středa 19. března 2014

Nakopnuté vosí hnízdo

Nevím, co bylo poslední kapkou, kterou přetekl pohár trpělivosti některých členů Autorského klubu. Možná to byl hloupý nápad jednoho blogera, který si založil básnický klub a vyhlásil, že členové AK do nej mají zakázaný přístup. Pravděpodobně usoudil, že členové trpí jakousi kolektivní prašivinou a on i ostatní by se mohli nakazit. Možná tou poslední kapkou byl rozhovor s legendární Lotty, která mnohým členům pěkně leží v žaludku.



Nemám ráda řeči o tom, že členové AK jsou elita zdejšího blogového světa. Ruku na srdce. Existuje spousta výborných blogerů, kteří nejsou členy AK proto, že sami nechtějí. A nebo (v horším případě) proto, že je Standa nevzal. Výběr je subjektivní záležitost jediného člověka a nemůže být tedy zcela objektivní. Členství v AK tudíž automaticky neznamená, že bloger je nějaká extra hvězda. Bohužel.

Děti, které zvedly prapor revoluce, mají v mnohém pravdu. Pokud byl AK původně koncipován jako výběr toho nejlepšího, co zdejší blogosféra nabízí, měli by členové i Standa ctít určitá pravidla. Nemělo by se stávat, že blogerka je přijata do klubu jenom proto, že má zajímavý výstřih a nebo píše pro Krasna.cz, a ve skutečnosti není schopná sesmolit alespoň trochu rozumný článek bez kopice gramatických chyb.

Stávající členové by si sami měli malinko sáhnout do svědomí. Píšeme tak, aby ostatní nemohli říct, že je to snůška hloupostí? Neobjevují se na titulce články plné vulgarismů, opileckých keců, dvouvěté výkřiky o nedostatku času? Nemáme sami vinu na tom, že AK už není lapačem snů, ale stává se z něj téměř stigma?

Jsem členem AK a těší mne, že mohu být ve společnosti lidí jako je Tlusťjoch, Čerf, Janinka, Robka, Miloš, Bloud, K., Magdaléna a pár dalších, které čtu, protože mě baví. Výrazně méně jsem nadšená z lidí typu Lotty. Jejich články nečtu a nikdy číst nebudu. Vím o mnoha lepších blogerech.


60 komentářů:

  1. Když jsem se před dvěma a půl lety do AK hlásila, nebyla jsem přijata a nevím doteď proč, co se na mém blogu zdálo neautorské. Jestli fotky, nebo povídání....prostě mi nikdo nenapsal ani písmenko proč ne....A nějak nevím jestli to vůbec chci znova zkusit. Tak ješitná část mé duše řve ANO jenže rozumově se sžívat s těmi kdo tam jsou ale své "originální" nápady stahují z netu a pak nad nimi v Blogosvětě jásají a dávají je do výběrů, to se mi fakt nechce....

    OdpovědětVymazat
  2. Já v tom vidím spíš problém, který kopíruje i spoustu jiných problémů ve společnosti - znechucení nad tím, že dodržování pravidel není vyžadováno na všech frontách a porušování se ne u všech trestá a požadavek, aby před stanovenými pravidly nastala rovnost. A to je správně. Ovšem pokud někdo volá po rovnosti před pravidly a sám je něčím porušuje, no, nemůže se pak divit, pokud by ho to smetlo taky.Jinak já nad přihláškou do AK nikdy ani neuvažovala...

    OdpovědětVymazat
  3. AK mi nepřijde jako úplně nejšťastnější nápad. Myšlenka může být dokonalá, povětšinou je, ale protože je realizují lidé, tak to už jde z kopce. Nemyslím, že to špatný nápad, jen prostě nešťastný.Nikdy jsem netoužila být členem, znám některé blogy, jejichž autoři členy jsou a jsou výborné a znám blogy, jejichž autoři členy nejsou a jsou stejně výborné. Nemám je třeba v Oblíbených, ale navštěvuji je.Taktéž znám blogy v AK, které třeba vůbec dobré nejsou.

