čtvrtek 13. listopadu 2014

Jak jsem nedodržela slib

Na pravdomluvné Nově povídali, že se na obyvatelstvo žene epidemie chřipky. Lucinka Borhyová divákům se zářivým úsměvem sdělila, že bez náležitého očkování děti a senioři dost možná vyhynou. Propadla jsem panice. Dítě sice nejsem, ale někteří zlomyslní jedinci by mne mohli neuváženě zařadit do kategorie seniorů a tudíž jsou mé dny pravděpodobně sečteny. Nad problémem jsem se poctivě zamyslela a došla k závěru, že je pro mne mnohem schůdnější sepsat závěť a přežehlit si rubáš, než courat po doktorech a v čekárně něco nepěkného chytit. Pochválila jsem se, jak konstruktivně umím řešit nenadálé vážné situace, a na celou chřipkovou epidemii jsem pěkně zapomněla.


Před pár dny jsem se ráno vzbudila s pocitem, že mne v noci přejel obrněný transportér a jen tak pro své vlastní potěšení ještě několikrát zacouval. K odpovědi na otázku, co mne bolí, mi stačilo jediné slůvko - všechno. Bohužel, k tomu, aby žena nemusela ráno vyskočit z postele, ji opravňuje pouze amputace obou dolních končetin. Letmým pohledem jsem se ujistila, že nohy jsou na svém místě a odplouhala jsem se zajišťovat Medvědovi teplo domácího krbu.

Během dne už jsem měla poměrně přesnou představu o tom, kolik mám v těle kostí. Všechny bolely a a klouby mi vrzaly tak, že to silně otráveného jorkšířího Teroristu rušilo v odpoledním spánku. Návaly horečky, při nichž jsem mírně ztrácela orientaci a bloudila po kuchyni, plavně se střídající se záchvaty zimnice, kdy jsem lovila ze skříně Medvědovy podvlíkačky a beranici po dědečkovi, nevěštily nic dobrého.

My ženy jsme ovšem od přírody poněkud masochistické slípky a rády si dopřejeme trochu utrpení. Dopřávala jsem si opravdu měrou vrchovatou. Medvěd, nadán pozorovacím talentem slepého kokršpaněla, si ničeho divného dlouho nevšiml. Sice ho mírně zarazil kmín ve štrůdlu, ale zřejmě to přičítal nějakému mému kuchařskému experimentu. Svěže zelenou barvu mladých špenátových lístečků, která zdobila můj obličej, spolu s pandími kruhy pod očima pravděpodobně pokládal za nový styl líčení.

Moje bezpodmínečná kapitulace přišla v momentě, kdy jsem pocukrovala bůček a pro bolest v rukách se nemohla ani podrbat na hlavě. Oznámila jsem Medvědovi, že jsem se rozhodla umřít a odkráčela do ložnice svůj slib splnit. Nastal ráj na zemi. Bylo mi vážně zle, ale Medvěd mi nosil čaj, podával prášky a měnil studené obklady. Pečoval o mne zcela příkladně. Dojetím nad jeho obětavostí se mi draly slzy do očí. Bože, mám dokonalého muže.

Po týdnu horečky ustoupily a já mohla opustit lože. A v momentě bylo po slzách dojetí. Ten mizera se asi opravdu bál. že splním svůj slib a tiše skonám, protože kdo by mu pak uklidil ten neskutečný binec, který za pár dnů dokázal vyrobit. Do předposledního čistého hrnečku jsem si udělala kafe a rozhodla se, že přece jenom budu velkorysá. On se staral, já zlikviduji tu spoušť.



Kytky mě uklidňují. Teď by mi pomohla jen návštěva veliké botanické zahrady.


57 komentářů:

  1. Při zmínce o obrněném transportéru mne v první chvíli napadla myšlenka, jestli to místo transportéru nebyla spíš čtyřkolka, použitá při jakémsi Medvědově somnambulním tréninku.

