pátek 25. dubna 2014

Několik moudrých rad

Po nedávných zkušenostech se cítím být velmi povolaná rozdávat moudré rady. Považovala bych za sobecké nechat si pouze pro sebe několik zásadních poznatků, které jiným lidem v podobné situaci významně ulehčí život. Tentokrát, bohužel, zřejmě trochu zklamu pány, jelikož následující text je primárně určen pro dámy v nesnázích.


Milé dámy. Pokud se rozhodnete, že svůj život obohatíte o adrenalinový zážitek v podobě naštípnutého žebra a tento zážitek si odvážně vylepšíte o několik stehů na hlavě, mějte na paměti několik důležitých zásad.

Pečlivě si vyberte termín. Jako nejvhodnější lze doporučit období, kdy manžel je na služební cestě, děti na skautském táboře a babička v lázních. Jen tak budete mít zaručeno, že si svou bolest budete moci nerušeně užívat. V opačném případě vám pro samé uklízení, praní, vaření a žehlení tento jedinečný zážitek zcela proklouzne mezi prsty.

Pořiďte si psa. Netroškařte a sáhněte po větším plemenu. Jorkšíra na vodítku si vaše žebra téměř nepovšimnou. Německý ovčák jim ovšem spolehlivě vyrazí dech a dlouho budou na společnou procházku vzpomínat.

Nechte se rozvést. Pokud to nestihnete, rozhodně doporučuji pořádně se pohádat s manželem a získat tak důvod pro oddělené ložnice. Uchráníte tak sebe i svá žebra před vzrušujícími nočními etudami, kdy si spící metrákový choť na vás odloží ručku či nožku nebo se případně rovnou pokusí vás zalehnout. Jindy příjemná manželská pozornost se změní v setrvalou noční můru, ale chrápající pařez neoplývá ochotou k diskuzi.

Hrudník vyfešákovaný pevně staženým obinadlem si příliš nerozumí s podprsenkou. Vzhledem k tomu, že od určitého věku nelze bez podprsenky opustit domácí prostředí, aniž byste byly středem nežádoucí pozornosti, je nutné přestat škudlit.
Rozbijte prasátko a rodinné úspory původně určené na novou střechu odvážně rozfofrujte na klinice estetické chirurgie. Až se váš manžel probere z bezvědomí, jistě vkusné prsní implantáty ocení. Pokud máte doma nerudného skrblíka, vysvětlete mu, že investovaná částka se vám za třicet let vrátí v podobně ušetřených peněz za nákup nechutně drahých podprsenek.

Před úrazem hlavy si zajděte ke kadeřníkovi. Nebojte se experimentovat a nechte se ostříhat dohola. Uchráníte tak své okolí od pohledu na deset dnů nemyté vlasy a nebudete si připadat jako chleba se sádlem.

Nepodceňujte přípravu a v dostatečném časovém předstihu si vypěstujte jeden alespoň třícentimetrový nehet. Tím si můžete svědící stehy elegantně drbat i ve společnosti. Pokud totiž ke stejnému účelu používáte ořezanou tužku či pletací jehlici, má vaše okolí podezření, že nejste psychicky zcela v pořádku. Někteří jedinci dokonce mohou být přesvědčeni, že jste úplně blbá.

Na závěr poslední doporučení. Milé dámy, pakliže se vám nechce si moje dobře míněné rady vrývat do paměti pro budoucí využití, pořiďte si manžela, který vás bude na rukou nosit a uchrání vás ode všeho zlého. Nebo si zkrátka dávejte pozor, ať se vám nic nestane.





41 komentářů:

  1. Manžela nemám, psy velký, já si prostě radši budu dávat pozor

    OdpovědětVymazat
  2. Článek mě pobavil a trochu pozvedl, už třetí týden mám vyvrknuté hlezno a i když už můžu úpně normálně chodit, pořád to bolí. Taky bych mohla sepsat seznam ... člověk si ani neuvědomuje, co všechno mu vlastně úraz stíží :(
    Jinak, snad se brzo spravíš :)

    OdpovědětVymazat
  3. Ještě by to chtělo radu, kde hledat toho manžela, co bude svou dámu na rukou nosit. Existuje totiž nebezpečí, že ji neunese nebo upustí a to může skončit daleko tragičtěji.

