sobota 9. února 2013

Kačenka je kráva

Přesně tohle provolal vytočený Medvěd, když ráno napochodoval na dvůr, aby pozdravil a nakrmil svého drahouška. Mazaný drahoušek na nic nečekal, sklopil ouška a rychlostí blesku zmizel do bezpečného úkrytu pod auto.


Proč je Kačenka kráva, jsem zjistila poměrně rychle. Mevědův velmi extenzivní výčet Kačenčiných špatných vlastností se nedal rozhodně přeslechnout, tak jsem nelenila a vyrazila na výzvědy. Naskytl se mi zcela nezapomenutelný pohled.

K mrtvici se blížící Medvěd se snažil Káču vydolovat zpod auta. Holčička měla ovšem diametrálně odlišný názor a rozhodně se nemínila nechat vytáhnout. Zasekla se přesně v tom místě, kam na ni Medvěd spolehlivě nemohl dosáhnout. Ležel na zemi na břiše, v té chvíli už poměrně vkusně zválený od bláta, a sypal na Káču jednu výhružku za druhou. Kačenka se úspěšně tvářila, že je úplně hluchá.

Opatrně jsem našlapovala kolem zuřícího Medvěda a snažila se zjistit, co je příčinou ranního atomového výbuchu. Moje opětně rozhrabané bohyšky, kterých jsem si okamžitě všimla, to rozhodně nebudou. Nad těmi uroním slzu zase jenom já, tohle je pod Medvědovu rozlišovací schopnost. Když Káča před dvěma dny sežrala moji šálu, pouze se zasmál a prohlásil, že štěňátko holt musí pořád něco kousat. A mám si věci uklízet. Šála visela spořádaně na věšáku v místě, kam má Káča vstup zakázán.

Štěňátka opravdu musí pořád něco kousat a ukázalo se, že Kačenka je spravedlivá. Usoudila, že když já pláču pro šálu, je nutné dohnat k slzám i Medvěda. V noci tedy vylezla na Medvědovu čtyřkolku a vyhryzala mu velmi umělecky pojatou díru do sedačky. Není žádný troškař, času měla dost, tak odvedla skvělou práci.

Zdržela jsem se jakýchkoliv komentářů. Vůbec jsem Medvědovi nepřipomněla, že jsem mu už několikrát říkala, aby si večer čtyřkolu uklízel, protože Káča na ni neustále leze. Neprobrala jsem s ním ani štěněcí potřebu kousání. Dokonce jsem ani nevyčíslila způsobenou škodu. Stálo mě to sice velké přemáhání, ale Medvěd řádil tak, že bych s velikou pravděpodobností musela rovněž zmizet za Káčou pod auto.

Šla jsem raději uvařit kafe a vyčkávala jsem, až se hromobití přežene a Medvěd Kačence, ostatně jako zatím vždy, odpustí.

Fotodokumentaci blátivých prostocviků jsem bohužel nepořídila. Nemohla jsem riskovat, že přes plot poletí nejenom foťák, ale i já.

34 komentářů:

  1. Když se podívám vedle do Kačenčiných nevinných očí, nechce se mi věřit, že Medvědovi provedla tak hroznou věc. Vždyť je nevinnost sama.
    Ale pobavila jsem se.
    Fotky by byly báječné, ale chápu, že jsi nechtěla nic riskovat.

    OdpovědětVymazat
  2. Aspoň byla ranní rozcvička zcela netradiční.

    OdpovědětVymazat
  3. No jistě, má si čtyřkolku uklízet. Vlastně by měl být rád, že mu ze čtyřkolky neudělala tříkolku.
    Já si myslím, že by si Kačenka od tebe zasloužila nějakou velkou pochvalu. Samozřejmě tajně, aby to Medvěda moc nepopouzelo.
    Opět jeden z báječných článků pro zasmání.   

    OdpovědětVymazat
  4. Takové situace si užívám. Vždy když jsem mužem za něco kritizována počkám si, protože netrvá většinou dlouho a to samé i horší udělá spolehlivě on. Samozřejmě že já si neodpustím s milým úsměvem vždy něco pronést

    OdpovědětVymazat
  5. [1]: Koukat jako jelítko, to Káča umí moc dobře. Ale jinak je to neřízená střela [2]: Myslím, že rozhodně ještě neřekla poslední slovo. Uvidíme [3]: Pro Medvěda určitě.[4]: Nekomentuju, jinak bychom se asi vzájemně zardousili

    OdpovědětVymazat
  6. Jenom, aby vám nepřerostla přes hlavu...

