čtvrtek 11. prosince 2014

Metamorfóza v hrocha

Ženy a muži jsou naprosto odlišné bytosti. Žena nepadá do mdlob nad posledním modelem porsche, muž se málokdy rozpláče u mexické telenovely. Ženu dokáže znervóznit přítomnost jediné bakterie v domácnosti, muž si výskyt plísně na neumytém nádobí vědecky zdůvodní. Žena se láme v hysterickém oblouku při spatření malé myšky, ale s ledovým klidem zastaví svému potomkovi tepenné krvácení. Muž ve volné chvíli uloví tygra, pokud se ovšem při krájení chleba řízne do prstu, pohled na vlastní krev mu přivodí srdeční kolaps.


To jsou všeobecně známé věci a nikdo se nad nimi nepozastavuje. Mne však trápí úplně jiná odlišnost, o které se vůbec nemluví. Vědci ji nezkoumají, Evropská unie, k mému velkému znepokojení, dosud nevydala závazné stanovisko, feministky mlčí. Přitom se jedná o záhadu srovnatelnou s UFO či tajemstvím jezera Loch Ness. Zvedám tedy prapor revoluce a táži se - co se to děje s ženami a muži v noci?

Problém přiblížím na malém výzkumném vzorku, kterým je naše medvědí domácnost. Jsem však pevně přesvědčena, že velmi podobné tajuplné procesy probíhají pod rouškou tmy i v jiných rodinách.

Večer uléháme s Medvědem do postele. Spořádaně usínáme. Ráno se Medvěd vzbudí opět jako Medvěd, je snad pouze trochu více rozcuchán a raší mu čerstvé strniště. Vyskočí z postele a bez problému spustí své ranní rituály. Já prodělám během noci podivnou metamorfózu. Uléhám jako poměrně zachovalá a čiperná dáma středního věku, budím se jako hroch.

Na vyproštění z pelíšku potřebuji jeřáb. Ač mám oči otevřené dokořán, vrážím do nábytku, který v noci zřejmě zlomyslní trpaslíci přestěhovali na naprosto nesmyslná místa. S železnou pravidelností si ukopnu palec o schůdky v obýváku. Koupelnu nacházím až na třetí pokus, při prvém a druhém postupně navštívím špajz a šatnu. Při pohledu do zrcadla mám nutkání pozdravit a rozhodně se nemíním ptát, kdo je na světě nejkrásnější. Než by zrcadlo vyjmenovalo všechny, kdož jsou na tom lépe než já, přišla bych pozdě nejen do práce, ale i na vlastní pohřeb. Pokud se odvážně pokusím na ranní ksicht namalovat nějaký přijatelný obličej, nebývají výsledky nijak uspokojivé. Řasenka patří na řasy a nikoliv do oka, pudr je vhodné použít na tvář, nikoliv jím obsypat umyvadlo, rtěnka by při troše snahy mohla zdobit ústa, nikoliv nos. Je tudíž zapotřebí vyčkat, než se mozek alespoň trochu zregeneruje a bude vysílat jednoznačné příkazy ostatním částem těla.

V mezičase se tedy pokusím uvařit si kávu a obléct punčocháče. Mé hroší tlapky vyrobí na silonkách díry jako hejno zdivočelých molů a místo kávy si horkou vodou zaleju pouze prázdný hrneček. Medvěd mezitím přilévá sebevražedně olej do ohně dotazy, kde má čisté ponožky. Jak to mám, sakra, vědět? Proč mi takové zásadní otázky nepokládá večer, když jsem ještě zcela svěží a celou domácnost mám v malíčku? S ranním hrochem se přece nediskutuje a není radno ho popouzet. Chápavý manžel by měl ohleduplně vyčkat, až nastane dopolední přerod hrocha v normálně fungující manželku.

