čtvrtek 10. dubna 2014

Chci se někde reklamovat

Mám za sebou intelektuálně velmi náročné období. Období, kdy ze všeho nejvíc toužím být husopaskou, dělníkem v kamenolomu a nebo luxusní společnicí. Obzvlášť lákavá se mi jeví třetí možnost. Luxusní společnice je a) krásná, b) k obživě primárně nepotřebuje mozek, c) a to především - opravdu nikoho nenapadne po ní chtít optimalizaci svých daní.


Ještě nemám úplně vyhráno. Pár zoufalců svůj úprk před Babišovým komandem odsunulo na červen, snad v bláhové naději, že se jim doma podaří vysedět chybějící doklady. Nevysedí nic, mnohem pravděpodobnější je varianta, že se jim ještě mnohé podaří poztrácet.

Jeden klient mi týden před termínem podání daňového přiznání upejpavě sdělil, že "tu blbou bednu s papírama" ne a ne najít. Možná je na chatě, ale jako reálnější možnost vidí, že mu ji sprovodila ze světa krvelačná manželka. Jsou v rozvodovém řízení a právě u nich probíhá Válka Roseových v českém provedení. Nebyl nijak nadšený představou obíhání dodavatelů a shánění kopií dokladů, ale tohle příkoří si bohatě vykompenzoval "představou ksichtu tý mrchy až zjistí, že jsem jí zánovní kožich odnesl na Červený kříž".

Paní podnikatelka, oficiálně provozující penzion, mě po hodině hovoru dostala do argumentačního vakua, když odmítala pochopit, že gelové nehty a 150 kondomů do daňových výdajů nenacpe, i kdyby se na svoje pěstěná ouška postavila. Když se už asi pošesté zeptala "a proč to tedy nejde", měla jsem chuť jí ty její rudé drápky okousat.

Jako kdyby si klienti letos uspořádali valnou hromadu a tam si pečlivě naplánovali závody, kdo mě připraví o nejvíc zdravého rozumu. Vítěze jsem zatím neurčila, ale výsledky jejich kolektivního snažení se už dostavily. Mé šedé buňky mozkové se daly na zbabělý úprk a v hlavě mi zbylo seno. A podle toho to se mnou teď vypadá.

Ze samé euforie, že to nejhorší mám za sebou, jsem ztratila poslední zbytky ostražitosti. Jen tak se mohlo stát, že během tří dnů jsem byla nucena dvakrát navšívit pohotovost. Labutí jezero v koupelně, dvojitý rittberger a naštíplé žebro. Vyfutrováno podceněním vlastní výšky a bližším seznámením s jakýmsi úplně pitomým plechem na terase. Rozbitá hlava a 3 stehy.

Naneštěstí tentokrát nemůžu nic svést na Kačenku nebo na Medvěda. Nezbývá, než pohlédnout kruté pravdě do očí. Jsem nebezpečná sama sobě. Možná by mi prospěl pobyt v polstrované kleci, kde by mne pár týdnů přes šprušle krmili mrkví a pouštěli mi k tomu jemnou relaxační hudbu.

Za vše hovoří email od Ajťáka (přesná citace):

Boha jeho, mami, vylejzej fakt raději jen v chráničích a na hlavě s tou stavební helmou... to není možný toto!


44 komentářů:

  1. Chuděrko malá, a to já jsem si myslela, že největší zlo pod sluncem jsou rodičové dětí z rodu pitomců a jelimanů . Po všech popsaných útrapách mi nezbývá než konstatovat: "zlatý prciny". Dávej na sebe pozor

    OdpovědětVymazat
  2. Nebyl pan doktor z Vesničky nějaký tvůj příbuzný? Hodně blízký? Daně si myslím dokáží člověku víc vypít mozek jak nějaké superzombie. Já to vidím u sebe. A to dělám jen čtvrtletně DPH ba jednou ročně jen manželovi podklady. Zbytek si vyplňuje on sám. Až někdy dojde k tomu že by nás chtěl někdo kontrolovat počítám že za tou mříží budou mrkví krmitr mě. A bez relaxační hudby. nevím jestli ji v lochu pouštěj

    OdpovědětVymazat
  3. Ajťák to řekl velmi trefně...

