neděle 18. srpna 2013

Odposlechnuto při večeři

Někdy se to tak povede, že během chvíle dostanete bez vlastního přičinění tolik informací, že se vám hlava zatočí. Nebo se třeba můžete udusit na rajčeti.


Vyšli jsme si s Medvědem na večeři. To je docela událost, protože doby, kdy mě tahal na rande a snažil se mi vyklovat díru do hlavy řečmi o lásce, zmizely někam do neznáma. Zcela neromanticky jsme při svíčkách rozebírali problematiku kázeňských prohřešků naší Kačenky a schylovalo se k prudší výměně názorů na téma "kdo za to může", když se od stolu za mými zády ozval rozhovor:

"Hele pocem, si představ, ten kretén mi řek, že sem kurva"
"Ty vole, to je debil. Co si mu na to řekla?"
"No co asi. Poslala sem ho do prdele. Jako jo, dám skoro každýmu, kor když se vožeru, ale prachy neberu. Tak vo co mu jako de..."

Zaskočilo mi rajče. Zcela nespolečensky jsem se ohlédla, abych si prohlédla autorku tak jiskřivé myšlenky. Za mnou seděly dvě roztomilé náctileté blondýnky a způsobně cucaly brčkem pomerančový džus.

Dívenky pokračovaly ve své úderné konverzaci a Medvěd se dobře bavil. Obzvlášť ve chvíli, kdy ta, co rozhodně odmítla to ošklivé nařčení, podrobně líčila svůj poměrně neobvyklý sexuální zážitek z poslední párty.

Já jsem se bavila trochu méně. Při chroustání hranolků jsem dumala nad tím, jak prapodivný život některé dnešní mladé holky vedou. Váží si vůbec samy sebe?

36 komentářů:

  1. Jó, něak nám ta mládež předhazuje pěkné perličky. Je otázkou nakolik chtěla kamarádku poštengrovat svejma zážitkama( možná ani ne prožitými jako spíš vymyšlenými) a nakolik to je vážně pravda. Myslím že když člověk zabrousí do své vlastní dospívací doby a vzpomene si co všechno si vymýšlel v této oblasti jen aby nebyl za blbku nevzdělanou, případně nebyl očerněn ze staropanenství či chtěl vytočit tu čúzu ze čtvrtý lavice, která se pořád naparovala že ona už "to" má za sebou....a pak se ukázalo, že ty největší sexuální dračice jsou furt panny a všechno si vymyslely. Spíš je smutný ten způsob vulgárního vyjadřování. Ale zase....i tohle není nic nového pod sluncem....Čert ví, možná tomu sami přestáváme rozumět a dostáváme se do toho co jsme vždycky tak strašně nenáviděli, a to do rčení Když já byl mladej/á takhle se mládež nikdy nechovala.

    OdpovědětVymazat
  2. Formou i obsahem hodně podobný rozhovor jsem nedávno vyslechl nuceně ve vlakovém kupé, ve kterém jsem jel s několika železničářskými odboráři kolem padesátky. Byli na sebe ve svých chlapáckých hovorech nesmírně hrdí, jací jsou supermani, a moje přítomnost jim vůbec nevadila, naopak je povzbuzovala, aby přidávali. Rozdíl je, doufám, v tom, že ty mladé holky mají ještě šanci, kdežto ti pánové už to takhle doklepou

    OdpovědětVymazat
  3. Vážit si sama sebe?
    Sem blbka?
    Nepřipadá v úvahu!Pokud si vážíme
    jedna druhé,
    tak jedině pro váhu!

    OdpovědětVymazat
  4. "Bylo to z lásky nebo za peníze?!
    "Z lásky..., co si dneska koupíš za tisícoffku...?"

    OdpovědětVymazat
  5. Uf,už jsem se lekla,že jsi narazila na mojí kolegyni(34)

    OdpovědětVymazat
  6. Co jsem začala jezdit do práce, jsem svědkem takových hovorů čím dál častěji, nejen u pubertálních dítek. I když osobně si myslím, že převážně se jedná o vymýšlení, předvádění a předhánění, než o realitu . Ovšem výjimek se najde asi taky určitě dost...

    OdpovědětVymazat
  7. Myslím, že když vím, co řeší náctiletý slečny na internetovejch diskusích, mě už v tomhle ohledu nepřekvapí vůbec nic... A co se týče tý sebeúcty, nevím. Možná ji mají, jen je to prostě baví...

    OdpovědětVymazat
  8. Ona je teď sebeúcta postavena na jiných základech než dříve. Třeba na značkovém oblečení nebo na superhyperdokonalém telefonu.