    OdpovědětVymazat
  4. Dobře, beru na vědomí a rozhodně se podle toho budu řídit, kdybych někdy měla být vážně šikovná. Teda, já si vždycky myslela, že jsem vážně tele, ale říkám si, že proti tobě jsem jistá a elegantní jako baletka...

    OdpovědětVymazat
  5. Lékárníci doporučují chovat ve vatičce.
    Při odběru obvazové vaty skládané nad 20 Ks je množstevní sleva.A chudák Adma taky trpěl, když mu pán Bůh žebro sebral, aby Evu stvořil...

    OdpovědětVymazat
  6. Rady velice dobré a praktické! Nesmím pro případ na ně zapomenout. Ploužím se v noci občas v polospánku ze schodů dolů, sice se mi neplete pod nohama velkej ani jinej pes, za to ty schody jsou dost klouzavé. Manžel spí za devatero dveřmi takže by ani neslyšel mé případné hulákání. Přeju ti už brzké zklidnění

    OdpovědětVymazat
  7. Beru si za své dávat na sebe maximální pozor. Všechno výše zmíněné je tak složité a komplikované, že mi nejjednodušší přijde opatrovat sebe samu jako oko v hlavě. Případné přejetí dlouhých prstíků na nohách dětskou motorkou  přejdu tichým zavytím a skryji slzy do polštáře. Jinak, si myslím, mi žádné velké nebezpečí nehrozí - pokud pominu vyteklé nervy. Ale i to má jistou výhodu - nejsou nervy, není bolest... a nakonec se člověk má důvod usmívat jako debil.

    OdpovědětVymazat
  8. A co takhle zkusit umístění do nějakého zařízení s klecovými lůžky? Plno z těchto starostí by potom odpadlo.

    OdpovědětVymazat
  9. Tyhle rady jsou asi pro starší ženy než já, ale super

    OdpovědětVymazat
  10. Měla bys sesmolit odborně-populární brožuru "Jak přežít život" pro širší veřejnost.. tvé rady jsou skutečně k nezaplacení...     

    OdpovědětVymazat
  11. Nejspíše bys pohodlněji přežila v dobách, kdy dámy měly festovní korzet, škrabátko podparukové a hlavně služebnictvo. Oddělené ložnice patřily k lepší společnosti a od dam se očekávalo nenadále padání do mdlob nebo alespoň tklivé vzdychání. Psíky měly samozřejmě v kapesním vydání Dnes je to holý nerozum, kombinovat tak nápaditá zranění s rodinou a zaměstnáním

    OdpovědětVymazat
  12. Myslím, že část nápadů mohou využít i muži, zvlášť mají-li doma vzpěračku nebo alespoň diskařku (to jen kvůli tomu nošení na rukou) .

    OdpovědětVymazat
  13. Manželské se tento návod určitě hodí, vždyť málokterý manžel pokládá v noci něžně svou ručku na manželčinu kyprou hruď, takové něžnosti se nosí pár let po seznámení, anebo zase po padesáti letech soužití, kdy už si jeden z nich ověřuje, zda-li ten druhý se nezapomněl v koupelně a skutečně vedle něj leží!     
    Mengano ty máš vlastně doma poklad - a ještě k tomu s příjemnou manželskou pozorností!   

    OdpovědětVymazat
  14. :) Zapsáno za uši! Už si šetřím nehet a peníze na plastiku :)

    OdpovědětVymazat
  15. " Několik dám ti moudrých rad :
    ... dříve, než půjdeš hochu spát,
    přesvěč se, jestli jsi na posteli !!"( den před tím, - hoch nalezen pod postelí )" To bys pak pocítil na kostech !!"
    ... otec zhas, zalezl pod postel.
    Aby to ostatní nevěděli ,
    ( že celou noc rovněž spal pod postelí )... vylez, když počalo šero ranní
    a ... jakoby ... dal se do chrápání !

