úterý 22. ledna 2013

Al Kajda v domácím provedení

Pokud si o sobě myslíte, že jste klidný, vyrovnaný člověk a hned tak vás něco nevyvede z míry, pořiďte si štěně. Během pár dnů zjistíte, že jste se krutě mýlili. Pokud si navíc pořídite úplně pitomé štěně, máte velkou šanci, že skončíte v blázinci.


Naše rozkošné štěńátko Kačenka u nás pobývá teprve krátce, přivezli jsme si ji začátkem prosince. Malá, huňatá kulička, která vypadala, že neumí do pěti napočítat. Papala, spinkala a pokud náhodou byla vzhůru, tak se tvářila nejen roztomile, ale zdálo se, že jeví i určité známky inteligence.

Brzy jsme zjistili, že Kačenka se pouze tváří jako miloučké štěňátko, ve skutečnosti je to další zloduch v naší rodině. Doposud veškeré zlo páchal mrňavý Terorista. Ten je ovšem celkem předvídatelný. Víme, že s oblibou hryže boty, rozhrabává kytky, ve volných chvílích deptá sousedovy slepice... Kačenka nás se svým bohatým rejstříkem zlovolných nápadů teprve seznamuje.

Káča v tandemu s Teroristou tvoří poměrně třaskavou směs, což nám názorně předvedli na Silvestra. Doma nám tedy pomaloučku vzniká malá teroristická buňka, které zpočátku šéfoval jorkšírek. Káča se ale velice brzy rozkoukala a rozhodla se, že podřízená role se jí vůbec nelíbí. Jako velitelka se velmi osvědčila. Společnými silami dokázali zlikvidovat záhon s pivoňkami a střapatkami. Podle vyhrabaných děr se zdálo, že Kačenka hloubí metro. Terorista vyhrabané kořeny pilně roznášel po zahradě. Dost jsem litovala, že nemrzne, protože to by jim práci významně ztížilo.

Kačenka se projevila i jako sólistka. Její poslední kousek dohnal Medvěda téměř k slzám. Holčička je převelice všímavá a brzy zjistila, že u vrat s automatickým otevíráním jsou zajímavé kabely. Zamilovala se do nich na první pohled. Její první pokus o podrobné prozkoumání Medvěd odhalil hned v zárodku. Obšírně jí vysvětlil, že kabely se opravdu nemůžou kousat, obalil je molitanovými krytkami a pro jistotu vše hojně zasypal pepřem. Pár dní byl ostražitý a vrata hlídal.

Kačenka moudře usoudila, že nemá cenu se o něco pokoušet, když je pod dohledem. Vyčkala, až Medvědova pozornost poleví a pustila se do díla. Podařilo se jí zdánlivě nemožné. Kabely přehryzala na několika místech a Medvěd zjistil, že vrata se neotvírají, až v momentě, kdy chtěl vyjet ven autem.

Když se na dvoře ozval řev raněného lva, vyklidila Káča okamžitě místo činu a schovaná za hranicí dřeva se snažila být neviditelná. Medvěd několik následujících hodin strávil válením v blátě a likvidací napáchaných škod. Už dávno jsem ho neslyšela říct tolik sprostých slov.

Naštěstí během spravování postupně vychladnul, takže Káča svůj první větší teroristický počin přežila ve zdraví.


pohled neviňátka



Kačenka odpočívá

29 komentářů:

  1. Máš moc pěkného pejska... moc se mi líbi přístup jako raněný lev.. :3 moc pěkné !

    OdpovědětVymazat
  2. Pohled raněné laně a duše teroristy....to je přímo vražedná kombinace vlastní všem štěňatům. Někdy jim to ovšem vydrží až do dospělosti a to je pak opravdu na blázinec....

    OdpovědětVymazat
  3. Ty nemáš pochopení pro něžnou psí duši.. Copak nevíš ty ani Medvěd, že pejskům svědí zuby? No a co potom asi tak mají dělat, ne? A to odpočívání si plně zaslouží, však to musela bejt fuška..   

