sobota 20. dubna 2013

Mužská logika

V celkem pravidelných intervalech se mi daří vyrábět si různá zranění. O téhle své schopnosti dobře vím a tak jsem ostražitá. Jenže kam čert nemůže, nastraží Medvěda.


Pod jeho pečlivým vedením si rozbíjím hubu na kole, padám na inlajnech, válím se ve sněhu na lyžích. Většinou ale neskončím na lékařské pohotovosti. Tam mě spolehlivě dostala tak jednoduchá činnost, jako je zavírání dveří.

Medvěd poměrně razantně zabouchl vrata a jaksi při tom přehlédl moji ruku. Zavyla jsem jako postřelená hyena a pak už jen nevěřícně zírala, jak se mi něžná ručka před očima mění v modrý amaroun. Drahoušek se mi tentokrát kupodivu nesnažil namluvit, že to bude "jenom trošku naražené", jak je jeho dobrým zvykem a bez dlouhých řečí jsme sypali na pohotovost.

Vzhledem k tomu, že jsem nekrvácela a viditelně mi nešlo o život, jsem v čekárně strávila více než hodinu. Vždy se našel někdo, kdo ošetření potřeboval zřejmě mnohem urgentněji. Jednu chvíli už mě napadlo, že by nebylo marné podříznout si žíly, věci by se pak možná daly trochu do pohybu.

Na naší pohotovosti je doktorka, které se bojím jako čert kříže. Mluví s podivným přízvukem a soudě podle příjmení ji sem zavál jakýsi škodolibý východní vítr. Zřejmě nedůvěřuje anestetikům a tak je raději moc nepoužívá. Při čekání jsem se tiše modlila, aby tentokrát neměla službu. Modlení jsem si mohla klidně odpustit, protože v ordinaci na mě pochopitelně číhala Mengelka.

Než ve finále ruka skončila ve slušivé sádře, několikrát jsem bojovala se silným pokušením doktorku pokousat. Jí to bylo evidentně naprosto jedno. Na cestu domů mě vybavila receptem na analgetika a ujištěním, že to bude ještě dost bolet. Věřila jsem jí bez nejmenších pochybností.

Večer to opravdu bolelo hodně. Medvěda asi malinko hlodaly výčitky svědomí, protože se nepídil po tom, co bude k večeři a dokonce sám vyrobil poměrně jedlé palačinky.

Když mi přinesl talířek s palačinkou a slyšel, jak si pro sebe potichu skučím, zadíval se na mne soucitným pohledem a pravil: "Já ti fakt věřím, že to bolí, ale už tě někdy někdo kopnul do koulí? "

36 komentářů:

  1. Přeji brzké uzdravení Asi to byl asi výkon hodný medaile cti, napsat s rukou v sádře tento článek. Jsem ale moc rád, že jste to dokázala. Vaše články nikdy nezklamou, vždy jsou skvěle napsané a pobaví. PS: Snad to nevyznělo nevhodně, když se vám stala taková nepříjemnost.

    OdpovědětVymazat
  2. [1]: Jsem v komplikované situaci. Jako praváka by mě mělo těšit, že se jedná o levou ruku. Ale s myší umím zacházet jen levačkou.
    Děkuju.

    OdpovědětVymazat
  3. [2]:
    Jednou jsem viděl kreslený vtip, jak sedí had u počítače a matka hadová volá na háďata:
    "Děti, běžte pomoct tatínkovi s CTRL + ALT + DELETE."Máš vylehčenou sádru s příplatkem, nebo tu humpoláckou?Brzy vyzdraff. Jez hodně vápníku.

    OdpovědětVymazat
  4. Upřímně tě lituju. Brzy se uzdrav a hlavně ať to co nejdřív přestane bolet.

    OdpovědětVymazat
  5. Ááááááuvejs...to tě lituju. Naštěstí nemáme garáž protože počítám že bych se asi také nevyhnula něčemu podobnému. Mne muž zásadně mlátí po hlavě. Buď pádlem na lodi nebo hráběma na zahradě. Teď stříhá strom takže se ani neodvažuji vystrčit nos ven, neboť by to bylo buď pilka nebo větev co by přistálo na mé hlavince. Ta logika s těma koulema je opravdu skvělá....Ať tě to brzy přestane bolet
    P.S. Teď mi volal kamarád, včera byl na operaci s rukou v celkové anestezi a teď už magor řídí dodávku směr Jižní Čechy a chata....je to cvok

    OdpovědětVymazat
  6. Au au. Upřímně tě lituju. Musí to vážně hodně bolet. A já si vždycky myslela, že přitahuju nehody, ale proti tobě je to nic...

