sobota 18. ledna 2014

Prasátko

Většina mužů dostává kopřivku, když vidí za volantem ženu. Pravidlem bývají moudré rozpravy na téma "blbá blondýna", přičemž na barvě vlasů dotyčné řidičky vůbec nezáleží. Někteří mužští extremisté zastávají dokonce názor, že se žena může k autu přiblížit pouze v případě, kdy je jí dovoleno vyluxovat koberečky.



Medvěd je v tomto směru poměrně tolerantní a hned tak něco ho nerozhází. Vděčí za to mně. Poskytla jsem mu mnoho pěkných příležitostí, aby se přesvědčil, že ženská za volantem je schopná všeho.

Před pár lety bylo období, kdy jsem každou noc musela sednout do auta a dopravit se z práce domů. Patnáct kilometrů ve městě není jistě žádný velký problém. Poněkud jiná situace je na noční silnici mezi lesy, kde za každým stromem číhá zvířátko, rozhodnuté spáchat sebevraždu. Takhle jsem se seznámila s hezkým kancem. Kde se vzal, tu se vzal, vynořil se ze škarpy, ozvala se rána a bylo vymalováno.

Po chvilce dumání jsem usoudila, že nejrozumnější bude zavolat Medvědovi. Po probuzení nebývá příliš hovorný, ale když jsem ho poinformovala o problému, byl v momentě jako čiperka. Kupodivu neřešil auto, ale můj zdravotní stav. Významně mě tím potěšil. Sice jsem mu tvrdila, že sebevražedné prase nikde nevidím, ale stejně mi zakázal vylézat z auta. Zraněný divočák prý dokáže divy. Nemínila jsem přiznat, že už jsem venku samozřejmě byla.

Ráno si šel Medvěd obhlídnout škody na autě a po návratu mi oznámil, že zřejmě trpím halucinacemi. Podle stavu auta to vypadá, že jsem přejela tak leda lišku. Prasklý nárazník, nic víc. Malinko jsem se urazila. Nejsem sice nijak zdatný zoolog, ale kance od lišky rozeznám i v noci. Nevěřil mi a tak se odjel porozhlédnout na místo činu.

Nemusel hledat dlouho. Moje oběť spořádaně skonala jen pár metrů od silnice. Dle Medvědova vyjádření to byl "kanec jako kráva". Tedy žádný podvyživený diblík. Medvěd nikdy nepochopil, jak jsem dokázala zahubit takové monstrum a nezničit přitom půl auta. Musela jsem mu tedy vysvětlit, že zřejmě umím zabít pouhým pohledem. A ať si dává raději bacha.



93 komentářů:

  1. Šikovná ženská, a kdo umí, ten umí. Nic víc se říci nedá .
    Já sama ještě "sebevražedné" zvířátko nepotkala, ale nedávno jsem při cestě do práce objížděla odstavené a zcela rozbité auto a to řidička srazila pouze malou srnečku.
    Takže znovu musím obdivně dodat: Kdo umí, ten umí !

    OdpovědětVymazat
  2. Raději se tu nebudu dlouho zdržovat! Že zdravím Medvěda!

    OdpovědětVymazat
  3. Tak to bylo štěstí! Sebevražedná zvířátka jsou špatná!

    OdpovědětVymazat
  4. Tak mě napadá,jestli to nebyl infarkt

    OdpovědětVymazat
  5. Já to teda taky nedokážu pochopit, že to odnesl jen nárazník. Viděl jsem, co udělala se 120-tkou srnka. A divočák - cca 50 kilo? Po srážce s liazkou řidič místo na brzdu šlapal kancovi na hlavu. A že pašík navíc ještě skonal? Musela si ho trefit fakt "dobře". Mimochodem,  co jste měli za auto tehdá? Napadá mě jen moskvič, protože ten měl plechy jak malej tank Nebo je Medvěd lampasák a půjčil ti erární BVP?

    OdpovědětVymazat
  6. Velké sebevražedné zviřátko jsme zatím nepotkali, ale bohužel jednou sebevražedné kotě, zřejmě v nějaké depresi. Dodneška mě to bolí. Ale seš holka šikovná a Medvěd by si měl dávat pozor. Nakonec možná by se ti ta dokonalá vražda mohla povést. Předpoklady jsou....

    OdpovědětVymazat
  7. A byl aspoň guláš? Z kance je výbornej!
    Ale teda taková "mizivá" škoda, to musí být šikovnost, viděla jsem rodiče kamarádky, když sestřelili naprosto průměrnou, celkem až malou srnku. Celý čumák měli v háji.