Zcela jistě existují ženy, které se s podobným tajemným problémem potýkat nemusejí. Ráno jsou usměvavé čiperky a pět minut po probuzení dokážou logisticky zvládnout mnohačetnou rodinu. Já mezi ně nepatřím a je mi souzeno žít s mým vnitřním hrošíkem. Ale pokud bych si mohla vybrat, mnohem raději bych byla housenkou. Jen si, dámy, představte tu nádheru - celé dny jenom žereš, pak usneš, probudíš se a jsi KRÁSNÁ.






67 komentářů:

  1. Já si myslím že tohle asi není jen ve vaší Medvědí domácnosti ..... Ovšem málokdo si uvědomuje že dráždit hrocha je ještě horší než kobru. Nejvíc životů mají na svědomí právě rozzuření hroši než třeba lvi, tygři, a jiná havěť Taky ráno vstávám s tím že oči připomínají asiatské předky ze stepí, pohyblivost také není úplně to co by si člověk představoval a myšlení je na bodu nula......

    OdpovědětVymazat
  2. Přiznám, že neznám ani jednoho muže, který by sledoval (anebo chtěl sledovat) mexickou telenovelu, ani si ho neumím představit.Když však Medvěd vstává později, tak vcelku pochopitelně (v rámci stereotypů) očekává, že vše nezbytné bude nachystáno (ponožky, snídaně na stole, vonící káva, ...)

    OdpovědětVymazat
  3. Paráda. Tak pokud bys měla tak mrňavý být jako my, tak bys trefila do koupelny či WC napoprvé. Stačí vstá, trochu roztáhnout ruce, projít dveřmi do chodbičky trochu doleva, trochu doprava a jsi u dveří koupelny. Pak stačí hodně studenou vodou omýt obličej, frotýrákem  vydrhnout, do široka  otevřít oči a je to dobré. Pak teprve to ostatní.

    OdpovědětVymazat
  4. Pokud by se tebou popisované noční metamorfózy měly týkat pouze žen, tak by to znamenalo, že jsem navzdory informaci v rodném listě taky ženská.
    Moje ranní, respektive dopolední až polední exhumace totiž probíhá dosti podobně. Jen s tím rozdílem, že si nemaluju ani netapetuju ksicht a nenavlékám si punčocháče. On ostatně bývá v tom stavu pro mne dost velký problém navléknout si ponožku tou správnou dírou napřed. (Doma nosím děravé ponožky, abych je dokonale ekologicky zužitkoval )
    U mě to probíhá tak, že se těsně po probuzení cítím tak na 80 let. Během dne se postupně propracovávám přes pocity šedesátníka a čtyřicátníka až do hluboké půlnoci, kdy se cítím na dvacet. Jenže jdu spát a ráno se cítím zase na osmdesát. Proto tak ponocuju, abych si co nejdéle užil ty pocity dvacetiletého.

    OdpovědětVymazat
  5. vstát- chechtala jsem se nad  tím tvým článkem a pak píšu voloviny- dobrá výmluva mých neustálých překlepů, že?

    OdpovědětVymazat
  6. [2]: Jsou však zdokumentované případy, kdy se někteří muži po vážných úrazech mozku též stali vášnivými vyznavači mexických telenovel.   

    OdpovědětVymazat
  7. Super. Vďaka Tvojmu jedinečnému humoru si ma zachránila pred spálením jazyka, popálenim pier. Práve som sa chcel napiť kávy, keď som vyprskol smiechom a káva bola fuč. Ďakujem. Skvelý članok a zároveň ochraňovateľ!

    OdpovědětVymazat
  8. [2]:[6]:Priznávam bez mučenia, že som - v čase keď sa to ešte tak ani nevolalo - pri každom obede sledoval nejakú brazílsku telenovelu, pretože bežala vo franzúzčine, ktorú som sa vtedy učil. Je známe, že dabované texty sú straviteľnejšie pre školáčika, než tie brebty v originál reči. Ale to nie je podstatné. Ja som sa len divil, že prečo v následujúcej epizóde nepríde konečne k riešeniu, taký naivný som bol a pochyboval som o mojích jazykových schopnostiach, lebo som myslel, že som to asi zle rozumel. Ale o to viac som pri tych dojímavých príhodách potom ronil slzy, ba plnohodnotne brečal! (Dnes poviem, aby som to trochu zamaskoval, tú hanbu, že som vlastne "brečal od zlosti nad tou blbosťou" a som z toho zase von, oder?)