    OdpovědětVymazat
  2. Já tenhle blog prostě miluju, ve škole bych se utloukla nudou, kdybych si nemohla číst. Ale když se u toho nablble se spolužačkou uchechtáváme, chce nás utlouct spíše profesorka

    OdpovědětVymazat
  3. A já si říkala co je s tebou že se tak dlouho nemám nad čím bavit. A ejhle, ona generálka na umření..... ale zase, když se to tak vezme mohla bys to použít třeba i v okamžiku když ti nic nebude a ty budeš potřebovat pouze nerušený odpočinek Stačí říct Asi umřu a odebrat se na lože.....

    OdpovědětVymazat
  4. Skvěle napsáno o neskvělé chřipce léčené nejskvělejším manželem . A i když ženy opravdu vydrží hodně, někdy je lepší sebou praštit a nechat svět točit jen tak, sám od sebe ... ono se to pro jednou nepodělá .
    PS: V Liberci je jedna moc pěkná botanická!

    OdpovědětVymazat
  5. No snad sis nemyslela, že po té přípravě čaje a vyndavání prášků z krabiček bude mít čas ještě na nějaký uklízení? Přece to neni ženská! Tak ať se ti chřipka vyhne minimálně zase na rok!

    OdpovědětVymazat
  6. Vtipně napsané. I když tobě asi moc do zpěvu nebylo.

    OdpovědětVymazat
  7. [1]: Medvěd je sice schopen lecjaké ohavnosti, ale tohle by sám sobě neudělal Byl z té soustavné péče poněkud schvácený [2]: Nevím, jak jsem mohla vystudovat, když jsem si nemohla pod lavicí číst blog Vy se dneska tak máte [3]: Bylo mi fakt blbě a tak jsem se věnovala spíš pocení a hekání. Na blogy mi moc energie nezbylo
    Nerušený odpočinek? Sama určitě víš, jak to vypadá, když doma vládne chlap.[4]: Libereckou znám, je nádherná. Mě fakt kytky uklidňují a jsem skromná. Stačí mi čučet na rozkvetlé fialky

    OdpovědětVymazat
  8. [5]: To jsem si nemyslela, ale stejně dokázal překvapit. A došla jsem k poznání, že ani nouze nejvyšší ho nedonutí naskládat nádobí do myčky a zmáčknout čudlík. Když jsem s ním konzultovala hromadu špinavého prádla a možnost zapnout pračku, byl upřímně zděšený.
    Tohle byla první solidní chřipka zhruba po deseti letech. Nijak zvlášť nestůňu, mnohem raději padám ze schodů.[6]: Nebylo mi do zpěvu a ani do skoku Stonat mě nebaví.

    OdpovědětVymazat
  9. Mengano, moc ti přeji, aby se ti v budoucnu chřipka vyhnula obloukem. Není o co stát, zvlášť když měla tak hrozný průběh.
    Medvěd byl pochválení hodný, že se obětavě staral, ale ten binec ti zanechat nemusel. Při troše snahy by čudlíky zvládl zmáčknout. Ach jo, ti muži!   

    OdpovědětVymazat
  10. Chápu, že padání ze schodů je mnohem větší zábava, ale je vidět, že i slušná chřipka má neobyčejný inspirační potenciál .

    OdpovědětVymazat
  11. Mluvíš mi z duše, my ženské máme sklony k masochismu, ale asi za to můžou geny nebo co. Právě zažívám obdobné, přeji brzké uzdravení.

    OdpovědětVymazat
  12. Kmín ve štrůdlu. Zajímavý experiment, to musím vyzkoušet.

    OdpovědětVymazat
  13. [8]: Pračky žerou ponožky, co kdyby ho pokousala!Když má člověk dobrou imunitu, musí si to kompenzovat jinak, žejo.

    OdpovědětVymazat
  14. Velmi dobře a vtipně napsané Dostalo mě pozorovací nadání slepého kokršpaněla     
    Škoda, že já prostě nemůžu říct "Asi umřu" a odebrat se do postele S mým věkem by mi to uvěřili jen přes fialkové zbarvení obličeje

    OdpovědětVymazat
  15. [12]:A pocukrovaný bůček také. Ale proč ne, když může být kachna na medu.

    OdpovědětVymazat
  16. A to máš za  to, že neposloucháš Lucinku Borhyovou.