    OdpovědětVymazat
  8. [1]: To je všechno jenom o štěstí a jak to zvíře trefíš. Já jsem z toho tenkrát čirou náhodou vyvázla bez úhony, ale taky se mi povedlo zase jindy rozmlátit auto po střetu s podstatně menším zvířetem.[2]: Co jsem ti provedla? [3]: Každé zvíře na silnici je špatné [4]: Guláš neudělal nikdo. To víš, přece jen tam prasátko leželo už pár hodin [5]: To je dost pravděpodobné Chudák se tak leknul, až ho šlehlo.[6]: Lampasák není a na BVP asi ani nemám řidičák V té době jsme měli Ford Mondeo kombíka. A opravdu byl pouze rozbitý levý nárazník. Prase mi ovšem vyběhlo zprava. Takový menší hlavolam [7]: Já jsem toho hodně najezdila v noci, tady mezi těmi našimi lesy. Tak mám na kontě víc obětí. Ale nikdy jsem nezabila žádnou kočku nebo psa. Naštěstí [8]: Guláš nebyl, kance odvezli druhý den myslivci. Byl nevyvrhnutý dost dlouho a to prý nedělá dobrotu.
    To mi povídej. Medvěd loni na podzim taky potkal kance. Musela přijet odtahovka a pojišťovnu jsme moc nepotěšili Přitom on je tisíckrát lepší řidič než já. Takovéhle srážky jsou vždycky otázkou náhody. Jak se to prostě povede

    OdpovědětVymazat
  9. Možná to je tím, že ani já a ani nikdo z rodiny nemáme řidičák, natož auto, ale i tak jsem se nesetkala s tím, že by někdo srazil zvíře, byť jen srnku.. ale tvůj zážitek je zajímavý, protože divočák je přece jen mnohokrát silnější než srnka

    OdpovědětVymazat
  10. Že si ten kanec vyhlídl zrovna tebe? Nepovídej, že je to jen náhoda.
    Od Medvěda je hezké, že ho zajímal především tvůj zdravotní stav. Mně by asi v této situaci kleplo - i když těžko říct, protože jsem neřidič, takže jsem si to ještě nikdy nemohla zkusit na vlastní kůži. Naštěstí.

    OdpovědětVymazat
  11. Já mám jako neřidič k ženám za volantem velkou úctu a nad siláckými motoristickými řečmi některých svých kolegů a přátel se jen usmívám.Myslím, že od kance k Medvědovi je to ještě mnoho vývojových stupňů a Medvěd může být klidný. Alespoň tedy v tomto ohledu .

    OdpovědětVymazat
  12. Wow :) Až jednoho krásného dne začnu řídit, kanci budou můj postrach
    Obdivuju tě, že jsi nezazmatkovala a řešila situaci jak se zdá rozumně a s chladnou hlavou. To možná i spousta chlapů by podle mého skončila s autem na šrot. Fíha, takový kanec jak kráva umí udělat z plechu plechovku, tak je dobře, že jste ty i auto vyvázli bez větší újmy.

    OdpovědětVymazat
  13. Liška by byla bývala lepší.
    Každá žena ocení kožešinový kabátek, ne?

    OdpovědětVymazat
  14. Šikovná ženská, takhle se postarat rodině o večeři   

    OdpovědětVymazat
  15. Já myslím, že byl zabit pohledem. ne teda tvým, ale jeho vlastním, když viděl za volantem ženskou. Vždyť kanec je nakonec taky chlap...ne? Prostě to s ním šlehlo     

    OdpovědětVymazat
  16. Mondea jsou dost betelná auta, ale i tak si myslím, že šlo o Tvůj přirozený talent

    OdpovědětVymazat
  17. Taky mohl pojít blíž k autu, aby se dal ještě zužitkovat. Ach ti sebevrazi!

    OdpovědětVymazat
  18. Obávám se, že auta uloví víc zvěře než myslivci. Jezdila jsem s dcerou patnáct kiláků do práce "přes prdelky a polma" malým Renaultem Clio. Míjela jsem vpravo hřbitov a z druhé strany nám vystartoval ze křoví srnec, kdo ví, komu chodil na hrob. Trochu jsme si zakličkovali a nakonec jsem ho ťukla levým blatníkem, hnusný pocit, byl to kusanec. Zvedl se a odběhl do houští, až po rozednění jsem při prohlídce našla šmouhu od krve, jinak nic. Stejně mi z toho bylo nedobře. Od té doby jsem v tom místě jezdila jak připosr.. Jindy vedle mne běžel srnec v obilí snad půl kilometru, prostě chtěl na druhou stranu. Musela jsem zastavit, on přede mnou důstojně přešel a já mohla pokračovat. S bažantí rodinkou u krajnice jsem si tykala, míjela jsem je snad o půl metru, ani to s nimi nehnulo .

    OdpovědětVymazat
  19. Osudné noční setkání. Pro kance.
    Hlavně, že to dobře dopadlo.

    OdpovědětVymazat
  20. Aj medzi zieratami sa najdu taki nedisciplonovani jedinci. Skoro su az ludski. U nas ma chodec absolutnu prednost na zebrach. Tak to vsetci vyuzivaju na pisanie SMS, pozriet sa, ci sa niekto blizi nikoho nenapadne. Vodicom sa preto odporuca, zaobstarat si strelne zbrane, aby setrili svoje narazniky a chodcov na prechode odstrelili uz zdialky. Odkedy plati toto nestastne pravidlo zacali zarabat majitelia karoserii ako divi. Niekto nahle zastane, lebo pan chodec este nedopisal a druhi do neho naletia. Preco si ti blbci nekupia auta? Tak by za pouzivanie mobilneho telefonu dostali aspon mastne pokuty!