    OdpovědětVymazat
  16. Omlouvám se, jestli otravuji, ale mohl/a by jste se podívat prosím na můj blog? .. Snažím se psát a podle lidí kolem mám dobrý potenciál, jen to chce trošku popohnat :) Myslím, že názor od někoho nestranného by se hodil. Vím že tam toho moc není, teprve to připravuji :) Děkuju :)

    OdpovědětVymazat
  17. Ja by som "coby zralá žena" ešte poradil z vlastnej skúsenosti: Dať si pár pív!Tak sa mi podarilo nielen nakrmiť, ale dokonca aj prebaliť pred rokmi naše decko s rukou v čerstvej sádre. (Do práce som samozrejme nechal statočne chodiť tú krkavčiu matku, ktorá ma tam tak zanechala...)

    OdpovědětVymazat
  18. Oceňuji, že nejsi vůbec lakomá a o své zkušenosti se podělíš .
    Jen si už nejsem jistá sama sebou, jestli budu schopna se nepochybně velmi dobrými radami řídit . Jsem totiž děsně tvrdohlavý a zapomnětlivý mezek, takže jsem zřejmě odsouzena trpět jako ty .
    Ale děkuji, zasmála jsem se a den jsem začala moc hezky .
    Pěkný víkend.

    OdpovědětVymazat
  19. [1]: To je rozumný přístup. Hodně štěstí [2]: Pusť se do seznamu, rad není nikdy dost [3]: Tak to nevím. Kdybych věděla, poohlédla bych se [4]: Po podrobném rozboru tvého komentáře jsem poněkud v rozpacích. Vyšlo mi, že jsem přímo nebeské tele [5]: Doporučím choti, aby objednal kamion vaty. Sleva by mohla být velmi významná.

    OdpovědětVymazat
  20. [6]: Žiješ v ralativně nebezpečném prostředí. Doporučuji podrobné poznámky do příručního notýsku a ten nedávej z ruky [7]: S vyteklými nervy bych nehazardovala. Budeš jich ještě spoustu potřebovat, až s Outěžkou začne cloumat puberta. To je teprve ten správný adrenalin a zkouška rodičovské výdrže [8]: I nad touto možností jsem uvažovala. Myslíš, že by mi v blázinci dovolili přístup k internetu?[9]: Co se v mládí naučíš... znáš to

    OdpovědětVymazat
  21. [10]: Ano, mé rady jsou vskutku na samé hranici geniálnosti [11]: Než bych se ráno zakšírovala do korzetu, pravděpodobně bych se na těch tkaničkách s přehledem uškrtila. Ale nápad se služkou mě dost zaujal [12]: V naší vísce je dvojice, která odpovídá tvým kriteriím. Pán je velice subtilní, takové ptáčátko. Madam by mohla holou rukou zabít zdivočelého slona [13]: Občas mám chuť ten poklad někde zakopat [14]: Ještě toho psa a jsi vychystaná

    OdpovědětVymazat
  22. [15]: Jsem poněkud méně poetická a u posledního řádku mě napadl nepěkný rým [16]: Podívám se [17]: Že jo [18]: Pár piv dokáže významně ulehčit nejednu složitou situaci [19]: No nic, myslela jsem to s tebou dobře Opatruj se

    OdpovědětVymazat
  23. Dobrých rad není nikdy dost. Včera jsem sebou sekla v práci na mokré podlaze, ale mám jen otlučená kolena a oteklý celý prst na ruce (zatím se vybarvuje, na výsledek si ještě počkám).
    Ovšem kdyby to odnesla hlava měla bych dilema - mohu se škrábat, když správná dáma zásadně nemluví sprostě a nedrbe se na hlavě?

    OdpovědětVymazat
  24. [24]: Zkoušela jsem nadávat potichu, jsem také dáma Ovšem nemělo to ten správný účinek a rozhodně mi to nepřineslo žádanou úlevu. Takže ano, dáma smí sprostě nadávat, bohužel pak už asi nebude považována za dámu. Ale co naděláme, že

    OdpovědětVymazat
  25. Ze všech těch kouzelných rad mi připadá nejjednodušší ta poslední - dávat si pozor. I když náhoda je blbec a většinou stačí vteřina. Tvoje štrapáce ti fakt nezávidím a soucítím s tebou, protože jsem taky jeden čas pajdala s nohou o berlích, takže vím,co to je, být neschopnej normální chůze a normálních věcí, jako uvařit si kafe a do jedné ruky vzít hrnek a do druhé talířek s nějakým moučníkem. Což se dvěma berlema jde hodně těžko.
    Milá Mengano, já ti fakt ze srdce a upřímně přeju, abys měla aspoň do konce tohoto roku totální pauzu od všech pádů a úrazů, včetně popálených prstů od hrnce. Zkrátka, už sis to vybrala na deset let dopředu, nebo aspoň do konce tohoto roku. Další pády, štrapáce, úrazy, zakopnutí, kšá kšá kšá!