    OdpovědětVymazat
  4. To už tě na tý pohotovosti musí dobře znát, co? Jen aby brzo nepojali podezření, že u vás dochází k domácímu násilí, hele. Přitahuješ na sebe víc nehod, než bych považovala za možný...

    OdpovědětVymazat
  5. No ja nevim, ale luxusni spolecnice by urcite optimalizaci dani potrebovala ne?

    OdpovědětVymazat
  6. Šmarjá Panno Mengano, to snad ani neni možný, že ty si soukromě testuješ, co všechno vydržíš? Nepřeháněj to ale, víš přece, že všeho moc škodí.
    Apropo, Kačenka i Medvěd tě budou mít rádi i v helmě a chráničích, někdy byť vyjímečně, se vyplatí poslechnout potomstvo   

    OdpovědětVymazat
  7. Obdivuju vaší schopnost psát o nepříjemných situacích s úžasným humorem! Pobavila jsem se, jako vždy

    OdpovědětVymazat
  8. Tvůj popis mi blíže objasnil situaci, jak se asi cítil můj daňový poradce, když jsem kdysivávejc podnikával ve větším. A teď už taky chápu tu dlouhou hlubokou jizvu na jeho lesklé pleši. Vrtalo mi totiž vždycky hlavou, jak může cifršpiónský suchoprd přijít k takovému děsivému zranění.

    OdpovědětVymazat
  9. Únava se na člověku projevuje různě, ale bohužel zpravidla tak, že je člověk sám sobě nejvíce nebezpečný. Já tomu říkám "gumová hlava", mívám docela často a zpětně se divím, jak jsem mohla období "gumové hlavy" přežít v relativním pořádku - až na tu hlavu.Mít v hlavě seno ale taky nemůže být žádný med. Věděla jsem, že blbci jsou nakažliví a teď jsi mne o tom přesvědčila. Milunka též dělá účetnictví pár lidem, kterým je těžké vysvětlit, že to, co oni považují za trivialitu, je v účetnictví na výsost důležité, zatímco to, co oni se snaží do účetnictví protlačit, je tak průhledné a nezákonného, jak zákon káže. Máte, holky účetnický, můj obrovský obdiv. Za jedno kvůli účetnictví samotnému, kde se v zákonech pořád něco mění a inovuje, až jde blbci (mně) hlava kolem, a za druhé kvůli té rizikové části Vašeho zaměstnání, kdy se setkáváte se svými (mnohdy dosti lakomými a většinou nechápavými) klienty. Jelikož mi hlava gumovatí poměrně rychle, asi bych si jí pak nasadila na tužku a gumovala jí přiblblé obrázky.

    OdpovědětVymazat
  10. Jestli nemá sousedka "Chytrá" voodoo panenku z tvých vlasů...

    OdpovědětVymazat
  11. Nebezpečná sama sobě? Nebo podvědomý výkřik tvého podvědomí, že už dost? Zkus své podvědomí uchlácholit ujištěním, že i tyhle trable budou brzy končit a mají své omezení, že tě nemusí trestat za přetěžování, že to chce ještě kousíček posečkat...
    Jinak, koukám, že to máš taky proklatě pestrý. Co dokážou lidi v nenávisti proti sobě udělat, už vidím z mnoha filmů, a i když jde jen o filmy, věřím, že podstata je skryta v reálném světě. Stačí, co dokážou negativně naladění sousedé, kteří si z toho udělají náplň svého prázdného života. U rozvodů mnohdy funguje ublížené nebo zkrátka malicherné ego. Chjo.
    Plus podnikatelská představa, že se dá v daních odepsat všechno. Hele, ty gelovky, nemůže to odepsat jako reprezentaci? Ale nevím, jak by chtěla odepsat kondomy. Třeba jako pracovní nástroje?   

    OdpovědětVymazat
  12. V zimním zkouškovém jsem byla některé dny docela mimo. Seděla jsem v jedné poloze už několik dní a vymývala si mozek jedním předmětem. Chtěla jsem si dát pauzu, udělala jsem krok dopředu a to byl konec, nožky neposlechly. Sesunula jsem se z části na stůl a na skříň. Ještě minimálně za týden mě bolely rozražené lokty a kolena.