    OdpovědětVymazat
  17. [9]: Můj choť naprosto tvrdohlavě odmítá proniknout do tajů myčky i pračky. Tvrdí, že to prostě neumí. Samozřejmě je to blbost, ale co s ním nadělám [10]: Teď už vystrkuju růžky, ale bylo mi ouvej. Zlaté schody [11]: Janinko, nápodobně [12]: To raději tu cmundu. Kmínový štrůdl za moc nestál.[13]: Aha, tak to mě nenapadlo Ale co by ho asi tak mohlo hryznout v myčce?[14]: Musíš použít nějaký jiný trik

    OdpovědětVymazat
  18. V mailech jsem našla upozornění na nový článek od "mengano" a nemohla si vzpomenout kdo to je. Až po té, co jsem k tobě přišla jsem si vzpomněla na první článek, který jsem u tebe četla a tak moc se mi líbil, že jsem si přihlásila odběr novinek. A nezklamal ani dnešní článek. Pravá chřipka není žádná sranda, já ji měla jen jednou, jako holka a byla to ta hongkongská a to mě k nevydržení tlačila i měkká postel a už bych ji taky nechtěla nikdy víc. Článek je opět skvělý a pandí kruhy pod očima u mě bodují nejvíc.

    OdpovědětVymazat
  19. [15]:+[16]: Kachna na medu je fajn, bůček jsem musela umýt. Jo, to mám za to, co si o Lucince myslím

    OdpovědětVymazat
  20. ...kdysi spíš jsem tady poznamenal,že Medvěd musí býti príma chlap...
    A nezklamal mě,když o Mengano pečoval tak usilovně,když chudinka vedla válku s bacily.
    Mengáno,jenom jedno nechápu...proč už jste dávno Medvědovi nekoupila takovou tu jednoduchou myčku,kde se binec nahází,zmáčknou se dva knoflíky a ono to jede za nás...

    OdpovědětVymazat
  21. [17]: Zřejmě jsou to vzezřením příliš podobné stroje. A nebo se bál na použité nádobí sahat, protože začalo žít vlastním životem. Anebo doufal, že když žije vlastním životem, tak brzy odkráčí z bytu.

    OdpovědětVymazat
  22. Jaký to byl ten slib, co jsi nedodržela?
    Máš úžasně starostlivého muže,takového potká jedna ze sta! Jste fajn dvojka!

    OdpovědětVymazat
  23. Já se vůbec nedivím, že po týdnu Medvědovy péče byl doma tak trochu binec. Podle mých zkušeností totiž chlapi nezvládají více činností najednou. Takže pokud o Tebe (doufám, že nevadí, že tykám) pečoval, tak nemohl uklízet, že. ;)
    O mě vždy, když jsem nemocná, pečuje taťka. Jednou se mi během týdenní nemoci podařilo váhově spadnout na 40 kilo, což ho vyděsilo, takže teď mi v případě nemoci pořád nosí chleba s česnekem a cibulí, horký čaj a podněcuje mamku, aby mi uvařila česnečku nebo nudlovku. A s takovým jídelníčkem bacily moc dlouho nevydrží.

    OdpovědětVymazat
  24. Mendgano, stonání snad už máš na dalších aspoň 10 let vybrané. A co se té Medvědovy péče týká: Každého chlapa vyděsí představa, že by mohl přijít o hospodyňku A chytrá ženská toho občas zneužije a nechá o sebe pečovat. Jen se to nesmí přehánět. Jak dojde čistý nádobí, bude problém![20]: Obávám se, že v případě některých chlapů by bylo vhodnější koupit výkonný drtič odpadků - takový ten, co se ukrývá v odpadu dřezu, ale aby zvládl pohltit i to nádobí

    OdpovědětVymazat
  25. Tentokrát se musím zastat Medvěda! Nemoci, včetně rýmy, mají daleko těžší průběh u mužů než žen! Ženy navíc mají tendence průběh "našich" chlapských verzí nemocí nemístně zlehčovat... Palec nahoru, že  se o tebe postaral. A ta trocha nepořádku? Pche. Standardní postup, kdy je třeba pomoci a na drobnosti jako úklid se nemyslí. Vše je otázka priorit. Jde přeci o osobu, kterou milujeme nade vše!To pak na nějakém nepořádku nezáleží!

