středa 1. srpna 2012

Tak jo, kozy ven

Tématem současného týdne není genialita, tématem týdne jsou kozy. Takže se připojím....


Nejsem členkou Autorského klubu, ani jí být rozhodně nemohu. Z několika prostých důvodů:

1) můj blog je malinkaté miminko. Přišel na svět asi tak před měsícem, takže spolu teď prožíváme šestinedělí a zatím k nám nechodí žádné návštěvy

2) neumím si udělat nápaditý design, jelikož jsem dřevo a počítačová grafika je pro mne srozumitelná asi jako návod na výrobu atomové bomby

3) články musí mít určitou úroveň a musí zajímat velké množství čtenářů. To fakt nevím, jestli se mi někdy povede. Nesrším nápady, které bych mohla plynule sázet na web. Nevedu ani dobrodružný život, o kterém bych mohla zájemce informovat.Nerozumím současné muzice, abych mohla psát fundované recenze. Už mi dávno není -náct, není mi ani -cet, takže patřím k menšině zdejších obstarožních blogerů.

Potud vysvětlení, proč nejsem členem AK. Před pár dny jsem zjistila, že se vlastně členem AK nemohu stát nikdy. Nejsem totiž hloupá blondýna, nepadají ze mne vulgarity, sotva otevřu noťas, umím gramatiku a jsem schopna vymyslet víc než holou větu.

Ano, správně, zaregistrovala jsem všeobecnou blogovou rozčílenost nad přijetím geniální Lotky mezi vyvolené. Neodolala jsem a navštívila její stránky. Nestačila jsem se opravdu divit. Ten blog je hloupý, vulgární a k ničemu. Pochopila jsem, proč jste všichni tak rozzuření a vlastně i uražení. Ta holka je blbka, neumí psát a nemá v klubu co pohledávat. Ten, kdo ji přijal ( zřejmě zde rozhoduje o přijetí jediný člověk - to považuji za zvrhlost), by zasloužil nakopat prdel. Jo, i starší dáma používá takové výrazy...

Připojuji se tedy k akci "kozy ven". Jak jsem už napsala výše, nemám věk na odhalování dekoltu. Pojala jsem tedy kozí téma po svém - sousedovy kozy, které běžně tráví svůj čas na dvorku, si užijí celý dnešní den u nás na zahradě. Takže hlásím - kozy jsou venku. A nejsou jen dvě, je jich pět.

Vysvětlit sousedovi, proč se musí kozy přestěhovat, byla docela fuška.

40 komentářů:

  1. " Já vedrem šel, jen ze mne lilo !
    ( mám dvěstěpadesát kilo )... tuším, že úpal mi hrozí !
    Cos šeptá mi :  ,, odhal kozy ,, !... Já rozepnul svetr až pod pupek "!" Pohleď táto !  ten vejlupek
    chce pod oknem konat nám stolici !"Zdrcen  Yann  Zkrmenyi  stojící  !" Což  mohu jít pod oknem na stranu,
    když podřepnu, více již nevstanu ?
    ...jsem vyprázdněn, navíc i vymočen !"Napadený muž krajně jest  rozhořčen !

    OdpovědětVymazat
  2. A je to!
    Opravdový blog je ten, jehož navštíví Fredy Kruger noční můra z Blog street.Já v klubu jsem.
    Leč přijímal mne Krutomluv.

    OdpovědětVymazat
  3. [2]: Fredyho návštěvy se převelice cením. Pilně si čtu jeho dílo na tvém blogu.
    Krutomluv - alespoň podle vyšťáraných informací - byl zřejmě trochu jiná liga než současný "přijímač".
    Když si srovnám tvůj blog s blogem onoho zvláštního stvoření, tak to rozum nepobere:))