    OdpovědětVymazat
  21. ... takže bol guláš, alebo ste ho grilovali, alebo nebodaj, poľovníckemu združeniu darovali? ( dľa zákona u nás )
    Muži nech sa nenaparujú, čo sa žien vodičiek aut týka. Včera som mala, pri šálke čaju rozhovor s mladým nádejným civilným letcom a ten mi povedal, že pomaly začína byť viac pilotiek ako pilotov. Oni sú v ročníku 1:1, ale minulý rok vraj štúdium aj pilotný kurz ukončilo 8 pilotiek z 9 absolventov. Jedna z troch pilotiek riadiacich boeing je naša kočka. Takže ... čo je auto voči boeningu? Hoci ..pravdou je, že divoké prasa nezrazí, iba ak divokú hus.

    OdpovědětVymazat
  22. ...hodný Medvěd...
    Je sice pravda,že ženy jsou opatrnější,někdy pomalejší,ale já si myslím,že až budou chlapi jednou rodit a doma na ně bude čekat dítě,tož taky nebudou za volantem machrovat...jejich svědomí jim to podvědomě nedovolí...

    OdpovědětVymazat
  23. Čiperka - takové zvukomalebné slůvko.A vůbec, chudák prasák

    OdpovědětVymazat
  24. Brrr.. Každý druhý večer jezdím domů z práce a potkávám různý sebevrahy - a stále děkuju tam nahóru, že ty zvířata maj aspoň oční odrazky. Z boku jsem naštěstí nikoho nepotkala, obávám se, že by to byl Vrakoušův (naše auto) konec. A že těch zvěří potkáváme - kance a kančice, muchloně, daňky, srnce, lišky, zajíce, kolem baráku kočky,...

    OdpovědětVymazat
  25. Tak to zábavný příběh, pěkně si mu to nandala, bravo

    OdpovědětVymazat
  26. Možná Medvěd vynalezl nějakej neviditelnej ochrannej štít, nebo tak něco... Nebo jsi prostě hodně, hodně šikovná, to je taky možnost...

    OdpovědětVymazat
  27. Mohlo to dopadnout hůř, takový kanec je pořádná váha. A taky může opravdu  napadnout, když je zraněný, je dvakrát tak rozzuřený. Ale tys ho zdolala jediným ťuknutím, Amazonko!

    OdpovědětVymazat
  28. No tak já teda musím napsat, že moje manželka řídí dobře a zodpovědně. Ale i ona občas nadává na okolní některé nezvykle a neočekávaně se chovající lidi za volantem. A opravdu v drtivé většině i ona uznává, že jsou to ženy. Většinou je to prostě způsobeno nevyježděností a taky horším sžitím s tím, co vlastně řídí. Divila byste se, kolik žen ani netuší, jak dobře by si mohly nastavit sedadlo ve svém vlastním autě, aby měly lepší přehled o dění okolo, když už mají hendikep ve svém vzrůstu. Jenže ony prostě jen zkusí poštelovat maximálně první pákou po ruce a tím to pro ně hasne. No a protože jen málo aut má i výškově nastavitelné sedadlo, tak jsou ženy vždycky v rozhledové nevýhodě. A když se i žena pokusí dát si něco pod zadek, tak zas má problémy s dosahem na pedály. Auta prostě staví chlapi hlavně pro chlapy. A v tom je kámen úrazu.
    V našem autě jsme taky nějakou chvíli nastavovali sedadlo, aby manželka měla dobrý výhled. A protože fakt nemám energii to pořád nastavovat pro sebe jinak a pak to zase vracet zpět tak je to tam prostě pořád podle ní a já už se tam taky nějak vlezu. Jsem dost vysoký, takže rozhled mám i tak. A nikdy už na nastavení nešáhnu, protože je mi jasné, že ona by se na nějaké nastavování vykvákla a možná i horší výhled pro krátkou jízdu riskla.
    O tom, že některé "borkyně" jsou schopné řídit v lodičkách s podpatkem, kde je reakční doba na pedálech úplně nevyzpytatelná ani nemluvím.
    U toho "vašeho" kance určitě zafungovalo, že jste dupla na brzdu. Rychlost se snížila a prase to skoro stihlo přeběhnout. O desetinku sekundy později by možná minulo i ten levý blatník.
    Tohle video s polskou žačkou v autoškole asi znáte. Ale kdyby ne:
    http://www.youtube.com/watch?v=loykplhQrOA
    Ona je prostě úžasná.

    OdpovědětVymazat
  29. [22]:Pocuval som interview s nemeckou pilotkou Airbusu. Povedala, ze je to ohromny pocit, ked sa rozbieha, ze je to sila asi 3600 aut priemernej velkosti naraz. Este dobre, ze letiste je obvykle tak koncipovane, ze pilotky mozu preletiet, kam len chcu, nie? (Vraj soferovat lietadlo je daleko jednoduchsie, nez auto...len plat maju daleko lepsi.)