    OdpovědětVymazat
  9. Toto vnímám opravdu hodně, neboť jakožto náctiletá mám kolem sebe takové holky. Některé z nich se mi dokonce i párkát vysmály, že ve svých sedmnácti letech mám sexuální zkušenost jen s jedním klukem a že to je strašně trapný, najít si v tomhle věku tak vážný vztah. Jo. Od patnácti let chodím s jedním klukem. Jsme spolu dva roky, máme se rádi a tak dále. V komunitě dnešních náctiletých holek je taková věc nepřípustná. Jediná možná forma života pro ně spočívá v chození na diskotéky a ukazování toho, jak jsou promiskuitní...

    OdpovědětVymazat
  10. Zatraceně. Už, aby tu byli ti dokonalí měkcí, pružní, na dotek úžasní, relativně inteligentní, sexuální roboti a robotky. Když se to bere takhle mechanicky a výkonově, tak už přece není nutné se snižovat k nedokonalému páření s nedokonalým člověkem. Každý dostane svůj úžasný zážitek a nebude to už vůbec nic výjimečného. A ani ty nemoci už nebudou hrozit, no ne?
    AIDS a kapavce zmar !

    OdpovědětVymazat
  11. Asi do smrti smrťoucí zůstanu naivkou - nakonec: DÍKY BOHU.

    OdpovědětVymazat
  12. To byly náctileté. Já zase žasla, jak se bavili dva cetiletí kluci před dívkou jednoho z nich a ona si ještě přisazovala. No jasně, předváděli se před ní, ale stejně mi to moc nesedělo. Myslím, že se mohli předvádět i jinak a ona by stejně žasla. Bylo to fakt hodně animálně vulgární.
    Jinak ale nic nového pod sluncem. Maldí jsou vždycky horší než když byli staří mladí...

    OdpovědětVymazat
  13. Moje dcera byla svými spolužačkami na gymplu označena za nevyzrálou, protože nestřídala kluky jako ponožky. Je to holt jejich hra, jak si připadat dospěle a in.
    Jsem ráda, že jsi to rajče rozdýchala

    OdpovědětVymazat
  14. Jo, je to divná doba. Když jsem vepředu na zahrádce a omladina jezdí na Bučici, to jsou někdy hlášky, to člověk žasne.

    OdpovědětVymazat
  15. No, asi je to normálnější než kdysi, ale stejně si myslím, že ani dnešní mladí nejsou tak zkažení. Ta holka mohla přehánět. Nebo mohla mluvit pravdu, ale mohla být spíš vyjímka. Koneckonců, když si vzpomenu za mých mladých časů, ještě za šemíka, i tehdy byly holky "dadavé" a "nedadavé". Ty dadavé byly mezi kluky hodně pověstné a oblíbené. Ale jen na chvíli...
    Rozdíl je asi v tom, že ta dadavá se svou dadavostí před holkama nechlubila. Nebo, aspoň ne tak natvrdo...   

    OdpovědětVymazat
  16. No hlavně, že ses nezadávila. Já bych se zas až tak moc nedivila, patří to ke koloritu 21 století...Každý holt to má nějak, no...   

    OdpovědětVymazat
  17. [1]: Mne na té konverzaci uzemnila právě ta vulgarita. Popravdě, místo "kreténa" použila ta holka peprnější výraz. Nepřinutila jsem se ho do článku napsat Nejsem vůbec svatoušek a dnešní mládež nekritizuju, nebyli jsme lepší. Jen se mi zdá, že dřív byly holky mnohem méně hrubé a sprosté.[2]: Chlapácké kecy "nadsamců" jsou kapitola sama pro sebe Snad ta holčina někdy pochopí, že smysl života není v zářezech na pelesti a možná i trochu "změkčí" svůj slovník.[3]: To je výstižné:)[4]: Přesně na tenhle vtip jsem si u večeře vzpomněla [5]: Tvoje kolegyně má už alespoň trochu přijatelnější věk [6]: Ale jo, dost holek si prostě vymýšlí a vytahují se jedna před druhou. Kluci ostatně dělají to samé.
    Jen moc nerozumím touze sdělovat svoje zážitky plné hospodě [7]: To fakt nevím, neochutnala jsem

    OdpovědětVymazat
  18. [8]: Ty jsi mladá a máš mnohem lepší "vhled" do situace. Proč jsou dnešní holky tak sprosté? To je teď in, mluvit jako námořník? [9]: A zřejmě i skalpech.[10]: Tvůj komentář mi opravdu udělal radost. Je potěšující zjistit, že normální holky ještě žijí [11]: Někde se prostě asi stala chyba. Nakonec to fakt dopadne tak, jak popisuješ.[12]: Občas je opravdu lepší nevědět.[13]: Jasně, řeči "za mých mladých let tohle nebývalo" jsem jako dorostenka taky špatně snášela Snažím se to svým dětem neříkat. Ale ono to fakt nebývalo [14]: Někdo sbírá brouky, jiný sexuální zážitky. Pokrok holt nezastavíš [15]: Taky si rozšiřuješ slovní zásobu? Kolikrát i na některém blogu narazím na slova, která mi zatím zůstávala utajená.[16]: To je ono. Davajkami se spíš opovrhovalo. Dnes jsou téměř vzorem a měřítkem úspěšnosti.[17]: Představ si, že si jednou jeden z tvých synů přitáhne domů něco takového

