úterý 27. listopadu 2012

Tak se tedy taky zeptám

Nechtěla jsem vymýšlet otázky, nechtěla jsem se na nic ptát. Vážně jsem si myslela, že dotazníkový had je rozlezlý v celé naší blogosféře. Ukazalo se, že se trochu mýlím.


Pravidla téhle taškařice jsou zcela jednoduchá. Předložím zde 11 otázek a požádám 11 blogerů, zda budou ochotni mi na ně odpovědět. Blogeři, kteří mne vyslyší, na otázky odpoví na svém blogu. Pokud budou chtít, nechají mi u mne v komentářích vzkaz, abych se mohla dojít na jejich dílo podívat.

Jakmile budou hotovi s odpověďmi, měli by sami vymyslet dalších 11 otázek a oslovit 11 blogerů... a letadlo nám letí . Samozřejmě je možné, že některý bloger bude vyzván k odpovědím opakovaně z různých stran, takže záleží jen na něm, kdy se z toho zblázní.

Moje otázky:

1. Do jaké míry se ztotožňuješ s pořekadlem "bližší košile než kabát"?

2. Dovedl/a bys odpustit svému blízkému člověku něco opravdu hodně špatného?

3. Existuje na naší současné politické scéně alespoň jeden člověk, o kterém můžeš říct, že si ho lidsky vážíš?

4. Proč chodíš/ nechodíš k volbám?

5. Myslíš, že je možné vydržet s jedním partnerem celý život?

6. Bojíš se budoucnosti?

7. Která je tvoje nejlepší vlastnost?

8. Myslíš, že by se mělo povolit užívání lehkých drog (např. marihuana)?

9. Existuje něco, bez čeho si svůj život nedokážeš představit?

10. Existuje něco, co k svému životu vůbec nepotřebuješ?

11. Šly ti moje otázky hodně na nervy?

A teď ti, kterých by se chtěla zeptat:

Arvari
Chiarore
Říjnová
Katka (to máš za to)
Vendy
Valin
slečna Bloudová
Egoped
Malkiel
Kerria
King Rucola

Pokud už někdo někde odpovídal a už se mu nechce pokračovat, nevadí. Uroním slzu, ale přežiju. Kdyby někdo chtěl odpovídat a čirou náhodu není v seznamu, tak samozřejmě může a budu opravdu potěšena.

26 komentářů:

  1. Děkuji za zařazení. Ještě jsem na své jméno nikde nenatrefila. Otázky jsou docela zajímavý, pokusím se na ně odpovědět, ale nejspíš až koncem týdne. Asi to nebude vždy snadné a teď zrovna finišuju na výstavku.

    OdpovědětVymazat
  2. Hmmm, zajímavé otázky jsi vymyslela....Nevím co bych nedokázala odpustit, vím že bych dokázala a lehce, odpustit nevěru, což zase pro jiné je absolutně neodpustitelné. Mě to tak nepřipadá. Tedy ano, neodpustila bych nevěru pokud by mne partner nakazil AIDS, to bych ho pak asi rovnou zabila.Lidsky si vážím Táni Fišerové i když není přímo politikem z profese.K volbám jsem nešla teď na podzim po dlouhé době poprvé, neměla jsem na to opravdu náladu.... Na podruhé už budu muset vydržet, už se mi nechce jít do neznáma, jsem srab.....budoucnosti se bojím ne ve smyslu že se bojím že prostě 21.12 bude šlus, konec. Spíš se bojím budoucnosti našeho státu potažmo budoucnosti nás všech...

    OdpovědětVymazat
  3. Záludné otázky!
    Zkusím na ně odpovědět též... brzy, brzičko!

    OdpovědětVymazat
  4. Uz sa chystam, ale teraz som len priletel na kriminalku v TV, cize trochu neskor...

