úterý 29. ledna 2013

Sněženka a Machr

Medvěd mívá sklony k sadismu. Jak už jsem několikrát zmínila, zima mě otravuje, nemám ji ráda a jsem ochotná celou ji přečkat v teple domova. Medvěd to moc dobře ví a proto mě s oblibou tahá ven. Do zasněžené, odporně vymrzlé přírody.


V soboru si počkal, až na teploměru bude opravdu 10 pod nulou a začal mě vydírat. Kačenka potřebuje vycházku, protože štěnátka nutně musí mít pohyb. Já potřebuju taky vycházku, protože bez pohybu bych se sice jistě obešla, ale přece ho nenchám jít, chudáčka, samotného. Moje námitky, že chodí s Káčou skoro každý den sám a nijak mu to nepřekáží, s lehkostí sobě vlastní vůbec nebral v potaz.

Aby naštval komplet celou rodinu, usoudil, že venčit se půjde i Terorista. Ten už při navlékání kšírků a hledání vodítka měl nefalšovaný děs v očích, protože mu bylo jasné, že venku je fakt ZIMA. Jen před malou chvilkou se totiž vrátil z třicetivteřinové exkurze na terase, která ho vůbec nenadchla.

Jen Kačenka, která má zřejmě mezi předky nějakého ledního medvěda nebo tuleně, šílela radostí. Chvíli jsem se snažila tvrdit, že nemůžu najít rukavice a že fakt nemám vůbec žádné boty, v naději, že to Medvěda přestane bavit a nechá mě být. Bohužel jsem se hluboce mýlila. Byl pevně rozhodnutý, že mě ven dostane, i kdyby mi měl někam dojet koupit nové pohorky.

Naši pejsci si procházku velmi užili. Ovšem každý po svém. Terorista po padesáti metrech usoudil, že už ho chození nebaví, zebou ho tlapičky a sníh na holém bříšku není přesně to, po čem touží. Sednul si tedy na zadek a jeho pohled znamenal jediné - buď mě někdo ponese nebo tady klidně zmrznu. Nadále se tedy celkem spokojeně venčil v mé náruči.

Kačenka způsobila menší diplomatický incident, když vnikla na cizí dvorek a přepadla domácího jezevčíka. Rozhodně mu nechtěla ublížit, jen měla v úmyslu si trochu pohrát. Jezevčík byl trochu nechápavý, takže jeho zběsilé ječení se rozléhalo po celé vsi.

Medvěd musel uchlácholit poněkud rozčileného páníčka a alespoň naoko Kačence vyhubovat. To ovšem Kačenku nijak netrápilo a než jsme se dostali na liduprázdou a tudíž zcela bezpečnou louku, stačila ještě pobláznit jednoho kohouta s pár slepicemi a přivést k šílenství kočku, která vyjela jako blesk na nejbližší strom a odtud na Káču výhružně syčela.

Nakonec se mi povedlo neumrznout, jen mě trochu bolely ruce od toho, jak jsem musela hodinu chovat naštvaného Teroristu. Doma jsem mu pak tajně slíbila, že na procházku bude muset opravdu až na jaře.


otrávený Terorista


spokojená Kačenka


Sněženka

20 komentářů:

  1. Ti naši naopak si to užívají za každého počasí, jen Bobeš nechce jako rozvážný lord chodit ve vysokém sněhu, to si počká až mu to prošlápnu a pak se mi drží za patama. Mates ten v tom lítá i když se propadá a jsou z něj vidět jen uši nebo vršek hlavy. Labík ten se na svých chůdách dostane všude

    OdpovědětVymazat
  2. Na zimních procházkách vytráví.
    Příšte si vezmi na teroristu nůši, ať ho nemusíš nosit v náručí.

    OdpovědětVymazat
  3. Já ti úplně závidím, já už nemám mou pejsku, ale chodím se teď venčit bez vlastního pejska s pejsky mé venčící skupiny...

    OdpovědětVymazat
  4. [1]: Náš prcek odmítá chodit i v prošlápnuté stopě [2]: To je velmi podnětný nápad. Bába s nůší, postrach vesnice [3]: Pořiď si tedy jiného psíka (já vím, že se ti určitě stýská), to většinou pomůže.
    Zatím třeba vezmi ven morčáka

    OdpovědětVymazat
  5. [2]: S tou nůší to vůbec není špatný nápad. Na vlastní oči jsem viděla lyžařku, která na břiše vezla jednoho teroristu (yorkshira) a na zádech druhého. A všem se to líbilo.Rozhodně ti ke spokojenosti chybí nůše.