    OdpovědětVymazat
  30. [10]: Taková srnka dokáže leckdy nadělat větší paseku než prase. Brácha jednu trefil, skočila až do předního skla, to pochopitelně vyrazila a nádherně podupala celý předek. Škoda veliká. Navíc zdrhla [11]: Myslíš, že tam na mě promyšleně číhal? Možná měl se mnou nějaé nevyřízené účty [12]: Ženy za volantem jsou určitě opatrnější než pánové (některé), ale na druhou stranu dokážou dělat věci, nad kterými rozum zůstává stát. Vím to podle sebe [13]: Nemysli si, lekla jsem se víc než to prase

    OdpovědětVymazat
  31. [14]: Kančí hlavu nad krbem by také mohl někdo ocenit Já netoužím ani po kožešinovém kabátku, ani po hlavě [15]: Večeře nebyla [16]: Byl místní, tak mohl vědět, že tudy pravidelně jezdím Kdyby nechodil očumovat k silnici, mohl žít o hodně déle [17]: Ráda bych si myslela, že jsem úžasně talentovaná, ale byla to jen obyčejná klika Jindy jsem dopadla mnohem hůř.

    OdpovědětVymazat
  32. [18]: Ano, bylo to prase totálně nezodpovědné a nespolupracující [19]: Já taky po téhle trase jezdím s očima na šťopkách a koukám, kde se zalesknou oči. Tak se dají objevit srnky, lišky i zajíci. Pokud ovšem není mlha, to ja pak mnohem horší. My tu máme zvěře opravdu hodně. Jednou jsem potkala jelena. Naštěstí jsem ho zahlédla včas a stačila zastavit. Chvíli okouněl a pa milostivě, pomaloučku překráčel silnici. Byl to obr a říkala jsem si, že kdyby měl mezi parožím vzrostlou třešeň, ani bych se nedivila [20]: Ano, seznámili jsme se spolu za nepříznivých okolností. [21]: Chodci jsou jiná kapitola a taky dovedou člověka připravit o nervy A nebo takový neosvětlený cyklista v noci, pokud možno v tmavém oblečení, to je taky moc prima záležitost.

    OdpovědětVymazat
  33. [22]: Ženy pilotky alespoň nebudou otravovat letušky [23]: To je svatá pravda.[24]: Já vím, taky mi ho bylo krapet líto. Ale já jsem ho tím autem fakt nenaháněla po poli [25]: Tak to je jen otázka času. Jednou se to povede

    OdpovědětVymazat
  34. [26]: On si to nandal sám. Měl sedět doma a necourat po nocích [27]: To spíš měl anděl strážný zrovna pohotovost a ještě nespal [28]: Když mi Medvěd druhý den vyprávěl, jak byl ten mizera veliký, byla jsem dost ráda, že při mojí exkurzi z auta v noci byl už pryč [29]: Video znám a ta paní nemá chybku
    No, já si pokaždé pošteluju sedačku, nahoru i dopředu a Medvěda štvu tím, že to po sobě zase nedám zpátky Já mu zase tvrdím, že když to on po mně předělá, měl by to taky vrátit zpátky. Nějak se nemůžeme dohodnout

    OdpovědětVymazat
  35. [14]: Liška by byla lepší?   NIKDY!

    OdpovědětVymazat
  36. :) A další den měli u Medvědů kančí se šípkovou omáčkou? :)
    .
    Základ zoologie je poznat medvěda :)

    OdpovědětVymazat
  37. Můžeš ji klidně poslat, budu ráda

    OdpovědětVymazat
  38. [37]:Neměli, kance si odvezli myslivci.[31]: Ženy za volantem jsou někdy taky pěkně agresivní a odrzlé, navzdory vžité představě, že jsou opatrné a rozumné. Když jdu přes přechod, vždycky se dívám, jestli auto přibrzdí nebo pojede. A ty, co prosvištěly bez přibrždění, řídila v 90% ženská. Někdy bych je nakopla, nány pitomý, nafrněný.
    I když zase chápu, že mnohým řidičům musí pít krev nezodpovědní chodci, kteří vletí do cesty hlava nehlava. Já se teda vždycky rozhlížím a to i na přechodu, dokonce jsem tak vopatrná, že se rozhlížím, i když mám zelenou.

    OdpovědětVymazat
  39. Už je tu tolik komentářů, že jen stručně podotknu: Krásný článek! Deváté hodnocení je ode mně.

    OdpovědětVymazat
  40. [2]: ... abych taky nebyl třeba poražen. Čistě a bezbolestně

    OdpovědětVymazat
  41. Ty jsi tedy dost nebezpečná vražedkyně, když zabíjíš pouhým pohledem             

    OdpovědětVymazat
  42. Nám v noci vyběhla z lesa v Kersku pod kola. Celý předek byl v háji
    Byl to můj milovaný Ferda- " pežotek",
    se kterým jsme projeli půl Evropy bez potíží ( akorát píchlá pneumatika v Efreutatu ).
    Srnku jsem obrečela a dlouho na ni myslela.
    A pak jsem měla těžké srdce, když jsme auto po opravě dali do autobazaru
    Chodila jsem se na něj dívat, jak tam stojí opuštěné. Za tři dny si ho někdo koupil.
    Měj se moc krásně     

