pátek 19. září 2014

Jsem prostě k sežrání

Pokud by se konalo mistrovství světa ve skoku na špek, troufám si tvrdit, že bych obsadila některé z medailových míst. Průpravu mám velice dobrou a často pilně trénuji. Kdybych v této disiplíně nebyla tak výjimečně dobrá, nemohla bych opět sežrat Medvědovu návnadu i s navijákem.


Drobných náznaků, že mne začíná tahat na vařené nudli, bylo v poslední době víc než dost. Pověsil obrázky i hodiny v obýváku, přestože několik měsíců tvrdil, že nic se nesmí uspěchat. Dodělal dveře do ložnice, natřel okna. Dokonce mi začal číst myšlenky. Na síta na sušení hub stačilo jen pomyslet a vyrobil mi hned dvě. Jelikož jsem úplně blbá, přičítala jsem jeho aktivitu svému umění jemné ženské diplomacie.

Záhy se ukázalo, že ten mizera si pouze připravuje terén, abych příliš nešpačkovala, až mi svěří, že by se opět rád odjel zmrzačit do Karpat. Loňská bolestná zkušenost zřejmě už dávno opustila jeho tajuplné mozkové závity a jím lomcovala nezměrná touha se zase moc hezky potlouct. Po poněkud vzrušeném rozhovoru jsem se rozhodla, že budu přející manželka a svému choti jeho sebevražednou misi umožním.

S Kačenkou jsme si týden samoty převelice užily. Mám podezření, že Káča uzavřela s Medvědem dohodu, že se postará, abych neměla čas přemýšlet o hloupostech. Svůj úkol splnila na výbornou. Pečlivě si naplánovala každodenní program a pak již jen sklízela plody své usilovné práce.

Vymáchala mě v potoce, okousala nárazník na autě, roznosila po zahradě obrovskou hranici polínek dřeva. To se jí zřejmě zdálo málo, tak snaživě vylepšila plot a vykousla v něm opravdu dekorativní díru. Tou se přišel na zahradu podívat lehce retardovaný, zvědavý kohout paní Chytré. Kačenka si s ním vskutku přátelsky pohovořila. Kohout během chvilky odcházel převelice rozčilený a navíc bez ocasu. V Kačenčině repertoáru se sice neobjevily žádné dechberoucí novinky, přesto jsem ke konci týdne už měla nepříjemný pocit, že žiju daleko za hranicí reality.

To nejlepší na mne ovšem teprve čekalo. Seděla jsem na zahradě pod stromem, jedla pěkně zralé ryngle a dumala, co ten čtyřnohý pekelný emisar ještě provede. Přiznám se, že jsem se zabývala i hříšnou myšlenkou, že tentokrát už Kačence vážně vypráším kožich. Při té představě jsem se poněkud zasnila a nevšimla si, že spolu s rynglí se pokouším zkonzumovat i vosu.

Medvěd se z výletu vrátil naprosto v pořádku. Doma ho místo milující manželky přivítal odulý ptakopysk s malinkými škvírkami místo očí. Jelikož je vrozený gentleman a hlavně moc dobře ví, že do rozzuřeného tygra se nešťourá klacíkem, smál se, jenom když si myslel, že se nekoukám.


Zřejmě tušil, že mi doma nebude do skoku, a hryzalo ho svědomí. Tak mi poslal kytku.

61 komentářů:

  1. Karpatský hořec .... nádherná to květina !
    No jo, konzumace vos se nedoporučuje, leda tak fakírům což ovšem(nic proti tobě) evidentně nejseš. Kačenka jede neustále ve svých kolejíchn a jakékoli vybočení by bylo velmi podezřelé což ovšem nemůže dopustit. Ještě bys pojala podezření že se z ďábla stala andělem a takový šok ti přece nemůže způsobit. Stačil naprosto nezraněný Medvěd

    OdpovědětVymazat
  2. Co se týče počtu pokusů o sebelikvidaci, tak máš tento rok poměrně úspěšný.   

    OdpovědětVymazat
  3. Opravdu solidní rok, jen co je pravda:)))

    OdpovědětVymazat
  4. Teda Mengano, tvůj anděl strážný s tebou má opravdu hoňku, aby tě udržel při životě. Měla bys mu denně na kolenou děkovat. Hořec je překrásný a hlavně, že jste oba přežili.   