    OdpovědětVymazat
  19. Tak co se týče řeči a výrazů, tak to je někdy opravdu síla....Já tedy nejdu pro ostré slovo taky daleko a když se něco nedaří tak lítají pí.. kolem jako vlaštovky, ale takhle tvrdě jme fakt asi nemluvili. I když já musela jako jediná městská holka mezi klukama na vsi v dětské partě mít opravdu hodně ostré lokty a umět mluvit anadávat stejně sprostě jak oni abych mezi nimi obstála, nicméně takhe tedy ne. Mojí specialitou byly nadávky z rostliné a houbí říše, neboť i tam se najdou vru šťavnaté názvy !

    OdpovědětVymazat
  20. Abych řekkla pravdu, je mi sice 20 (tudíž se považuju za mladou), ale výše popsaný rozhovor zarazil i mě. Chci říct, vím, že takové holky v dnešní době jsou, ale zas a znova mě šokuje, když jsem s nějakou z nich konfrontovaná. Je to hnus.
    Jestli to je in netuším, ale je fakt, že mi to bohužel trochu přijde jako smutný trend puberťáků téhle doby...
    Děsí mě zlej sen, že jednou tohle budu vychovávat! Snad se dcera podaří po mně..

    OdpovědětVymazat
  21. No to si piš, že si sama sebe váží. Zažila jsem člověka, který byl strašně hrdý na to, že uměl umýt záchod tak, "že se ho hovna nedržely", a tak prý bylo potřeba při dalších mytích menší úsilí. Proč by teda nemohla být hrdá na to, jaký vede život?
    Nicméně, ještě, že nejsme všichni stejní!

    OdpovědětVymazat
  22. [19]: Nevím, jak moc je to in, ale abych se přiznala, já bez ohledu na módnost sama nadávám jako dlaždič. Drží se mě to už pár let a maximálně se to lehce zmírňuje. Mám prostě proříznutou pusu...

    OdpovědětVymazat
  23. K tématu ŽIVOT jsem přidal přednášku Garyho Yourofsky. Rád bych vás pozval k jejímu shlédnutí na můj blog.

    OdpovědětVymazat
  24. [19]: k bodu 17.
    Mengano, věř mi nebo ne, ale já už díky svým synkům prožila opravdu těžké chvíle, přímo na zbláznění a pochopila jsem definitivně, že neudělám nic, naprosto nic. Tak, že i kdyby některý přivedl něco takového, mám dvě možnosti, buď se jít pověsit a nebo to prostě nechat být. Podle síly momentálního dění v naší rodině stále volím mězi těmito dvěma eventualitami. A jelikož stále žiju, pochopila jsem, že člověk vydrží opravdu hodně...   

    OdpovědětVymazat
  25. [20]: Taky umím říct ledacos, ale některé výrazy fakt neříkám. Stačí, že je tak s oblibou používají chlapi
    Docela by mě zajímaly ty nadávky z houbí říše. To na někoho provoláváš "ty holubinko pitomá"? [21]: Nezbývá ti, než doufat Ovšem připrav se na to, že dětičky dokážou překvapit.[22]: Žebříček hodnot má holt každý trochu jiný. Jen si tak přemýšlím, co taková holčina od života vlastně čeká.[23]: Mezi tím "nadávat jako dlaždič" a "mluvit jako dlaždič v běžném hovoru", je určitě rozdíl [25]: Člověk vydrží opravdu hodně a matky vydrží úplně všechno Moje děti, než se prohrabaly pubertou, mě dokázaly mnohokrát přivést na samý pokraj šílenství. Obzvlášť Jezinka bývala velmi vynalézavá a mnohý chlapec jejího srdce mě docela upřímně děsil. Naštěstí rozum se dostavil včas

    OdpovědětVymazat
  26. Kurva zůstane kurvou, ať je jí dvacet nebo padesát. Nechápu, co z toho mají - užívat si přece neznamená nechat se opíchat od každého, na koho narazí. No, možná, že jsem mimo, přeci jen, kurva nejsem a tak do nich nevidím (Pardon za ta slova, ale já se jim prostě neubráním - nebo jsem líná mluvit slušně o těchto existencích? Čert ví )