    OdpovědětVymazat
  4. Stal jsem se kdysi členem Autorského klubu, ani pořádně nevím jak, jen vím kdy: Bylo to ještě poměrně dávno před Standou. Se Standou mám spojený pouze svůj vyhazov z AK a následné znovupřijetí, když jsem se proti tomu ozval a chtěl jsem vědět, co mám dělat lépe, abych byl členství hoden (teď už to začínám tušit, i když tehdy jsem se to tak napřímo nedozvěděl ). Myslím, že teď bych se do klubu aktivně nehlásil a i kdybych se přihlásil, neměl bych v takové konkurenci, která je poslední dobou "v kurzu" žádnou šanci .Ale ono je to na druhou stranu celkem těžké: Když klub pracuje podle příliš demokratických pravidel, přestává po nějaké době efektivně fungovat a bývá paradoxně účelné nastolit "menší diktaturu". Jen se ta diktatura nesmí zvrhnout v diktaturou příliš drsnou, což závisí jen a jen na osvícenosti diktátora. V teorii se říká, že i ti nejlepší manažeři mají jen cca 70% správných rozhodnutí. Skutečně dobré šéfy z nich dělá jejich schopnost poučit se z těch 30% blbostí, které natropili . A začít s tím se dá vždycky, stačí si jen připustit, že člověk není neomylný, i když mu to sebevíc připadá.Gratuluji ke komentujícím. Fredy i Tlusťjoch - to je věru vybraná blogerská společnost . Jo, a myslím, že každý z nás - obstarožních blogerů - dobře ví, že každý život je natolik dobrodružný, že skrývá takovou spoustu témat ke zpracování, že z toho může být spousta výborných a zajímavých článků. Tak se těším, že vždycky bude .

    OdpovědětVymazat
  5. [4]: Díky za gratulaci, pyšním se až na půdu, že mne pánové poctili svou návštěvou:)) Opravdu. TlusŤjochův blog mne naprosto fascinuje. Jsou tam tak nádherné fotky, ať už dobové nebo současné, že se tají dech. Fredyho znám pouze z jeho poetického díla:))Tak nějak se mi nepodařilo odhalit, v kterém blogu se skrývá.
    Nejsem zřejmě nijak přehnaně bystrá, protože až nedávno jsem si dala do souvislostí Čerfa z komentů od Tlusťjocha s tvůj blog:))
    Já jsem se zpočátku o AK vůbec nezajímala, (pravidla atd.), jen jsem četla blogy autorů z titulky. Jen tam se dají najít zajímavé blogy, alespoň podle mého názoru. Prokousávat se ostatními je dost dušeně náročná záležitost. Teprve když vypuknul skandál kolem té inteligentní blondýny, jsem se jala studovat pravidla. Pokud jsou pravidla pro přijetí nějak nastavená, tak porušení je špatně vždycky, i kdyby ten, kdo rozhoduje, měl sebelepší vysvětlení. Ano, i diktátor může být osvícený, historie to ostatně potvrzuje, ale tentokrát diktátor nejen, že není osvícený, ale podle mne šlápl do pořádného ....exkrementu:)) A čím víc vysvětluje - nevysvětluje, tím víc jeho počin smrdí.
    Takže to je takový pohled nezaujatého nečlena AK:))

    OdpovědětVymazat
  6. Design máš moc pěkný.Držím blogu palce do dalších měsíců.

    OdpovědětVymazat
  7. Určitě k Tobě budu chodit častěji. Už mám taky ..sát a nezvládám to, co mladší společnost. Už se tím ani netrápím. Ale Tvoje články jsou bezva.

    OdpovědětVymazat
  8. [8]:
    Děkuju. Já tak nějak ani nemám čas sledovat kalendář, takže si občas myslím, že je mi 30. Nesmím ovšem projít kolem zrcadla:))

    OdpovědětVymazat
  9. [5]:
    Fredy nemá blog.
    Je to blogokukačka, co snáší vejce do cizích blogů.

    OdpovědětVymazat
  10. [10]:
    Tedy by mne zajímalo, co se z Fredích vajec vylíhne?

    OdpovědětVymazat
  11. [11]: Hlavně dobrý pocit!
    Návštěva Fredyho je tak trochu pocta. Neměla bych to říkat, ale tak nějak tomu je.
    A blog máš pěkný, nezáleží na tom, jestli je to luxusní layout (vzhled blogu) nebo jednoduchý. Viděla jsem různé vzhledy, ale pokud je nedoplňovala slušný obsah, blog mě nezaujal.
    Tady bude asi příjemně, zdá se. Tak tě vítám v tvém blogování! Že nejsi v Autorském klubu, z toho si nic nedělej, své návštěvníky a čtenáře si určitě najdeš. Vlastně, už nacházíš...