    OdpovědětVymazat
  26. Tak to mám smůle, můj choť mě tedy na rukou rozhodně nenosí a obávám se ani nehodlá nosit. Takže se raděj rozhoduji obětovat zážitek se zlomenými a naštíplými žebry

    OdpovědětVymazat
  27. [21]: Pravda, říká se, malé děti, malé starosti, velké děti, velké starosti... To už ale asi budu mít tik v obličeji a bude mi téct slina z koutku, zatímco budu nepřítomně vyhlížet z okna - v té chvíli bude Outěžka v šuplíčku lovit můj titěrný důchod...

    OdpovědětVymazat
  28. Všechno zlé je k něčemu dobré, nebýt úrazů nevznikly by tyto půvabné a moudré rady, je to ovšem za poněkud vysokou cenu, to uznávám. Přesto jsem se parádně pobavila a zasmála.   

    OdpovědětVymazat
  29. [26]: Když jsem si naštípla nárt a plížila se po baráku o berlích, zažila jsem si spoustu legrace. Než jsem se naučila s berlemi zacházet, neuměla jsem si ani odemknout dveře. Čučela jsem před nimi jako pes a čekala, až mě pustí domů [27]: Třeba by si choť ještě nechal říct [28]: Budoucnost vidíš opravdu realisticky. Alespoň tě nic nepřekvapí [29]: Za všechno se holt musí zaplatit. Někdy mě to docela štve

    OdpovědětVymazat
  30. Velice užitečné rady. Pevně douvám, že mi bude stačit ta poslední: budu si dávat pozor.

    OdpovědětVymazat
  31. Tak tenhle článek mě opravdu pobavil.:) Není nad trošku odlehčení :) A záměr vynikající! :)

    OdpovědětVymazat
  32. Vzala jsem si z toho poučení, které jsem zredukovala do toho posledního odstavce. Ano, tak to udělám.

    OdpovědětVymazat
  33. Ahoj ahoj, přišla jsem tě pozdravit a poptat se, jak se vede? Velikonoce fuč, májová pusa taky, a žebra snad srůstají v pořádku. Už je líp?

    OdpovědětVymazat
  34. Předposlední rada mě fakt dostala .
    Ještě bych dodala, že je nutné ze své blízkosti odstranit cokoliv, co by podobně stiženého mohlo rozesmát. To pak fakt sakra bolí .

    OdpovědětVymazat
  35. [31]: To je velmi rozumný přístup [32]: Děkuju [33]: To je nejbezpečnější metoda, jak bez úhony přežít [34]: Děkuji za optání, vede se mi relativně dobře. Jen jsem tak utopená v nahromaděných restech a různých pracovních průsercích, že nevím, kde mi hlava stojí. Nestíhám vůbec nic a podle toho mé blogování v poslední době vypadá [35]: No vidíš a nějaký mameluk tvrdil, že smích léčí

    OdpovědětVymazat
  36. Taková bych chtěla být, umět o těchto věcech vtipkovat :)

    OdpovědětVymazat
  37. [37]: Stačí nebrat nic moc vážně

    OdpovědětVymazat
  38. Bezva článek! Ještě by to chtělo rady, když si žebra naštípne manžel. Toho mého to stále bolí... To jsem si užila

    OdpovědětVymazat
  39. [39]: Pokud si žebra naštípne manžel, je vhodné zakoupit si letenku a někde v ústraní vyčkat, až se choť vyzdraví. Jinak hrozí pobyt na psychiatrii. Tvůj

    OdpovědětVymazat

Jak být za blbku

Léto se mi obzvlášť vydařilo. Opět se potvrdila teorie mojí máti, že jsem naprosto nemožná. K tomuto pozoruhodnému závěru došla máti na zákl...