    OdpovědětVymazat
  9. [1]: Přesně. Jsem tvor celkem mírumilovný, ale ráno je tato má bohulibá vlastnost totálně v čudu. Vrčím, prskám, koušu. Nelze to nijak rozumově ovlivnit. Potřebuju nutné množství času, abych zase znormálněla [2]: Můj táta, vysokoškolsky vzdělaný, sečtělý a velmi chytrý pán, svého času s gustem sledoval jeden porevoluční debilní seriál. A to jenom proto, aby se od počátečních titulků až po ty závěrečné zaníceně hádal s postavami, rval si vlasy nad stupiditou dialogů a do všech pekel posílal všechny tvůrce. Dělalo mu to ohromnou radost a celkem přiměřeně to popuzovalo máti S Medvědem bohužel vstáváme plus mínus stejně. Pouze ve dnech, kdy si z nějakého důvodu přispí a dá mi tudíž potřebný čas, může očekávat tebou popsaný servis [3]: Přesně jako ty se po probuzení chová můj bratr. Když jsme ještě sdíleli společný pokoj, bylo to ráno o zdraví a většinou musela zasáhnout máti a vnést mezi nás řád. Takže ano, hroši jsou i mezi muži [4]: Ruženko, nejsem si jistá, že v malém bytě bych se nezabila omlácením o zdi. Máme z ložnice poměrně široké dveře a stejně se do nich netrefím a bacím se o futra. [5]: Překlepy nejsou žádná tragedie, spíš naopak [6]: Mexické telenovely jsou fakt hodně silná káva, ale znám pár pánů, kteří poměrně bedlivě sledují Ordinaci

    OdpovědětVymazat
  10. [8]:
    Brečať zlosťou nad blbosťou
    do múra tĺcť hlavy kosťou

    OdpovědětVymazat
  11. [9]: Při svém bodymass indexu mám fyziognomicky do hrocha sice dost daleko, ale mohli bychom to nazvat třeba "hroším syndromem". Tedy hroší chování, nikoliv hroší vzhled.   

    OdpovědětVymazat
  12. Já ti docela závidím, že máš schopnost během dne zregenerovat na přijatelnou manželku. Tu jsem já, myslím si upřímně, ztratila už dávno.     

    OdpovědětVymazat
  13. No mám to podobně, jen ta regenerace přicházím čím dál později

    OdpovědětVymazat
  14. Já jsem hroch tak nějak permanentně, možná že po ránu mám spíš ty světlejší chvilky, protože mě ještě nikdo nestihl konfrontovat. Mluvit opatrně a zvážit každé slovo, to se se mnou musí dělat pořád, protože jsem vznětlivá až hanba, a co se mojí krásy týče... Když se rozdávala, nebyla jsem tam, protože jsem zrovna stála frontu na extra tuk, velkej zadek, permanentní kruhy pod očima a druhou bradu. Takže rána jsou vlastně fajn, poněvadž se můžu tvářit, že jsem takhle zmuchlaná, opuchlá a odporná jenom kvůli spánku a třeba se to spraví...