    OdpovědětVymazat
  7. Protože jsem nemehlo,tak podobné úrazy mám poměrně často a i proto Ti tuhle situaci vůbec nezávidím.
    Přeji brzké uzdravení a co nejdřív odchod bolesti

    OdpovědětVymazat
  8. Krásně a vtipně popsaná bolest
    Každopádně sádra naskytuje spoustu prostoru k uměleckému veledílu. Věřím, že se dočkáme nejen dalších článků o útrapách se sádrou na ruce, ale i nějaké té fotečky:)
    Ale samozřejmě přeji co nejméně bolesti a trápení s tímto nechtěným "dárečkem"

    OdpovědětVymazat
  9. Úplně mi při té představě přivřené ruky naskočila husí kůže. Au, au!
    Přeji ti brzké uzdravení a hlavně utišení bolestí.
    Doufám, že Medvěd odčiní svůj hřích vzornou péčí o tebe a v přísunu jídla, které vlastnoručně zhotoví. Snad to nebude pro tebe další utrpení.

    OdpovědětVymazat
  10. Au, to je nemilé, přeji brzké uzdravení!
    Narazit na takovou sádlomáslo doktorku musí být opravdu zážitek...
    Snad se brzy naučíš ovládat myšku telepaticky .

    OdpovědětVymazat
  11. Když jsem se vychechtala, protože ta poslední věta mne málem odrovnala, došlo mi, že se ti to opravdu stalo a ač velevtipně napsané, do smíchu ti právě asi moc nebude.
    Moc ti přeji, ať nemáš žádné komplikace a ať se ti ruka brzy zhojí.

    OdpovědětVymazat
  12. Tak to tě fakt lituju a hlavně obdivuju, že i v takovéhle chvíli vyprodujuješ ffftipný článek...Já bych teď využila Medvědovo špatného svědomí a nutila ho vařit pořád....      Ať se ti to zhojí bez komplikací, držím palce...

    OdpovědětVymazat
  13. Taky už jsem měla levou ruku v sádře a paní učitelka mě utěšovala, že si aspoň můžu pravou dál utírat zadek Přeji brzké vyléčení

    OdpovědětVymazat
  14. JENOM palačinkami se "omluvil"? A k tomu ta nejapná poznámka? Zaloužil by kopnout - víš kam?

    OdpovědětVymazat
  15. Medvěd má můj obdiv. Něco takového se stát u nás, tak zemřeme hlady.

    OdpovědětVymazat
  16. [3]: Lehounkou jako pírko. Nevím úplně přesně, kolik vápníku obsahuje rum, ale grog mi udělal dobře a zapůsobil hojivě. [4]: Děkuju, už je to docela fajn.[5]:Medvěd podobně destruktivní sklony nemívá, tohle se holt nepovedlo [6]: Doufám, že už mám na hodně dlouho vybráno. Útěchou je mi dobrá úrazová pojistka [7]: Děkuju. [8]: Cibulka už projevila zájem, že by babičce na sádru nakreslila princeznu a koníka. Musela jsem se slzou v oku odmítnout, protože mě čeká jednání na úřadě a nerada bych budila nežádoucí pozornost.

    OdpovědětVymazat
  17. [9]: Ale kdepak, palačinkami to skončilo. Vždyť mám ještě jednu ruku [10]: Zkoušela jsem na myš upřeně zírat, ale výsledky zatím nemám.[11]: Snažím se brát s humorem veškeré katastrofy, které s Medvědem společnými silami vyrábime. [12]: Už mi otrnulo Medvěd vařit umí, jen strašně nerad po sobě uklízí kuchyň a odmítá mýt nádobí.[13]: Výborná poznámka [14]: Mne ta jeho poznámka naopak úplně zbořila. A smích léčí [15]: Nezemřete, neboj se. Určitě bys zjistil, že v tobě dříme nevídaný kuchařský talent.

    OdpovědětVymazat
  18. Jejda,to mě mrzí tak se brzo uzdrav.Ještě jsem neviděla praváka,co používá na myš levou ruku Ta jeho poznámka mě dostala

    OdpovědětVymazat
  19. No to jsou mi věci! Ruka v sádře, to tě lituji. Podle mě je jedno, jestli je to pravá nebo levá, stejně se musí používat obě. Medvěd ti hold bude muset pomáhat.

    OdpovědětVymazat
  20. [18]: Dost lidí už mi řeklo, že jsem divná, když myšuju levačkou. Ale je to prostě tak [19]: Pokusím se ho o tom přesvědčit. Úspěch ovšem nezaručuju.

