, která nám leze hrabat do záhonu s mrkví. A to nemluvím o sousedce, babičky kamarádce, která musí vždy okomentovat, jak jsem nechutně vychrtlá, když jdu ven...
    A Kačenka je krásná slečna.

    OdpovědětVymazat
  10. No, možná by sis měla vyzkoušet i ten panelák, abys věděla, že ty se aspoň můžeš zavřít v baráku a neslyšíš nikoho, ale v paneláku slyšíš všechno a musíš spolupracovat, aby se na schůzích vůbec něco dohodlo. Dělat kompromisy na vlastním pozemku nemusíš (leda s Medvědem), ale v paneláku musíš najít shodu třeba i s několika desítkama rodin.
    Jinak článek úsměvnej, paní je asi trochu mimo, ale nakonec z toho vyjde nejlíp - bude mít opravenej plot, nebude se muset zabejvat emigrujícíma slepicema a na pár dní bude mít co dělat, protože bude vymejšlet, čím jiným vás štvát ;)

    OdpovědětVymazat
  11. Ačkoliv jsem taky chovatelkou slepic, tvrdím, že jsou to pěkný mrchy. Nikdy nejsou spokojený s tím, co mají, za plotem se jim to vždycky zdá lepší.
    Zdá se mi, že Kačenka je velmi rozumná. Náš malý knírač nadělal daleko větší škodu. Slepici jsme pak umístili v provizorní kuří nemocnici - v sedlovně, kde Elišce pos...všechno možný i nemožný. Tržné rány se jí zahojily a stejně jsem zanedlouho ukončila její život.
    My máme naštěstí první sousedy za potokem....to je největší deviza našeho bydlení.
    Kačenka je krásná!

    OdpovědětVymazat
  12. Okamžitě bych měnila za vesnici a vaší paní Blbou. Teda Chytrou. Ono stačí natrefit v baráku na pár debilů a taky máš o zábavu postaráno .
    Kačenka je holka šikovná!

    OdpovědětVymazat
  13. O sousedech mi povídej,znám to ..:)

    OdpovědětVymazat
  14. Fajn článek Krásná fenečka. Dříve jsem mívala německého ovčáka, po přestěhování do paneláku jsme měli "bytovou" rasu - trpasličího pudlíka. I v paneláku se najdou podobní sousedé. Já si je nepouštěla raději "k tělu" hned od začátku.

    OdpovědětVymazat
  15. Chtěla si jen pohrát:).
    Slépky jsou potvory a někdy si rády zacestují. Sousedovi u našich občas slépky utečou a mašírují si to po silnici kdoví kam. My se bavíme jak se je snaží zahnat zpět. Někdy to vypadá, že nahánějí ony jeho.

    OdpovědětVymazat
  16. Taky jsem vyrůstal na vesnici, ale bohudík jsme neměli žádný bezprostřední sousedy. I tak ale o vesnické konflikty nebyla nikdy nouze. Sousedy si nevybereš ani v Praze v paneláku. Paní naproti nám se často nechce 4 patra po schodech s košem, tak když jí smrdí v bytě, šoupne ho prostě na společnou chodbu. Někdy lituju, že nemáme pejska. Já bych tu paní rychle naučil!

    OdpovědětVymazat
  17. Zase jsem se pobavila . Škoda, že Kačenka nemůže odpeřit tu dvounohou slépku . Měla jsem úžasnou ovčačku Šarinu, když jí byl rok, hlídala tu tchýně naše čtyři ratolesti a nedovřela vrátka od výběhu. Šára se dostala k slepicím a spáchala na nich vyhlazení. Všechny nebožky pipky nanosila na terasu a hrdě je vyrovnala do řady jak Vietnamec adidasky. Tchýně nejprve utrpěla nervový šok a pak šla udělat polévku s játrovými knedlíčky. Je to dobrá hospodyně

    OdpovědětVymazat
  18. [10]:[12]:[17]:...přiřazuji se k dalším panelákovým! Taky bych s tebou Mengano měnila, nedovedeš si představit, když ti v paneláku celou noc vyje pes, do půlnoci hulákají lidi, hraje pod tebou hlasitě televize, nad tebou hraje někdo na bicí, a celou noc jezdí hlasitý výtah nahoru a dolu! Tohle je každý den a nemůžeš proti tomu NIC dělat! Zlatá  vaše paní Chytrá!!!