    OdpovědětVymazat
  26. [18]: Ani se nedivím, že jsi na mě zapomněla. Poněkud se flákám [20]: Nejjednodušš myčka nádobí, kterou chlap zná, je jeho vlastní žena O všem ostatním tvrdí, že je to složité jako atomová bomba. Alespoň Medvěd to tak má [21]: Tahal ze skříněk, dokud bylo co. Potom některé kusy nádobí recykloval v druhém kole. Docela mě překvapilo, kolik máme hrnečků [22]: Slib, že odcházím tiše zesnout Však já mu péči vrátím, až bude na smrtelném loži s rýmou.[23]: Tykání mi zcela určitě nevadí Tvůj taťka je zlatíčko a má pravdu, před česnekem bacily prchají jako divé [24]: Náhodou, tohle byla po dlouhé době opravdová nemoc. Jinak to všechno byly výsledky mojí nebo Kačenčiny lemplovitosti Drtič odpadků by byl fajn, ale jak znám Medvěda, nezbyl by mi jediný kus nádobí. Proč to mýt, když to může sežrat drtič, že [25]: Vůbec mi nemusíš povídat, že mužská rýma má daleko dramatičtější průběh než rýma ženská. A navíc je přímo zdraví ohrožující Mám bohaté zkušenosti. Při každém Medvědovo kýchnutí mě polévá studený pot, že už je to zase tady

    OdpovědětVymazat
  27. Já jsem každopádně moc ráda, že jsi ten slib nedodržela. A je dobře, že je ti už líp. Jen ten úklid ti rozhodně nepřeju...

    OdpovědětVymazat
  28. Páni! Taková hnusná chřipka! A přes to, že je mi Tě líto, jsem se u Tvého článku zase moc pobavila...

    OdpovědětVymazat
  29. Tak jako Jarmilu , mě uchvátily ty pandí kruhy pod očima. To si musím pamatovat. Mám je totiž i bez chřipky. Tu jsem nemšla ani nepamatuji, mívám jen nějakou virózu s kašlem, rýmou a oparem a to mi nebrání dělat radostné práce domácí.
    Víš jaký je názor mého muže na marodění? Když nejdeš k doktorovi, nejsi nemocná. Pokud můžeš dojít na záchod a umýt se, tak můžeš i vařit. Kdyby bylo ouvej, zavolá syna a odvezou mne do nemocnice (no, kámen v močovodu si to asi vyžadoval). A čaj mi uvařil vlastně vždycky jen jednou. Nechal mne ale klidně ležet. ,,Však jsi nic nechtěla, myslel jsem, že spíš!" Važ si svého Medvěda.

    OdpovědětVymazat
  30. [26]:óóóó...ale stejně si myslím,že to musí býti fantastický Medvěd,když vás umí tak pobavit...

    OdpovědětVymazat
  31. ...no tak tady není něco v pořádku.Já ráno vstanu,než připravím snídaní(než se mi uvaří káva)tak udělám myčku.Každé ráno.K tomu zvládám potřebné vaření,žehlení,o luxování a vytíraní ani nechci mluvit.A to nejsem řízený GPS.No jsem já vůbec chlap
    Tak jsem vylezl ze sprchy,postavil se před velké zrcadlo a bádal...no ženy fakt jsem chlap...nekecám.Až jsem se tomu  divil...pěkné dny a trvalý humor.

    OdpovědětVymazat
  32. Tak to ani len netušíš, aké stigro máš, že si sa nenechala očkovať. To by Ti až očka vyliezli údivom, keby si napriek tomu tú chrípku dostala. Buď šťastná, že si to takto hladko prežila.Dá sa zaštepiť proti záchvatom smiechu? Z toho bolia zvyšky starých svalov viac, než z nejakej detinskej chrípky...maj so mnou trochu zmilovanie.