    OdpovědětVymazat
  12. [12]:
    Pochvala vždycky potěší:))
    Fredyho veršovánky jsou perfektní , pohrávání se slovy nevídané.Podobně (i když vlastně úplně jinak) si umí s češtinou poradit TlusŤjoch. Moc mě to baví....
    Nečlenství v AK mě opravdu netrápí:))

    OdpovědětVymazat
  13. Takže- já začnu vyvracet:
    Návštěvy chodí, protože je u tebe hezky.
    Design se mi líbí- nemám ráda přeplácané vzhledy a tady je príma.A hezky píšeš-takže si vlastně vymejšlíš.A přiznám se-AK mne nijak nebere- zase budu asi trochu jiná- ale ne vždycky je hezké.patřit do spolku.Jakéhokoliv.

    OdpovědětVymazat
  14. [14]:
    Já jsem se k tématu AK vyjádřila jenom na základě obecné naštvanosti členů kvůli té střelené holce. Prolezla jsem si tedy blogy některých členů, abych tak nějak věděla oč vlastně kráčí...
    Také nejsem příliš spolkový typ:))
    Ale jim se vůbec nedivím, taky by mne taková sprosťárna namíchla.

    OdpovědětVymazat
  15. a) za takovou krátkou dobu jsi toho vyplodila už značné množství. Jako kdyby šestinedělí bylo obdobím zvýšené chuti :)b) na to že jsi ajtý-analfabet, máš design vkusnej a jako jedna z mála víš, na co je odstavec a že na světlém podkladu má být tmavý text :)c) mám občasnou slabost pro starší světem ošlehané ženy, takže dekolt jsi sem klidně mohla hodit! :)

    OdpovědětVymazat
  16. [16]:
    ad c) ale jo, to bych i mohla, není to ještě taková hrůza... Jsem holka poměrně zachovalá:))
    Jenže - ajtý analfabet má poněkud potíže s vkládáním fotek:))

    OdpovědětVymazat
  17. Děkuji za hlas do soutěže a za pochvalu mého blogu. Až budeš déle na blogu.cz, tak zjistíš, že AK je takové trochu nepodařené dítě, jenž nám, kteří nejsme jeho členy(a ani nechceme býti), je tak trochu k smíchu. Takové bouře ve sklenici vody tam probíhají často.

    OdpovědětVymazat
  18. [18]:
    Nemáš zač, hlas jsem ti dala s velkým potěšením:))Tvůj blog je opravdu dobrý.AK - tentokrát to byla nejen bouře, ale rovnou i uragán. A téměř všichni bojovníci tasili meče:))

    OdpovědětVymazat
  19. No vidíš! Pěkně jsi to rozjela! Pak že na něco nemáš - to nerada slyším! Taky jsem už babka a hodně stará, nejsem bloncka, nesrším vulgarismy, ani nerozumím dnešní muzice a vidíš - jsem tu už 4 roky! A tu blbku jsme společnými silami vyštípali! Masa lidí dokáže hoooodně! Tak Tě vítám mezi námi! Já zase přijdu, už teď se mi tady líbí!

    OdpovědětVymazat
  20. [15]: K té holce - taky jsem se o to zajímala, i když nejsem v AK. A ona tam opravdu nepatřila. Podle všeho to byl snad úmyslný manévr, aby se rozhýbaly vody.
    Nebo opravdu nešťastný krok, protože skutečně neodpovídala podmínkám výběru. Každopádně, spolupráce s ní byla ukončena a účel splněn - vody blogové se rozvířily a to prudce, a vznikla spontánní recese kozy ven.

    OdpovědětVymazat
  21. [17]: Co máš za potíže s fotkami, zlatíčko?

    OdpovědětVymazat
  22. [21]:
    Pokud to byl nějaký záměr, aby se rozhýbaly vody, tak to by tedy byla docela prasečinka. Ta holka je sice prostoduchá, ale pokud byla jenom "nastrčená", tak dostala na svém blogu dost čočku. Tisíc lidí jí tam dalo najevo, jak je pitomá. Určitě jí to nebylo moc příjemné.[22]:
    Zlatíčko - krásné:))
    No, propracovám se k cíli poměrně těžce. Bojuju s tím, jak přinutit fotku, kterou mám v počítači, aby vypadala při vkládání do textu tak, jak bych si představovala, aby byla tam, kde ji chci mít a aby text pokračoval tam kde má:))
    Nechci se vyptávat doma, abych nevzbudila podezření:)) Takže zatím pokus - omyl a uvidíme.
    Já toho ohledně tvoření (tím nemyslím psaní) na blogu neumím víc a tak různě zkouším, mažu, zkouším znovu a zase mažu:))
    Pro mně slova jako tagy, HTML kódy, layouty znějí naprosto svahilsky. Nejsem retardovaná, jak to možná teď vypadá, jen jsem se o to nikdy nezajímala, i když s mým notbůčkem kamarádím už spoustu let a potřebuju ho i k živobytí:))