    OdpovědětVymazat
  5. A ja už som sa bál o Kačenku, že sa ako každý správny pes z tých spadnutných a nahnilých plodov opije! (Susedov labrador u dcery pravidelne každý rok z čerešní!)Takto je to vlastne nič, oder?!? Takže možno pomôže 52° čerešnovica ako liek, nie?
    Gute Besserung...

    OdpovědětVymazat
  6. Já to nechápu. Jsem škodolibá, to ano, ale že budu na karambolech bližního svého tak ujíždět, to bych do sebe neřekla. S tou vosou to bylo pekelný štěstí, mohlo to dopadnout mnohem hůř. Já Ti, mengano, povím, čím to bylo. Říká se tomu karma: kula jsi piksle (cha cha) na Kačenku a šup, zrcadýlko, a místo vyprášeného kožíšku nevinného hravého zvířete se z jeho nepřejícné paničky stala příšera Chudák Medvěd, loučila se s ním krasavice a přivítala ho obluda. To si určitě příští povyražení rozmyslí jen ze strachu, na co zpátky doma narazí

    OdpovědětVymazat
  7. [4]: Já bych řekl, že v tomto případě bylo naplněno rčení "Kdo jinému jámu kopá, sám do ní padá". Neboť s určitou škodolibostí konstatovala, že se Medvěd zase jede "zmrzačit" do Karpat.
    Leč mrzačení nabralo jiný směr a místo za řidítky čtyřkolky v drsném prostředí Karpat se tentokrát konalo v idylickém prostředí poklidného českého venkova, při zdánlivě bezpečném posezení s ovocem.
    P.S. Obávám se, že za současné situace by byla Mengano schopna ublížit si i při tom děkování na kolenou. Za kterýmžto účelem bych doporučoval v některém z hobbymarketů zakoupit slušivé ochranné nákoleníky určené pro dlaždiče.   

    OdpovědětVymazat
  8. [6]: A nebo se začne vracet jinam, kde ho bude vítat méně hrůzný pohled.

    OdpovědětVymazat
  9. Páni, skvělý článek! Ten kohout je opravdu skvělý

    OdpovědětVymazat
  10. Jinak doporučuji příště dávat pozor na ty vosy

    OdpovědětVymazat
  11. Otázkou je, odkud se ta vosa vzala.
    Nebylo v tom roztroušeném dříví vosí hnízdo?

    OdpovědětVymazat
  12. [7]: Myslíš, že je to s ní až tak špatný? V tom případku by si měla k nákoleníkům pořídit ještě nárameníky a náhlavník...sichr je sichr...   

    OdpovědětVymazat
  13. [13]:
    Průzkům půd skýtá nebezpečenství všelijaká...

    OdpovědětVymazat
  14. Tak tohle je opravdu báječný !
    Pobavilo

    OdpovědětVymazat
  15. ...dávám jedničku s hvězdičkou...
    já si stejně potajnu myslel,že ten medvěd je skvělý chlap.Takovou dálku,až do Karpat se vléci pro krásný hořec...pro svou milovanou...to stojí za obdiv.

    OdpovědětVymazat
  16. Nevím proč, ale při čtení tvých lehce postapokalyptických článků si vždy vzpomenu na film Život plný malérů. Možná by podle tebou napsaného scénáře mohl Pierre Richard natočit dvojku

    OdpovědětVymazat
  17. Nevím proč Mengano, ale myslím si, že kdyby jsi "občas" nepřekvapila svého milého mužíčka něčím takovým jako popisuješ v tvém příspěvku, že by myslel, že má jinou ženu!?   

    OdpovědětVymazat
  18. Nevím proč, ale velmi často při čtení tvých článků myslím na tvoji pojistku   

    OdpovědětVymazat
  19. [14]: Uvidíme. Mám trochu mrazení v zádech.[15]: Děkuji.[16]: Letos se těch bestií urodilo docela dost. A taky sršáňů. Ty nesnáším ještě o trochu víc než vosy [17]: Ještě si nakonec budu myslet,že do Karpat jel vlastně jen kvůli mně, aby mi mohl poslat kytku [18]: To bych ovšem musela trvat na hlavní roli. Obzvlášť v poslední době jsem velmi fotogenická [19]: Je pravda, že kdyby se vrátil a doma bylo všechno v pořádku a nic zvláštního by se po dobu jeho nepřítomnosti nestalo, tak by si asi myslel, že si spletl barák [20]: Pojistku mám poměrně dost dobrou, nestěžuju si. Moje pojišťovna už tak nadšená asi není Ale s vosí hubou jsem u doktora nebyla.