    OdpovědětVymazat
  4. Taky jsem se pred par rokama do AK hlasila, protoze pisu basnicky a povidky, ale asi evidetne malo autorske a tyhle kauzy, sleduju a docela se dobre bavim a mozna jsem i rada, ze me nevzali...

    OdpovědětVymazat
  5. Úplně původně byl AK založený proto, aby se člověk nemusel prohrabovat všema článkama na titulce, ale mohl jít rovnou k těm autorským (tj. takovým, se kterýma si lidi dali víc práce než že stáhli cizí fotku/video a přidali max 1 řádek, nebo že jako článek zveřejnili třeba výpis návštěvnosti atd.) (dřív totiž na titulce býval výpis nových článků všech blogů z blog.cz). Neměla to být žádná elita. Od doby, kdy blog.cz převzala Nova a klub Standa, který vyházel polovinu blogů podle svého subjektivního vidění a upravil pravidla i celou vizi AK, je to všechno na hlavu...

    OdpovědětVymazat
  6. Já a Kůň tomuhle vůbec nerozumíme Jsme samojedinní členové klubu "Krtka, který chtěl vědět, kdo se mu vykakal na hlavu" a tím pádem jsme velmi spokojeni.Dobrým autorům na věčné časy zdar!

    OdpovědětVymazat
  7. On taky pojem "dobrý bloger" je hodně relativní. Bloger může být sebelepší, ale pokud píše o věcech, co dotyčného čtenáře absolutně nezajímají (dám konkrétní příklad - člověka, co nemá rád psy těžko budou zajímat mé kynologické články že, atak dále...), už nad nim může někdo zvedat obočí.
    Není možné se zavděčit všem, proto blogy rozděluji na pro mě zábavné a pro mě nudné.Ale dodržovat pravidla (od ozdrojování obrázku až po max. jeden článek na titulce) by měla být samozřejmost. A zavedení kladiva v podobně, jak teď zkouší na svých stránkách m. by nebylo vůbec špatné - upozornit hříšníka na to, co dělá chybně: "Chceš zůstat? Máš měsíc na nápravu." - "Chceš dál psát o (ho)vínkách? Fajn, piš si, ale mimo klub..."Lotty je kapitola sama pro sebe. Věřím, že to může být třeba milá holka, dokonce se i od jejího první přijetí zlepšila, ale stále to není nic, co by v AK mělo být. Dívčí blogy jako takové jsou fajn, ale jak se pak má cítit třeba taková Gabriela z Amazing Beauty, která píše zdařilé kosmetické recenze, některé její líčení je opravdu umění a pak je házená do jednoho pytle "růžovejch blogísků" díky LB a jim podobným...No více jsem se k Revoluci vyjádřila u sebe (což jsi četla). Jinak - pokud ta K. není nějaká má jmenovkyně jsem poctěna a dojata.

    OdpovědětVymazat
  8. [1]: Víš, Vendy, já jsem se do klubu přihlásila, protože jsem chtěla zkusit, jestli mi to projde Nedělám si iluze o vztahu Standy k určitému typu blogerů, ke kterým patřím i já. Tedy jsme poněkud starší, nepíšeme deníčkovské výlevy o víkendových opileckých jízdách, nehulíme trávu a nepíšeme návody, jak se správně nalíčit, které se hemží hrubkami. Jak jsem předpokládala, Standa mě při výběru elegantně přeskočil. Zajímalo mne, co se mu na mém blogu nezdá. A protože líná huba je holé neštěstí, velmi slušně jsem se otázala, proč. Neprozradil mi, proč mě původně nevzal, takže to nevím dodnes Do AK mě ale vzal. Sice bez uvítacího proslovu, ale co nadělám, že Mám pocit, že u jedné blogerky, která byla přijata chviličku po mně byl průběh dost podobný. Asi platí pravidlo - baby nebrat [2]: Přesně tak. Pokud už jsou stanovena pravidla, musí platit pro všechny, ať se jim to líbí nebo nelíbí. A v tom je zakopaný pes současného bublání v AK. Všichni jsme si rovni, jen někteří jsou si rovnější a mají speciální výjimky.[3]: Všechno, v čem mají prsty lidé, bude vždycky na hony vzdáleno dokonalosti. Ale právě proto by měla být snaha dělat chyb pokud možno co nejméně.[4]: Já to slovo "autorský" docela nesnáším. Co to znamená? Každý blog je autorský, protože je dílem svého autora. Význam by měl mít obsah blogu, tedy jak a co ten autor tvoří. Jestli je schopen napsat článek, aniž by půlku z něj někde ukradl, jestli fotky, které prezentuje, jsou jeho dílem (i když ne třeba úplně dokonalým) a nebo se drze chlubí cizím peřím.
    Vidíš, to je ono. Pokud to takhle půjde dál, budou lidé říkat, že jsou rádi, že do AK nebyli přijati.[5]: Kůň přece rozumí všemu, protože má velkou hlavu [6]: Nevím, jestli to je pravda [7]: No jo, jenže ta pravdila se vlastně nedodržují. Tak k čemu jsou, když se jimi nemusí řídit všichni?