    OdpovědětVymazat
  5. Děkuji za nezařazení! Nemám rád řetězovky, ale otázky jsou to zajímavé.1. Není to jen pořekadlo, ale platný princip.2. Bůh mi odpustil hodně špatného! Já myslím, že odpustit dokážu - určitě dokázat chci! Mám pořád rád svou dceru, ikdyž je na drogách a okradla nás. Jo, chci to dokázat!3. Nevím. Nikoho neznám osobně a vážit si politika na základě jeho mediálního obrazu nechci.4. Kdysi mi někdo vsugeroval myšlenku, že mám spoluzodpovědnost za vývoj v této zemi. Chodil jsem tedy k volbám. Později mi došlo, že nemám-li moc něco měnit, nemohu mít ani odpovědnost! Už volit nechodím. Nevěřím v demokracii, není to moje hra a při pohledu na seznam prezidentských kandidátů se mi dělá špatně.5. Myslím, že ano. I já patřím mezi ty, kdo se rozvedli. Byl jsem tehdy mladý a hodně hloupý. Dneska mám partnerku, kterou bych opravdu chtěl mít celý zbytek života!6. Víc se bojím zubaře. Věřím, že Bůh má s mým životem plán. Nevím, co "zlého" mě potká, ale věřím, že cokoli to bude, bude mi to v konečném důsledku k užitku.7. To by možná měl posoudit někdo jiný. Já bych řekl, že jsem sám k sobě upřímný, nic si jen tak neodpustím a ze svých chyb se snažím poučit. To mnozí lidé nedělají.8. Nevěřím, že existuje něco, jako "lehká" droga. Má-li někdo sklon podléhat závislostem, pak je pro něj tráva stejně nebezpečná, jako Heroin. Jsem kuřák a vím, jak těžké by pro mě bylo přestat i s blbým kouřením.9. Spíš někdo. Neuměl bych asi žít smysluplně bez Markéty. Má-li to být NĚCO, pak asi víra. Kdybych nevěřil v laskavého, milujícího a odpouštějícího Boha, svět by mi nedával žádný smysl!10. Toho je spousta! Nepotřebuju kreditní kartu, nemusím vidět moře, nelákají mě adrenalinové zážitky, nemusím zzkoušet drogy a nepotřebuju alkohol.11. Ne! Sám sobě obvykle kladu mnohem složitější a nepříjemnější.

    OdpovědětVymazat
  6. [1]:
    Nechvátej, času dost [2]:
    Děkuju za účast a za odpovědi U tebe na blogu jseem viděla, že už jsi odpovídala a vymýšlela otázky, tak jsem tě nechtěla týrat [3]:
    Díky [4]:
    V klidu se dodívej, času máme kopici

    OdpovědětVymazat
  7. Dobre rano allerseits. Teraz(ky) mam problem: Kam s tymi odpovedami? (Vcera som zaspal uz v polovici detektivky, koniec nepoznam.) Tak som rano, cerstvy, ak sa u mna o "cerstvosti" da vobec niekedy uvazovat, zosmolil par odpovedi. Su na
    http://luga.blog.cz
    Ale ked treba, tak ich prekopirujem aj sem. (Ako to robi David.)

    OdpovědětVymazat
  8. No, vidím, že sis dala práci a vymyslela opravdu zajímavé otázky!

    OdpovědětVymazat
  9. Mé odpovědi jsou zde http://chiarore.blog.cz/1211/11-otazek :) Jenom bych uvítala radu každého, kdo ví, jak od sebe číslovaný text oddělit tak, aby mi nevytvářel tu škaredou nudli.

    OdpovědětVymazat
  10. [9]: Jednoduše, když chceš udělat nový řádek s další číslem, tak prostě na konci starého řádku zmáčkni enter a kurzor ti skočí na nový řádek.

    OdpovědětVymazat
  11. [10]:  Tenhle krok jsem zvládla ;) Ale chtěla bych mít mezi jednotlivými číslovanými odstavci mezeru. Protože, jak píšeš, mi vždycky po zmáčknutí klávesy enter naskočí další číslo.