    OdpovědětVymazat
  20. Někteří gourmeti možná srkají k blumám ústřice, ty zase blumy zakusuješ vosami. Nejnudnější to mají vegetariáni, ti musí jíst blumy samotné .

    OdpovědětVymazat
  21. [22]: Vegetarián by vosu nezakousl už z principu

    OdpovědětVymazat
  22. Tak krásná květina, s láskou věnovaná, je nejlepší náplastí na všechny peripetie.
    Jinak, Kačenka je činorodý živel, ale musíme ji přesto milovat.

    OdpovědětVymazat
  23. Poslyš, nemohla bys na jedno místo sesumírovat to své sebepoškozování a tejrání? Já myslím, že některým odborníkům by jejich rozbor udělal ohromnou radost!

    OdpovědětVymazat
  24. [24]: Ano, Kačenku je možné jenom milovat. Jinak by ji člověk musel stáhnout z té její lotrovské kůže [25]: Myslíš psychiatry? Raději ne, pohromadě by to asi opravdu bylo na útulnou klec s polstrováním

    OdpovědětVymazat
  25. Jak to říct... občas má člověk smůlu. A ty evidentně tento rok ji máš. Ale vzhledem k tomu, jak nebezpečné je pojídání živých vos, tak jsi měla vlastně možná štěstí. :) Začínám tvého anděla strážného podezřívat, že to není tím, že by někde chytal lelky a nehlídal tě. Spíš tě je potřeba hlídat tolik, že něco prostě chudák uhoněný nepodchytí! :) Pořiď si dva andělíčky. :)

    OdpovědětVymazat
  26. Krásný popis roztomilých událostí. Ještě lepší škodolibé a rádoby soucitné komentáře. Hlavně, že jsi to přežila a Medvěd také. Když si pomyslím, jak na tebe musel hledět po té plastice od vosy, ráda bych jeho grimasu viděla.
    Proč jsem se chechtala u čtení, nevíš? Asi mám dobrou představivost (škodolibost je lidem vlastní)- líbil se  mi ten popis lehce retardovaného zvědavého kohouta.    Kačenka je zřejmě velice podnikavá, mazaná, ba vyčůraná...

    OdpovědětVymazat
  27. Já jednou dostala od včely mezi oči. Muž mě osleplou vodil po nemocnici - musela jsem na kalciovku - a jako mongol jsem vypadala 3 neděle.
    Kačenka je velmi tvořivý pejsek.

    OdpovědětVymazat
  28. Jednou bych chtěla mít tvůj pohled na svět (i skrz odulý jazyk :))

    OdpovědětVymazat
  29. Nádherná květina a pěkně napsaný článek

    OdpovědětVymazat
  30. Jaj ta zlobí :) Divím se, že jsi milou Kačenku za ten kožich nevyprášila ;) p.s.: hlavně, že tentokrát se žádné bolestné zkušenosti z Karpat nekonaly, takže vlastně všechno dobře dopadlo :)

    OdpovědětVymazat
  31. [27]: Kdybych tu vosu alespoň snědla, tak by se její útok dal možná i omluvit. Ale snad jsem do ní ani nekousla a přesto mě ta mrcha hryzla. Zřejmě se nechtěla dělit o blumu. Nevím, jestli jsou možné výjimky a mohla bych si nárokovat dva strážné anděly [28]: Ano, musím přiznat, že při prvním pohledu na mne se Medvěd zatvářil opravdu zděšeně. Asi mu prolétlo hlavou, jestli to mám navždy [29]: Mongoloidní vzhled mě opustil poměrně záhy, ovšem poněkud negroidní rysy přetrvávají. Prostě pusinka k zulíbání [30]: Jazyk kupodivu neotekl. Toho možná Medvěd i litoval, protože vyřídilka mi zůstala Ovšem partner k vážnému rozhovoru skutečně nejsem, jelikož kdykoliv na mne očkem pohlédne, začne se smát. Se divím, že ho to ještě nepřestalo bavit [31]: Děkuji.[32]: No, je fakt, že na drahouška Kačenku jsem nikdy ruku nevztáhla. Nevím, jestli je to chyba, ale neumím to. Když ji má člověk na očích, tak je zlatá. Pokud je sama a nudí se, tak tvoří.
    Z pohledu mého chotě opravdu všechno dopadlo na výbornou. Nepomlátil se a ještě má doma objekt k obveselení

    OdpovědětVymazat
  32. [21]: To jsi měla, prý se dá už zpojistkovat téměř vše

    OdpovědětVymazat
  33. Opravdu "veselý" rok. Když jsem dnes změnila tvar nárazníku svého auta, vzpomněla jsem si na Tvůj zážitek s autem. Ovšem na Tebe nemám, jen si říkám: naštěstí.