    OdpovědětVymazat
  9. [8]: Ano, hodnocení blogů je naprosto subjektivní záležitost. Co se líbí mně, nemusí se líbit deseti dalším lidem. Proto bych o žádném blogu neřekla, že je špatný jenom proto, že zrovna mne ho nebaví číst.M. je drsná a její články mě baví. A je fakt,že kdyby mohla, tak určitě v AK trochu průvanu udělá S Gabrielou máš pravdu. I když jsem stará koza a perfektní nalíčení nepatří mezi mé hlavní životní priority, občas k ní nakouknu. Píše o módě a líčení a přesto bych si nikdy nedovolila říct, že do AK nepatří. Není nikde napsáno, že AK musí být spolek lidí, kteří píší hlubokomyslné úvahy na téma nesmrtelnosti chrousta. Naopak, měla by to být pestrá společnost pisálků. Ti by ovšem měli respektovat pravidla a měli by splňovat určitá kritéria. Nejsem prudérní hnidopich, ale vulgárnost některých článků je otřesná. Blog se hemží malými smráďaty a články o drogách a chlastu jsou jistě velmi inspirativní Ano, K. jsi ty

    OdpovědětVymazat
  10. Autorský klub je už od samého začátku elitářský spolek, byť s původní dobrou myšlenkou. (Z historie známe moc dobře, jak často dopadají dobré myšlenky.) AK je jako takový postaven na špatných základech. Prvotním cílem většiny blogerů a motivací pro vstup do AK je totiž umístění jejich článků na titulní stránce. Všechno ostatní povídání okolo toho je jen taková omáčka, aby jejich snažení vypadalo ušlechtile.(Ochrana autorských práv, my "spisovatelé" přece nebudeme pohromadě s nějakými růžovými blogísky, jde nám především o kvalitní tvorbu, blablablabla....)
    Kdyby ty články členů AK nebyly na titulní stránce a čtenář toužící po "kvalitní autorské tvorbě" by se k oznamovacímu oknu AK musel složitěji proklikat(a jistě by to rád udělal), tak by v AK až na vyjímky bylo prázdno a pusto. A celý slavný AK by sám od sebe zašel na úbytě. Proto v něm odjakživa byly problémy, jsou problémy a budou problémy.

    OdpovědětVymazat
  11. AK byl založen s cílem dát dohromady kvalitní blogery a dobrým obsahem a tento obsah, pak ukázat všem.
    Je fakt, že většině jde jen o tu titulku, ale jsou tací, kterým je nějaká titulka ukradená.
    Já osobně třeba v AK nejsem (nikdy nebudu), ale do dění v něm se zapojuju, protože mě to baví a to je taky jeden z důvodů, proč byl ten klub založen. Jenže na tohle drtivá většina kašle a píše místo článků na blog statusy o sdílení na soc. sítích s ohromnou fotkou z veřejných hajzlíků.

