pondělí 24. prosince 2012

Blbům zmar

Od pátku se snažím, aby mě neranila mrtvice. Samozřejmě kvůli novému, geniálnímu vzhledu a funkčnosti titulní stránky. Nejedu v tom sama, jak jsem si všimla všeobecná nasranost (jiný výraz nelze zvolit) vládne téměř v celé naší blogosféře.


Najde se sice pár patolízálků, kteří se nad novým designem rozplývají blahem, ale to jsou přírodní úkazy. Ti by Velkému Vezírovi pochválili cokoliv. Snad i ranní hovínko.

Opět se ukázalo, že pokud něco funguje, je naprosto nezbytné se v tom pohrabat a urychleně vymyslet změnu. Nejlépe k horšímu. A tenhle záměr tentokrát vyšel na 110%. Vezír musel strávit mnoho bezesných nocí, než přišel na to, jak otrávit Vánoce a dny přístí statisícům lidí.

Převelice mi vadí, že z titulky zmizel výpis článků mých oblíbených blogerů. To považuju za zvrhlost. Hlavně si neumím vysvětlit, PROČ se to stalo. Chybí mi racionální důvod pro takovou změnu. Že by Vezír nechtěl, abychom si navzájem četli články? Pitomost, že.

Chytré hlavy už vykoumaly, že tato funkce se dá nahradit přihlášením na Bloglovinu. To je sice hezké, ale mě dost otravuje se pořád někde registrovat. Navíc dost dobře nechápu, proč musím navštívit jiný server, abych se dozvěděla, co se děje na blog.cz. Je to stejně praktické, jako drbat se na hlavě nohou.

Existuje určitá možnost, jak se celkem pohodlně dozvědět, co moji oblíbenci právě vytvořili. Ano, je to funkce "odběr novinek" na blogu. Jenže ne všichni ji mají v provozu.

Prosím tedy co nejvíce blogerů, aby si odběr novinek zařadili do menu. Sice se tím nevyřeší naše naštvanost na zpackanou titulní stránku, ale alespoň o sobě budeme i nadále vědět. Moc totiž nevěřím, že Vezír přizná chybu a svůj přešlap v dohledné době napraví.

Pokud se mýlím a chytí se za frňák, tím lépe.

35 komentářů:

  1. Hele dífče nasrané, jukni se k mě do výpisu oblíbených, všichni co tam jsou snad krom Ivet a Růže ten odběr mají a jestli je tam někdo z tvých oblíbených tak se přihlaš. Kruťák přislíbil po návratu ze Singapuru též přidat. Tak ti to možná trochu usnadí práci. Taky jste pod ledem? Tady to je jak  ledovém království, byla jsem áno ještě v pyžamu fotit a až rozmrznu tak se pořádně oblíknu a ještě půjdu pokračovat....

    OdpovědětVymazat
  2. Bohužel, mě to do menu nejde přidat. Ať dělám, co dělám. Zřejmě taky nějaká modernizace.

    OdpovědětVymazat
  3. Všimnla sis, že blbosti se v dnešní době prosazují velmi snadno? Máš pravdu, že nikdo nepřizná chybu. Všeobecnou nasranost zabalíme do nějaké takové věty, že jako zvykat si na změny trvá konzervativním uživatelům někdy dlouho, ale nakonec si zvyknou. V naší zemi je přece běžné, že když mobilní operátor zdraží, nazve to výhodnějšími tarify, které jen reflektují potřeby 90 % zákazníků. Nedávno mi přišel od UPC mail, kde píšou, že aby mohli udržet dosavadní vysokou kvalitu služeb, jsou nucení upravit cenu. No, a hádej, jakým směrem? Sebevětší pitomost totiž lze prezentovat, jako úžasnou, všemi očekávanou novinku. Jen je třeba si zvyknout. A chudák ten, kdo v tom hledá logiku!!!Přeju pěkné prožití vánoc tobě i medvědovi a dalším členům rodiny!

    OdpovědětVymazat
  4. Já se obávám, že se nikdo za frňák chytat nebude. To patří k zákonitostem života, že moudrý člověk o svých činech neustále pochybuje, zatímco blbec nikdy.
    Přesně jak píše Tygr nade mnou. Blbec (popřípadě i hajzl) ti vždy vysvětlí, že to tak musí být a že je to vlastně pro tvoje dobro.