    OdpovědětVymazat
  13. Napjatě jsem při čtení čekala, co se z povídání vyklube. Klienti jsou všelijaký, moc jsem se zasmála při vzpomínkách v jedné práci se směji ještě dnes - co všechno lidi napadne.
    Chudinko, moc Tě lituji, žes následkem přepracování utrpěla úraz.
    Já jsem dělala jen svoje daně z příjmů,daň z nemovitosti kvůli změně a daň z převodu nemovitosti a s manželem, který dělala své daně, jsme nastudovali skoro celý daňový zákon Dalo nám to pěkně zabrat. Naštěstí je to dobře
    Brzy se uzdrav a hlavně odpočívej

    OdpovědětVymazat
  14. Ahoj...
    Chcem ti len tak informačne napísať, že Akční blog je od piatka 4.4. späť, a v plnej sile vydáva už aj pravidelné rubriky, novinky zo sveta blogov, rozhovory a všetko, čo na Akčním blogu má byť :)ĎAKUJEM TI ZA POZORNOSŤ, AJ ZA NÁVŠTEVU AKČNÍHO BLOGU!
    www.akcni-blog.blog.cz :)

    OdpovědětVymazat
  15. Taky tě moc lituju, ale zároveň jsem se zase dobře pobavila

    OdpovědětVymazat
  16. Nejsem pojišťovací agent, ale myslím, že bys měla uzavřít pojistku na činnosti se zvýšeným rizikem...

    OdpovědětVymazat
  17. taky bych se někdy nejradši reklamovala

    OdpovědětVymazat
  18. Ajťáci mívají správné postřehy...

    OdpovědětVymazat
  19. Skromne si myslim, ze to je trest za "neuznanie tych prezervativov". Tie su dnes strasne v mode a ako pracovny prostriedok urcitych zamestnani (ako napr. hotelier/ka) naprosto nutne a mali by sa dat ako pracovne naklady predsalen odpisat. Mozna prave ta klientka ma tu wodoo panenku, nie pani Chytra...PS Nezabudni helmu vybrat podla farby inych doplnkoch, aby to ladilo...

    OdpovědětVymazat
  20. Snad jsi překročila nějaký bludný kořen, či co, tolika úrazů v tak krátké době. Ach ach. Soucítím s tebou a směju se synově poznámce.

    OdpovědětVymazat
  21. A což takhle hlavový airbag?
    Zde by jeden byl:
    http://www.hovding.com/
    400 Euro zas nemusí být tak moc ...

    OdpovědětVymazat
  22. Něco podobného znám. Kdysi za mnou šéf také neustále chodil s tím, že: "tohle je kamarád, nafakturujeme mu DPH 5%."
    Když si to nedal vysvětlit, tak jsem napsala fakturu podle požadavků, do kolonky vystavil jsem napsala šéfovo jméno a zanesla mu to k podpisu. Za chvíli byl zpátky, že prý mám na faktury podpisové právo, tak ať ho s tím neotravuju. Na to jsem mu odpověděla, že pod takovou fakturu se JÁ nepodepíšu a pokud si to tak fakturovat přeje, ať se pod to podepíše sám. Představ si, nikdy to nepodepsal a po pár dalších pokusech i přestal otravovat s kamarádskýma fakturama Vážně bys měla na sebe dávat víc pozor. Zkus navrhnout medvědovi, že by tě měl nosit na rukou

    OdpovědětVymazat
  23. Já byl na pohotovosti zcela nedávno rovněž, ale ne ze sebou.
    S tím povoláním - já zase někdy, když řeším školní matriku nebo nesrovnalost v pokladně, toužím být popelářem nebo zedníkem.

    OdpovědětVymazat
  24. [23]:S tím zedníkem bacha. Ono se taky může stát, že objedná blbé množství betonu a tahle "nesrovnalost" se řeší hódně blbě, když už všechno začíná tuhnout a třetina chybí ....

    OdpovědětVymazat
  25. [24]: Tak dobře, tak zůstanu u popeláře.