    OdpovědětVymazat
  15. Jsou dny, kdy se skutečně proberu až kolem jedenácté dopoledne. Takže si docela dokážu všechno popisované živě vybavit.. :) Ačkoli je to vlastně tak trochu "tragická" záležitost, tvoje podání mi vykouzlilo úsměv na rtech. :)

    OdpovědětVymazat
  16. Vzhledem k tomu, že mám momentálně nějaké zdravotní potíže, které mě sice nijak viditelně neomezují, ale pojí se s nimi permanentní únava, tak (pokud můžu) si hroší probouzení dopřávám 3x denně: V 6 vstanu, vypravím školáčka a jdu si ještě chvilku zdřímnout. Kolem 9 opouštím pelíšek podruhé ač velmi nerada. Po obědě padám únavou na hubu a jdu si tak na 2-3 hodinky "odpočinout". Pak jsem nucená ponocovat až do 10, kdy syn musí dostat prášky a pak hned hupky dupky do pelíšku.Co se týče záchodu, tak ten najdu vždycky spolehlivě. Máme totiž téměř všechny místnosti za sebou, takže stačí postupně procházet dveřmi tak dlouho, dokud nějaké nacházíš Problém je, že ložnice a záchod jsou přesně na opačných stranách domu a cestou se všechny dveře otvírají zpět - tzn. projdu ložnicí, udělám 2 kroky zpět, abych otevřela dveře, to se opakuje ještě v obyváku, kuchyni a koupelně.  Ten houpavý pohyb vpřed a vzad bývá někdy dost náročný pro můj držák.

    OdpovědětVymazat
  17. Mně zvoní každý den budík v půl páté. Rychle umýt, oblíct a spěchat na 3 MHD do práce. Uvařit čaj, pohltit housku a od sedmi hodin ráno už se mile a s příjemnou náladou usmívat na pacienty a kolegy. No - měnila bys? Přípustnost pocitů, které ty každé ráno s manželem máš, tam prostě není. Zákaz!

    OdpovědětVymazat
  18. V tomhle mají kavárenští povaleči jasno, prostě nevstávat před jedenáctou.

    OdpovědětVymazat
  19. Možná existují, ale taky mezi ně nepatřím Jó a housenka, to by bylo něco   

    OdpovědětVymazat
  20. Já jsem hrochem celý den. Často mi připadá, že se za den ani pořádně neprobudím.. Pořebuju najít návod, jak ten hroší převlek svléknout, aby se ze mě stala alespoň ta housenka, když už ne motýl

    OdpovědětVymazat
  21. Tak mě ještě napadlo, že tímto tričkem bys mohla svoji metamorfózu lehce dokreslit.     Aspoň by ti lidé okolo tebe věřili, jak se cítíš.
    http://shop.themountain.me/hippo-head-t-shirt/

    OdpovědětVymazat
  22. [22]: Nádhera Už lovím v kasičce drobné. A jako alternativu pro jiné příležitosti si koupím i tohle:
    http://shop.themountain.me/big-cock-head-t-shirt/

    OdpovědětVymazat
  23. [23]: A tady něco pro tvého drahého chotě.
    http://shop.themountain.me/tribal-bear-t-shirt/

    OdpovědětVymazat
  24. Jan Werich o takových chvilkách po probuzení říkával eufemicky, že mívá pomalý metabolismus .Myslím, že v tomhle není jasné dělení na muže a ženy. Podobné pocity totiž mívám taky a naopak si dobře pamatuji na jednu dočasnou partnerku, která byla dvě vteřiny po zazvonění budíku schopná vyskočit z postele dvojitým odpíchnutým rittbergerem.

    OdpovědětVymazat
  25. To je nedostatečná funkce štítné žlázy. Mám to taky a ráno jsem také hrochem. Nejen morálně volními procesy, i vzhledem. Tak nějak během noci oteču. Mockrát jsem se už divila, jak můžu být o tolik unavebější ráno než večer. Jsem jak z toho starého židovského vtipu, jak stará Sára sedí ráno u zrcadla a povídá manželovi: Tak todleto Ti teda Khón přeju!

    OdpovědětVymazat
  26. Než by zrcadlo vyjmenovalo všechny, kdož jsou na tom lépe než já, přišla bych pozdě nejen do práce, ale i na vlastní pohřeb.