    OdpovědětVymazat
  19. [19]:...vyje samozřejmě "cizí" pes, dalo by se říct, že má psa každá druhá domácnost v pražských panelácích. Dokonce tu trápí i psů více, nechávají je celé noci samotné a omlouvají je tím, že prý se jim stýská, když jejich páníčci nejsou doma!   

    OdpovědětVymazat
  20. K nám přelétávaly sousedovy slepice plot a vyhrabávaly skalku. Jednou jsme dokonce honili jednu  slepici po domě, protože jsem přes lété měla pořád otevřené dveře. Psiska je sice proháněli, ale byli to dalmatini a  slepicím neublížili. A slepice pořád provokovaly a zalétávaly k nám. Kvůli tomu jsme dokonce se sousedy nemluvili.

    OdpovědětVymazat
  21. Já myslím, že naděje na pitomý sousedy jsou spravedlivě rozhozeny jak na vsi, tak i ve městě. Ta vaše Káča je opravdu pěkná, ale z očí jí koukají samý lotroviny, myslím, že s ní užijete ještě spousty legrace...   

    OdpovědětVymazat
  22. Úplně před sebou vidím scénku z animované ruské klasiky o vlku a zajíci. Kdo by ji neznal? A scéna, kdy vlk řídí jakési mohutné cosi a "balíkuje" místo sena slépky je nezapomenutelná.
    Řekla bych, že Kačenka má ještě co dohánět

    OdpovědětVymazat
  23. Fíha, Kačenka je výstavní krásná slečna. Nemá chybu, krásná hlava, uši, no prostě V1 a postup do užšího výběru, ale teď pryč od toho mého vystavování. Je opravdu krásná, manžel se dokonce zdvihl od hokeje aby jí viděl .
    Co se týče sousedky...ta už jiná nebude, nedá pokoj a nedá.

    OdpovědětVymazat
  24. Kacenka je super a dokonca moja "Seelenverwandte". Tiez som v case, ked som bol este stenatko mal luk a (tupe) sipy a lovil slepice mojej mamy. Odvtedy nejem nic, co ma perie!

    OdpovědětVymazat
  25. [7]: Spíš mají baby klevetilky husí kůži, když si o těch "potvorách" zasvěceně vyprávějí v konzumu.[8]: Zcela určitě. Kačenku by přece ani v duchu nenapadlo uškodit nějaké hodné slepičce [9]: To víš, starostlivé sousedky to nemají lehké. Dá jím strašnou práci, aby věděly úplně všechno [10]: V paneláku jsme bydleli přes 20 let. Tak to trochu znám [11]: Podezřívám Káču, že další na řadě bude co nevidět kohout. Je strašně odrzlý a chodí ji provokovat těsně k plotu. Zatím má rozum a nepřekročil demarkační čáru.[12]: Debil dokáže potěšit za všech okolností

    OdpovědětVymazat
  26. [13]: Všude to bude asi stejné. [14]: Že jo. Prostě holčička k sežrání [15]: No a právě v paneláku to "nepouštění k tělu" jde trochu líp. Tam ti soused alespoň nečumí přes plot [16]: Slepice mají zvláštní dar umanutosti. A navíc jsou úplně pitomé.[17]: Asi bych o ten její koš párkrát "omylem" zakopla a trochu jí ho rozházela po rohožce [18]: Paní Chytrá se Káči trochu bojí, tak si od ní udržuje solidní odstup. Kačenka je sice hodná, ale Medvěd babu preventivně straší

    OdpovědětVymazat
  27. [19]: Dovedu si to představit. V našem paneláku bydleli lidi, co dělali na směny v nepřetržitém provozu. Takže rachot byl ve dne v noci a navíc se hádaly partaje, které spaly po noční, s těmi, které přišly po ranní a hlučely [21]: Očividně přesně víš, o co jde.[22]: Máš pravdu, v tomhle vládne spravedlnost [23]: Však ona ještě spoustu věcí vymyslí. Snaží se téměř každý den.[24]: Děkuju za takovou chválu Má velice kvalitní předky a opravdu se vyloupla do krásy. Ale je to dareba.[25]: S tebou si vždycky prosvištím německá slovíčka I přes spřízněnost duší chybí Kačence tvoje zbraně