    OdpovědětVymazat
  12. Zde nemohu sloužit, jsem úplně mimo. Také jsem se zkoušela do AK dostat, dokud jsem se nepodívala na již zařazené blogy, které mi přišly o ničem. Najednou mi došlo, že ani já nemám světu co říct a vlastně ani v AK být nechci. Proč znečišťovat hloupými plky svět již tak zaneřáděný? Takže mne to netrápí.Já vůbec jakékoli spolky nemám ráda, nejradši si jedu po svém se svými pravidly, které nejsou. Mně se přestal líbit i výběr článků na Téma týdne. Tak nějak mi došlo, že se do takového výběru já dostat nemohu, jelikož ničím nevyhovuju a tak jsem přestala bojovat.Jsem takový zhrzeneček plačící v koutku, že o mne a mé krafání nikdo nestojí.

    OdpovědětVymazat
  13. Když to vezmu zcela pragmaticky, dostat se na titulku je asi snem každého blogera. Zajistit si návštěvností pocit, že nepíše nadarmo, že si najde víc pravidelných čtenářů. Ale pokud se vede AK tak, jak se nyní vede, člověkem, který ho vede, je pro mě bytostně nepřijatelné podávat žádost. Nemohu nikdy zapomenout na smazané komentáře, na blogery, co opustili tento hosting z těchto i jiných důvodů, související s SR  a podivné výběry do AK podle toho, jaký je výstřih a vlasy,  mě přijde hodně zvláštní...   

    OdpovědětVymazat
  14. [14]: Co to povídáš, uplakánku, já tvoje kafrání chodím číst ráda...

    OdpovědětVymazat
  15. Z této domény jsem před pár lety odešla a jsme nesmírně šťastná. Neotravují mě všudypřítomné řvoucí reklamy a vlastně bych nic z této kauzy nemusela řešit, ni se o ni zajímat. Nicméně titulní stránku Blog.cz sleduji každý den a nějak mě to neminulo. Do AK jsem svého času také chtěla, přihlášku jsem si ovšem nikdy nepodala, protože jsem nenašla odvahu se rovnat Chloe nebo Temnářce. Tenkrát mi to přišlo jako meta, něco čeho musí chtít dosáhnout každý. Asi se to léty trochu změnilo. Vůbec i TT je dost často velmi směšné - obvykle ty články nečtu, jen o ně očima zavadím, ale jak může někomu projít článek, který s TT vůbec nesouvisí? Článek, co má dvě věty typu "vůbec neví o co go, ale wiki tvrdí, že to je xyz tak se mějte. čau" se ani za článek snad považovat nedá. Přijde mi, že to tu jde celé z kopce a jediné co to tu drží nad vodou, jsou časem prověření blogeři, jejichž články mají smysl. (Ale překvapuje mě, kolik těch dobrých blogerů už prchlo na jiné domény.)

    OdpovědětVymazat
  16. Ono na členy AK bylo jako na elitu nahlíženo snad už od začátku. Nutno říct, že v minulosti byli blogeři, co to svým vystupováním hodně podporovali. Zkrátka si mysleli, že jsou hvězdy, a taky se tak chovali. Nebo jsem aspoň před lety a lety měla ten pocit. Ale na začátku se aspoň za elitu považovali právem, protože tehdy se na základě sympatií a velikosti košíčku vážně nepřijímalo a člověk měl slušnou šanci najít ve výpisu lidi, jejichž psaní ho chytlo. Možná jsem je teď už našla všechny, že mi to teď přijde o hodně těžší...
    Takhle, já tý revoluci na jednu stranu fandím, ale na druhou stranu bych si klidně vsadila na to, že nic nezmění a je to prostě jen zbytečná práce. A jako bonus si Standa mne ruce, že se všichni tak hojně navštěvují a penízky za reklamu se sypou...

    OdpovědětVymazat
  17. Kluby byly odjakživa zakládány pro elitu, neasi?
    Off šem celá platforma BLOG.CZ časem začala sloužit svému pánovi jako místo pro reklamu /aby bylo z čeho žít a blogovati se mohlo zdarma/.
    Jaký pán, takový krám.
    Lottinka bude mít hodně nánvštěff, byť jenom kvůli tomu, aby si návštěvník mohl vítězoslavně odfouknout ala Yuri:
    "Píšu líp!"
    A o to tu jde.

