čtvrtek 17. dubna 2014

Po čaji se tloustne

Poněkud se mi v poslední době zvýšila spotřeba tužek, protože stehy na hlavě urputně svědí. Nebudu se přece drbat rukou jako šimpanzí samička, takže se ve vlasech decentně šťourám pečlivě ořezanou tužkou. Namlouvám si, že u toho vypadám přemýšlivě.


Naštíplé žebro v kombinaci s kašlem dokáže významně oživit den. Pokaždé, když zakašlu, stávám se dítětem a přemýšlím, jestli bych se neměla vrátit k plenkám. Doufám, že než tuto myšlenku detailně rozpracuji, přejde mě buď kašel a nebo žebro konečně sroste.

Zdevastovaná tělesná schránka mi ovšem umožňuje oddávat se pilnému nicnedělání. Cpu se banány, které prý mají antidepresivní účinky a snažím se znovu nabýt duševní rovnováhy. Vzhledem k blížícímu se termínu DPH si nejsem zcela jistá, že se mi to podaří. Klienti se začínají opět pomalu zlověstně houfovat.

V mém utrpení mě přišla na chvíli potěšit Jaruška. Během chvíle mi bylo přehledně jasné, že morální podporu potřebuje mnohem víc ona než já. S pohledem štvané laně mi svěřila, že její veškeré dietní snahy se naprosto míjejí účinkem. Právě se jí podařilo překonat magickou hranici osmdesáti kilo. Jaruška je dáma poněkud mrňavá, když stojí na stoličce, vidí slepici do očí, a tak jsem jí musela dát za pravdu. Osmdesát kilo je opravdu dost.

Jaruška mi zdrceně povyprávěla, jak trpí. Nejí knedlíky, z jídelníčku škrtla rohlíky, o čokládě už ani neví, jak vypadá. Rýži zobe po zrníčkách a za chvíli se rozvede, protože přestala péct manželem tolik milované buchty, aby se vyvarovala pokušení.

Nešlo mi to do hlavy. Kdybych já najela na Jaruščin stravovací režim, do dvou dnů bych bídně zdechla hladem. A Jaruška vesele kynula. Po hodině moudrého rozprávění dospěla Jaruška k přesvědčení, že je všechno marné. Vždyť ona tloustne i po tom blbém čaji! Poněkud jsem zbystřila. Po jakém čaji?

Rozhořčeně mi objasnila, že nevečeří a aby neměla prázdný žaludek, dává si večer čaj. Dva, tři hrnečky. Jarušku znám jako svoje botky a tak jsem měla v tu chvíli velikou chuť ji zabít. Malinko se urazila, když jsem jí nazvala blbkou, ale pak musela uznat, že dvě lžičky cukru v každém čajovém hrnečku nejsou z dietního hlediska příliš ideální.

Domů odcházela s tím, že upeče bábovku a přestane sladit čaj. A já jsem si šla ořezat novou drbací tužku.



49 komentářů:

  1. Jo, jo....boje s váhou! I já občas si srovávám to že nesladím už leta letoucí kávu tím že si k ní dám nějakou ladkou maličkost. Ale vzkaž jí že čokoládu může opět poznat. Tedy pokud si koupí tu nejhořčejší na trhu, je nejkvalitnější a pokud vydrží a dá si vždycky jen jednu dvě kostičky nic se neděje. Ovšem přinávám je to pěkný mučení!

    OdpovědětVymazat
  2. Jsem opravdu vděčná osudu, že nemám nic sešitého ani naštíplého. Díky tvému článku a jeho zvýšeným nárokům na soudržnost veškerých tkání, bych jisto jistě neskutečně trpěla při neesteticky potrhaných stezích a definitivní rozluce kosti

    OdpovědětVymazat
  3. Dvě lžičky nejsou tak moc, přítel si dává třeba i pět na jeden hrníček.

    OdpovědětVymazat
  4. Kromě cukru by se v tomto dietním režimu měla v čaji rozhodně vyvarovat i jačího másla .

    OdpovědětVymazat
  5. Měly by si tady s té slepice vzít vzor... nežrat, ale jen zobat.

    OdpovědětVymazat
  6. Bez mučení přiznávám, že si sladím jak čaj, tak instantní kafe, a ještě si k tomu kafi obvykle dám něco sladkýho. Váha se docela drží na místě... Ale jo, celej den se nedotknout jídla a večer do sebe narvat hromadu cukru, to nezní jako nejlepší dietní metoda...

    OdpovědětVymazat
  7. V roce cibule doporučuji dietu cibulovou.