    OdpovědětVymazat
  26. Jak bláhově jsem si myslela, že to nejhorší máš po zamotání s Kačenkou za sebou. No, jak už bylo psáno výše, za tím musí být spiknutí klientů, co nechápou, že Tvá neoblomnost není Tvým výmyslem nýbrž zákonem.
    Tak já nejsem zlomyslná a nepřející, ale prý se takové věci lidem poslední dobou rychle vracejí. P.S. Sleduj okolí

    OdpovědětVymazat
  27. [1]: Největší zlo je vlastní blbost Momentálně mám na rozdávání.[2]: Jo, kontroly z finančáku jsou velice adrenalinová záležitost. Nedávno jsem jednu za klienta absolvovala a na dost dlouho jsem měla o zábavu postaráno.[3]: Ano, v komentování chování své matky nemá konkurenci Obzvlášť když něco provedu.[4]: Už ani nemusím ukazovat kartičku pojištěnce [5]: Pochybuju, že by se luxusní společnice zatěžovala placením daní [6]: Věřím tomu, že kdybych se rozhodla lézt po skalách, nic se mi nestane. Ovšem pokud se pustím do mytí nádobí, zlomím si přinejmenším nohu Letos mám nějakou blbou karmu.[7]: Děkuju Smích léčí, tak raději beru všechno s humorem.[8]: Naštěstí zatím nemám pleš. Ale moc nechybělo. Ten klofanec mi šila známá doktorka, tak mě ušetřila vyholení kusu ofiny. To bych pak teprve byla frajerka

    OdpovědětVymazat
  28. [9]: Je pravda, že někteří klienti jsou úplně normální a chápou, že některé věci fakt vím lépe než oni. Ovšem někteří žijí v přesvědčení, že sežrali Šalamounův bobek a pořadají mi přednášky. Někdy mi už opravdu docházejí síly v marném boji s hloupostí.[10]: Baba jedna, to mě nenapadlo [11]: Výdaje na reprezentaci nejsou daňově uznatelné Kondomy by se daly odepsat, pokud by byla zřízena nová oficiální živnost. Zatím to nejde [12]: No vida, i při učení může jít o život [13]: Daňové zákony mě dřív opravdu bavily. Medvěd nechápal, jak si zaujatě můžu hodiny číst něco tak nudného. Teď jsem ze všech těch poměrně chaotických změn dost otrávená. Co platilo loni, neplatí letos, buhví co bude platit za pár měsíců...[14]: Díky, už jsem se byla podívat [15]: Nelituj mě, můžu si za to sama [16]: Můj pojišťovák si už rve vlasy
    Ale kancelářské myši jsou v nejnižší rizikové skupině, přes to vlak nejede

    OdpovědětVymazat
  29. [17]: Obávám se, že máme prošlou záruční lhůtu [18]: Ajťáci chytračí, protože jim se při setrvalém sezení u kompu nic stát nemůže [19]: Pokud by si vúdú panenku pořídili všichni klienti, které jsem letos poněkud rozčílila, tak mi nezbývá, než si jít vyjednat kremaci [20]: Ajťák dokáže hýřit humorem. Obzvlášť pokud jeho kritické oko spočine na mně [21]: To vypadá zajímavě, ale 400 euro raději utratím jinak A budu opatrnější.[22]: Tak to už jsem mu zkoušela navrhnout dávno Moc pochopení pro můj nápad neměl.[23]: Popelář je dobrý nápad, vlastně cokoliv, u čeho není nutné extrémně přemýšlet. Tím se nijak nechci dotknout případných přítomných popelářů [26]: Začnu si pěstovat nějakou malinkou paranoiu... všichni po mně jdou

    OdpovědětVymazat
  30. :) Ajták velmi trefně shrnul :)
    .
    Myslím, že kvůli gelovým nehtům by seměl změnit zákon :)

    OdpovědětVymazat
  31. Někteří jsou neskuteční špekulanti, když jde o ušetření na daních, to slíchávám i doma.
    Ajťák to vyřešil zajímavě, ale trochu bych se bála míst bez chráničů... Mě spíš napadlo tohle řešení: http://stylefile.julesb.co.uk/wp-content/uploads/2012/03/309.jpg nejlépe na stojaté vodě, kde hrozí malé riziko neřízeného pohybu do neznáma.

