pondělí 11. února 2013

Jak být středem pozornosti

Někdo to prostě má, jiný ne. Pokud chcete vyniknout, musíte se snažit. Pokud chcete zaujmout, musíte něco umět. Takhle by to v normálním světě mělo být. Blog.cz zřejmě není z normálního světa.


Tady platí úplně jiná pravidla. Tady zazáříte jako supernova přesně v tom momentě, kdy všem předvedete, že pravděpodobně neumíte vůbec nic. Nebo možná i umíte, ale pečlivě to před ostatními skrýváte.

Nevíte, jak v jedné chvíli přilákat pozornost téměř milionu lidí? Nevíte, jak téměř milion lidí zároveň i pořádně naštvat? Je to velice jednoduché. Odflákněte svoji práci, pokud možno v pátek, a na celý víkend si někam zalezte. Pak už jen pozorujte, jak se všichni vztekají. V žádném případě se k vámi vyrobenému chaosu nevyjadřujte a rozhodně vás nesmí napadnout se třeba omluvit a nebo začít něco vysvětlovat.

Nechte blogery, ať zuří nad mizejícími články. Dopřejte jim emailovou schránku zahlcenou stovkami duplicitních zpráv o nových článcích. Vytočte je komentáři, které nejdou vložit. Blogery jistě rovněž zaujme, když novou výbornou titulní stránku v únoru osvěžíte výpisem článků s lednovým datumem.

Jak vidíte, být středem zájmu opravdu všech blogerů není vůbec těžké. Všichni si vás všimnou, všichni o vás budou mluvit.
Jen raději nechtějte vědět, co si o vás myslí.

47 komentářů:

  1. Někteří lidé mají sami o sobě tak vysoké mínění, že je vůbec nezajímá, co si o nich myslí ostatní.

    OdpovědětVymazat
  2. Já bych to ještě vylepšila a pojistila smazáním  nežádoucích kritických připomínek, jako se opět stalo. Komentáře stěžující si na nefunkčnost jsou přequapivě opět fuč.     

    OdpovědětVymazat
  3. [1]: Mně by bylo i docela jedno, že někoho nezajímá, co si o něm myslím. Stačilo by mi, kdyby ten dotyčný dělal pořádně svou práci.

    OdpovědětVymazat
  4. [2]: Fakt? Dojdu si to tam obhlédnout, ale vůbec mě to nepřekvapuje. Kritika je přece nežádoucí a otravná.

    OdpovědětVymazat
  5. [2]: Ano, teď jsem zjistila, že zmizelo asi padesát kritických připomínek k problémům na blogu.A ani stopa po tom, že by se dělo něco k nápravě.
    Začíná mě to pomalu štvát. Nejsem z lidí, kteří by měli potřebu být neustále vidět, ale přece jen - když napíšu článek a on se nejen ve výpisu neobjeví, ale nakonec, když se tam objeví, tak fakticky neexistuje a naštvaní návštěvníci odcházejí s pocitem, že jim to dělám schválně... Tak už mě to přestává bavit.

    OdpovědětVymazat
  6. jo tak to já se snažit nemusím

    OdpovědětVymazat
  7. Vítej v realitě nového blogování pod heslem: Hra na schovávanou. Zřejmě se jim předbíhá kalendář. Podobné "srandičky" bych čekala spíš na Apríla. A TT opět v mlze Ten slogan v záhlaví působí poněkud úsměvně: "U nás si své čtení najde každý" a já dodávám "... pokud dřív neuteče."

    OdpovědětVymazat
  8. Nová funkcionalita "ponorný blog PUNKVA 1.0.1" mne nepřestává fascinovat.
    Již jsem už psal Sikarovi: "...kachna vířením způsobila vznik časové smyčky koelem svého krku. Tomu, panečku, říkám sebevražda."
    Tento komentář by se měl podle mnou oslovených matematiků objevit cca v dubnu roku 2014 +/- 35 let.