    OdpovědětVymazat
  28. Káča je kouzelná! Taky jsme bojovaly se slepicemi sousedů a taky byly rozbroje, nicméně tohle byly slepice dokonce ob zahradu co k nám chodily. Náš první Bak je velice rád lovil a přišel na to, že se to dá dělat velice elegantně aniž by o tom někdo věděl. Prostě ke slepici přišel a zaštěkal na ní. Slepice se v zápalu boje tak strašně lekla že jí švihlo. No a on pak sežral slípku i pěkně s peřím, jen nechal pařátek s kroužkem abych věděla, že to nebyla naše slípka. Ale v okamžiku kdy se do lovu vložil jezevec dopadalo to tak že se začali o nebohého opeřence přetahovat a za živa ho stáhli z kůže....a já pak musela ze sekerkou utít nebožákovi hlavu... sousedka sice zkoušela nějaké hudry hudry, ale měla smůlu, přes dva ploty prostě sleúpice nemají co dělat a když pouze na vlastní nebezpečí.....

    OdpovědětVymazat
  29. Nóó, dokud se Kačenka bude držet podrobného zkoumání života slepic, je to ještě dobré, horší bude, až přejde k dalšímu logickému kroku, podrobnému zkoumání smrti (případně chuti) slepic.
    Myslím, že pokud bude mít příležitost, krvelačnost bude jen otázkou času, predátor je predátor.   Ale kdopak by takové krasavici zazlíval trochu toho vědeckého bádání?

    OdpovědětVymazat
  30. Článek mě pobavil. Jelikož jsme také chovateli slepic, tak vím, co je to za potvory a jakou škodu nadělají, když se jim podaří dostat do zahrady.To s těmi ploty je jen nepsané pravidlo. Kdyby došlo na nějaké soudní spory, tak s tím nepochodíš. Každý je však ze zákona povinnen zabezpečit svá zvířata aj. tak, aby nemohli způsobit škodu na cizím majetku.Kačenka je krásná psí slečna. A jak se zdá, bude z ní lovecký pes. Měli byste zauvažovat o členství v mysliveckém sdružení, aby se mohl plně rozvinout její potenciál

    OdpovědětVymazat
  31. Moc pěkně napsané. Zase jsem se dobře zasmála a těm pitomým pipkám jsem to přála a ještě víc paní chytré .
    Kačenka je úžasná

    OdpovědětVymazat
  32. Jó milá paní Chytrá, tomu se říká přírodní výběr. Příliš troufalé slepičky se bez peří třesou zimou, kdežto Kačenky v pocesu evoluce triumfují . Moc pěkně a vesele popsáno.

    OdpovědětVymazat
  33. [29]: Když je psů víc, tak se hned začnou chovat jako smečka. A loví. Teď by mi ke štěstí opravdu chybělo, kdyby smečku udělali Kačka s Teroristou [30]: Doufám, že ke krvelačnosti nebude mít příležitost. Aby náhodou naše rodinné úspory nepadly na placení zadávených slepic [31]: Ale jo, já si zabezpečím psa a paní Chytrá si zklidní slepice. Všechno hned bude fajn
    Možná si to teď u někoho rozházím, ale já myslivce zrovna moc nemusím.[32]: Děkuju. [33]:Právo silnějšího. A v tomto případě i chytřejšího. I když mnou občas cloumají pochybnosti, stejně si myslím, že Káča pobrala o trochu víc rozumu než slepice

    OdpovědětVymazat
  34. Krásná Kačenka
    No bože, tak je trochu prohnala, holt paní by si měla líp zabezpečit slepice

    OdpovědětVymazat
  35. to mě pobavilo. Takové blbce sousedy máme taky... jedni vedle nás pálí bordel a ti druzí, pražáci posraní, přijíždějí o víkendu a přes týden tu nechávají samotného vlčáka, který třeba ve dvě ráno štěká a budí mé rodiče. Po pohovoru s panem sousedem jsem se dozvěděla, že pes není kohout a tedy nemůže kokrhat! ... Ještě že Kačenka zaútočila, alespoň si paní Chytrá zacpe pusinku, jen pozor, ať vás nezačne pomlouvat po vesnici, pak už je to kdo s koho...

    OdpovědětVymazat
  36. Slepice jsou slepice, s tím nic nenaděláš. Kačenka je důstojně prohnala, dostaly lekci, ale protože to jsou slepice, za pár dní nebo týdnů bys je tam měla zas.
    Myslím,že opravit plot z vaší strany je to nejrozumější rozhodnutí, protože než se s babou handrkovat po soudech, je lepší natáhnout pletivo nebo tak něco. Ať je domluva o horních a dolních plotech jakákoliv.
    Zaujalo mě tvé úvodní líčení, takového souseda hajzla jsem totiž měla a opravdu hrozilo to, co jsi psala - buď bláízinec nebo kriminál. Nebo krchov, v případě, že by zabil on mě.P.S. Kačenka už je psí kráska.