    OdpovědětVymazat
  33. Obětavost se neslučuje s udržováním pořádku. :)

    OdpovědětVymazat
  34. Myslím, že kdyby ses nechala očkovat, chřipku by si stejně chytla, možná i s horším průběhem.  Marodění máš vybrané na několik let dopředu, takže čaj do postele už od Meďoška nečekej.

    OdpovědětVymazat
  35. Chřipka tohoto ražení je vážně metla a dokáže zdrtit leckoho, nedivím se, že ti bylo tak mizerně. Ale myslím, že ani očkování by tě od chřipky neuchránilo, protože můžeš chytit nějakou zmutovanou potvoru a očkování je jen na určité druhy chřipek. Navíc, očkování proti chřipce je nebezpečné, protože může vyvolat nežádoucí odvetu, jako doživotní problémy se srdíčkem nebo pitomé revma. Navíc sis ušetřila běhání po doktorech a riziko chytnutí kdejakého bacilu. Lucinka Borhyová se může usmívat sebezářivěji, ale co jsem slyšela, tak ani samotní doktoři by se proti chřipce oočkovat nedali...
    Jinak, prověřila sis aspoň dvě věci - že Medvěd tě nenechá potupně zahynout a dokope se k výkonu nejvyššímu (krmit tě a napájet) a že touto péčí obětuje veškeré snahy o minimální úklid. Přeloženo, po vystonání tě bude vždycky čekat hora bordelu. Ale pračka, myčka a teplá tekoucí voda by to měla zvládnout za pár dní (nebo možná hodin)
    Jsem ráda, že je ti už lépe a doufám, že podobná chřipajzna už tě po dalších deset let bude míjet.

    OdpovědětVymazat
  36. [27]: Znáš to, sliby chyby. A jestli se Medvěd těšil, tak má smůlu, holeček [28]: Už je to všechno v pořádku. Jen mě pořád tak prapodivně bolí rameno. Asi by to chtělo psí sádlo. Rozhlédnu se po vhodném adeptovi na dvoře [29]: Můj choť má velice podobné názory. Proto ta zmínka v článku  o amputaci nohou Teď jsem právě někde četla, že pokrok ve zdravotnictví je opravdu veliký. I žena s těžkým zápalem plic se dokáže postarat o muže s rýmou [31]: Mám takový sen. Chtěla bych vidět Medvěda se žehličkou Nesplnitelné.[32]: Ještě nikdy jsem se nenechala očkovat a určitě to nemám v úmyslu. Obzvlášť, když mě k tomu nabádá Nova [33]: V tom případě aspiruje můj choť na to být matkou Terezou. Soudíc podle bince [34]: Nečekám. Teď už budu žít jenom ze vzpomínek Ale dneska ráno sám od sebe uvařil kafe. Dost mi vrtá hlavou, co bude chtít.

    OdpovědětVymazat
  37. Opět se omlouvám, chechtám se a chechtám    , ale škodolibá opravdu nejsem    .
    Miluju tvé povídání

    OdpovědětVymazat
  38. Jo. Krásnej článek. A taky zase přesně popisuje ten rozdíl průběhu nemoci. Chlap by po probuzení toho osudného dne už nemohl dělat vůbec nic. Ta chřipka by ho v té posteli hned uzemnila. Nástup intenzity je až třikrát rychlejší než u žen. To je nevýhoda. Ale z druhé strany o to rychlejší je i zdolání protivníka. Říkáte týden horečky? Fakt nezávidím. Ale sedí to. U chlapa je průběh uzdravování víc než dvakrát rychlejší. Fakt jsem nikdy neměl horečku déle než dva dny maximálně u těžšího záběru tři dny. Když přitáhlo dítě infekci ze školky, tak jsem to samozřejmě hned první chytil já. Ovšem do dvou dnů intenzivního polykání vitamínů, pocení a horkých čajů je nachlazení pryč. Manželka to schytá pomaleji, ale zase se to mírněji táhne třeba i dva týdny.Mám teorii, že tenhle rozdíl v metabolismu žen a mužů byla pro rodinu evoluční výhoda. Když totiž dorazil bacil, zůstal aspoň jeden z páru použitelný pro obranu a péči o děti. Pěkně se vystřídali. A taky bylo důležité, aby to ten chlap dostal třeba silněji, ale zase vyřídil dřív. Pokud se totiž nepřátelská vesnice dozvěděla, že u vás proběhla nemoc, tak než by dorazila na výbojnou výpravu, byli už chlapi zase zdraví a mohli bránit vesnici. Pokud by nemoc nejdřív proběhla u žen, měli by nepřátelé čas si počkat až to v druhé etapě dostanou chlapi a tehdy zaútočit. Už skoro sto tisíc let fungujeme jako homo-sapiens-sapiens a za tu dobu už jsme se my ani náš mozek a náš metabolismus nijak podstatně nezměnili, takže si i tohle dědictví neseme s sebou.