    OdpovědětVymazat
  27. No, ony ty holky ale nejsou nějak horší. Je to jen výsledek pokroku v technologii antikoncepce. Je tak daleko, že se riziko dlouhodobých následků náhodného sexuálního styku, tedy nechtěné otěhotnění, srazilo prakticky na nulu. Tím pádem se holky konečně dostaly do úplně stejné pozice jako kluci. Riziko následků je zcela stejné (jen psychika a případné nemoci) a tedy i rozhodování o něm se stává stejně jednoduchým (lehkovážným) jako u kluků. Prakticky jim dovoluje konečně pochopit to, co je u chlapů úplně normální - tedy užívat si sexu s příjemným člověkem bez nutnosti být do něj zamilován. Jen si tělesně užít. A když to tedy už mohou tak lehce brát jako ti kluci, tak o tom logicky i mluví tak lehce a přímočaře, jak ti kluci. Ony ty řeči o tom jak se muži a ženy moc liší jsou docela mýtus. Pokud se dostáváme do stejných situací se stejnými riziky a stejným vztahem k okolí, chováme se (při srovnatelných duševních schopnostech a znalostech) prakticky stejně.

    OdpovědětVymazat
  28. [27]: Vyjádřila jsi se poměrně jadrně Ale máš naprostou pravdu. Jen doufám, že stejně jako ty přemýšlí víc mladých holek.[28]: Máš pravdu v tom, že že dnes je antikoncepce lehce dostupná a zcela samozřejmá (alespoń doufám, že samozřejmá). Ženy a musži jsou sice stejní, ale jejich chování společnost posuzuje přece jenom trochu odlišně. Co si budeme povídat. Promiskuitní chlap je společensky zcela přijatelný a málokdy (lépe řečeno nikdy) se nesetká s opovržením. Promiskuitní žena je v očích okolí děvka a nikdo si o ní nemyslí nic lichotivého. Takhle to chodí mezi dospělými. Mládež si trochu posunula měřítka hodnot. Nedá se generalizovat, nedá se říct, že všechny dnešní mladé holky berou sex jako spotřební zboží. Ale dost z nich to tak dělá. Možná jsem ze staré školy, ale nepřipadá mi úplně normální, když si holka na diskotéce jednou zatancuje s cizím klukem a pak s ním odkráčí "dělat sex". Rovnoprávnost nerovnoprávnost.

    OdpovědětVymazat
  29. Je mi 20, ale taky někdy nestačím zírat, čeho jsou schopny některé slečny mého věku a mladší. A to jen proto, aby na sebe upozornily.

    OdpovědětVymazat
  30. [30]: Trochu vysoká cena za to být středem pozornosti

    OdpovědětVymazat
  31. [29]:"Promiskuitní chlap je společensky zcela přijatelný a málokdy (lépe řečeno nikdy) se nesetká s opovržením. Promiskuitní žena je v očích okolí děvka a nikdo si o ní nemyslí nic lichotivého"
    Mengano, myslím, že tohle platilo, platí a platit bude, ať si ty holky myslej, co chtějí. Jo, dnes je to trochu trend, ale pořád tam někde bude myšlenka na lehkou holku. A pak, kluk se s takovou holkou ochotně vyspí, ale bude si ji někdy chtít vzít? Těžko.
    Nejsem sice puritánka (no dobře, možná trochu jsem, ale snažím se být tolerantní ), ale potkat poprvé kluka a jít si s ním zašukat, mi připadá trochu drsné. O nezodpovědnosti ani nemluvě...   

    OdpovědětVymazat
  32. [32]: Myslím si to samé. Holky se asi bojí, že když hned nepadnou na záda, kluci je nebudou chtít. Tak padnou a kluci se na ně stejně nakonec vybodnou. A ještě je pomluví

    OdpovědětVymazat
  33. Divíš se? Stačí je jen trochu pohlédnout na blogu a vidíš, jaká je dnešní realita.

    OdpovědětVymazat
  34. Kdysi nám jedna spolužačka na střední vyprávěla ve vlaku své sexuální zážitky s tehdejším přítelem. Spolucestující valili oči a asi si mysleli něco strašného :) Dnes je šťastně vdaná (za onoho přítele) a vychovávají krásného kluka :) věřím, že část náctiletých z toho prostě vyroste :))

    OdpovědětVymazat
  35. [34]: Nedivím se. Za ten rok, co po blozích bloudím, jsem si už docela zvykla. I když je fakt, že občas nestačím zírat

    OdpovědětVymazat

Jak být za blbku

Léto se mi obzvlášť vydařilo. Opět se potvrdila teorie mojí máti, že jsem naprosto nemožná. K tomuto pozoruhodnému závěru došla máti na zákl...