    OdpovědětVymazat
  43. [37]: Raději se zelím Samozřejmě, medvěda musím identifikovat v každé situaci [38]: Pošlu [40]: U nás máme přechod, přes který raději ani nechodím. Tam je to fakt o život. A je úplně fuk, kdo sedí za volantem. Všichni přes něj jezdí jako magoři.[41]: Děkuju [42]: Koníci jsou rozumní tvorové a nečíhají zákeřně ve škarpě, až kolem pojede chudák ženská [43]: Zamyslím se nad sebou [44]: Mně taky bylo vždycky dost líto, když jsem trefila nějaké zvířátko. Rozbité auto trápilo víc Medvěda

    OdpovědětVymazat
  44. A na ty svoje oči, co dokáží zabít kance pohledem, zbrojní pas máš? Moje kolegyně z práce, která má podobný terén při cestě do a z práce, má spíš jiný problém, než zvířátka. Už několikrát se jí ve čtyři ráno stalo, že jí před auto na rozcestí skočili opilci a že nutně potřebují odvézt do města, většinou se sami obsloužili a bez řečí do starého plecháčka nastoupili. U jedněch byl dokonce cílem cesty nejbližší bordel...

    OdpovědětVymazat
  45. Už dva roky se snažím překonat strach z řízení a aut obecně, moje vyplněná přihláška k autoškole mi leží provokativně na stole. Snad v létě...

    OdpovědětVymazat
  46. [46]: Myslíš, že vražednost pohledu je přímo úměrná počtu dioptrií? Pokud ano, stává se ze mne nebezpečný tvor [47]: Tak neváhej. Jak vidíš, lze při řízení zažít spoustu zajímavých věcí

    OdpovědětVymazat
  47. Nejprve ti chci pogratulovat k ikonce nejlepšího článku k Tématu týdne. Takové ocenění si zaslouží každý tvůj článek. Dokážeš dát duši i obyčejným věcem a příhodám a oživíš je.Já řidičák nemám, nechci, nebudu a nesnažím se ho získat. Ráda se ale vezu v luxusním autě. Ale i jako spolujezdec kolikrát nervově trpím nad neočekávanými událostmi, o které v pražské dopravě není nouze. A obdivuji všechny řidiče a řidičky.

    OdpovědětVymazat
  48. [6]:Šikovná ženská dokáže divy. Zřejmě to byla rána dobře cílená. Nebo že by fakt ten pohled?

    OdpovědětVymazat
  49. Já sice nikdy nic neulovil, kdysi když ještě byli, zajíce, ale jednou těsně před naším autem přeběhli danňci, nebo nějaká jiná vysoká zvěř. Bylo to v noci. Můj tehdy malý syn: "Hele čerti..."

    OdpovědětVymazat
  50. Poznám ženy čo by vopchali chlapov do zadku za volantom. Ja osobne sa ešte bojím spraviť si vodičák a dufam že raz budem patriť len do tej lepšej skupiny :)

    OdpovědětVymazat
  51. Myslím, že jsi měla velké štěstí, protože srážka s takovým zvířetem dopadne někdy i tragicky.

    OdpovědětVymazat
  52. Krásně napsané, humorně a velmi čtivě, tvůj blog je takový fajn čtecí!   
    Málokdo zde má takové nevšední zážitky jako ty!

    OdpovědětVymazat
  53. Moc hezké počteníčko i když se smutným koncem (pro toho divočáka). Neřídím, ale jsem spolujezdec. Nejhorší jsou řidiči v klobouku, s brýlemi a na sobě bundu ve které nemůžou ani řadit. A na zadním okénku 2 plata vajec.   

    OdpovědětVymazat
  54. [49]: Pražské řidičky mají můj nehynoucí obdiv. Umím si přesně představit, co by se dělo, kdybych si vyrazila sama do Prahy. Večer bych byla ve zprávách na Nově - venkovanka způsobila kolaps pražské dopravy [51]: Prase prostě umřelo strachy [50]: No vidíš, já si myslela, že lovení zajíců ti jde [52]: Jednou třeba jo [54]: To je fakt. I to se tady nedaleko stalo. Stačil srnec a opravdové neštěstí bylo na světě.[55]: Ivet, to jsou celkem všední zážitky A při mém věku jsem měla dost času je nasbírat [56]: Přesně

    OdpovědětVymazat
  55. [56]:Můžu zodpovědně říct, že to tak není. Tihle kloboukáři se prostě sunou svojí 80 kou do nejbližšího okresního města a zase zpět. Předjíždět je musíte opatrně, protože není jisté jestli zrovna při své vláčné jízdě skoro uprostřed vozovky netrhnou volantem a nesrazí vás z boku. Občas neočekávaně intenzívně šlápnou na brzdu. Taky mají občas problém odhadnout rychlost nějakého idiota nebo idiotky jedoucí po hlavní cestě stopadesátkou a tak mu/jí tam z vedlejší vjedou. Většinou to odnesou jak oni, tak ten/ta rychle jedoucí idiot/ka. Přesto nejsou nejhorší. Největším nebezpečím totiž opravdu jsou ti/ty rychle jedoucí idioti/tky. Vím už o minimálně osmi smrťácích, které se staly v okolí mého bydliště a byli to půl na půl právě ti rychlejedoucí idioti a idiotky.