    OdpovědětVymazat
  5. [1]: To my tady máme blátivé království. Vy v guberniích holt musíte mít vždycky něco extra.

    OdpovědětVymazat
  6. [2]: To je docela zvláštní, že ti to nejde. Já jsem si to tam dával předevčírem a šlo mi to. A přitom nejsem na tyhle moderní elektronické vymoženosti zrovna moc fikaný.

    OdpovědětVymazat
  7. [5]:Jo. copak my v guberniích .Jdou ti ty zpětné komenty nebo ne? Mě tedy jo.

    OdpovědětVymazat
  8. [7]: Nejdou mi. A to jsem si dal zvlášť záležet na tom, abych to zaškrtnul. To abych nebyl za moc velkého blba. Asi nějaká chybička v Matrixu.

    OdpovědětVymazat
  9. Mám si ten odběr taky nahodit? Já to kvůli tobě klidně udělám... Ale pro sebe si nechám ten bloglovin, jelikož nesleduju jen blogy na blog.cz...

    OdpovědětVymazat
  10. [1]:
    Vendy, skoro u všech svých oblíbenců, kteří to mají v provozu, už mám nastaveno. Pokračovat budu, až doštědrovečerujeme. Tedy nejspíš zítra [2]:
    Já to mám ve volitelném boxu. Nejdřív jsem ale musela odstranit zaškrtnutí propagace v nastavení. Do té doby mi to blblo.

    OdpovědětVymazat
  11. [3]:
    Já si klidně zvyknu na ledacos. Ale zvykat si na kraviny mi přijde poněkud ujeté
    Přeju krásné a klidné svátky tobě i Markétce [4]:
    Ano, blb má o svých činech vždy jasno - jsou perfektní. Víš, já nemám moc ráda, když mi někdo vnucuje dobro za každou cenu [1]:
    K počasí - u nás vládne totální jaro. Venku je tak 12 nad nulou a sem tam poprchává. Fakt Vánoce jako poleno

    OdpovědětVymazat
  12. [8]:
    Mně jdou. Jestli tím tedy oba máte na mysli, že chodí upozornění na nový komentář emailem.[9]:
    Nahoď, zlatíčko Ušetříš mi spoustu starostí. To víš, my, babky, jsme poněkud pomalejší Děkuju.

    OdpovědětVymazat
  13. Takmer pätnast stupnov, modra obloha (teraz sa prave trochu sedivie), pracujem fyzicky, to som na Stedry vecer este nikdy nerobil, ale musim, je to sucast "darku".Vam vsetkym prekrasne a pozehnane a hlavne vesele Vianoce. PS Nado mno modra obloha
    Podo mnou seda podlaha
    (vytrhavam stare parkety a na ne pridu  nove)
    Nie sice pod stromcek
    Bude to bombasticky darcek

    OdpovědětVymazat
  14. Nastaveno :) Mně nová titulka Vánoce neotráví. Už to stihla udělat nějaká infekce, kvůli které se bude moje dnešní večeře skládat ze dvou rohlíků a mátového čaje :/ Přeju veselé Vánoce

    OdpovědětVymazat
  15. Drž se pořekadla, všechny cesty vedou do Říma.
    Tam se sejdeme.
    U kolosea.

    OdpovědětVymazat
  16. Tak já budu optimista a budu si myslet, že články oblíbených blogerů ve finální verzi budou. Koneckonců už jsem byl optimista mockrát a skoro nikdy mi to nevyšlo, tak si říkám, že jednou to prostě přijít musí . Tak třeba teď - když je to štědrovečerní přání...

    OdpovědětVymazat
  17. Nejvíc mě udivuje ta pitomost, nahodit nový vzhled, když je nedodělaný. Trochu mi to připomíná mou bývalou práci, kdy vrchnost tlačila na termíny, aby se mohlo s velkou slávou zapnout - tak kluci dělali i o víkendech. Pak bylo velké zapnutí a po akci se dodělávaly úpravy, protože to nebylo kompletní. Ale oficiální otevření nové trati se konalo, vrchnost byla spokojena.
    A tady mi to připadá podobné.
    Tohle je opravdu hodně milý dáreček od adminů pro všechno blogerstvo.
    (Poslední větu míním ironicky)

    OdpovědětVymazat
  18. [13]:
    Ať se ti dílo podaří [15]:
    Hlavně nesejít z té správné cesty. [16]:
    Optimista je špatně informovaný pesimista. Nebo tak nějak [17]:
    Takhle to bývalo za komančů, že se slavnostně stříhala páska na stavbách, kde se ještě ani nezačaly kopat základy

    OdpovědětVymazat
  19. Mengano, přeji krásné a pohodové prožití vánočních svátků a v novém roce vše nejlepší, zdraví, štěstí a hodně inspirace, humoru a radosti v blogování.