    OdpovědětVymazat
  7. Jsi moudrá žena, zřejmě bych se v zájmu zachování vlastního zdraví zdržela také jakéhokoliv komentáře, ačkoliv bych k tomu asi neměla daleko .
    Díky, opravdu jsem se od srdce zasmála .

    OdpovědětVymazat
  8. Jaktože ještě nejsem poučená, že u čtení tvých článků (podobně jako Treperendiných nebo Malkielových) musím na chvíli odložit cokoliv jedlého nebo pitelného. Při dočítání a hlavně poslední větě a té představě mi málem zaskočilo.
    Ajaj, štěněcí maléry.
    Musím ale uznat, že jsi moudrá žena a v pravou chvíli ses zdržela toho, co by každého napadlo - byť bys měla pravdu, asi by to Medvěd v té chvíli nedocenil.
    Kačence časem odpustí a co víc, možná odpustí i sobě.   

    OdpovědětVymazat
  9. [6]: To snad ne. Je celkem poslušná, zvládá základní povely (jsou jí teprve 4 měsíce) a v naší přítomnosti se tváří převelice inteligentně. Jakmile je ovšem o samotě, tak je velmi nápaditá a mění se v totálního škodiče.[7]: Manželství je dobrá škola v sebeovládání. [8]: Kačence odpustil během hodiny. Já jen čekám, kdy vymyslí, že za to vlastně můžu já.

    OdpovědětVymazat
  10. Ta vaše Káča  mi začíná být čím dál víc sympatická. Ve čtyřech měsících svého věku pochopila, že je dobré někdy muže kolem sebe nadzvednout. Protože muži nemají rádi nudná stvoření...   

    OdpovědětVymazat
  11. Zrovna jsem se ti chystal napsat, že by ses měla zamyslet, jestli za to nemůžeš třeba ty! Chudák medvídek se rozčiloval na chudinku Kačenku, přitom to určitě je tvoje vina! .-)))

    OdpovědětVymazat
  12. [10]: Jo,jo, Kačenka velmi bedlivě pečuje o Medvědovu duševní svěžest. Rozhodně se s ní nenudí. A já se nenudím s nimi oběma [11]: Samozřejmě je to moje vina. Já jsem Káču navedla

    OdpovědětVymazat
  13. Já myslím,že v podstatě každý správný páníček je na své miláčky pyšný, ať provedou cokoliv, tudíž i rozkousaná tříkolka bude záhy ukazována návštěvám, jako důkaz, jak šikovné a chytré máte štěňátko

    OdpovědětVymazat
  14. Rozčilen  Wladymyr  Háwa !" Já dříve jsem ve klidu spával .....
    ... snad horečka se mnou mává ?
    Před malou chvilkou jsem vstával
    ( mě zdálo se , že jsem kráva !
    ... stydno mi říct, co jsem žrával ! )... chvilku jsem usnul  ...zas nával ?
    Strašný sen, že jsem se vdával !
    .... pak svadební noc !  furt jsem dával !
    Bože můj takový kravál ,
    ... já křičel jsem ze všech sil
    až jsem se probudil !
    Řekněte co je to za šílenství ?"" Křičels´,  že přišel jsi o panenství !"
    Zařval strýc,  rovněž i rodiče .....
    " Co dál bylo ? "   ... " To už je o ničem !
    ( co jest to za hajzly ... zazvědavý )Mladík již ničeho nevypráví
    " Jak vtíraví jsou ti mamlasi !
    .... jen neusnout !!! "   mladík říká si

    OdpovědětVymazat
  15. [13]: Šikovné, chytré a drahé štěňátko Kačenčina tvořivost celkem leze do peněz.[14]: Tvoje dokonalá báseň mi opět otevřela oči

    OdpovědětVymazat
  16. Kačenka je prostě k sežrání A zvířátka o samotě jsou vynalézavá až až. Moje Annie pravidelně zničí to, co není uklizené, a i když na to upozorňuju, za viníka jsem vždycky označená já, protože je to přece moje kočka.

    OdpovědětVymazat
  17. Usmevne napisane, vyborne som sa bavil a Kacenke drzim palce, aby uz zasadla tam, kam patri: na Vas rodinny tron! (Furt lepsie vlada mudrych psickov nez vlada mlokov.)
    PS Samozrejme, ze na vine si Ty!