    OdpovědětVymazat
  8. [3]: Tak to už vypadá na nějakou metabolickou poruchu.

    OdpovědětVymazat
  9. Ještě ses jí měla zeptat, jestli k tomu čaji nepřikusuje i ty hrnky?

    OdpovědětVymazat
  10. [7]: Cibulová dieta je bohužel vhodná pouze pro samotáře žijící daleko od lidí v lůně přírody.

    OdpovědětVymazat
  11. A to si tu hlavu nepočmáráš? Jaruška má štísko, že zrovna u tebe našla odpověď na svůj palčivý problém. Lepší buchta a čaj bez cukru, než bez buchty oslazený čaj. Eště, že tě ta Jaruška má...   

    OdpovědětVymazat
  12. Jaruška to má těžké. Boj s kily je nekonečná anabáse.
    Mengano, nemáš už počmáranou celou hlavu?
    Přeji ti bzký srůst žeber a uzdravení.

    OdpovědětVymazat
  13. Jojo... Chudák Jaruška zapomněla na čaj To se stává Boj s váhou je hrozný
    BTW: Doufám, že budeš brzo v pohodě a uzdravíš se :)

    OdpovědětVymazat
  14. Gte Besserung a krasne sviatky velkonocne. Aspon sa nemusis robit, ze utekas, ked pridu nemilosrdni sibaci zo Slovenska!

    OdpovědětVymazat
  15. Jasně, když chce člověk fakt hubnout, musí většinou přejít na heslo:
    "Život je hořký, bohudík".
    Ale těch 6 lžiček cukru zas není taková dávka, že by zrovna z toho nehubla. Je to právě tolik energie jako ze dvou malých jablek.
    Spíš asi holka nějak nevynechala nějaké to standardní pečivo. To je hlavní vrahoun siluety...

    OdpovědětVymazat
  16. " Ztloustnete po čaji !" ( děd s otcem ryjí )
    .... rodina nedbá ! ... dál všichni pijí" Pravím :  po čaji se tloustne !!"... tu atmosféra již zhoustne !" Po čaji, průjem je dokonce !"" Toť další jest finta od otce !
    ( šeptají děti ) ... " To dovede !
    ... pozornost  naší tak odvede,
    kdo zaváhá, tomu čaj vychlastá !!".... otec kokrhá... zamlaská,
    marně však takto mlží !Všichni si hrnky drží !

    OdpovědětVymazat
  17. Tedy, je fakt, že čas s cukrem není nic moc pro dietu, ale takhle mi nepřijde, že by ta trocha cukru mohla za kynutí.....určitě to moc nepřispívá hubnutí, ale mám z toho spíše dojem, že Jaruška má k tomu třeba jen prostě genetické předpoklady. S tím se nedá nic moc dělat, takže pokud to tak je, stres by byl zcela zbytečný.

    OdpovědětVymazat
  18. Mengano, trpím s tebou - mám taky kašel, takže vím, jak ti je. Jen místo žeber si občas při záchvatu pěkně hnu s krční páteří. Brzy se dej dokupy, já hned zítra ráno nasazuju intenzivní léčebnou kůru spočívající v prohřívání organismu jak zvenčí tak hlavně zevnitř A protože se po čaji tloustne, tak se čajem prohřívat rozhodně nebudu

    OdpovědětVymazat
  19. jojo, jak já Jarušce rozumím.......

    OdpovědětVymazat
  20. Tak to přeji úspěšné hojení Kdysi jsem měl žebra naražená a bolelo to jako čert.
    Rýži po zrníčkách jsem zobal v nemocnici po narkóze. A byl jsem rád, že moje rozhozené tělo vstřebalo alespoň nějakou potravinu.
    Je zajímavé, že někdo přibírá i po čaji. Já třeba nepřiberu deko ani po kilu čokolády. A že bych jich pár uvítal...

    OdpovědětVymazat
  21. [12]:
    A fialovou? Pokud máš mezi tužkami i inkoustoffku....

    OdpovědětVymazat
  22. Prý existuje jedna jediná dieta na světě:
    "NEŽRAT!"
    Nic prý nestojí a zaručeně se po ní hubne!     
    Jinak ti držím všechny čtyři palečky, ať jsi brzo zase divoška jako dřív a ať ti na Velikonoce ještě k hlavě a žebrům nebolí i sedinka!