    OdpovědětVymazat
  4. Ty jo, služby zabejvající se terorismem, který kontrolujou internet, se aspoň pobaví ;)

    OdpovědětVymazat
  5. Zvířata jsou přírodní tvorové a jednají podle svého. Pokud je lidé dostatečně nehlídají nebo nezaměstnají něčím jiným, mají smůlu. Znám to od mého papouška.
    http://jirik-bloguje.blog.cz/1212/anca

    OdpovědětVymazat
  6. No jo, roztomilý zvířátka s nevinným pohledem jsou absolutně nejzákeřnější. Kačenka je vážně krásná. A má fajn jméno...

    OdpovědětVymazat
  7. To se nediv, když jí ty kabely okořeníte.
    Já mám také rád opepřené masíčko.

    OdpovědětVymazat
  8. Pravá Al-Káida to bude, až se vám Kačenka naučí rozlévat z kanystru benzín a škrtat zápalkama. Zatím je to myslím ještě v pohodě .

    OdpovědětVymazat
  9. Tvé články mě ohromě baví, vždy se u nich strašně nasměju
    Musím ale říct, že Káča je strašně roztomilá

    OdpovědětVymazat
  10. [1]: Díky [2]: Ano, náš osmiletý jorkšír je toho dokladem. Blbne pořád stejně.[3]: Pochopení mám nekonečné. Ob den dostává Kačenka zasušenou vepřovou nožičku, aby si mohla hryzat dle libosti. Nožičku zlikviduje a vyrazí škodit. Zatím má první zoubky, nevím, co nastane, až jí vyrostou ty správné tesáčky.[4]: Naše štěňátko by potřebovalo chůvu na plný úvazek

    OdpovědětVymazat
  11. [5]: Viď. Hlavně, aby na mne nevlítli hoši z URNA a Kačenku teroristku nezatkli To by se teprve pobavili.[6]: Jo, je to taková krasavice inteligentní. [7]: Medvě má teorii, že pepř opršel. Teď jsou nové kabely nastříkané antikuním sprejem. Kačka to chodí očmuchávat, ale zatím se nezakousla.[8]: Proč mě strašíš? Už se mi docela podařilo zapomenout na den, kdy Terorista převrhnul doma svíčku. Doufám, že to Kačeně nevykecá [9]: Díky, je to určitě mnohem lepší, než kdybych tě svými články doháněla k pláči

    OdpovědětVymazat
  12. Vidím, že podobou jde zatím do rodiny, vypadá jako huňaté medvídě.

    OdpovědětVymazat
  13. A bude hůř:) Ten, kdo nám doma takhle škodil až do pozdního věku, už, bohužel, umřel....na všechno zlé jsme zapomněli a je nám po něm smutno. Tak si to užívejte

    OdpovědětVymazat
  14. Kde se ti psi naučili takhle koukat. To by se jim mělo zakázat . Kačenka je nádherná,úplně všecko bych jí odpustila.

    OdpovědětVymazat
  15. Jakékoli zvíře. Jakékoli. Přísahám. My měli křečka teroristu, který odmítal žít za mřížemi. To taky byly stořky...

    OdpovědětVymazat
  16. „....a odpust nám naše viny, jakož i my odpouštíme našim zvířátkům!"
    No, chudák Medvěd! Ale je to taková daň za zvířecí lásku a člověk na to časem zapomene.

    OdpovědětVymazat
  17. Očividně jste si před pořízením "roztomilého" štěňátka nepřečetli knihu Petera Coreye Jak vyzrát na domácí mazlíčky (aneb kdo koho vlastně chová).

    OdpovědětVymazat
  18. Al Kajda je organizována podle vzoru rozšířené rodiny - tím,že využívá vzájemnou důvěru, která váže rodinu dohromady.  Jejich  činnost je prakticky nevystopovatelná.  Její kmenová  struktura znamená, že je mimořádně obtížné jí proniknout. Hluboká oddanost, kterou rodinná struktura  Al Kajdy ve svých členech pěstuje, jí umožňuje vést dlouhodobé akce .  Takže pozor na další připravované akce k převzetí vlády nad Tvou rodinou. Pro případné uklidnění doporučuji  pořídit si dalšího člena v podobě bordur kolie, která je obveselí svým tanečkem, viz  ukázka  na mém blogu ze závodu saňových psů.