    OdpovědětVymazat
  23. Do autorského klubu jsem se hlásila. Už je to docela dávno. Nijak ani nepředpokládám, že bych se tam dostala. Design byl to, co mě celou dobu od založení blogu odrazovalo. Pak jsem se s tím nějakou dobu prala a nějak jsem stránky upravila a už do toho raději nešťourám :) Původní záměr psát o kulturních akcích se zvrhl na psaní deníku a myšlenek, ale baví mě to víc. O kauze s novou členkou jsem něco zaslechla, ale víc se tím raději nezabývám. Asi to musí štvát nejvíc ty, kteří se do klubu dostali. Mě alespoň pak nemrzí, že tam nejsem :)

    OdpovědětVymazat
  24. O té kauze jsem také něco zaslechla,ale moc podrobností o tom nevím,pokud je to tak jak zde píšete,tak je to síla :)
    Třeba to byl opravdu jen záměr -rozhýbat stojaté blogerské vody,ono totiž výběr nejlepších blogů mi připadá také jako reklamní kampan :)

    OdpovědětVymazat
  25. [24]:
    Já do vzhledu taky radši už moc nerejpu, protože mám obavy, že si nastavím nějakou pitomost a už si nevzpomenu, jak to dostat zpátky:))[25]:
    Pokud máš na mysli hlasování o nejlepší blog v určité kategorii, tak tomu taky dvakrát nerozumím. Nerozumím tomu, kdo a podle jakých kritérií vybere posledních pár blogů, o kterých se nakonec hlasuje. Protože třeba teď to dopadlo prapodivně. Ve výběru není blog, který si to opravdu zaslouží (samozřejmě mám na mysli Petra Vápeníka, protože jeho blog je velice dobrý - čtivý,vtipný, zajímavý) a je tam naopak blog, který rozhodně dobrý není. Raději nebudu jmenovat dotyčného blogera, aby mi sem nepřišel ukousnout hlavu:))
    Jestli tohle hlasování je jenom "raklamní kampaň", tak jo, proč ne, ale mělo by to být dělané trochu s rozmyslem.

    OdpovědětVymazat
  26. [25]:[26]:Kampaňovité to hlasování jistě je.
    ALE: Obec blogerská je tvořena především týnejdžry, takže patrně i ten výběr z nominovaných je poplatný tomuto faktu.
    Jenom se koukni, jací návštěvníci u Petra komentují. Adolescenti to patrně nebudou.

    OdpovědětVymazat
  27. [27]:
    To je pravda. Bohužel.
    Tak by třeba šlo "kampaň" pojmout trochu jinak. Dělat hlasování trošku sofistikovaněji. Mohlo by se zvlášť hlasovat o těch všelijakých růžových blogíscích a většinová omladina by se vyřádila. A pak by se mohlo hlasovat o blozích, jejichž autoři evidentně používají mozek. Prostě tu místní bramboračku trošku roztřídit.
    Nás neadolescentních je tu určitě taky dost a rovněž bychom se mohli vydovádět:))

    OdpovědětVymazat
  28. [19]: Já bych řekl, že se tasilo něco jiného než meče.
    P.S. Doporučil bych povolit smajlíky ke komentářům.[27]: Já teda týnejdžr moc nejsem.

    OdpovědětVymazat
  29. [29]:
    No vida, troška hledání a tvé doporučení je splněno
    A mimochodem - ty jsi odborník na šneky - nemáš nějakou povědomost o tom, jak vystrnadit ze záhonu hnusné šneky bez domečku?

    OdpovědětVymazat
  30. [30]: To, že jsem vyfotil kadícího šneka, ještě neznamená, že jsem odborník na šneky. Ani s boudama, ani bez bud. Já osobně nemám s bezboudými šneky žádné negativní zkušenosti, protože na tom mém plevelišti se jim zjevně nelíbí.   