    OdpovědětVymazat
  9. Jenže! To by nesměl dotyčný udělat osudovou chybu - jeho "Jakožeotomnevím" se provalilo na "Vímotommocdobřealevůbecnevímcostímmámdělat", když smazal na Fejsbůku otázky typu "Co se děje?"...

    OdpovědětVymazat
  10. [5]: Jsem už skoro v kómatu. Právě mi na email přistálo 86x upozornění, že na blogosvětě vyšel nový článek. Moje trpělivost už taky začíná docela skomírat.[7]: Čtení si u nás najde opravdu každý, ale musí opravdu bedlivě hledat a nesmí při tom hledání chcípnout vyčerpáním [9]: Ráno jsem se na titulce ocitla chvíli v jiné dimenzi. U několika vydaných článků byl datum prosinec 2013, některé byly "pouze" ze zítra a některé dnešní měly ráno odpolední datum. Pořád čekám, kdy se z blogových nebes snese nějaké zásadní prohlášení [10]: Myslíš, že tím naznačil, že neví, co dělat? Já si myslím, že tím smazáním naznačil "vlezte mi všichni na záda"

    OdpovědětVymazat
  11. Takhle nějak si představuji, že to vypadá v kvantovém světě. Co by za podobnou zkušenost někteří přírodovědci dali!

    OdpovědětVymazat
  12. No jo, na facebooku jsem hledala nějaké připomínky a otázky a všechno je smázlé, jako by se nic nestalo.
    Je zvláštní, že se k tomu ještě nikdo z vedení oficiálně nevyjádřil.

    OdpovědětVymazat
  13. "Dejte mi pevný blog a já pohnu zemí," pravil Cyberarchimédés.

    OdpovědětVymazat
  14. Malkiel už kdysi psal, že dobří IT programátoři odešli a jejich nástupci v tom plavou. A ty jejich "zlepšováky" vše ještě zhoršují a systém se teď chová jako generátor náhodných dějů.
    A strkání hlavy do písku, mazání komentářů, které na to upozorní nebo se jen zeptají, všechny otráví a mnozí odejdou. Hlavně, že pořád uveřejňují články o zvyšování návštěvnosti.

    OdpovědětVymazat
  15. [12]:Možná jsme součástí nějakého velmi sofistikovaného výzkumu [13]: Vyjadřování k aktuálním problémům se tady moc nenosí. Natož uznání nějaké viny.[14]: A přece se točí [16]: Mně už by v téhle fázi fakt zajímalo, jestli je Mistrovi úplně fuk, že pomaloučku začíná jakýsi exodus.

    OdpovědětVymazat
  16. [2]:Byla jsem se tam podívat a ano, máš pravdu!
    Psala jsem jim email a dnes mi došla odpověď. Je to technická závada, chyba na jejich straně (no aspoň to...). Budiž, může být, ale za ty smazané komentáře bych mu opravdu s chutí napohlavkovala. Copak to se dělá?
    Ale odpovídm si sama - dělá. Na Blogu ano. A platí to pro celou republic, zdá se. Vlastně to, co se děje tady, je odrazem toho, co se děje v té naší zemičce, střediskové.
    [11]: Mengano, tohle se mi právě stalo taky, a proto jsem smazala odběry novinek a naštelovala si bloglovin. Nevím, jestli posílá všechny novinky emailem, ale dá se to sledovat přímo na jejich stránce - a je to krásný přehled. Fakt to zkus. A odběr novinek zruš, kdo má pořád mazat ty duplicitní zprávy... [16]: Právě že měli předchozí dojemný článek, jak google svými změnami způsobil, že blogeři mají menší návštěvnost. Opravdu, dojemná péče, dojemný článek.
    A k tomuto článku  přibylo několik kritických, kde srovnávali situaci na google se situací na blogu.
    Fakt je přímo dojemné, jakou péči věnuje mizející návštěvnosti na cizím serveru a o mizející návštěvnost na vlastním písku se nestará.
    Nedejbožže o mizející blogery - na jiné pískoviště.