    OdpovědětVymazat
  39. [37]: No jo, taková povedená chřipka je velmi veselá záležitost [35]: Nemusím mít všechno, takže bez podobného zážitku to už klidně vydržím do konce života. Teď bych už napořád prosila jen mírné rýmičky [38]: Tohle je velmi zajímavá teorie a když o tom tak přemýšlím, něco na ní je.
    Doufám, že až choť příště ochoří, bude mít na paměti, že musí chránit vesnici a trochu to své rýmování urychlí

    OdpovědětVymazat
  40. Už je tu tolik reakcí, že snad ani nemá cenu připojovat další, tak jen stručně: Držím Ti palce aby ses z toho úspěšně dostala. A klikám na hodnocení.

    OdpovědětVymazat
  41. [39]:No, ale on nic urychlovat nemusí :) On přece pojede svou normální rychlostí, tedy horečka na tři dny. To jen vy jedete zpomaleně, s horečku na týden ;)

    OdpovědětVymazat
  42. On ví Medvěd dobře, že by bez tebe nemohl žít. Je to zvláštní, ale někdy to ti chlapi i poznají...     

    OdpovědětVymazat
  43. Teda, chřipku ti vážně nezávidím. Mě tenhle rok postihla jenom třídenní rýmička, přičemž mě ten můj sadista držel násilím jeden den v posteli, aby se mohl později vytahovat, že nejen já jeho, ale i on mě zachraňuje před jistou smrtí (jeho rýmičky většinou znamenají týden dovolené a ustavičné naříkání, jak je mu špatně)

    OdpovědětVymazat
  44. To je dobře, že jsi slib nedodržela, ne každý se musí splnit. Byla by to nenapravitelná škoda. Doufám, že už je líp, chřipky dokážou pěkně položit na lopatky, o tom nepochybuji. U nás začal nějak haprovat táta a jak začne jeden, jede to jak lavina. Tak se máme na co těšit. Snad abych si pro jistotu taky přežehlila rubáš, pokud mne neskolí chřipka tak péče o nemocné zaručeně.

    OdpovědětVymazat
  45. [40]: Já děkuji [41]: Potěším vás. Vaše teorie nemá chybu. Po týdnu horečka a celková "naumřenost" polevila, ovšem teď už třetí den se mi stabilně drží teplota kolem 39 a hodlám za zvuků fanfár definitivně pojít.[42]: Tohle si mohl ověřit už dávno, ale přesto na to zapomíná a mívá roupy [43]: Jen ho nech, ať se stará. Co se teď naučí, to za pár let (už mnohem otráveněji) bude muset dělat [44]: Asi jsem se unáhlila a pochvalovala si tu, jak už je mi hej. Houby s octem. Nějak jsem to podcenila, vrátily se mi horečky a jsem celá chcíplá. Rubáš mám v pohotovosti

    OdpovědětVymazat
  46. Není žehlení rubáše zbytečný perfekcionismus?

    OdpovědětVymazat
  47. [45]:Tak z "vědeckého" hlediska jsem samozřejmě potěšen, že je teorie spolehlivě experimentálně ověřována. Z osobního ale zase samozřejmě ne. Tak škodolibý nejsem. Hlavně, že už se to uklidňuje.
    Podstatné je doma nepřetápět. Kdo se chce vyhýbat nemocem, nemůže mít doma 22 stupňů. Sliznice pak ze suchého vzduchu těžce trpí.