    OdpovědětVymazat
  31. [31]:
    Tak to tedy ne, zbytečná skromnost musí jít stranou. Pro mne a jistě i pro miliony dalších zůstaneš už navždy šnečím specialistou.
    I pleveliště může těmhle šnečím bezdomovcům převelice chutnat. Stačí, že zavítá jeden a než se rozkoukáš, jsou jich mraky. I když vlastně - tobě by zcela bez nároku na odměnu vypleli. Nezůstává po nich totiž skoro vůbec nic, ani kopřivy.

    OdpovědětVymazat
  32. [31]:
    Pak můžeš být odborník na vyměšovaní.

    OdpovědětVymazat
  33. Tak a teď ti něco povím....já mít po dvou měsících přes třicet komentů tak skáču do nebes a navíc samí renomovaní blogeři. Děvče, děvče jseš zbytečně skromná . A co se týče Fredyho trvalo přes rok a půl než mi nechal koment u článku, takže si nemáš rozhodně nač ztěžovat. Za chvilku zvládneš i ty fotky, já je taky dřív měla jak noty na buben, tu jedna tam druhá a ještě se mi mezitím pletl text, ale naučíš se to a bude to hračka. A pokud nebudeš vědět jak klidně se ptej, každý jednou začínal a nevěděl co a jak. I já se teď po dvou letech ještě na něco ptám když to nevím. A dess je příjemný na koukání, nejsou to žádné agresivní barvy a i ten výběr pozadí ke komentům je příjemný. Mám hned chuť na kafe když tu kombinaci vidím. Takže nesmutni, nemáš vůbec proč a hurá na to!....P.S. Micina je moc pěkná. To je normální nebo fon? Připadá mi jak nějaká asiatka....

    OdpovědětVymazat
  34. [35]:
    Můj manžel mě přivádí k nepříčetnosti svým roztomilým zvykem zásadně nečíst k ničemu návody. Je technicky převelice zdatný, ale tahle jeho návodová zarputilost už způsobila lecjaké domácí horory.
    A teprve, když jsem si začala "vyrábět" blog, jsem zjistila, že jsem vlastně nemlich stejná. Návodů je tu všude dost, stačí pořádně hledat
    Má to ovšem svoje úskalí - je hezké najít návod na vložení ikonky, to ovšem znamená, že nejdřív se musím malinko prokousat tím, co je to HTML...a tak se postupně v odkazech nořím níž a níž, zjišťuju, co všechno nevím, co si ještě musím přečíst a za hodinu mám hlavu jako pátrací balón a ikonka je zatím v nedohlednu A tak je to se vším
    Micina je samozřejmě fon Naše mourovatá kočka se spustila pravděpodobně s celým skautským oddílem, protože výsledkem byly 3 koťata - mourovaté, úplně černé a tenhle "angorský" zrzek.
    Peršanku má máti a to je taky kočka za všechny peníze, dal by se o ní napsat román

    OdpovědětVymazat
  35. Teď jsem se úplně překvapila! Teprve dneska jsem prošla tvoje články a zjistila jsem, že jsi tady tak krátce! :) Je vidět, že lidi poznají kvalitu a najdou si ji. Když jsem tě poprvé četla, brala jsem tě rovnou jako nějakou zdejší hvězdu ;) :)) Píšeš prostě dobře ;)

    OdpovědětVymazat
  36. [37]:
    Jo, jo, jsem takové blogové neopeřené holátko.  
    A za tu pochvalu opravdu děkuju

    OdpovědětVymazat
  37. Na tomhle blogu jsem poprvé, takže můj názor nemá moc z čeho vycházet, ale i tak tu chci zmínit svůj dojem... i přes to, že tu není úžasná, moderní a svěží grafika a tvůrkyně není teenager, myslím, že obsah, vyjadřování v článcích a pojetí způsobují, že tenhle blog mnohé "teen" blogy převyšuje. :)

    OdpovědětVymazat
  38. With thanks, A good amount of facts!

    OdpovědětVymazat

Jak být za blbku

Léto se mi obzvlášť vydařilo. Opět se potvrdila teorie mojí máti, že jsem naprosto nemožná. K tomuto pozoruhodnému závěru došla máti na zákl...