    OdpovědětVymazat
  23. Ten příměr, kde se kouká slepicím do očí mě rozchechtal. Nejspíš asi budu stejně vysoká jako Jaruška       

    OdpovědětVymazat
  24. Já mám ověřenou teorii, že se tloustne i pouhým dýcháním. Vzduch ve velkoměstě je velice výživný.
    Zase dokonalý článek. Na každé téma najdeš báječnou formu.

    OdpovědětVymazat
  25. Vše s humorem
    Kdyby měl člověk i zhebnout. Moc dobře vím,jak umí praskat stehy,(no ony vlastně nepraskají,jen se tak divně protahují,ale ve finále to vyjde nastejno). Když totiž leží člověk (tedy já), na nemocničním lůžku a na vedlejších postelích jsou, no, dvě taky pacientky a protože je už nic nebolí,vedou dosti humorné řeči. Ani nemusím kašlat . Nedovedu si k tomu přestavit ještě to zlomené žebro A taková Jaruška,kdyby mě přišla navštívit,tak to by mě rozesmálo úplně. Myslím si ale,že je to dobrá kamarádka.Vždyť ona tě chtěla přivést na jiné myšlenky! Aby ten tvůj problémek (zdravotní),byl táákhle malinkatý! Je to fakt kamarádka.

    OdpovědětVymazat
  26. zasmiala som sa :) ..dokonale si to napísala :)A dva lyžice cukru nie zas až tak veľa (ja si dávam oveľa viac )

    OdpovědětVymazat
  27. [10]: Myslím, že i lůno přírody by cibulového dietáře vyvrhlo a zatratilo.

    OdpovědětVymazat
  28. Teď na hubnutí frčí Jillian Michaels... Prý to funguje, ale strašně se u toho člověk nadře. Já zatím tedy nedřu a smutně tloustnu i po těžkém pražském vzduchu. Uklidňuji se tím, že v této fázi života potřebuji obalené nervy. Jen je škoda, že obalené nervy nevypadají moc hezky a jejich schránka zůstane obalená i v době, kdy nervy vytečou a utečou. Mám nervy již několik dní mimo provoz, ale tlustá, tedy obalená, jsem pořád stejně, ne-li více... :-/ Chudák Jaruška - v tomto směru s ní soucítím víc než bych si přála.P

    OdpovědětVymazat
  29. Ó, jak já tě chápu! Tvoje žebro s kašlem mi připomínají moje natřikrát sešité břicho a návštěvu pěti chlapů na pokoji k tomu. Bůh ví proč si mysleli, že mě musí rozesmívat (zřejmě za to mohl můj zjev). Když můj prvorozený po shlédnutí nápisu O2 u přívodu kyslíku prohlásil, že se máme, že tu máme "Outůčko", vyhodila jsem je všechny a o plenkách začala uvažovat taky .Přeji brzké uzdravení a pohodové Velikonoce bez další úhony!

    OdpovědětVymazat
  30. Jakmile je řeč o hubnutí, vždy si vzpomenu na odpověď pana Šimka na otázku, jak zahájit dietu. Přece pořádně se najíst, aby tělo mělo sílu s obezitou bojovat.
    Přeji rychlé bezbolestné srůstání a krásné Velikonoce, jen prosím; s tou tužkou opatrně, pro jistotu.   

    OdpovědětVymazat
  31. Kupodivu, slyšela jsem v jednom z pořadů o hubnutí, že když člověk jí špatnou skladbu potravin, tak trpí podvýživouo, přestože jí zdánlivě do sytosti.
    Jaruška by měla začít normálně jíst, jen trochu přehodnotit jídelníček jako takový. Čokoládu může, ale kvalitní a hořkou. Je chutnější než ty mléčné slátaniny a je zdravá. Víc ovoce a zeleniny a sladidla obměňovat (zkusit třeba třtinový cukr, nebo hnědý cukr, a samozřejmě med).
    Zlati, tvoje žebro versus kašel je pekelná kombinace. Držím palec, aby to srostlo co nejdřív. Taky teď šíleně hrkám, takže si dovedu představit, jak ti je, i když jsi na tom hůř právě kvůli tomu žebru.
    Až tě bude všechno bolet (asi už všechno bolí), doporučuji sehnat si gel zvaný Sněhurka hřejivá (seženeš jenom na netu, v lékárnách to běžně nemívají) a pěkně se tím namaž. Od toho kašle budeš mít pořádně namožené svaly. Mluvím z vlastní zkušenosti, tahle Sněhurka hřejivá je bezvadná.