    OdpovědětVymazat
  18. Fůj, nejhorší blog na světě!!!
    P.S.: Píšu líp!!!
    P.P.S.: Otřesný dess!!!

    OdpovědětVymazat
  19. [19]: No, trefil ses dobře, tvůj komentář byl v zápětí hned zpečetěn...

    OdpovědětVymazat
  20. Jsem velmi zvědav, co tahle "revoluce" přinese. Původní myšlenka se mi líbila, ale pak se to dle mého názoru zvrhlo. Aktuální průběh se mi bohužel nezamlouvá.Přihlášky do AK jsou někdy chaotické. Mohli by si to tam pročistit, nepřipadá mi praktické skladovat tam vyřízené věci. Jsem velmi zvědav, 31.1. jsem se odhodlal podat si přihlášku. Asi dostanu spoustu pětek (tedy pokud budu vyvolen), ale tak co nadělám.

    OdpovědětVymazat
  21. Já jsem pořád takový neznalý začátečník. Spousta informací mě stále překvapuje. Když jsem zaregistrovala AK a přečetla jsem si podmínky přihlášení, tak jsem si počkala, až je budu aspoň trošku splňovat a přihlásila jsem se. Ale asi nejsem pro AK zajímavá.
    Teď už to nějak neřeším, navštěvuji své oblíbené blogery, občas mrknu na někoho nového a za každou návštěvu i komentář jsem ráda .

    OdpovědětVymazat
  22. [14]: Zkus založit klub na téma, které tě hodně zajímá. Třeba "Klub všeho okolo prdele". [19]: Jakýmsi přirozeným vývojem se však elita často mění na jelita. [22]: Většina revolucí nikdy nepřinesla nic dobrého.

    OdpovědětVymazat
  23. Původně byly do AK přijímáni všichni, kdo publikovali vlastní tvorbu, byť třebas deníčkovského charakteru.
    Pak se začalo volat po "sítě kvality". A co asi tak může být kvalitní pro společnost, jejíž hlavním zdrojem příjmů jsou reklamy? Přece blogeři, kteří mají nejvyšší návštěvnost!

    OdpovědětVymazat
  24. [25]: A nebo spíš blogeři, kteří kvalitativně odpovídají vysílání TV Nova a nebo aspoň nebrblají proti tomu, co jim servíruje :)

    OdpovědětVymazat
  25. [11]: Děkuji [12]: Jak chceš dosáhnout toho, aby pytel plný blech zachoval klid?
    Věř mi, že zrovna mě o titulku nejde. To je jen takový příjemný bonus. Zrovna tak své oblíbené blogy (až na výjimky vyjmenované v článku) nehledám na titulce. Tam se toho totiž moc najít nedá. A to vidím jako problém. Jakápak elita, když články vypadají tak, jak vypadají.[13]: Máš naprostou pravdu. Pokud by v AK měli být dobří blogeři, tak by neměl Standa dělat experimenty vzor Lotty [14]: Ty zhrzenečku jeden Dobře víš, že třeba já tě čtu s velkou oblibou. A takových je nás hodně.[15]: Ty smazané komentáře mi rovněž dost leží v žaludku.[17]: Právě jsem si přečetla článek na klubovém blogu a tak nějak nevím, co si o něm myslet. Je takový tajnosnubný [18]: Reklamy mi nevadí, beru je jako nutné zlo. Holt někdo to zaplatit musí
    Ano, to je ono. Porušují se pravidla, jak v TT, tak v AK a nikomu to nevadí.[19]: No jo, byly. V tom případě ovšem existuje elita a "elita".[20]: Jenom na světě? Dělám si ambice mít nejhorší blog v galaxii. Dej mi trochu času.

    OdpovědětVymazat
  26. [22]: Možná to tam Standa silážuje z nějakého utajeného důvodu Ode mne pětku zcela jistě nedostaneš [23]: Já k tobě chodím ráda [25]: Máš pravdu, předsedo

    OdpovědětVymazat
  27. Wow. Ten AK má přes 200 lidí. Vždyť to už snad jsou skoro všichni, ne? Ale ta Lotty (Biondi, jestli teda snad není ještě nějaká jiná) to je fakt něco. Prostě holka na drogách. Pařby, chlast, sex, hladovkové stavy, posedlost vlastní fyzickou "dokonalostí", sport nula. To se na myšlení musí projevit...