    OdpovědětVymazat
  18.   To je zase perla, mengano.
    I bez fotky si dovedu představit mohutného Medvěda, jak chce dopadnout nevinnou němou tvář.
    King Rucola by to asi uměl i nakreslit.

    OdpovědětVymazat
  19. [12]: Určitě s jí to názorně ukázala!   

    OdpovědětVymazat
  20. Kačenka je velmi inteligentní, když dokáže najít správné nepřístupné místo pod autem . Myslím, že chyba je pouze v tom, že občas chodíte spát, jinak by se Kačenka řídila výhradně vašimi příkazy, při jejich absenci je ovšem nahrazuje příkazy Přírody. Vychází mi z toho, nevím proč, že Příroda nemá ráda čtyřkolky .

    OdpovědětVymazat
  21. [16]: V tom případě veškerou vinu nese Medvěd. Kačenka je jeho. Já mám Teroristu. [17]: Na trůně jako svrchovaný panovník samozřejmě sedí Medvěd [18]: No, byl to vážně obrázek pro bohy [19]: No jasně, i s instruktážním videem. [20]: Možné řešení by tedy bylo zavést směnný provoz, aby Káča nepodléhala volání Přírody a byla pod dohledem. Zamyslím se.

    OdpovědětVymazat
  22. Pekný článok :) A mimochodom máš krásny blog :)

    OdpovědětVymazat
  23. Kámoška má přenosný disk a pojmenovala ho taky rovnou Kráva, aby se předem smířila s možnou ztrátou dat!
    Kde že kráva, šikovnej hafánek je to!
    A nemůže za to nikdo, má to tak být:) aspon pro naše pobavení:)

    OdpovědětVymazat
  24. [Smazaný komentář] Já se tedy moc nebavím Spíš mám stabilně slzu v oku.

    OdpovědětVymazat
  25. [Smazaný komentář] Já se tedy moc nebavím Spíš mám stabilně slzu v oku

    OdpovědětVymazat
  26. Ahoj,
    omlouvám se za spam, ale na mém blogu jsem otevřela článek, kde se můžeš bez problémů vyjádřit k náhlým problémům v našich administrací blogů a můžeš třeba i ty ovlivnit, jestli by se nám blog.cz mohl přizpůsobit tak, jak by nám to vyhovovalo ;)
    Více čti zde → http://nejsem-status.blog.cz/1302/vsichni-co-maji-stranku-zde-na-blog-cz-ctete

    OdpovědětVymazat
  27. Zvířátka a děti mají mnoho společného. Pokud náhodou nejsou vidět ani slyšet, rozhodně by si člověk neměl spoléhat na to, že si konečně chvilku spokojeně hrají

    OdpovědětVymazat
  28. [28]: Ano, většinou to znamená, že se budou volat hasiči, záchranka, případně policejní vyjednávač

    OdpovědětVymazat
  29. Prožili jsme si tři štěněčí období, je to nejlepší, co se dá se zvířátky prožít, tedy ve vzdálených vzpomínkách, v ten moment by je člověk přetrhl vejpůl, po sežvýkání všech rohů lůžkovin, a podobně jako u vás roztrhané sedačce a sedadla v autě, jsme dokonce požádali o radu, je to prý nedostatkem stopových prvků, pokud to co rozkouše i pozře, pokud ne, je dobré zjistit co si oblíbila a nechat jí to, do naprostého zničení. Moc hezky jsem si zavzpomínala a pobavila se. Štěňátko vám závidím, nebudeme tady tak dlouho, abychom si ho mohli dovolit.

    OdpovědětVymazat
  30. [30]: Máte pravdu, pořídit si pejska znamená závazek na hodně, hodně let.Když byly děti malé, měli jsme pudlíka. Vydržel s námi 18 let.

    OdpovědětVymazat
  31.    To je nádhera!! teda jen ten popis a asi hlavně pro nás čtenáře..Z vlastní zkušenosti vím, že soužití se zvířátky přináší lecjakou újmu na majetku a občas i rozumu..
    Terorista v květináči je úchvatný, kam se na něj hrabou muškáty.

    OdpovědětVymazat
  32. [32]: Byl tehdy zrovna v nějakém trestu, tak si chvilku v květníku poseděl. Nadšením zrovna neoplýval a je to na fotce i vidět [33]: Jsme velmi veselá rodinka. Někdy skoro až moc.

    OdpovědětVymazat

Jak být za blbku

Léto se mi obzvlášť vydařilo. Opět se potvrdila teorie mojí máti, že jsem naprosto nemožná. K tomuto pozoruhodnému závěru došla máti na zákl...