    OdpovědětVymazat
  56. Jé až teď jsem si všimla tvé ikonce nejlepšího článku na téma týdne, moc gratuluju
    No a já už zítra budu uzavírat foto do soutěže, pokud sis to nerozmyslela, tak mi prosím tě pošli co nejdřív tvou ovčačku, hezký večer

    OdpovědětVymazat
  57. [58]: Pokud se sunou 80 kilometrovou rychlostí, je to dobré. Většinou ale jezdí tak maximálně 6O. Což je zlo.
    Stejně, jako jsou  nebezpeční rychlí idioti, jsou nebezpeční i tihle šneci.[59]: Jsem hlava děravá, povedlo se mi na to zapomenout. Tak snad to ještě stihnu

    OdpovědětVymazat
  58. [60]:Jste moc rozmazlená. 60 je taky dobrá rychlost. Pořád lepší než kdyby zapřáhli koně do povozu a vyrazili do města na něm. Dobře si to pamatuju, když jsem byl ještě kluk, tak těch koňských povozů jezdilo docela dost. K tomu traktory s vlečkama, co se sunuly maximálně 40tkou a v létě samozřejmě kolony kombajnů, migrující přes celou republiku, co se nedaly předjet a víc než 40 taky nejely. K tomu trabanty a tříkolky velorexy.
    Někdy se přistihnu, že jedu až moc podle palubního počítače, takže třeba při cestě do druhého okresního města mezi vesnicemi kolikrát ani nezrychlím naše skoro dvoutunové auto na 90, protože bych už po kilometru musel zase brzdit. Tedy z 50 tky zvolna zrychlím na 75 a pak to nechám setrvačností, kterou má naše dvoutunka opravdu šílenou, dojet k vesnici, kde má u cedule zase těch 50 km/h. Uznávám, že někteří řidiči s lehkýma autama z takové jízdy šílí (oni takovou setrvačnost nemají, takže se jim auto rychleji zpomalí na tu 50 tku ve vesnici). Ale ekonomika je ekonomika. A já prostě nerad šlapu na brzdu.

    OdpovědětVymazat
  59. Tak už začala soutěž, přijď na výzvědy

    OdpovědětVymazat
  60. Urob prosim Ta nejaky clanok, kde sa Ti da gratulovat, dobre? (Nikto Ti tu negratuluje, tak nechcem byt prvy a ako sam kol v plote a osamele gratulovat - co tymto ale predsalen a srdecne robim! )

    OdpovědětVymazat
  61. [61]: Děkuju [62]: Tak rozmazlená,jo? Nechci se tu rozhodně hádat o přiměřené rychlosti
    Mezi místními vesničkami taky rozhodně nelítám jako namydlený blesk. Ale na dlouhé, pěkně rovné silnici je takový kloboukář s šedesátkou na tachometru oravdu na zabití. Obzvlášť pokud v protisměru jede jedno auto za druhým.[63]: To rozhodně přijdu [64]: Za gratulaci srdečně děkuji Měla jsem docela bobky, že mě tam ta omladina rozcupuje na kousky

    OdpovědětVymazat
  62. Zvířátko rozhodnuté spáchat sebevraždu :)No, já naštěstí nejsem řidič auta, ale taky jsem jedno takové potkala ... ne v autě, ale na kole. Chudáček pes. Jsem přesvědčena, že to nepřežil, ale v koutku duše doufám, že se mýlím ...

    OdpovědětVymazat
  63. Sa tu všeci smějú, ale někteří lidé opravdu dokážou zabíjet pohledem. To já zas potkala kamioňáka. Jel jako prase, v době kdy po oblevě začalo opět sněžit a v úseku, kde je povoleno 50km/h. Nahodil mě těma hnědýma sračkama tak, že to vypadalo jako obrovský hnědý koberec přes půl auta. To jsem ty stěrače posunovala aj očima.

    OdpovědětVymazat
  64. Nechci nikoho poučovat, ale myslí si že ženy jezdí lépe než muži. Jsou ohleduplné a většinou mají v autě děti a tak jezdí opatrně. Podívejte se v telce kdo dělá pra...ny na dálnici. Většinou muži. A myslím že ti zamindrákovaní. Mají silná auta a sílu. Když z něj vylezou tak mají 160 cm.

    OdpovědětVymazat
  65. Zcela mimo mísu, po půlnoční hodině, si dovoluji gratulovat ti k přijetí do AK! Další blog, který přispěje ke zvýšení úrovně, moc ti to přeju, ty i tvůj blog si své místo na titulce zasloužíte!