    OdpovědětVymazat
  12. [7]:
    Nech je u sebe na blogu, přijdu se podívat. A určitě i někdo další. Děkuju [8]:
    Ježurko, kdyby se ti chtělo, pusť se do toho [9]:
    Už jsem si početla a děkuju za účast Máš komentář u sebe

    OdpovědětVymazat
  13. [5]:
    Davide, moc ti děkuju, žes odpověděl. Viděla jsem u tebe na blogu, že se moc nevyskytuješ, tak jsem nevěděla, jestli by se ti chtělo se zapojit.

    OdpovědětVymazat
  14. 1) Už sis někdy zkoušela obléknout košili přes kabát? Nejde to. Což vystihuje realitu tohoto rčení.
    2) Za svůj život jsem již musel mnohokrát odpouštět, tudíž už mám tento proces docela natrénovaný.
    3) Pokud by se na naší politické scéně vyskytoval Jára Cimrman, tak bych si jej určitě hluboce vážil. Jinak bohužel. Zejména v české politice platí známé pravidlo, že moc a peníze korumpují.
    4) K volbám chodím proto, abych si udržel své klamné zdání, že mohu ovlivnit politické dění v této zemi.
    5) Určitě je možné vydržet s jedním partnerem celý život. Pokud se na základě kvalitního výběru sejdou dva jedinci vysokých morálních hodnot.
    6) Budoucnosti se nebojím, jelikož mám zcela přesně zjištěno, že budoucnost bude velmi dobrá.
    7) Moje nejlepší vlastnost je malkielovitost. Současně je však i mojí nejhorší vlastností.
    8) Osobně si myslím, že zde platí známé rčení o zakázaném ovoci. Tudíž si nemyslím, že v případě povolení marihuany došlo k nějakému nárůstu huličů. Kdo to chce hulit, ten na žádné povolení nečeká a už dávno hulí.
    9) Svůj život si nedovedu představit bez vody, vzduchu a jídla.
    10) Takových věcí je hodně, které k životu nepotřebuju. Při současné vyhazovací mánii dokonce zjištuju, že je těch věcí mnohem více, než jsem si původně myslel. Například jsem zjistil, že vůbec nepotřebuju šlehač sněhu.
    11) Zatím mi otázky na nervy nejdou. Ale jestli se bude tato otázková epidemie dále šířit, tak k tomu časem zřejmě dojde.

    OdpovědětVymazat
  15. Jak vidím někde zajímavé otázky, nejsem k udržení, i když nejsem přímo tázán 1. Čistě prakticky vzato se s ním ztotožňuji zcela, protože si standardně oblékám kabát přes košili a ne obráceně . Jinak se domnívám, že je dobré (není-li člověk exhibicionista nebo nechce klepat kosu) brát v potaz obojí .2. Záleží samozřejmě na povaze činu, ale většinou dovedl. Co dělá člověka člověkem, když ne schopnost odpuštění?3. Kdyby to tak nebylo, musel bych se zamyslet sám nad sebou, jestli nepohrdám lidmi. Samozřejmě, politici jsou přece normální lidé, jen si to někteří z nich dočasně neumějí přiznat. Takže není jen jeden, ale je jich dokonce víc.4. K volbám chodím, protože to beru jako slušnou vymoženost, která není samozřejmá, i když to možná mnoha lidem tak připadá. Kdybych k volbám nechodil, bral bych to tak, že se tím zbavuji práva politické věci kritizovat, protože jsem sám pro jejich nápravu neudělal ani to málo, co můžu a co bych měl.5. Jsem přesvědčen, že dá, i když sám nejdu příkladem, i když jsem si to moc přál.6. Nebojím se ani trochu, když jde jen o mě. Ale o jiné lidi se dovedu bát dost.7. Nevěřím na dobré a špatné vlastnosti. Každá vlastnost má dobré a špatné projevy.8. Myslím si, že by to nic špatného nezpůsobilo.9. Bez schopnosti žasnout.10. Člověk potřebuje k životu jen velmi málo a přesto může být šťastný. Tedy ano, dobře si uvědomuji, že většinu toho, čím jsem obklopený, ke svému životu ve skutečnosti vůbec nepotřebuji.11. Ani v nejmenším. Otázky jsou přece od toho, aby se na ně odpovídalo .