    OdpovědětVymazat
  34. Myslela jsem, že jsem smolař, ale na Tebe nemám. Ovšem článek je to rozkošný.

    OdpovědětVymazat
  35. Ještě štěstí, že to byla "jenom" vosa a ne sršeň! To bys vypadala jako óbrptakopysk s mikrotečkami místo očí.:)))))

    OdpovědětVymazat
  36. No, myslím, že ten medvěd ani moc tahat na vařený nudli nemusel. Případný argument možného zranění a hrozby následného ošetřování, jako to proběhlo v loňském roce, byl dokonale vymazán následnými sebemrzačeními z vaší strany. Výletu tedy nemohlo nic zabránit. A tak aspoň nahonil činnosti dopředu na dobu, kdy bude z domova pryč, aby i jeho přijetí po návratu bylo přívětivé
    A vosy, to jsou takoví zajímaví tvorové. Pokud opravdu vynecháte veškeré prudké pohyby a budete se pohybovat velmi pomaloučku, tak vám od nich nehrozí žádné žihadlo. Dokonce ani tehdy, když na jejich kulovité hnízdo pomalu navlékáte igelitový pytel s cílem to hnízdo po navlečení a odtrhnutí nosné stopky v tom pytli zcela rozdrtit i s kompletním vosím obsahem. Vyzkoušeno několikrát. Prostě vás až do poslední chvíle nepovažují za nepřítele. Ale musíte být fakt extrémně pomalá a nesmí vás znervózňovat, že jich máte několik i přímo na těle.

    OdpovědětVymazat
  37. Tak jsem doufala, že svou míru sebepoškozování (nechtěného!) máš vybranou.A ejhle, studené září, a přesto se povedlo jedné vzteklé vose zakutat zrovna do ryngle, kterou sis vyhlídla.
    Máš fakt štěstí, že tě to neudusilo...
    A my máme štěstí, že jsi pořád tu a můžeš nám servírovat podobné články
    Ale příště, radši ne... už by to snad mělo být v pohodě, bez rozbitých žeber, kolen, nateklého obličeje a podobných peripetií. Zlati, až bude měsíc bez úrazu, měla bys o tom napsat speciál
    A mimochodem, ta kytka je opravdu nádherná! Medvěd se předvedl jako formát...

    OdpovědětVymazat
  38. [34]: Tak příště [35]: Rok se chýlí ke konci a já pevně věřím, že ten další bude plný krásných sluníčkových zážitků, při kterých nepoteče krev a kolem mne budou létat motýlci a kvést kytičky. Jen se obávám, že se budu muset přemístit na pustý ostrov, kde se nebude vyskytovat Medvěd, Kačenka a asi ani já [36]: Už jsem splaskla, ale byla jsem rovněž rozkošná. Škoda, že nejsem příznivec selfie, mohli jste se všichni od srdce zasmát [37]: To máš svatou pravdu. Ale sršně jsem letos ani neviděla. Loni to bylo jiné, bylo jich docela dost. A celkem solidní exempláře.[38]: Jako správná vesničanka se vos nebojím Takže nepodléhám zvláštní panice, pokud se vosa objeví. Ovšem tato konkrétní zákeřná vosa nečekala, až kolem sebe začnu mávat rukama. Nechtěla se zkrátka dělit o blumu [39]: V prosinci udělám inventuru, ale předběžně mohu říct, že určitě byl nějaký měsíc, který jsem prožila v klidu a nezraněna. Ono to jen tak vypadá, ale opravdu nejsem takové kopyto
    Ano, tou kytkou mě vážně potěšil. Protože ho znám, hodně mě překvapilo, že ho vůbec napadlo takovou parádnici mi poslat (a před tím vyfotit). Jinak mi chodily fotky čtyřkolek a zválených chlapů

    OdpovědětVymazat
  39. Znáš tu modlitbičku Andělíčku můj strážníčku? Tvůj andílek si ji zaslouží, pracuje o sto šest

    OdpovědětVymazat
  40. [41]: Kdyby byl andělíček jen trochu pilnější, nemusela jsem vypadat jako mongolská královna krásy

    OdpovědětVymazat
  41. [42]:Bozska predstava, ked si predstavim mongolsku kralovnu krasy! Uspesny a bezuhonejsi oktober Ti zelam, nech "zari ako zari"!