    OdpovědětVymazat
  66. [68]:Nesouhlasím. Dřív byly řidičky horší, protože toho prostě najezdily mnohem míň než muži. Dneska mají skoro stejné šance se vyjezdit. Začínají se dělit do stejných kategorií jako muži. Ty mladé jsou nevyježděné, většinou blbě podélně parkují do mezery mezi auty na kraji silnice. Jsou menší, mají menší přehled o okolí a taky se hůř "vciťují" do toho co auto může, nemůže a jak rychle to může udělat.
    Mimochodem, pokud platí rčení o tom, že pokud ho chlap má malýho, tak jezdí velkým autem, tak u žen to platí stopro. Nemají žádného a proto opravdu hodně SUV řídí ve městech mrňavé ženy. Jsou to ty bohatší měšťačky, často na mateřské, co rozvážejí děcka do školky ze satelitních domečků. Nejezdí sice extrémně rychle, ale zato nebezpečně nepozorně. Pokud si chcete vsadit, kdo vás smete na přechodu pro chodce, bude to tato mamina ve velké káře, a taky bude často držet v ruce mobil. Držet stopu jim taky často dělá problém (může potvrdit Darinka, co jela středem silnice a zabila člověka na motorce). Jak už jsem psal, se smrťáky je to půl na půl. Akorát důvody se liší. U mužů proto, že opravdu jedou hodně rychle kvůli adrenalinu. U žen proto, že jedou "podle papírů", ale nedojde jim, že aktuální situace je o dost horší. Takže valí papírovou devadesátkou do opačně naklopené zatáčky mezi poli a nepochopí, že to auto se na vozovce ani při té devadesátce neudrží. A velkou roli u nich taky hraje nepozornost při nedání přednosti v jízdě a špatné předjíždění. Hodně rizikové je, když v autě jedou vedle sebe dvě ženy a k tomu jsou to matka s dospělou dcerou.
    Takže stejně jako u mužů i u žen řidiček je hodně kategorií. A některé z nich jsou taky hodně nebezpečné pro sebe a pro své okolí.

    OdpovědětVymazat
  67. [66]: Kdybych na kole potkala psa, tak vím úplně přesně, kdo by nepřežil. Pes by to určitě nebyl Na kole jezdím velice specifickým způsobem [67]: No jo, kamioňáci S těmi je lepší se nehádat [68]: Jak kdy. Některé ženské jezdí jako hodně splašené slepice. Je to vždycky jen a jen v lidech.[69]: Vendy, děkuju Teď ještě najít čas na psaní článků. Jsem totálně v zajetí mé oblíbené DPH [70]: Máte svým způsobem pravdu, ale ještě jsem neviděla ženskou, která by byla tak blbá, že by vytlačila schválně (!) jiné auto ze silnice a nebo někoho vybržďovala. To je specialitka určitého typu mužů

    OdpovědětVymazat
  68. [71]: Taky byl malej a byla jsem rozjetá z kopce. Jinak bych se taky asi válela :)

    OdpovědětVymazat
  69. vy zeny ste nakonec lepsi vrazi nez mi muzi.....

    OdpovědětVymazat
  70. [71]: Říkat, že vytlačit schválně jiné auto ze silnice je specialita jen mužů je stejně hloupá věta jako říkat, že je to specialita členů a sympatizantů sobecké pravicové strany - typicky ODS, nebo Topky. Tedy všichni voliči a voličky těchto stran jsou v tom pytli. Zní to divně? Proč? Vždyť ten jediný mediálně známý případ byl bohatý manažer. Tedy ODSák nebo TOPák jak vyšitej. Určitě se něčeho takového dočkáme časem i od nějaké stresované manažerky. Něco se vám na mém zjednodušujícím postupu nezdá? Řekl bych, že přesně to, co se mně nezdá na tom vašem.
    Ale je fakt, že muži mají odolnější psychiku v krizových a až nechutných situacích a občas ji rádi dráždí v napjatých situacích. Ovšem, buďte za to ráda. Jen díky tomu se prakticky vždy najde muž, který bude za vás tahat horké kaštany z ohně. Typicky hasič, co nasazuje zdraví během požáru, policajt nebo voják v konfliktu. Ale třeba taky zdravotník záchranář, co zasahuje po dopravní havárii, bez ohledu na to, jestli ji způsobil muž nebo žena. A věřte tomu, že ženských, které pracují při takových zásazích, kdy se dávají dohromady rozmašírovaná těla, fakt moc není. Mezi doktorskými kruhy se moc dobře ví, že na tu "jinou" ženskou psychiku má práce na takovém traumatologickém oddělení dost devastující vliv a lékařky se takovým oddělení vyhýbají jak jen můžou.

    OdpovědětVymazat
  71. [74]: Alebo ich tam ich kolegovia-vyborne plateni chriurgovia vobec nepustia! (Pramen: moja dcera lekarka, "ako zena nemas medzi chirurgami sancu"...)PS Srnky po stretnuti s autami sa niekedy chovaju, ako keby vypili "Red Bull". Lietaju povetrim, ako keby mali kridla.

    OdpovědětVymazat
  72. [74]: Nejsem zastáncem genderové korektnosti, takže se nebudu hádat Je fakt, že neznám moc žen, co dělají s pilou v lese, ani neznám moc mužů, kteří dělají v jeslích. Tak to prostě je. A je fakt, že zatím není mediálně známý případ s ženou "vytlačitelkou" nebo "vybržďovačkou".[75]: To se Mauronovi nebude asi líbit

    OdpovědětVymazat
  73. [75]:Píšete o jiných chirurzích než já. Ona jsou totiž chirurgická místa a chirurgická místa. O "relativně poklidnou" chirurgii plánovaných operací, kde se vše naplánuje a provede je samozřejmě obrovský zájem a tlačenka.
    A pak jsou tu právě ta traumatologická oddělení - příjmy úrazovek, kde se čeká na pohotovosti a pak se operuje třeba ve dvě v noci, kdy je to právě potřeba. Samozřejmě v součinnosti s doktory záchranáři přímo v terénu, kteří ty pacienty dovážejí. Tohle je ta psychicky náročnější chirurgie, o kterou není mezi ženami zájem.
    Zajímavá diskuse je třeba tady:
    http://forums.studentdoctor.net/threads/women-in-general-trauma-surgery.430079/
    Podle téhle diskuse je ale tím největším problém čas - tedy dlouhé služby, směnný provoz, zavolání kdykoliv ...