    OdpovědětVymazat
  6. [5]: Na půdě určitě nějaká bude. Jsem zvědavá, co na moji novou vycházkovou výstroj řekně Medvěd

    OdpovědětVymazat
  7. [6]: Řekni mu, ať si taky pořídí nůši a že ty poneseš Teroristu a on ponese tebe

    OdpovědětVymazat
  8. [7]: Velice děkuju. Právě jsem si vyzdobila notbůček trochou kávy, protože představa Medvěda, jak mě táhne na zádech v nůši mě dost pobavila. Na břiše by mohl mít klokanku a v ní poponášet Kačenku, pokud by se taky unavila.

    OdpovědětVymazat
  9. Jo, tohle mi ten můj kdysi taky udělal. Přihlásil nás na jednodenní zájezd na hory. On si hrozně užíval a já furt někde postávala u stánku se svařákem

    OdpovědětVymazat
  10. [9]: Ale pomstila jsem se mu a koupila lístky do divadla a donutila ho jít se mnou

    OdpovědětVymazat
  11. Otrávený terorista se tváří ještě mile. To bys musela vidět mně, když do toho sajrajtu musím já. Ale to bude tím, že já před sebou nemám žádnou vidinu toho, že by mě někdo eventuelně nosil . A přitom přibral třeba na záda i ten kočár s nákupem .

    OdpovědětVymazat
  12. To bylo ale zákeřný, takhle tě donutit k pohybu. A ještě k pohybu venku nutit chudáka Teroristu. Medvěd by se měl stydět. [8]: No co, tak by aspoň měl sám víc pohybu...

    OdpovědětVymazat
  13. kontrastní bratr29. ledna 2013 v 14:07

    100% s tebou souhlasím. Touhle dobou bych měl bejt s ptáky v teplejch krajích. A navíc v neděli jsem hlídal vnuka, střídali jsme se v bobování. Nejvíc se mu líbilo, když jsem sebou při cestě do kopce břinknul tak, že boby skončily na třímetrovém stromě, jak jsem rozhodil ruce.Co bych neudělal pro dětský úsměv, tak jsem příští jízdu vzal do příkopu a pěkně se vymáznul a roloval jak zajíc. Malej se smál až se počůral. Já tedy málem taky, neb jsem si při dopadu vrazil loket do žeber, a na rentgenu v Benešově hlásili dvě zlomená žebra.
    Zatracená zima,to by se mně v mém milovaném Thajsku nestalo

    OdpovědětVymazat
  14. Velmi dobre citanie, strasne som sa pobavil. Po volebnych diskusiach priamo balzam!PS Vencit chodim zasadne v papuciach v dosahu radiatorov.

    OdpovědětVymazat
  15. [9]:+[10]:
    Návštěvu divadla považuje Medvěd za osobní útok. A nejlépe, pokud by to byla opera. To by mě rovnou zabil [11]: Tahat kočár v rozmatlaném sněhu je vážně moc fajn. Ještě mám v živé paměti cesty s Cibulí [12]: Že jo. Musím se zamyslet, jestli by mi vlastně za takové ústrky neměl koupit nějaký dáreček.[13]: Jenže v Thajsku by tě mohl potkat úplně jiný úraz Samozřejmě souhlasím s tím, že na zimu by bylo nejlepší se zvednout a odletět do teplých krajů. Kolikrát lituju, že nejsem čáp.[14]: Díky
    To je venčení přesně podle mého gusta. Nevzdalovat se od kamen.

    OdpovědětVymazat
  16. Náš pejsek se moc rád venčí, ale občas ho taky musíme poponášet. Zebou ho tlapky. Ta nůše je vynikající nápad. Krásně vtipně napsané, zas jsem se nasmála..

    OdpovědětVymazat
  17. No- je to necita-ale Medvědi jsou takoví.Naši pesani mají pocit,že musí veškerý sníh vyjezdít bříškem a tak na procházce máme dva hady,kteří se plazí po sněhu.A tak mne napadlo- co to nosítko pro děti? Dáš si ho na prsa,teroristu do něj a bude vám teplo oběma- pokud tedy vylezete ven.

    OdpovědětVymazat
  18. To jsem se dobře pobavila.
    Lezu ven jen v nouzi nejvyšší a navíc se sama neobuju. To mého Medvěda odrazuje od tahání na sníh.
    S tou núší to není špatný nápad, nebolely by tě ruce. Možná záda.   

    OdpovědětVymazat
  19. [16]: TlusŤjoch hýří samými dobrými a neotřelými nápady [17]: Já venčit nepotřebuju a Terorista ať se klidně chodí vyčurát sám [18]: Tři kila se dají snadno přenášet sem a tam. Nůše by určitě byla těžší než náklad v ní

    OdpovědětVymazat

Jak být za blbku

Léto se mi obzvlášť vydařilo. Opět se potvrdila teorie mojí máti, že jsem naprosto nemožná. K tomuto pozoruhodnému závěru došla máti na zákl...