    OdpovědětVymazat
  42. [45]:Třeba se mi taky zas poštěstí pěkný úlovek a můžem si své selfie vyměnit, případně sdílet na instagram. Dnes jsem se s tímto slovem setkala poprvé a tak je hned musím použít v textu, abych si je zapamatovala. Co je selfie už vím čtrnáct dnů.   
    I když to asi radši ne, radši budem doufat, že už máme úrazy odbyté.

    OdpovědětVymazat
  43. [46]: O instagramu jsem se taky poučila teprve za Standova článku Teď ještě zjistit, co znamená (a jak se dělá) "sdílet" Pak se do toho můžeme poučeně pustit

    OdpovědětVymazat
  44. [47]: Tiež som to čítal, ale už zase zabudol, ako to funguje. Povieš mi, keď to preskúmaš?Peknú nedeľu vinšujem...

    OdpovědětVymazat
  45. [48]: I tobě krásnou neděli. A nejen tu

    OdpovědětVymazat
  46. [48]: Ještě jsem se nerozhodla, že to budu zkoumat. Nejsem si jistá, že by mi to k něčemu bylo Svoji fotku bych na internet nevyvěsila ani pod pohrůžkou smrti a kafe si nefotím. Jsem zpátečník

    OdpovědětVymazat
  47. [49]: A kombinacia TY v kafe? Ja by som to skusil...(Originlita nadovsetko, oder?)

    OdpovědětVymazat
  48. [51]: Možná, až se mi povede zlít se kafem od hlavy až k patě (což není za přítomnosti Kačenky vůbec vyloučeno), tak udělám uměleckou výseč nejzajímavějších partií

    OdpovědětVymazat
  49. [52]: Keď píšeš - v titulku - , že si "k sežrání", tak to musí s tou kávou klapnúť. Si sladká ako bábovka napríklad, je to ku káve ako stvorené. A určite nie si kyselá, oder?

    OdpovědětVymazat
  50. [53]: Pravda, sladká umím být Obzvlášť, když mám silnou motivaci. Kyselá se snažím nebýt pokud možno nikdy, malinko protivná si dovolím být jen výjimečně

    OdpovědětVymazat
  51. [54]: Môj nebohý brat bol veľký vyznávač divadla. Často mi citoval vetu z diela Jozefa Gregora Tajovského: "Čo napisanuo, to neverím!" Zrejm hra v dialekte. Tak ja len opakujem...

    OdpovědětVymazat
  52. [55]: Papír a v dnešní době i obrazovka snesou vše

    OdpovědětVymazat
  53. [56]: Ano! Pride na vahu - ja stotridsat!

    OdpovědětVymazat
  54. [57]: Medvěd razí teorii - muž, který neváží alespoň metrák, jako by neexistoval

    OdpovědětVymazat
  55. [58]:Nieco na tom je. Jeden cas som mal len 99. Tak som si namiesto kravaty musel priväzovat na krk taky kamen s dierou, aby ma vietor neodfukol!

    OdpovědětVymazat
  56. [25]: To je nápad jako Brno! Pěkně bychom si odškrtaly, co už proběhlo jinde a nemusely bychom tím procházet doma. To by bylo počteníčko!
    Jinak ráda hlásím, že tento tvůj akční článek zařazuju na návrh kamarádky Vierky-Latryny do hitparády NEJ článků u mě. Navrhla tě konkurentka, važ si toho. Sama si myslím, že do výběru NEJ safra patříš. A Vierce děkuju za návrh

    OdpovědětVymazat
  57. [59]: 99 je ostuda nehodná pravého chlapa. Doufám, že už jsi s tím něco udělal [60]: Kitty, vážím si toho moc a děkuji nejen Vierce, ale i tobě

    OdpovědětVymazat
  58. [61]: (Bohuzial) Ano, aj ked som to trochu prehnal. 130 zivej vahy. Dobry start do noveho tyzdna!

    OdpovědětVymazat

Jak být za blbku

Léto se mi obzvlášť vydařilo. Opět se potvrdila teorie mojí máti, že jsem naprosto nemožná. K tomuto pozoruhodnému závěru došla máti na zákl...