neděle 8. července 2012

Test blbosti národa

Nestačím se divit. Před pár dny se pan premiér poněkud mizerně vyspal a rozhodl se, že odvolá ministra Pospíšila. Zároveň se pan premiér rozhodl, že provede malý test blbosti národa.

Jinak si opravdu neumím vysvětlit divadelní představení, které nám bylo nabídnuto ke shlédnutí. Pospíšil, jediný člen ODS, který si držel přízeň veřejnosti, byl oddtřelen bez předchozího varování a to se zcela nevídanou rychlostí. Kdo si ještě pamatuje Nečasův tanec mezi vejci při odvolávání Bárty či Johna, musel být u vytržení. Rovněž pan prezident kupodivu jednal bleskově. Tentokrát si nekladl žádné podmínky, nepožadoval jméno nástupce, prostě popadl své chilské pero a odvolání podepsal.

Ovšem naprosto excelentní bylo zdůvodnění ministerské popravy, které premiér nabídl zírajícímu národu. Snad jen alternativně inteligentní jedinci mohli uvěřit, že Pospíšila stála židli neochota šetřit. Je fakt, že doba je zlá a každou korunu je třeba v ruce dvakrát obrátit. Jenže jako vysvětlení to poněkud kulhá. Téměř v přímém přenosu denně mizí miliony ve všelijakých černých dírách a v kapsách úředníků a politiků. Nikoho z odpovědných to nijak výrazně nevyvádí z klidu. Je tedy více než podivné, že pana premiéra znenadání postihl tak výrazný záchvat šetřivosti, že neváhal vykopnout ministra vlastní strany.

Jenže, jak se tak všechno v našem státě vykecá, vyplulo na povrch, že se ministr Pospíšil těstně před svým vyhazovem chystal jmenovat Lenku Bradáčovou do čela Vrchního státního zastupitelství. Přesně tu Bradáčovou, která dostala do slušivých tepláků doktroa Ratha. Nejdřív jí všichni tleskali, málem dostala metál za zásluhy, jenže pak pánům politikům a jejich spřízněným kmotrům došlo, že by vůbec nemuselo zůstat jen u Ratha. V parlamentu se objevil požadavek policie na vydání Parkanové a nastal poplach. Bylo zapotřebí konat a pan premiér opravdu konal.

Dílo zkázy dokončil jmenováním nového ministra. Už jeho první mediální vystoupení bylo otřesné. Pan Blažek je prototypem člověka, který se nikdy ministrem stát neměl. Arogantní nafoukanec, kterému z očí kouká snaha zavděčit se šéfovi. Pospíšil nebyl žádný andílek, udělal spoustu pitomostí, ale vypadalo to, že by se justice mohla někam pohnout. Teď už tomu nevěřím. Blažek se už postará, aby se voda nečeřila...

6 komentářů:

  1. No jo no, všechno je to draze placené pitoreskní divadlo..

    OdpovědětVymazat
  2. [1]:
    Jenže placené z našich vysypaných kapes a přitom by ty rozfofrované peníze šly utratit za něco mnohem rozumnějšího.[2]:
    Děkuju:))

    OdpovědětVymazat
  3. Nějak mne ta naše politická garnitura začíná nutit čím dál častěji navštěvovat toaletu, protože z toho co se děje by se fakt jeden po....l! Jó, musíme šetřit, musíme alezároveň si páni ministři a soudci vydupali jak malí zpovykaní parchanti zvýšení platů a Ústavní soud jim to ještě potvrdí! Aby ne, když jde i o jejich peněženky. Jim přece za žádných okolností nesmějí splaskávat tak jako nám normálním lidem. A zvýšení daní? Stejně to prošustrujou v nějakých maxitunelech a zas ebude kasa prázdná.
    Hezky si to popsala, moc hezky....

    OdpovědětVymazat
  4. [4]:
    Docela mne pobavilo, jak Kalous popírá, že zvýšení DPH nevedlo k větším příjmům z výběru daně. Přitom na tenhle efekt (zvýšení daně x snížení výběru) upozorňovala spousta celkem rozumných ekonomů.
    No, s těmi poslaneckými platy je to taková šaškárna, že až rozum zůstává stát. Drzost některých lidí se nebe dotýká

    OdpovědětVymazat
  5. Jak to říkal jeden prognostik? Že o peníze jde až v prvé řade? Nebo to už byl premiérem?

    OdpovědětVymazat

Jak být za blbku

Léto se mi obzvlášť vydařilo. Opět se potvrdila teorie mojí máti, že jsem naprosto nemožná. K tomuto pozoruhodnému závěru došla máti na zákl...