    OdpovědětVymazat
  16. Některé otázky jsou, řekněme, těžké. Teď se snažím zabývat něčím do školy, ne, že by mi to šlo, ale o víkendu bych na ně mohla odpovědět.

    OdpovědětVymazat
  17. S jedničkou se ztotožňuji na 100%, když řeším bod 4.
    7) Bezstarostnost & dětská naivita.

    OdpovědětVymazat
  18. Moje odpovědi už mám, ale musím ještě vymyslet nějaké fikané otázky..   

    OdpovědětVymazat
  19. Na tvoje zvídavé otázky odpovídám na
    http://valin1.blog.cz/1211/byla-jsem-vtazena-do-soucasneho-blogoveho-deni      

    OdpovědětVymazat
  20. [14]:
    Děkuju za odpovědi.
    ad 7 - vytrvej [15]:
    Ani jsem nedoufala, že se zapojíš. Díky za zajímavé názory. [16]:
    Času máme dost [17]:
    ad 7 - to možná i patří k sobě.[18]:
    Jo, šíří se to rychlostí neštovic.[19]: [21]:
    Děkuju

    OdpovědětVymazat
  21. Děkuju za letenku, ale přiznám se, že se letadel bojím a tak využiju mezipřistání a odpovím tu :)1. Do jaké míry se ztotožňuješ s pořekadlem "bližší košile než kabát"?Bližší skautská krojová košile než-li kabát od Versaceho. V rámci pořekadla mezi svršky osciluju :)2. Dovedl/a bys odpustit svému blízkému člověku něco opravdu hodně špatného?Všechno jde, když se chce!3. Existuje na naší současné politické scéně alespoň jeden člověk, o kterém můžeš říct, že si ho lidsky vážíš?Nejeden. Čím lokálnější politická scéna, tím víc jich je :)4. Proč chodíš/ nechodíš k volbám?Protože ráda využívám svých práv. Zpravidla chodím. K posledním volbám jsem nešla, protože vyhrála (neskautská) košile nad kabátem a nechtělo se mi předsedkyni komise odpovídat na to, jestli mám práci nebo ne.5. Myslíš, že je možné vydržet s jedním partnerem celý život?Jo. Dokonce si myslím (a v okolí i vidím), že si to vydržení můžou dotyční i užít. Ale je k tomu třeba vzácná konstelace nevím čeho :)6. Bojíš se budoucnosti?Jenom v testech z jazyků :)7. Která je tvoje nejlepší vlastnost?Jsem veselá, jsem hravá, jsem bezva.8. Myslíš, že by se mělo povolit užívání lehkých drog (např. marihuana)?V ČR určitě ne. Neumíme s tím zacházet. Viz podosmnáctiletí a alkohol, cigarety.9. Existuje něco, bez čeho si svůj život nedokážeš představit?Bez české kuchyně, teplé peřiny/teplého spacáku, mužů s egem na správném místě (nemyšleno jen na Peda) a lidí co se mnou mají trpělivost :)10. Existuje něco, co k svému životu vůbec nepotřebuješ?Ano! Italská kuchyně; ságy jako Star wars, Pán prstenů nebo Twilight; sportovní přenosy v televizi...11. Šly ti moje otázky hodně na nervy?Co to je za otázku?!:)

    OdpovědětVymazat
  22. Hm, no, tak já na to mrknu, až budu po víkendu doma. Ale odpovím na osobním blogu, pak ti kdyžtak hodím link...

    OdpovědětVymazat
  23. Konečně jsem spáchala odpovědi.

    OdpovědětVymazat
  24. [23]:
    Díky za účast [24]:
    Hoď, jsem zvědavá [25]:
    Děkuju za čas.

    OdpovědětVymazat

Jak být za blbku

Léto se mi obzvlášť vydařilo. Opět se potvrdila teorie mojí máti, že jsem naprosto nemožná. K tomuto pozoruhodnému závěru došla máti na zákl...