    OdpovědětVymazat
  21. Já si udělala výlet na pohotovost v pátek. Ve středu večer mě schvátila horečka, čtvrtek jsem proležela, odpoledne šla na divadelní zkoušku a v pátek nemluvila. Vystrašili mě, že by to mohla být angína a protože v úterý hrajeme a ve středu mám ústní zkoušku, rozhodla jsem se obětovat peníze a zavolala tatínka, ať mě tam odveze. Čekali jsme chvilku, doktor ze mě byl evidentně nadšený, že tam lezu s takovou blbostí. Vyšetření trvalo dlouho, ale hlavně proto, že se furt na něco ptal, přestože slyšel, že sotva mluvím. Teplotu mi nenaměřili, angína to není a když mi večer mamka strčila teploměr, bylo tam skoro 39.
    Zbavit se teploty jde snadno, ale nedejchám, kašlu, mám zalehlo v uších a chraptím a netuším, co budu dělat příští týden

    OdpovědětVymazat
  22. Jeeeeje, tak to tě lituji. Taky tady máme podobnou doktorku. Kdysi jsem měla naštíplý kotník. Přišla jsem tam, poslali nás na RTG, nohu dali do škrobáku a nazdar... Až později zjistili, že kotník byl naštíplý, ne jen naražený, jak si původně mysleli. Jen mi řekla, že jsem měla štěstí, že to dobře srostlo, jinak by mi to museli lámat. Myslela jsem, že ji ukousnu hlavu...
    Dobrá poznámka, se divím, že nedostal do gulí.

    OdpovědětVymazat
  23. [16]: Rumíček lékařský je velmi účinný. Kudy teče, tudy léčí.

    OdpovědětVymazat
  24. kontrastní bratr22. dubna 2013 v 15:51

    Ať tě moc nesvrbí ručička pod sádrou. To je děsný! Přeji kvalitní srůst

    OdpovědětVymazat
  25. [22]: Děkuju [23]: Někteří doktoři by možná mohli změnit zaměstnání. Na veterině by jim to slušelo mnohem líp.[24]: Přesně tak. Jak by asi vypadal v herbáři?[25]: Děkuju [26]: Aby to pak nebylo, jak píše klasik - malá, hnědá, tváři divé, pod plachetkou osoba, o berličce, hnáty křivé...

    OdpovědětVymazat
  26. [27]: Některé doktory bych posadila raději přímo do vrátnice. I na veterině by jich bylo škoda, chudáci zvířata.

    OdpovědětVymazat
  27. Ta poslední věta byla provokace. Přímo si koledoval o vyzkoušení... Ale věřím, že mu je to opravdu líto, schválně to neudělal a pro tebe to musí být dost šílená bolest, ještě znásobená milosrdným ošetřením východní lékařky s citem hrocha.
    Přeju ti brzké uzdravení.Ruka v sádře? Takže ještě k tomu omezena v pohybu. Snad ti nebude v té sádře příliš otékat...

    OdpovědětVymazat
  28. Znám jen bolest z výronu kotníku, ale už je to dávno. Spíš mi to připomnělo mojí babičku, kterou zmrzačil děda. V zimě a klouzacím počasí se vydali na hřbitov, kde to dědovi podjelo, zachytil se babičky, čímž jí srazil na zem a ještě jí nějakým způsobem přidřepnul nohu, takže babi skončila v nemocnici. teď už je doma ale pořád se ještě dává dohromady...

    OdpovědětVymazat
  29. [27]: ad 22 Moc nedekuj! Ked Ti daju sadru prec, budes musiet zase pracovat...

    OdpovědětVymazat
  30. [28]:+[29]: Pevně doufám, že to neudělal schválně To bych ho asi musela fakt kopnout.[30]: Chlapi mají nějaké záhadné nadání. Raději se budu držet od Medvěda dál [31]: Chi, chi, myslíš, že ležím na kanapi a čekám, až mi tlapka sroste? Kdepak, holenku

    OdpovědětVymazat
  31. Shoudou okolností musím poznamenat, že mé sestře se nedávno stalo něco podobného... Doufám, že už je ruka méně bolavá.

    OdpovědětVymazat
  32. Je, ten konec stojí za to. Mám kamarádu, která si něco provede tak jednou do měsíce. Pravidelně se jí stěhují obvazy po těle. Nikdy bych nevěřila, čím vším si je člověk schopen ublížit :) Každopádně já patřím k těm šťastnějším. V životě jsem měla jen jednou dlahu a to mi nic ve skutečnosti nebylo. Spálenina od výfuku byla zahojena docela rychle ... a pak těch pár zašitých věcí z dětství ...
    Být Tebou, tak Medvěda teď pěkně využívám. Až se uzdravíš, bude rád a bude si na Tebe dávat pozor :)

    OdpovědětVymazat
  33. [35]: To neznáš Medvěda. Je nepoučitelný

    OdpovědětVymazat

Jak být za blbku

Léto se mi obzvlášť vydařilo. Opět se potvrdila teorie mojí máti, že jsem naprosto nemožná. K tomuto pozoruhodnému závěru došla máti na zákl...