    OdpovědětVymazat
  27. Jé, díky za zlepšení nálady. Tohle naštěstí neprožívám /jsem nebetyčné ranní ptáče!/ :)

    OdpovědětVymazat
  28. " Sjel mi nůž !!... místo do toustu
    nůž zařízl se mi do prstu !!
    Kurwa !!... ta bolest !!   teprve !! "hoch zděšen !  prst úplně bez krve !Též strýc zařval :  " Inu,  člověče...
    vždyť krev chlapče, - vůbec ti neteče !
    ... a jak by tekla ?  toť k zbláznění !
    Tvůj prst je úplně  dřevěný !!"" Již včera "  křičí hoch zděšený
    " Já pocit měl, že mi prst dřevění !"Strýc na rypák sáhl mu, vykřikl : " Ty jo !!
    dělá se  z tebe  Pinocchio !!
    ... pojďte  sem !!!"... přiběhl otec, děd,  bába...
    též bratranci  křičejí " Rypák jak kraawa !"
    ... a mládence  každý hned osahává ...

    OdpovědětVymazat
  29. [24]: No jako živý Včetně té zmrzliny za uchem[25]: Termín "dočasná partnerka" je kouzelný [26]: Že jo Po ránu získávám mongolské rysy a škrtí mě prstýnky. Myslíš, že by revize štítné žlázy pomohla? Velmi ráda bych se poránu cítila jako víla Amálka [27]: Proto se neptám. Nemusím všechno vědět [28]: Děkuj nebesům a doufej, že s přibývajícím věkem se sřivan nevykulí v hrocha [29]: Pokud mi zdřevění nohy, ušetřím za zimní obuv

    OdpovědětVymazat
  30. Housenky mají taky nižší nároky na prostor.

    OdpovědětVymazat
  31. Vyměň postel a když ani ta nepomůže, vyměň muže a ten ti pak udělá pořádnou masáž, že po ní omládneš o dobrých deset let.

    OdpovědětVymazat
  32. Zapomněl jsem dát že "po ránu masáž" .

    OdpovědětVymazat
  33. Ha ha, určitě někde takové ženy existují, no, raději je nebudu hledat, musela bych jim závidět

    OdpovědětVymazat
  34. Skvěle napsané, moc jsem se pobavila.

    OdpovědětVymazat
  35. Nad tím si lámu taky hlavu! A zjistila jsem, že s věkem se to horší a mám pocit, že ač je mi 25, probouzím se ráno s obličejem sedmdesátileté stařeny! Nelíbí se mi to, až to projedná ta Komise, tak doufám, že něco vymyslí!

    OdpovědětVymazat
  36. Myslím, že nezáleží na tom, jestli si muž, nebo žena. Já to mám totiž taky, ráno jsem víc zmordovaný než večer, trvá mi 20 minut, než jsem vůbec schopen vylézt s pelechu. Nechápu, jak může někdo otevřít oči a hned na to vyskočit na nohy. To udělat já, tak zákonitě umřu. Jsem tedy hroch jako vyšitý, akorát s tím makeupem nemám takové problémy.     

    OdpovědětVymazat
  37. O tý housence už jsem tuť četla. A souhlasím, z plna hrdla!
    Jinak, co se týče tvých pospánkových stavů, napadá mě jedna teorie. Podle vzoru Jacka Londona cestuješ v noci po hvězdách - a po ránu máš problém se zorientovat, kde ses vlastně octla...   

    OdpovědětVymazat
  38. Já se po ránu nesmím na sebe podívat do zrcadla moc zblízka a navíc nesmím mít moc prudké světlo, jen takové přítmí. Jinak se strašně leknu a pak celý den nestojím za nic.