    OdpovědětVymazat
  37. [34]:Jasně Terorista bude nahaněč a Kačenka bude chytač....

    OdpovědětVymazat
  38. Káčenka je nádherná. Suseda ma hlúpe sliepky.Ktovie po kom sú... My sme mali jazvečíka a naša mama mala na vidieku sliepky. Nebol na ne zvyknutý od malička, chodili sme za mamou iba v čase prázdnin. Našu psiu šelmu som nechala na starosť svojím synom, boli jeho pánmi, tak nech sa starajú ... raz som s hrôzou uvidela mamine sliepky ako zdochliny ležať na dvore. Hysterický som psa zahnala, tušiac hrôzu, ale keď sa pes vzdialil, tak milé sliepky sa otrepali a bežali si za svojím. Boli výborne herečky. Keď sa chcel pes s nimi hrať, tak sa hrali aj oni s ním. Hodili sa o zem a bolo ...zahrali sa na mŕtve. Keď neutekali, tak ich nenaháňal. Mali sme z tých ich hrádok zábavu celé leto. Ale asi bývali v strese počas našich návštev, lebo mama si vždy sťažovala, že keď sme u nej, sliepky málo nesú . Tento náš súčasný pes - nemecký špic, pretože sliepky už na vidieku nemáme, tak naháňa bocianov. Tí si z neho robia prču ... skôr my máme obavu, aby bocian neublížil nášmu psovi, keď ich "loví" po záhrade. So zvieratami, zvlášť so psami býva veselo. Tej vašej Kačenke šibalstvo kuká z oči.

    OdpovědětVymazat
  39. [29]: Wendy, ja som vyrástla na dedine, ale nikdy v mladosti som nebola nútená useknúť sliepke hlavu. Bola to otcova, neskôr bratova robota. Mojou povinnosťou bolo sliepku očistiť z peria. Už som mala chlapcov a toho jazveca, mama musela do nemocnice, mala asi 17 kurčiat , takých akurát na tanier. Podujala som sa jej o hospodárstvo postarať v čase jej neprítomnosti. Ich nočným útočiskom bola garáž. Večer o 11 hod. som si všimla, že v garáži sa svieti...niekto (najskôr ja) nezhasol. Otvorím vráta a uvidím divadlo hrôzy. Kurčata, skôr sliepky boli všade... mala som dojem že aj ako veveričky pazúrmi prichytené na stene. V strede rozsvietenej garáže sedel náš jazvec ako Boh pomsty. Asi 5 kurčiat bolo na zemi, dosť zmordovaných. Neboli by sa dožili rána, tak som bola nútená chytiť sekeru do ruky a ... tie umorené  nebožiatka mi podávali chlapci. Keby si ma videla, ako som im tie hlavy sekala... s odvrátenou tvárou. Keby mi boli vtedy podali aj toho nášho jazveca, prišiel by o hlavu tiež. ...som konštatovala. Na to  jeden z mojich synov to takto okomentoval : "Mami, aspoň teraz vieš, ako sa vraždí v afekte! " To bolo prvý a zároveň posledný krát, čo som živému tvoru siahla na hlavu. Ale , priznávam, že  nám neskôr chutili.

    OdpovědětVymazat
  40. [40]:Sekat hlavy drůbeži je šílená věc. Ona totiž má podobně jak ryba nějaké nervy které i po useknutí hlavy nutí tělo pobíhat kolem....tedy spíš se potácet. Jednou jsme koupili na maso vynešené nosnice z drůbežky, holky byly pěkně macatý a jelikož můj muž nezabije ani tu rybu, bylo na mne zbavit je života, takže sekerka a lup, a lup...každý jsem se předem omluvila a poprosila za odpuštění . Jenže ony mi to osladily právě tím, že nechtěli ulehnout do smrti ale potácely se kolem mne! Sedm slepic bez hlav! ty ostatní pak dostaly generální pardon a dožily v klidu své dny které ovšem zakončila kuna Soused takhle jezdil na krocanovi který si dokrmovali doma do úctyhodných 18 a 22 kil. Když ho chtěl zabít musel ho držet on i jeho švagr a stejně když mu usekli hlavu krocan se jim vyškubnul a valil pryč.Museli ho oba zalehnout a držet na zemi dokud se fakt nerozžehnal s tímto světem. ě to byla pro ostatní groteska snad nemusím ani vysvětlovat