    OdpovědětVymazat
  28. [27]: Mně je celkem u zádele, co se děje v AK. Takže bych osobně neřešil co s pytlem plným blech.
    Pokud bych však o to byl požádán, tak bych udělal to samé, co musí udělat chirurg s vředem plným hnisu.   

    OdpovědětVymazat
  29. [30]: Nejdříve se to nařízne, pak se to dlouze vymačkává, dokud se to neobjeví v sestřiným vlasech, zavede se drén a nechá se to chvilku (týdny, měsíce)... a pak se vezme skalpel a vyřízne se celé ložisko, aby vřed nevznikl znovu. Je to odporné.Ale pěkně se mi o tom psalo

    OdpovědětVymazat
  30. Jdu si dáchnout, já snad ani jeden komentář nenapíšu bez překlepu. Jsem jetá.Tragédií ovšem je, že než to odešlu, tak to po sobě čtu...

    OdpovědětVymazat
  31. Vcelku nic o AK nevím a nikdy jsem nerozlišovala, kdo v něm je a kdo ne. Jak píšeš, kvalitní blogy jsou v AK i mimo něj.
    Moc mě potěšilo tvoje přijetí do klubu (i ostatních, co znám jejich blogy), protože jsem měla pocit, že si to přejete a tak jsem ráda, že se vám to splnilo.
    Snad se to zas nějak utřepe i v AK a bude tam líp.

    OdpovědětVymazat
  32. Pěkné. :) Budu na tvůj blog chodit často. :)

    OdpovědětVymazat
  33. Přiznám se, že nesnáším kampaně jakéhokoliv druhu, proto nejsem ani žádným podporovatelem této "revoluce". Úroveň AK jsem v minulosti dost kritizoval a při přijímacím článku ke vstupu mně to pak řada lidí nezapomněla "osladit", mnozí z nich přitom teď lezou na barikády, stačilo jim podstrčit Lotty. Stala se zástupným symbolem, ale podobných blogů je tam víc a proti nim nikdy revolucionáři hlas nepozvedli.
    Podle mě se úroveň AK zlepšila a výběr nových členů odráží snahu najít blogy různého zaměření a přitom zajímavé.  
    Byla jsi přijata ty, Robka, já a před rokem, dvěma bylo zcela nemyslitelné, aby někdo, komu není 10-25, se mohl o AK úspěšně ucházet. I výběr mladých je teď většinou nesrovnatelně lepší, např. mlok, avant-garde, Teeda.

    OdpovědětVymazat
  34. [29]: Lotty je místní fenomén Je škoda, že píše tak stupidní články, protože poměrně dost hezky kreslí.[30]: Doufám že bys alespoň použil anestetikum [32]: Tiše ti závidím. Taky bych si chtěla takhle před polednem dáchnout [33]: Rovněž se při vybírání blogů ke čtení neohlížím na to, zda jsou či nejsou členy AK. Valin, Malkiel, Vendy, Vendy W, Radka, ty, Karla... mohla bych samozřejmě pokračovat [34]: Děkuji [35]: No, ona je ta nešťastná Lotty asi nejkřiklavější případ. Četla jsem tvůj komentář na klubovém blogu a tak vím, o kterých dalších blogerech mluvíš.Já nemám ráda vyhrocené spory, kdy už obě strany ztrácejí nervy a racionální řešení mizí kamsi do dáli.Faktem je, že občas se Standovi při výběru povede sáhnout vedle a že dělá pro některé blogery výjimky v dodržování pravidel. A mládeži to leze na nervy Myslím, že nás poněkud odrostlejších je v AK víc. Janinka určitě není žádná dorostenka, Čerf, u Tlusťojocha sice vůbec netuším, ale asi taky nebude žádný zajíček A což potom třeba Ježura

    OdpovědětVymazat
  35. [36]:[35]: Uz druhykrat zabudas na mna! To si zapamätam. Som medzi Vami absolutny junior, cize mam este dsot casu, pomstit sa! Krvilacny kral, v.r.