    OdpovědětVymazat
  20. Připojuji se k Milošovi s přáním všeho dobrého, pro tebe i celou tvoji smečku!:)

    OdpovědětVymazat
  21. Tak sem si na zadost Vendy pridal do menu odber novinek. Horce sem toho zalitoval asi sekundu pote, protoze se mi z nejakeho duvodu po tech trech klicich co to trvalo NAPROSTO rozhazel layout celeho blogu.1. Zmizely nektere obrazky z pozadi
    2. Predelaly se ramecky
    3. Zmenil font.
    4. A cele nastaveni se nadale chovalo velmi podivne jako ze mi napriklad samo zmenilo barvy fontu a ignorovalo moje zmeny... Trvalo mi asi dve hodiny to nejak poupravit a stejne sem nedosahl puvodniho vzhledu a musel zaimprovizovat novou fotkou a ani ted to nevypada tak jak bych chtel.... Docela me to nasralo, to musim teda rict, jeste ze sem tak tolerantni jinak bych Vendy asi trochu spilal za jeji jiste dobre minenou zadost  Novy vzhled blogu.cz se me osobne docela libi, az na to ze sem se tyden lekal kdyz na me vyskocil vzdy po prihlaseni muj xicht pres celou stranku, ale nastesti to uz zmizelo....Funkci oblibene blogery a komenty amo blog.cz statistiky sem nepouzival, takze me ni nechybi a akorat mi ta stranka prijjde prijemne prehlednejsi.... A ocistena....Ale pro ty kterym se ztratily oblibene funkce mam pochopeni. Tohle mi udelal Blackberry telefon u noveho modelu a malem sem ho rozslapal

    OdpovědětVymazat
  22. [21]:
    Tak se jdu hned podívat, co sis tam napáchal
    A dík za přidání odběru.

    OdpovědětVymazat
  23. [19]:
    Děkuju a přeju to samé (u tebe na blogu) [20]:
    Děkuju a přeju mnoho zdaru ve skautinku v celém novém roce.

    OdpovědětVymazat
  24. no eště navíc třeba v profilu nejde dost dobře formátovat text, což mě šíleně vytáčí a navíc ještě momentálně nelze profil měnit vůbec. Ne že bych chtěl měnit obsah, ale musím přizpůsobit ta slova velikostně novému layi, tedy aby to bylo více oku-lahodicí...Jak ti může potvrdit třeba právě Standa Rulc, kterého sem kvůli jedné čárce kterou "svévolně" (ale určitě v dobrém úmyslu) umístit do textu toho rozhovoru prudil asi třikrát, než sem byl spokojen s tím, kam ji vždy přemístil... :)mám takovou nutkavou potřebu aby věci se mnou spojené perfektně odpovídaly mým představám o nich. A můj momentální design to nesplňuje, tudíž ač tu mám půl čtvrté ráno, nespím a trápím se tím.Ne, to bych kecal, nespím kvůli něčemu jinému, ale o tom víc zítra v článku

    OdpovědětVymazat
  25. [24]:
    A tohle všechno ti způsobilo přidání odběru novinek? To je vážně nemilé. Pevně věřím, že si s tím zdárně poradíš. Co je takový rozházený design proti asijským nástrahám
    Zase jsi mě dokázal překvapit, ty perfekcionalisto

    OdpovědětVymazat
  26. Je jasné, že blogy si nevedeme kvůli něčímu prospěchu ze zobrazování placených reklam, ale sobě navzájem pro radost - někdo i z čistého exhibicionismu, ale to je vedlejší. Jelikož však je máme na bezplatném serveru, jehož provoz živí placené reklamy, obávám se, že to byl i důvod, proč z titulní strany Blogu zmizely pro nás dosud užitečné chlívečky - zobrazení posledních komentů a zobrazení nejnovějších článků našich oblíbených. A to bez vysvětlení a nenávratně. A to proto, abysme, my všichni, byli nuceni více klikat, více navštěvovat, proto, aby se zobrazovalo co nejvíce placených reklam, protože ty tento server udržují v existenci a v provozu. Takže každé kliknutí se počítá. Tak to vidím já.