    OdpovědětVymazat
  41. [35]: Kdyby u toho prohánění bylo méně peří a slepičího řevu, nemusel si vlastně nikdo ničeho všimnout [36]: Váš soused je velmi bystrý muž, když učinil tak zásadní objev [37]: Nám se ve vsi vyskytuje pán moc roztomilý pán. Jeho koníčkem je psaní různých udavačských dopisů - tu na stavební úřad, tamhle pamatkářům nebo na odbor životního prostředí. Všichni ho máme kolektivně velmi rádi.[38]: Pokud by si role prohodili, tak by chytli tak maximálně rejska [39]: No vida, pak že jsou slepice blbky [39]:+[41]: Přesně tenhle problém s jančící slepicí bez hlavy řešila babička vždycky kyblem. Uťala pipině hlavu a vrazila ji pod překlopený kýbl. Ten sice chvilku hopsal po dvoře, ale pak byl klid.

    OdpovědětVymazat
  42. [42]: Vieš, že sliepka sa dá aj vycvičiť?Môj mladší syn bol ešte v predškolskom veku, keď neviem akým spôsobom , asi sa také vyliahlo, mala mama slepé kurča. On si ho brával k sebe do izby ustielal mu do košíka. Dal mu aj meno " Anička" Anička rástla, až bola z nej sliepka, ktorá sa ale zdržiavala viac pri synovi ako pri kŕdli sliepok. Neviem, aký majú sliepky čuch, ale , aj keď bola so synom ako jeho psík, po dvore a záhrade sa pohybovala úplne normálne. Dožila sa troch rokov, asi zomrela na samotu, syn musel v Žiline do školy a v paneláku sme sliepku mať nemohli.Jediná neskončila na tanieri, ale mala hrobček ... Aničku nedokázali zjesť ani naši starkí.

    OdpovědětVymazat
  43. [43]: Kamarád mého táty měl podobnou slepici. Byl už v důchodu a čas většinu roku trávil na chatě, kde s ním byl jen pes a slepice. Jmenovala se Lenin a byla hlídací. Kdykoliv se někdo blížil k chatě, Lenin řval jako pominutý a pes klidně spal. Když šli do lesa, tak Lenin cupkal hezky za psem a když už nemohl, usadil se na pařezu a čekal až ostatní půjdou zpátky.

    OdpovědětVymazat
  44. [44]: Vidiš...potom nech nám niekto nadáva do sprostých slepic!

    OdpovědětVymazat
  45. [44]:   Pamatate? Absolutna slepice : http://youtu.be/_UDcbChttPI

    OdpovědětVymazat
  46. Už dlouho jsem se tak nenasmál,jako při čtení tohoto přípěvku.Jestli smích prodlužuje život,tak díky za deset let života     

    OdpovědětVymazat
  47. [46]: Nádhera [47]: Rádo se stalo

    OdpovědětVymazat
  48. Čtzu si přilehlé komentáře a je to skvostné počteníčko. Vida, se slépkami fakt není nuda a ať nikdo netvrdí, že jsou blbý, ty jsou náhodou mazaný až hanba.
    Místní udavač, to je rarita, kterou každý nemá a zároveň rarita, o kterou nikdo nestojí. Já už si to málo pamatuju, ale tam, kde jsem vyrůstala, byl prej takovej komunistickej fanatik, že udal i vlastního tatu. Celá vesnice ho měla taky v náramný oblibě.
    Takovíhle lidi jsou mor, protože ti můžou zadělat na malér, ani nevíš jak.

    OdpovědětVymazat
  49. [49]: Tenhle náš místní dobrák je ještě poměrně mladý člověk, jen je tak trochu frustrát a udáváním si honí ego. Ale je fakt, že jeho tatík býval převelice kovaný komouš a tak měl chlapec asi kvalitní výchovu

    OdpovědětVymazat

Jak být za blbku

Léto se mi obzvlášť vydařilo. Opět se potvrdila teorie mojí máti, že jsem naprosto nemožná. K tomuto pozoruhodnému závěru došla máti na zákl...