    OdpovědětVymazat
  19. Úžasné počtení, opětt!!! Kačence od začátku fandím, kór, když se mě to netýká a jen se bavím! Je dobrá, že si troufá i na medvěda:)

    OdpovědětVymazat
  20. [12]: Možná proto se v ní Medvěd tak vidí Kabely už jí dávno odpustil.[13]: Já vím, člověk na ty zmeťoury nadává, ale v podstatě jim vždycky všechno odpustí.[14]: Taky vám křeček vykousal půl křesla a zabydlel se v něm? [15]: Však ona na tenhle dojem, který svým zjevem zatím vzbuzuje, pěkně hřeší.

    OdpovědětVymazat
  21. [16]: Kačenka byla Medvědův vydařený nápad. Takže teď logicky musí trochu trpět [17]: Naše chyba, knížku jsme fakt nečetli. Pokusím se to napravit.[18]: Taky mám trochu obavy, co ti dva vykukové spolu ještě vymyslí. Třetího psa bych ale nemusela přežít [19]: Myslím, že s Kačenkou ještě zažijeme spoustu povyražení. Medvěd si užije

    OdpovědětVymazat
  22. Zdá se, že Kačenka má správné parametry archeologického psa. Pro práci v terénu někde v Údolí králů jsou to naprosto neocenitelné vlastnosti .

    OdpovědětVymazat
  23. Zábavné čtení. Pro Medvěda však asi méně zábavné. Proto bych mu doporučil na kabel použít pancéřovou plechovou hadici.

    OdpovědětVymazat
  24. Jsem velice ráda, že sloužím pouze jako občasná psí chůva, protože to ztřeštěný štěně, co máme v rodině, mě občas přivádí k šílenství. A pak se na mě koukne takovýmahle očima a to mu mám jako vynadat? Na to já fakt nejsem...

    OdpovědětVymazat
  25. Píšeš vždycky skvěle, ale obzvlášť ráda čtu o Kačce a Teroristovi. Ať se jim i Tobě nadále daří!
    Kačenka je nádherná a zdá se mi jaksi hodně velká oproti minulé fotce s taťkou.

    OdpovědětVymazat
  26. [22]: Zatím jsem byla přesvědčená, že norníci jsou jezevčíci. kačenka v tomto směru překvapila [23]: Zatím funguje ten antikunní sprej [24]: Jo, čumět jako neviňátko, to jim opravdu jde. Kačenka má vypracovanou celou škálu pohledů "já nic, já jsem tady vůbec nebyla" [25]: Na fotce s taťkou byla Kačenka stará 8 týdnů a vážila cca 5kg. Dnes jsou jí 3 měsíce a 13 dnů a váží o dobrých 7kg víc Roste jako z vody.

    OdpovědětVymazat
  27. Neboj, není všemu konec.Holka převezme iniciativu- to u psů bývá a pak to dopadne jako u nás.Ona tím angreštem,co má v hlavě, vymyslí blbost.Např.- podhrabeme barák a uvidíme.Chlap pes- co by neudělala- hrabe jak bagr z metra a ženská pomáhá.Když už je díra opravdu pořádná a my ji objevíme- sedí před námi miláčkové,vrtí ocásky- my nic- my jsme vaše lásky.

    OdpovědětVymazat
  28. Tak nevím, buď to zmizelo, nebo je ve spamu.

    OdpovědětVymazat
  29. [27]:+[28]:Nevím proč, ale tvoje komentáře občas padají do spamu. Netuším, kvůli čemu to tak je.Káča zatím vede před Teroristou na body. Mám pocit, že celý den tráví tím, že vymýšlí kraviny.

    OdpovědětVymazat

Jak být za blbku

Léto se mi obzvlášť vydařilo. Opět se potvrdila teorie mojí máti, že jsem naprosto nemožná. K tomuto pozoruhodnému závěru došla máti na zákl...