    OdpovědětVymazat
  17. [18]: Já mám bloglovin nastavený. Na email mám odběr novinek nastavený taky, měla jsem to už od začátku blogování. Jestli se emaily nesrovnají, tak to taky smažu. Dneska to byla přímo smršť. Ale je zajímavé, že duplicitní emaily chodily jenom z některých blogů. Čert ví, jaký v tom byl systém

    OdpovědětVymazat
  18. [19]: Teď jsem si toho všimla, při čtení komentářů... jsem hlava sklerotická, a je to pořád horší
    To, že chodily duplicitní emaily jen z některých blogů, je fakt zajímavý. Možná i v tomhle bude chyba v systému.
    Nebo chyba v Matrixu.

    OdpovědětVymazat
  19. Já bych použila nadčasový citát z našeho slavného filmu "Inu, na všetko je treba odbornikou..."
    Já už se nedivím naprosto ničemu, celý se jim to boří, ale to víme jenom my, jinak to přece neplatí. Když obdivovali císaři nové šaty, jenom malé dítě poznalo, že je nahý..A vo tom to ffšechno je..   

    OdpovědětVymazat
  20. [20]: Například z tvého blogu mi to chodilo spořádaně po jednom Tlusťjoch naopak každých 5 minut a pěkně skoro 3 hodiny.[21]: Představa nahého Mistra mě po ránu docela vyděsila

    OdpovědětVymazat
  21. [21]: Situace je opravdu vážná, protože už ani členové AK Mistra nechválí a jsou raději zticha.

    OdpovědětVymazat
  22. Trochu vzruchu nikdy neškodí. Aspoň jsme se tu nenudili.   

    OdpovědětVymazat
  23. [22]: Je rok Tlusťjocha, netřeba se diviti...

    OdpovědětVymazat
  24. [22]: Zřejmě opatření směřující k ještě větší propagaci členů AK
    Pokud vím, tak TlusŤjoch v AK je, Vendy ne.

    OdpovědětVymazat
  25. [24]: Já nevím, mě to zrovna moc veselé nepřipadalo. Zahnat nudu umím rozhodně lepším způsobem. [25]: Jiné vysvětlení mě vůbec ani nenapadlo [26]: Že by byl Mistr až takhle fikaný?

    OdpovědětVymazat
  26. [26]: Zřejmě si trefila hřebíček na hlavičku hihihhi, napadá mi ale zároveň, že sám óóóóóvelký si zajišťuje návštěvnost hlavně svých článků a celkem se mu daří..    akorát je krapet vybíravý mezi komentátory..    ale to já docela chápu, mít koment pod Mistrovým článkem napořád, to už je velký privilegium..   

    OdpovědětVymazat
  27. Tak si řikám, jaká je to vlastně klika, že jsem o víkendu naprosto neměla čas a to, co se děje, zaregistrovala jen mimochodem...

    OdpovědětVymazat
  28. Horší je to strkání hlavy do písku.
    Všechny komentáře u článků na srdci blogu, které žehraly na špatný technický staff, byly smazány.
    Chyba už je, zdá se opravena, tak přece stčilo dát noticku:
    "Sorry, vole, ERROR - chyba byla na našem vysílači"...

    OdpovědětVymazat
  29. [30]: No já nevím, že by bylo opraveno, já třeba postrádám na své titulce dva poslední moje články.

    OdpovědětVymazat
  30. [31]: Odvolávám, co jsem odvolala, už tam jsou..

    OdpovědětVymazat
  31. Jo, mizející články pěkně vyděsily moji maminku. Zděšeně mi volala, jestli je náhodou nemažu, protože jich hrozně moc chybí nebo se u nich zobrazuje neplatná adresa. Musela jsem ji uklidnit, že jde jenom o výpadek blogu. Vyjádření by bylo pěkné.