    OdpovědětVymazat
  32. P.S. k tomu gelíku, vím že dělám pitomou reklamu, ale on je fakt dobrej. Obsahuje koňský kaštan, arniku a vanilku, lehce se vstřebává, příjemně voní a nenechává ten lepkavý pocit, jak některé gely.   

    OdpovědětVymazat
  33. [1]: Já si myslím, že Jaruška má jenom svůj obvyklý jarní záchvat. Pokaždé na jaře zjistí, že se nevejde do loňské sukénky, tak propadne panice a trošku si zahubne. Výsledek se většinou nedostaví a Jaruš se na celé hubnutí vybodne. Už jsem si zvykla [2]: Tak to mám štěstí. Ještě bys mi třeba poslala účet za nové šití [3]: Jarušku znám. Když ona řekne, že to byly 2 lžičky, tak byly minimálně 3 [4]: Naštěstí se tu u nás po pastvinách moc jaků nepotuluje [5]: Já nesladím nic. Ne z nějakých dietních důvodů, ale protože mi to prostě nechutná. A navíc Medvěd sladí za dva [6]: Když budeš pilně zobat celý den, můžeš nazobat i metrák [7]: Třeba tlačenka s octem a cibulí... to bych se klidně dietně obětovala [9]: Kdybys Jarušku znal, nebyl bys tak odvážný. Klidně by ti jednu flákla [11]: No nepočmárám. Já jsem se jen tak decentně pošťourávala kolem stehů. Už mi je naštěstí vytáhli. Ale svědí to pořád jako prase

    OdpovědětVymazat
  34. [12]: Děkuji, pilně na uzdravení pracuji Držím se doma a v koupelně jsem navýsost ostražitá.[13]: Je fakt, že lidé se sklonem k nadváze to mají těžké.[14]: Kingu, i tobě krásné Velikonoce a pořiď si pořádnou pomlázku [15]: Hlavním vrahem siluety v tomto případě bude spíš záliba v sledování televizních seriálů z gauče [16]: Hrnek si zoufale chráním
         marně však sekyru sháním
         dávno už třímá ji dědeček
         ve snaze ubránit hrneček[17]: Však já jí říkám, ať se nestresuje. Alespoň na ní nechrastí kosti

    OdpovědětVymazat
  35. [18]: No tak teď ještě zjistit, jestli se taky netloustne třeba po rumu [19]: Štíhlé nožky taky nejsou všechno. Jsou i důležitější věci na světě [20]: Mám to podobně, naštěstí. Kdybych přibírala úměrně množství spořádaného jídla, bylo by za chvíli jednodušší mě přeskočit než obejít [21]: Ve svých stoletých zásobách pár inkoustovek ještě mám. Ale pro drbání jsem je pro jistotu nepoužila. Už takhle měl Medvěd nepřístojné řeči [22]: A nebo malý dvůr a velký bič. To je na hubnutí prý také dost osvědčené [23]: Co je malé, to je milé Já se svojí výškou rozhledny můžu jenom závidět.

    OdpovědětVymazat
  36. [24]: Proto se my vesničani městu vyhýbáme. Máme strach o figuru [25]: To je fakt. Mě to pitomé žebro za chvíli sroste [26]: No jo, lžička ke lžičce a za chvíli je z toho kilo [28]: To říkávala moje babička, že nervy mají být pořádně obalené sádlíčkem, pak je člověk mnohem klidnější. Hubeňouři jsou prý nerváci [29]: Synek je komik Po kom to ten chlapec asi má? [30]: Dobře se najíst je základ úspěchu [31]:+[32]: Sněhurku hřejivou neznám Mám tady nějaký hřejivý balzám - kaštan koňský. Nejsem si jistá, jestli není náhodou určený přímo pro koně, protože na mne moc nezabírá. A připadám si jako mucholapka, protože kapku lepí A taky trochu smrdí

    OdpovědětVymazat
  37. [36]:Tadlencta sněhurka obsahuje koňský kaštan (a další propriety, jako třeba protizánětlivé složky), pro koně není určený, na tebe by mohl zabrat a nelepí.
    Co víc, nesmrdí!
    Zadej si Sněhurka hřejivá a podívej se, co ti vyjede. U nás to třeba prodávají v lékárně, tedy v Brně, ale musí se to objednat dopředu, jinak poštou. Ale kdyby to nebyl fakt nejlepší výrobek, co znám, tak ti to tady necpu, věř mi. Sněhurka je u mě favorit č.1, navíc osobně ozkoušená, když mě po tříměsíčním úporném kašlání bolelo naprosto všechno, zkusila jsem tenhle krám a přestože to šíleně pálilo, do rána mi bylo o 70% líp. Jo a to pálení... tadlencta Sněhurka funguje tak, že když je problém, víc to pálí. Ale to se dá přežít a pak ten fajnový pocit...
    Tak jo, dost reklam. Přeji ti hezké velikonoce, zlati, a nenech se vyrušit z odpočinku!   