    OdpovědětVymazat
  32. "gelové nehty a 150 kondomů do daňových výdajů"Sexuolog Radim Uzel kdysi tvrdil, že podle jeho názoru by se i výdaje v sexuálních podnicích měly dávat do nákladů, protože podnikatel po nich pak lépe pracuje, má lepší výsledky a více také odvede odvede na daních.
    Vlastně tím do sebe investuje podobně, jako kdyby chodil na jazykový kurs nebo si zvyšoval kvalifikaci

    OdpovědětVymazat
  33. Pod to, co napsal Ajtak, se podepisuju!Zlaticko, musis na sebe byt vic opatrna. Nedavno jsem ti psala, ze preju uz jen same pozitivni veci - ty se tim ale vubec neridis!!! A presne tenhle pocit ohledne noveho povolani mivam. Kdyz jsem uz psychicky pekne zdeptana, mozek odmita pracovat dal, mam hroznou chut jit delat nejakou opakujici se manualni praci, pri ktere neni nutne premyslet.

    OdpovědětVymazat
  34. Naštíplé žebro celkem bolí, ne?

    OdpovědětVymazat
  35. Dobrý den,Dovolujeme si vás informovat o stránkách zaměřených na problematiku lidské psychiky.Stránky jsou informačního a diskusního charakteru,vytvořeny autorkou s poruchou osobnosti,která je obohatila o svůj životopis, kresby a básničky.Shledáte-li tyto stránky užitečnými,vložte prosím odkaz na vaše stránky.Děkujeme že jste věnovali této zprávě svou pozornost,se srdečným pozdravem  PIO(pomáháme informovat ostatní)

    OdpovědětVymazat
  36. [30]: Zkus petici. Třeba si pak poslanci nechají říct [31]: Jo, to by šlo [32]: A co podnikatelky? Myslíš, že by si tedy mohly dát do výdajů účtenky za nějakého fešného gigola? [33]: Jestlipak to funguje i obráceně? Dřevorubec přijde urvaný z lesa a ponoří se do studia nového občanského zákoníku... Za hodinu je svěží jako rybka [34]: Naštíplé žebro bolí jako prase. Obzvlášť když se přidá kašel [35]: Děkuji za informaci

    OdpovědětVymazat
  37. Tak nejdřív se šetři a pak tu paní s červenými nehty pěkně setři

    OdpovědětVymazat
  38. To je nejskvělejší článek týdne. Ty to umíš tak servírovat, no super. Co se týče džobu luxusní společnice, tak existuje zde na blogu článek "Deník prostitutky" už ale neznám link. To je zaměstnáníčko jedna báseň. Žádné daně, luxus - dolary, libry a eura se jen hrnou.     

    OdpovědětVymazat
  39. [37]: Stalo se [38]: Všimla jsem si, že podobných deníčků je tady víc. Docela mě děsí, jak se holky v komentářích pod články vyptávají, jak to udělat, aby se taky tak mohly živit.

    OdpovědětVymazat
  40. Držím pěsti,ať to pěkně zvládneš.MOje kamarádka je pevně rozhodnutá být luxusní společnice,ale kolikrát ty zážitky,mno je lepší být intelektuálně vytížená :)
    JInak můj blok nastoupil do aktivní služby,tak se snad někdy mrkneš :)

    OdpovědětVymazat
  41. Parádní! Teda pardon:)
    Pěkně nepěkně jsme se tomu Bohu vymkli! Tvoje povolání vyznívá vskutku zábavně, povalování  už míň:( Šetři se trochu!
    Omlouvám se za zanedbávání blogu, musím to trochu napravit. tedy čtení blogů myslím:)

    OdpovědětVymazat
  42. [40]: Mrknu [41]: Někdy si o zábavnosti svého povolání dovolím docela pochybovat

    OdpovědětVymazat
  43. Zase máš na rok pokoj, abys načerpala sílu.

    OdpovědětVymazat
  44. [43]: Ach, jak ráda bych tomu uvěřila

    OdpovědětVymazat

Jak být za blbku

Léto se mi obzvlášť vydařilo. Opět se potvrdila teorie mojí máti, že jsem naprosto nemožná. K tomuto pozoruhodnému závěru došla máti na zákl...