    OdpovědětVymazat
  39. Představa, že celý den žeru, usnu a probudím se krásná, jako ten motýl na tvé fotce u mě vyvolala záchvat hlasitého smíchu. Patřím k těm, které nenávidí ranní vstávání, ale do fáze hrocha jsem zatím nedospěla. Ale blížím se, protože při ranním pohledu do zrcadla mám chuť se vyzmizíkovat       

    OdpovědětVymazat
  40. Joj, to jsem si zase početla Jsem na tom asi podobně, akorát nemám doma medvěda. Jdu ven třeba s jedním namalovaným okem a zjistím to až večer

    OdpovědětVymazat
  41. No jo, ne nadarmo jsme si dělali ve škole srandu, že ženský se malujou a voněj, protože jsou vošklivý a smrděj . S tím druhým tedy nesouhlasím, ale to první... je fakt, že pokud si nenamaluju ráno na obličej obrázky, můžu se vzhledem směle zařadit do davu průměrných můžu třicátníků .
    Jinak já mívám permanentní modřinu na levém rameni, jak každé ráno narážím do futer. Fajn na tom je, že se tou bolestí hned proberu .

    OdpovědětVymazat
  42. Nevím, v co se přes noc metamorfózuji já, ale vím, že to je ráno od rána horší a hnusnější. Outěžka mne zatím poznává - snad podle smradu?

    OdpovědětVymazat
  43. Takovou ranní proměnu pozoruju spíš já u svého drahého

    OdpovědětVymazat
  44. Podle mně je nejhezčí děva právě čerstvě probuzená, když ještě nemá učesané vlasy. To je prostě nádhera, když jsou vlasy natřasené všude okolo hlavy do prostoru. Jednou jsem takhle ráno překvapil kamarádku ve svaťáku před maturitou, kdy jsem k ní jel na kole asi 25 kilometrů (oba jsme dojížděli každý z jiného města) abych jí dovezl nějaké zpracované otázky. Otevřela mi o půl deváté právě s tím nádherným neúčesem kolem hlavy a protože to samozřejmě byla současně platonická láska, tak mám ten nádherný obličej s těmi nádhernými vlasy přesně z toho jediného okamžiku vypálený do mozku dodnes. Něco podobného o 7 let později pak přišlo s jinou nádhernou holkou, když si po celodenním lyžování sundala na horách v restauraci čepici a provětrala vlasy. Neskutečná nádhera a pro mně další obraz hodný trvalého obsazení velkého množství neuronů v hlavě.
    A možná jsem divný ale absolutně nechápu blondýny, které si musí malovat černé řasy. Působí to šíleně uměle, když k jejich světlým vlasům napatlou na řasy černou. Tohle totiž příroda světlým blondýnám nedělá. Mají zrovna tak světlé všechny chloupky na těle. Včetně řas, obočí, i toho co vám ani na koupališti neukážou. Ta černá ale ten přirozený dojem úplně degraduje. Proto vždycky říkám: nečesat, nemalovat.

    OdpovědětVymazat
  45. P.S. Fakt vašemu manželovi dělá tak strašně zle pohled na krev? Myslím, že tohle ale ani u mužů nebude pravidlem. Sám jsem měl spoustu docela hodně krvácivých zranění (nechtěná amputace kusu prstu na noze, dlaň propíchnutá naskrz ostrým šroubovákem, pěkná krvavá drážka na stehně prořízlá ostrým kotoučem flexky, rotujícím svých 20 tisíc otáček za minutu, pořezání palce a ukazováčku na V-kráječi nepočítaně), ale tu krev jsem fakt bral jen jako kapalinu, kterou je nutné nějak udržet uvnitř. Při tomle mozek neomdlévá. Naopak po prvním pořádném zanadávání si do blbců následuje sled rychlých racionálních opatření k nápravě nedobrého stavu. Samozřejmě to klení a nadávání si do hlupáků pokračuje v duchu dál jako kulisa...