    OdpovědětVymazat
  74. [76]:Určitě jste si všimla, že ani já nejsem zastáncem genderové korektnosti. To ale vůbec nesouvisí s tím, jestli člověk dělá nebo nedělá podivně omezené generalizace na základě jednotlivých příkladů ze života. Jo, pokud těch příkladů bude víc, určitě už to bude mít smysl.
    Zatím se ale podle tohoto případu, nebo případu Darinky, dá generalizovat pouze tak, že jsou lidé, kteří jezdí jako prasata bez ohledu a přímo ohrožující ostatní účastníky provozu. Cpát do toho pohlaví, sociální postavení, politické smýšlení, barvu kůže nebo třeba věk je zatím poněkud předčasné.

    OdpovědětVymazat
  75. [77]: Myslel som to skor tak, ze sa to tie zeny ani poriadne nemozu naucit, lebo ich k tomu nikto (zo sefov) nepusti. V tom je asi ten problem. Zaujem by snad aj bol, ale muzi si to drzia medzi sebou.

    OdpovědětVymazat
  76. Osemdesiaty komentar si nenecham ujst! Preto kecnem aspon blbost, ktora vzbudi verjene pohorsenie: Zenske maju zostat pri sporaku, nech sa muzi trapia na pohotovosti!

    OdpovědětVymazat
  77. [78]: Dobrá, uzavřeme příměří Ale stejně si myslím, že k "silovému" řešení na silnici mají větší sklon muži (na barvě kůže, politické orientaci a sociálním postavení nezáleží).[80]: No jo, ale některé ženské neuvaří ani čaj. To by se pak u sporáku extémně nudily

    OdpovědětVymazat
  78. [81]:Souhlas, příměří. A já si tam do toho sklonu zas pro změnu mrsknu tu barvu kůže: Černoši jsou prostě vždycky agresívnější. Mějte se.

    OdpovědětVymazat
  79. Ani jsem netušila co udělá příspěvek o kloboukářích. Ale každý na to má svůj názor . Zdravím všechny diskutující

    OdpovědětVymazat
  80. [82]: Škoda, že tady na vsi nemůžu chování černochů nějak podrobněji zkoumat [83]: Někdy i nevinná poznámka dokáže spustit lavinu

    OdpovědětVymazat
  81. [84]:Jasně, na české vesnici to moc nepůjde. Zkuste youtube a "US police chase" "american gang", nebo tak něco. Když mluvíme o kůži tak je potřeba mít reprezentativní vzorky. Tedy tam, kde mají barvy společnosti porovnatelné zastoupení. Když budu chtít vidět kriminalitu bělochů, tak to taky nebudu pozorovat v Japonsku. Ale USA jsou dobré. Bělochů a černochů je tam porovnatelně.

    OdpovědětVymazat
  82. Dobře ty, měla by sis na tom založit podnikaní! Většinou je auto na šrot a prase bez škrábance.
    Já zatím měla štěstí a kance jsem jen míjela jak ťapali po krajnici hezky ukázněně za sebou, srnky skákaly s dostatečným předstihem a jedinou pecku zchytala kuna nebo lasička a to jen proto, že blbá zvedla hlavu...

    OdpovědětVymazat
  83. [73]: Ženy jsou něžná a roztomilá stvoření, ja zcela jistě právě ty víš úplně nejlépe [85]: Pravda, já můžu zkoumat tak leda kriminalitu babek před konzumem [86]: Mám podobnou zkušenost s jezevčicí. Potloukala se po silnici, nečuměla a vlezla mi pod auto. Nebyla nijak velká, ale škody udělala víc než prase. Podařilo se jí prorazit chladič. A ještě měla blechy

    OdpovědětVymazat
  84. Gratuluji k ocenění - Nejlepší článek na aktuální téma týdne.

    OdpovědětVymazat
  85. Návrat na tvůj blog po čase, kdy jsem byla naprosto neblogoidní, mi udělal radost. Tvé články se pořád dobře čtou. Doufám, že Medvěd jako jeden z mála mužů konečně pochopil, jak nebezpečný pohled ženy může být. Neb zabíjení pohledem je naše tajná zbraň.

    OdpovědětVymazat
  86. [90]: Psst! Chlapi nemusí všechno vědět

    OdpovědětVymazat
  87. "Dle Medvědova vyjádření to byl kanec jak kráva...", to už je hotový zvěřinec Krásně jsem se pobavil při čtení. A ode dneška si dávám pozor na pohledy žen.

    OdpovědětVymazat

Jak být za blbku

Léto se mi obzvlášť vydařilo. Opět se potvrdila teorie mojí máti, že jsem naprosto nemožná. K tomuto pozoruhodnému závěru došla máti na zákl...