    OdpovědětVymazat
  38. Můj tygr prej tloustne jen, když se na mě dívá! a kdo jinej než on mě naučil lásce k jídlu?:)
    Kéž se ještě vyhneš plenám a tužkou se koukej víc nezranit!

    OdpovědětVymazat
  39. Ááá jóóó, tak proto pořád tloustnu. Já taky podezírala ten čaj     
    Pozor na tu tužku, ať si nevydrbeš lysinku.
    Pěkné Velikonoce

    OdpovědětVymazat
  40. [37]: Tak jsem si to prostudovala Je tam kaštan, arnika a dokonce i vanilka. Mohlo by to fungovat i na ta moje zpropadená záda [38]: Tloustnutí z pouhého pohledu mě pobavilo [39]: To by se dobře vyjímalo v Blesku - Pozor! Tužky způsobují plešatost!

    OdpovědětVymazat
  41. Ještě že tu Jarušku máme :). Trošku mi připomíná mamku, která mi večer v posteli pofňukává, že zase přibrala. A pak ji vidím, jak jde už potřetí s talířkem pro salát. :) Vždyť je to přece jen zelenina s TROCHOU majonézy :)

    OdpovědětVymazat
  42. Pokud chce Jaruška zhubnut, až v první řadě vynechá cukr a když už chce sladit, tak jen medem.
    Raději ani medem, ještě by ho nacpala ho do čaje půl sklenice.

    OdpovědětVymazat
  43. Za rady u mého článku samozřejmě děkuji,jak jinak bychom se mohli zdokonalovat :)
    A o tloustnutí mi ani nemluv,já sice nadváhu ani nijak tlustá moc nejsem,ale i tak,když se vidím v plavkách a představím si,že bych tak měla jít mezi tolik lidí,tak fujky

    OdpovědětVymazat
  44. [41]: No jo, když je ten salát tak dobrý Medvěd je poněkud zákeřný. Vždycky mi vítězoslavně oznámí, že už zase přelezl metrák a že za to můžu já. A při tom v ruce drží misku s pudinkem, který rozhodně nebyl určený pro něj [42]: K medu má Jaruška nedůvěru od té doby, kdy jsme spolu zabloudily ke včelínu u lesa. Několik dnů pak vypadala jako Mongol [43]: Plavky jsou velice nebezpečný oděv. Mně by vyhovoval neoprén a to ani nemám nadváhu

    OdpovědětVymazat
  45. No jo, jarní kynutí... nabrala jsem dvě kila přechodem na běžné pečivo (co dlábím v práci, jinak držím bezlepkovou dietu s dcerou, abych ji nepokoušela) a nejde to dolů. To bude asi tím čajem, co si každý večer vařím. Ale platí to, když si do něho nedávám cukr

    OdpovědětVymazat
  46. [45]: Neplatí, pokud k němu nesníš dva chleby se sádlem

    OdpovědětVymazat
  47. Au, au, za to žebro tě lituji, snad to brzo přestane bolet.
    To je jak u nás doma. Děda nic nejí a drží hladovku aby zhubnul, ale večer ho člověk potká ve sklepě s nožem, kterak pižlá bůček...
    Nebo mu babička po celodenním utrpení (hladem) udělá topinku na sádle a uvaří k tomu 4 vejce nahniličko.
    To se to pak ,,hubne".

    OdpovědětVymazat
  48. [15]: Souhlasim, tech par lzicek cukru bych neobvinovala. Pri hubnuti jsou horsi tuky.Jinak, Mengano, hezky srustej a hoj se. Svedeni je dobra zprava, to uz se proces hojeni blizi ke konci. =)) Tak jeste to zebro!

    OdpovědětVymazat
  49. [47]: To víš, tělo zesláblé celodenním bojem s obezitou se musí před spaním pořádně posílit [48]: Už to vypadá, že je vše na dobré cestě. Hlavička je už téměř bez poskvrnky a žebírka dostávají rozum

    OdpovědětVymazat

Jak být za blbku

Léto se mi obzvlášť vydařilo. Opět se potvrdila teorie mojí máti, že jsem naprosto nemožná. K tomuto pozoruhodnému závěru došla máti na zákl...