    OdpovědětVymazat
  48. dokonalost. moje zvíře má přístup naprosto totožný :)

    OdpovědětVymazat
  49. Návaly horečky plavně se střídající s návaly zimnice jsou prostě úžasné, ale nejvíc jsi mě dostala pozorovacím talentem slepého kokršpaněla. Píšeš prostě nádherně

    OdpovědětVymazat
  50. Již jsou viry rozehnány? Rád bych si sundal už tu roušku.

    OdpovědětVymazat
  51. [20]: To by musela kúpiť myčky dve! Píšem z vlastnej skúsenosti. Tiež som si kúpila ...ani tak nie sebe, ako svojmu "mužstvu" a ... za chvíľu bola zaplnená, aj tie dva gombiky zmačkli, ale to bolo tak všetko . Už nemal kto tie riady vybrať a zase sa špinavé zbierali v drese. Tak som aj vo svojej práci začala, dľa vlastnej skúsenosti , navrhovať do kuchýň myčky hneď dve, presvedčená, že chlapi ste všetci rovnakí. Tak pred rokom som čítala , zaujímavý článok, ako jedna zlepšovateľka navrhla presne toto, dve myčky v jednej. Tak som sa nemýlila minimálne v jednom. Všetci chlapi sú rovnakí a preto si jedná žena na tomto svete nenavyberá. Musíme sa uskromniť s tými čo máme, ak máme ...
    Menganin článok, ako vždy , ma dobre pobavil.

    OdpovědětVymazat
  52. ...to už můj počítač nebere.Gábi to co máte doma,to nejsou chlapi...poopravte slovník.Chlap se umí postarat o sebe a ve volném čase pomůže třeba i sousedce.Chce to vojenský režim...ZVS.

    OdpovědětVymazat
  53. Přijměte, prosím, omluvu za zpožděné reakce na komentáře. Porucha byla na mém přijímači [46]: Myslím, že není. Nerada bych se v nebi objevila jako pomačkaná cuchta [47]: V kamenném venkovském baráku si spíš užívám chladnější ovzduší. Jsem poměrně dost otužilá a návštěvy z vyhřátého paneláku u nás po chvilce lehce promodrávají [48]: Tak se jistě dokonale vcítíš do mých pocitů [49]: Děkuji, těší mne, že se ti moje "dílo" líbí [50]: Děkuji.[51]: Ano, můžeš se bez obav odrouškovat. Už je zde bezvirno.[52]: Máš, Gabi, pravdu. Nezbývá nám, než si poradit s materiálem, který jsme obdržely. A leckdy je to vážně fuška [53]: Já si myslím, že vím, kde je zakopaný pes. Chlap se umí postarat sám o sebe, pokud není v dohledu ani jedna ženská. V přítomnosti ženy tuto schopnost ztrácí Ne všichni, ale většina jo

    OdpovědětVymazat
  54. [54]:Ano, ta odpověď na 53 je přesná. Tu schopnost v přítomnosti ženy ztrácí. Vlastně úplně stejně, jako když žena v přítomnosti chlapa ztrácí schopnost odtáhnout si kufr, napumpovat kolo nebo zrýt záhon. Nějak si prostě všichni říkáme, že na tyhle "podřadné" práce úplně stačí ten druhý a já se nemusím namáhat.

    OdpovědětVymazat
  55. [55]: Musím uznat, že opět máte pravdu Pokud není můj choť v dosahu, jsem schopná  vyměnit vypínač, nasekat dříví nebo opravit kapající kohoutek. V jeho osvěžující přítomnosti se omezuji na bezradné koukání

    OdpovědětVymazat
  56. Taky se nam vlna te otravne chripky nevyhnula. Ale popsat to tak genialne jako ty, pravda, neumim. =)

    OdpovědětVymazat

Jak být za blbku

Léto se mi obzvlášť vydařilo. Opět se potvrdila teorie mojí máti, že jsem naprosto nemožná. K tomuto pozoruhodnému závěru došla máti na zákl...