    OdpovědětVymazat
  32. Pripadam si ako zradca alebo kolaborant, nakolko som az na dva bagatelne pripady nic z tohto vseobecneho veselia nepostrehol. (Omluvam sa, z hlboka.) (Asi mam ako "King" protekciu, oder?)

    OdpovědětVymazat
  33. [29]: Kdo pozdě chodí, sám sobě škodí. Kdybys tu o víkendu byla, mohla ses krásně vyvztekat. Bylo to opravdu vzrušující. [30]: Přitom, kromě té poněkud drsné dvanáctileté blogerky, byly komenty slušné. Ale asi nevhodně kritické.[33]: Možná tak za měsíc Mistr někde utrousí malou poznámečku o zbytečné hysterii [34]: Třeba je Mistr monarchista

    OdpovědětVymazat
  34. Já byla o víkendu pryč a tak mě to minulo. Nevadí mi, že něco nechodí, to se stává. Kdyby dali krátký článek, že je někde chyba a ať máme strpení, bylo by to v pohodě. Lidé by se mohli vztekat pod článkem a možná i navrhnout změny.

    OdpovědětVymazat
  35. [36]: Jenže to by bylo moc jednoduché.
    Tady se spíš pěstuje taktika vzor "mrtvý brouk". Bohužel.

    OdpovědětVymazat
  36. Četla jsem tady o sebevraždě serveru, ta by to byla, kdyby jste tady všichni o tom několik měsíců nemluvili, sekli jim s tím a převedli si blogy jinam. jinak je to plané tlachání ?

    OdpovědětVymazat
  37. [22]:[25]: a tady je rovnou odpověď...
    Nevím, proč to tak dělalo. Je to zajímavý technický fenomén.
    Ale včera mi přistál druhý email z administrativy, že už je všechno v pořádku - a zdá se, že opravdu je...
    Dokonce, když si oprvím nádpis v článku, oprava se promítla okamžitě!!!
    Neskutečné, tohle se mi nestalo už aspoň rok. (Dřív to šlapalo bezvadně, pak se opravy v článku promítaly se zpožděním...) [38]: To by byl opravdu mazec, ale muselo by to být spousta lidí. Nejlépe několik tisíc.

    OdpovědětVymazat
  38. [39]: Vypadá to, že blogovirus je pryč. Ale ticho po pěšince je dál. Standovi by ruce neupadly, kdyby předhodil krátký vysvětlující a třeba i omluvný článeček. Jenže to je utopie

    OdpovědětVymazat
  39. Já patřím naštěstí k té menšině, která nedostatky, problémy a nefunkčnost blogu vůbec nepostřehla. Možná je to tím, že o víkendu na něm většinou tolik nebývám :)

    OdpovědětVymazat
  40. [42]: Alespoň sis užila klidný víkend bez rotčilování

    OdpovědětVymazat
  41. Ještě si zapomněla: "A nezapomeňte všechny naštvané komentáře a dotazy, proč to nejde, v tichosti smazat."

    OdpovědětVymazat
  42. [44]: To je samozřejmě základ kvalitní komunikace

    OdpovědětVymazat
  43. Také jsem se ocitl v situaci kdy můj článek na blogu zmizel nenávratně v kyberprostoru. Řekl jsem si -no co máš to zadarmo, co bys chtěl.Dneska ale došlo k zahlcení a pádu mnoha velkých serverů.Poznal jsem to i ve své mailové schránce při mazání víc jak 150 spamů. Asi si pořídím poštovního holuba  

    OdpovědětVymazat
  44. [46]: Ráno to bylo opravdu veselé, chvíli jsem vůbec nechápala, proč servery nefungují. Večer jsem někde narazila na zprávu, že DDoS útok přišel odněkud z Ruska.

    OdpovědětVymazat

Jak být za blbku

Léto se mi obzvlášť vydařilo. Opět se potvrdila teorie mojí máti, že jsem naprosto nemožná. K tomuto pozoruhodnému závěru došla máti na zákl...