    OdpovědětVymazat
  36. [37]: Kingu, ty jsi taková stálice, že je zcela bez diskuze, kam patříš Mezi mé blogové pokládky

    OdpovědětVymazat
  37. Jestli by nestálo za pokus udělat něco jako blogerské referendum o upravení pravidel AK, vyhození "nevhodných" členů a navrácení autority klubu. Možná by to aspoň něco obrátilo k lepšímu.....

    OdpovědětVymazat
  38. [39]: Předpokládám, že úlohu referenda momentálně plní komentáře pod Standovými články. Co se z toho vyvrbí, ví jen on a Bůh

    OdpovědětVymazat
  39. Vzhledem k tomu, že jsem se do AK hlásila před třemi lety, nebyla přijata, na můj dotaz mi bylo zodpovězeno, že se tam preferuje úplně jiný typ blogerů než jsem já, tak je mi úplně jedno, co se tam děje. Čtu svoje oblíbené blogy bez rozdílu, zda jsou nebo nejsou jejich autoři v AK a taková ta prazvláštní "super elita" mě nezajímá.

    OdpovědětVymazat
  40. Nechodím hledat v autorských, spíš v TT a pak podle komentářů u svých oblíbenýblogerů.
    Ale když jde o AK, připomnělo mi to Ivet a jeji zrušený blog. Docela škoda a nevím proč?

    OdpovědětVymazat
  41. [10]:Taky bych souhlasila s pestrým výběrem, co do témat i do věku. Viděla jsem tam některé blogy, které údajně v AK být nemají, byla uvedena Ježura, nebo food blog (žeby Magdalena?), popřípadě i fantasy blogy. Ale proč by tam nemohly být? Jestli nesedí jednomu, může v nich najít něco pro sebe druhý. Spíš bych dbala na to, aby se psalo bez hrubek a aby byla zachovaná určitá slušnost - tedy pokud používám jako ilustrační foto fotku stáhnutou odkudsi z tumbrl nebo weheartitu, či deviantartu, mělo by to být uvedeno pod článkem, upozornit, že fotka není autorská.
    AK jinak moc neřeším, sleduji spíš okrajově, občas kliknu na nějaký článek na titulce, ale většinou chodím ke svým osvědčeným a oblíbeným, který mám v blogovinu, ve zlatíčkách a ještě v knize návštěv, howgh.

    OdpovědětVymazat
  42. [41]: To preferování určitého typu blogerů se mi právě nelíbí, protože je příliš subjektivní. Tvůj blog by mohl leckoho oslovit a díky tomuhle rozhodnutí jsi tam, kde jsi. Ale máš svých ctitelů a příznivců dost a určitě si tě časem vyhledají i další   
    [42]: Radko, Ivet si smazala blog sama, prý kvůli tomu, že jí tam chodily urážlivé  komentáře. Už se s tím nechtěla potýkat.

    OdpovědětVymazat
  43. [20]:P.P.S.tak tohle nemělo chybu.
    Návaznost na předchozí komentář jak vyšitá.   

    OdpovědětVymazat
  44. Jsem v Klubu nová, ale už teď nestačím zírat, co se kolem toho všechno děje. Osobně si myslím, že blog musí být buď dobrý, nebo extrémně špatný, aby mohl zaujmout. To, že se objeví na hlavní stránce, mnoho nezmění. Když článek nikoho neosloví, nebude se chtít sám od sebe vrátit.

    OdpovědětVymazat
  45. [44]: Tak to taky nechápu - proč někdo urážlivé komentáře píše? Buď se mi něco líbí a reaguji, nebo ne a odcházím.
    Holt komplexy jsou strašná nemoc!

    OdpovědětVymazat
  46. [41]: Tak to by mě zajímalo, který expert pronesl takovou hovadinu.