    OdpovědětVymazat
  46. mauron,tím co píšeš jsi jen potvrdil to o té výjimce a pravidle. Ztotožňuji se s mengano. Naprosto. Dnes ráno mě můj " milý" už oholen do hladka, tahal za nohu z postele prý abych šla do práce No totok!!! Na moji obhajobu dlužno ale dodat,že na INCHEBU v Bratislavě kam denně sto kilometrů dojíždím  předvánočně vydělávat korunky (eura)na chléb vezdejší,je to  od začátku prosince bez jediného dne oddechu. Chlap i když hory přenáší a divoké podsvinče hodí na záda jakoby nic , NETUŠÍ kolik dá práce ráno vytvořit z člověka ženu,které se nikdo nelekne. A jestli se muronovi líbí po ránu svatozář vlasů okolo dívčí hlavy...Ať se chlapec nemýlí. Ty ženské věděly jak to na něj narafičit. Když se totiž žena ráno vyklube z postele,má vlasy všechny na jednu stranu a ze všeho nejvíc si přeje,aby měla pleš tak jako její drahá polovička.

    OdpovědětVymazat
  47. [47]:No nevím. Ta spolužačka to určitě nerafičila, protože takový účes fakt nikdy jindy neměla. A ta co si tu čepici sundala přímo přede mnou v restauraci taky neměla víc než 5 sekund na nějako úpravu. Mimochodem mám i nádhernou fotku své manželky, které vlají rozcuchané vlasy, když jedeme na jakési lodi po moři na dovolené. Byla tehdy až skoro naštvaná, že ji fotím takhle rozcuchanou, ovšem ten snímek je skvělý.

    OdpovědětVymazat
  48. mauron,muron...který to tedy jste! Asi jeden a ten samý. Jinak k těm rozcuchaným vlasům. Měl by být rozdíl mezi manželky rozcuchem někde na moři v lodi a dvěma děvami,do kterých je člověk,jako chlap zamilován (kvůli těm zpracovaným otázkám jet jen tak půl světa na kole,nevěřím). Měl by to být rozdíl,ale není. Obojí je o krásných dívčích vlasech,které jsou jen tak přirozeně rozhozené. A věř mi mauron,my holky víme svý. I když naoko hudrujeme že nás chlap načapal v nedbalkách.

    OdpovědětVymazat
  49. [31]: Jak se to vezme. Já se nijak zvlášť prostorově nerozpínám [32]: Deset let mě nevytrhne [34]: Já znám jenom jednu. Svou máti. Ta je celý život ihned po probuzení schopná velet armádě [35]: Děkuji, rádo se stalo [36]: V pětaosmdesáti za to budeš děkovat nebesům [37]: Problém vidím, pokud si najdeš podobně založenou partnerku. Poránu se umlátíte v koupelně [38]: Vzhledem k tomu, že si vůbec nikdy nepamatuji své sny, tak je možné ledacos.

    OdpovědětVymazat
  50. [39]: Asi to máme od určitého věku všechny stejně. Prostě nic moc pohled [40]: Lepší to nebude. Jsi ještě poměrně mladá, takže tě čeká ještě spousta ranního překvapení [41]: Vedeš. Tohle se mi ještě fakt nepovedlo Ale svetr poruby umím dost dobře.[42]: Utěšovat nás může jen to, že i super modelky jsou po umytí trochu méně zářivé, některé jsou i docela šeredné [43]: Outěžka tě bude i nadále poznávat zcela bezpečně, matky mají tuto výhodu. Soustřeď se spíš na Hanbalánka, jestli ten pořád ví, která bije [44]: I muži mají své dny

    OdpovědětVymazat
  51. [45]: Jste světlá výjimka mezi muži. Většina chlapů vyžaduje, aby žena na sobě prováděla určité korekce řádění přírody [46]: Můj choť celkem srdnatě snese pohled na cizí krev. Se svou krví se odmítá seznámit Fakt blbne.[47]: Já bych taky chtěla poznat ženu (nikoliv nějaké mláďátko, které je zatím krásné už jen tím, že je mladé), která ihned po probuzení nevypadá jako strašidýlko. Když jsem měla krátké vlasy, byl ráno na hlavě atomový výbuch, s dlouhými vlasy je to boj s orlím hnízdem. Zmuchlaný čumák a oči mongola. Takhle vyrazit do ulic? To by musela zasáhnout odchytová služba

    OdpovědětVymazat
  52. Ó, jak dobře znám podobná rána, mám jich zruba 360 v roce. I mne ve spánku zřejmě postihuje nějaká podivuhodná proměna. A není to jen můj pocit, když přede mnou zděšeně vycouvá nejen manžel ale i milovaný pes, musí to být hodně zlé. Obávám se, že přes svátky skloubím metamorfózu v housenku i hrocha. Budu žrát jako housenka a do nového roku vstoupím jako hroch.
    Krásné, klidné svátky přeju, milá Mengano a nashledanou v novém roce.