    OdpovědětVymazat
  27. Taky jsem byla naštvaná, ale došla jsem k tomuto závěru. Toto není řeč patolízalská, toto je řeč reality.  Seobávám, že se s tím budeme muset srovnat a zařídit se podle toho Já jsem to například pořešila výzvami k zavedení "Odběru novinek" v menu u svých oblíbených. A mám klid a na titulní stranu blogu už ani moc nemusím, když nechci

    OdpovědětVymazat
  28. Já nevím, já se nějak nenaštvala, ale možná to je tím, že na úvodní stránku asi nechodím. A tak celkově funkce a nic neřeším, přijdu si napsat článek, oběhám blogy, co mám v záložkách a nad ostatním se nepozastavuji.
    Spíš to beru tak, že nad každou změnou se lidi rozčilujou, pak si zvyknou a když se to zase změní, chtějí zase návrat k tomu starému.

    OdpovědětVymazat
  29. Soudě podle komentářů se ti daří mrtvici vzdorovat úspěšně . Podobně stižených nás je víc, možná víc, než víc. Ale nemám ten pocit, že to někoho bude, byť jen trochu, zajímat a bude se snažit se vrátit výpis článků či komentáře zpět. Ale ráda bych se pletla.

    OdpovědětVymazat
  30. [26]:+[27]:
    S tím klikáním můžeš mít pravdu, já se v tom nevyznám. Pokud ovšem blogeři zvolí bloglovin, tak se stejně klikat nebude
    Já jsem si taky u všech, u kterých to šlo, nastavila odběr novinek a už je mi tak nějak všechno jedno. Jen mi vadí, že jsem měla zbytečnou práci navíc [28]:
    Mne na hlavní stránce zajímalo jen upozornění na nové články mých oblíbených, kteří neměli umožněný odběr novinek. Bylo to jednoduché a pohodlné.
    A to byl zřejmě důvod, proč to hoši změnili [29]:
    Jedině snad kdyby celý blog.cz zmlknul, tak by si toho možná někdo všimnul. Takhle nás nechají vyvztekat, vrátí se z dovolené a život blogový půjde dál

    OdpovědětVymazat
  31. Já jsem náhodou moc zvědav, jak se to bude vyvíjet dál. Aspoň si porovnáme  naše hypotézy se skutečností .

    OdpovědětVymazat
  32. [31]: Já osobně si myslím, že se to nebude vyvíjet nijak. Tady je to podle mě jaksi účelové a za vším jsou jiné zájmy, než upevňovat jakousi blogerskou komunitu.
    Na úvodní stránce budeme čučet na spoustu pro normální blogery nepochopitelně nedůležitých kravin a to bude tak všechno.
    Kdybych si v první řadě  nemyslela, že za vším jsou prachy a upřednostňování AK tak mám pocit, že se snaží, abychom se nemohli tak snadno družit a to je velice znepokojující...
    Sere mě to dost, ale poněkud nepřekvapuje. Už jsem to zažila dvakrát... je to porád nudně stejný.

    OdpovědětVymazat
  33. [32]: I nulový vývoj by přece byl odpovědí na naše hypotézy! To, že jde především o business, neberu a priori jako špatné. Jen jde o to uvědomit si, že právě upevnění blogerské komunity může tenhle business podpořit. Zatím mám pocit, že jde spíš o to komunitu naštvat a částečně i rozeštvat (AK vs.zbytek světa) a jen doufám, že to je pouhé neumětelství a ne záměr. I proto budu rád sledovat, jak se tahle kauza v novém roce posune, protože mi to odpoví na spoustu (často nevyslovených) otázek.

    OdpovědětVymazat
  34. [24]:S profilem mám potíže už tři měsíce, minimálně, několikrát jsem chtěla cosi změnit,ale nikdy se mi to nepodařilo uložit. Takže to možná bude jiný problém, než souvislost se stávající novou stránkou...

    OdpovědětVymazat
  35. [34]:
    Já se raději v ničem nešťourám. Při představě, že si něco rozvrtám a nebudu vědět, jak to opravit, na mne jdou mrákoty.

    OdpovědětVymazat

Jak být za blbku

Léto se mi obzvlášť vydařilo. Opět se potvrdila teorie mojí máti, že jsem naprosto nemožná. K tomuto pozoruhodnému závěru došla máti na zákl...