    OdpovědětVymazat
  47. [44]: Ivet mi chybí, chodila jsem k ní moc ráda

    OdpovědětVymazat
  48. [41]: Já dění v AK docela sleduju a občas mne trochu mrazí v zádech. Z toho, že si někteří chtějí hrát na "posuzovatele kvality" a jaksi odmítají myšlenku, že to zase pravděpodobně nadělá spoustu zlé krve. My, trochu odrostlejší, to tak neprožíváme, ale mládež je ochotná za svou pravdu cedit krev [42]: Ivet měla své důvody pro zrušení blogu.[43]: Přesně tak. Jenom žánrová pestrost zaručí, že AK nebude nudnou sbírkou naprosto stejných blogů. Když něco nebaví mne, neznamená to, že to nemůže bavit tisíc dalších lidí.[46]:Pravda. Místo na titulce nikoho nespasí. Když píše blbě, tak mu titulka nepomůže [47]: Takových pitomoučkých trollů tu jsou mraky. Stačí se podívat na komentáře naší mílé hloupoučké Yuri [48]: Zkus hádat [49]: Pošlu ti adresu jejího nového působiště.

    OdpovědětVymazat
  49. Tak to je neuvěřitelný, on už zase mazal komenty, nebo mi snad něco ušlo? To je neuvěřitelný. Celý dění kolem AK se teda nějak hodně zvrtlo...

    OdpovědětVymazat
  50. [51]: Jestli ses nespletla v článku, takhle jsem se taky sekla, on má dva podobné hned pod sebou, podívej se znovu...   

    OdpovědětVymazat
  51. [51]: Tentokrát se musím Standy zastat. Podle mne žádné komentáře nezmizely [52]: Jo, tím to bude.

    OdpovědětVymazat
  52. Komunitu blog.cz již nějaký čas moc nesleduji. Chodím jen na blogy, které jsem si opravdu oblíbila a které mi sedí. Proto často o dění tady slyším právě jen takto, útržkovitě.. a čím dál tím více mne mrzí, kam to všechno spěje.. :( No, uvidíme. Třeba se to nějak pozvedne. Kdo ví, že? (Pouhý optimismus? Asi.. Alespoň že existují lidé, které opravdu stojí za to číst..)
    Ale řekla jsi to moc pěkně..

    OdpovědětVymazat
  53. Tak jsem asi udělala blbost velkého kalibru, před časem jsem se zkusila přihlásit do AK

    OdpovědětVymazat
  54. [54]: Výsledek je nemastný neslaný. Tak nějak jsem to očekávala. Viz poslední článek na klubovém blogu.[55]: Ale to přece není blbost. Všechny blogy, co za něco stojí, by se do AK měly hlásit. To je právě škoda, že hodně lidí si řekne, že se nepřihlásí, přestože by do AK mohli v klidu patřit, a hlásí se jen všelijaké prapodivné existence.
    Mně se tvůj blog líbí

    OdpovědětVymazat
  55. No, ja jsem za AK udelala tlustou caru, kdyz prochazel tou radikalni zmenou. Byla jsem clenem a prijimal me kdysi davno jeste Krutomluv. Po te velke zmene jsem znovu prijata nebyla a dodnes nevim proc. Tenkrat me to uprimne zralo a mela jsem chut na blog.cz skoncit. Nakonec jsem se pres to prenesla a na cely ten humbuk se vykaslala.
    * rozepsala jsem se o tom tady:
    http://ethnea.blog.cz/1103/these-are-the-scars-that-silence-carved-on-meJako navstevnik ctu blogy, ktere me bavi, a je mi srdecne jedno, jestli patri do nejakych spolku nebo ne.

    OdpovědětVymazat
  56. [57]: Taky se při výběru čtených blogů neohlížím na členství v čemkoliv Tvůj článek si určitě přečtu.

    OdpovědětVymazat
  57. [58]: Dekuju za komentar s odpovedi. Vazim si toho, ze sis clanek precetla. =)

    OdpovědětVymazat

Jak být za blbku

Léto se mi obzvlášť vydařilo. Opět se potvrdila teorie mojí máti, že jsem naprosto nemožná. K tomuto pozoruhodnému závěru došla máti na zákl...