    OdpovědětVymazat
  53. Krásné vánoční svátky a šťasný rok 2015 přeje Marcela

    OdpovědětVymazat
  54. Milá Mengano, motýlově krásné Vánoce!   

    OdpovědětVymazat
  55. Tobě i tomu hrochovi v Tobě přeji krásné Vánoce a spokojený nový rok.

    OdpovědětVymazat
  56. Živě si to představuji a skvěle se bavím. Já sice po ránu o nic nezakopávám a tak podobně, ale než se můj mozek rozhodne probrat, umím být dost nabroušená.

    OdpovědětVymazat
  57. Venezuelskou telenovelu Jidášova žena jsem si celé roky nahrával na kazety. Takže ten model je představitelný. :)Vše nejlepší do Nového roku, hodně štěstí, zdraví, lásky přeji medvědici.

    OdpovědětVymazat
  58. Milá Mengano, tobě do nového roku přeji hlavně lepší rok, co se týká smolných událostí a současně, aby byl pestrý, co se týká vtipných událostí. A hlavně hodně zdravíčka a taky pohody a smyslu pro humor, aby ti zůstal takový, jaký je.
    Úspěšnější rok 2015!   

    OdpovědětVymazat
  59. Mengano, preji pohodovy a uspesny rok 2015 plny lasky, radosti, pevne zdravi a co nejmene prusvihu. =)

    OdpovědětVymazat
  60. Ahoj, promiň že otravujeme, budeš pro nás hlasovat tu http://cleodenile-monsterhigh.blog.cz/1501/mh-eah-grafik-2014-2-kolo ? Rádi oplatíme ♥

    OdpovědětVymazat
  61. Vynikající článek, moc jsem se bavila. A opravdu by mě nějaká studie zajímala. Protože já jsem tak něco mezi. Moje mamka je echt čiperná a kamarádka musí vstávat kolem páté (když škola začíná v osm), aby se stihla alespoň trochu probrat a nastartovat mozek. Fakt by bylo zajímavé aby to vědci ověřili

    OdpovědětVymazat
  62. Královsky jsem se pobavila
    Když ty jsi hroch, tak tím pádem nevím, co jsem já... Asi medvěd, protože po probuzení bych nejradši upadla ještě na další tři hodiny do zimního spánku.

    OdpovědětVymazat
  63. Btdeiulaf
    Интернет магазин http://www.1prikid.ru/koshelki-portmone/ - кошельки женские недорого из гладкой кожи, Купить все <a href=http://www.1prikid.ru/koshelki-portmone/>женские кошельки</a> фирмы bond

    OdpovědětVymazat
  64. Gegzluzfn
    Заказать <a href=http://www.1prikid.ru/koshelki-portmone/>женские кошельки</a> мировых брендов россия, Интернет магазин <a href=http://www.1prikid.ru/koshelki-portmone/>женские кошельки</a> бренд

    OdpovědětVymazat
  65. https://drawing-portal.com/en/creation-of-objects-in-autocad/ray-autocad.html ray in AutoCAD.

    OdpovědětVymazat
  66. https://drawing-portal.com/en/creation-of-objects-in-autocad/ray-autocad.html rays of autocad.

    OdpovědětVymazat

Jak být za blbku

Léto se mi obzvlášť vydařilo. Opět se potvrdila teorie mojí máti, že jsem naprosto nemožná. K tomuto pozoruhodnému závěru došla máti na zákl...