sobota 23. června 2012

Satan si mne ruce.....

Krásné ráno, ptáci řvou jako o život za okny ložnice od pěti hodin, takže je po spaní. Nevadí, uvařím si kafe, nezapálím si cigaretu a šlehnu si pravidelnou ranní dávku. Začínám číst internetové zpravodajství....


Hned první pecka mě dostane - nad Vlastou Parkanovou se stahují mračna, poslanci se kloní k vydání. Tak nějak nechápu, v čem je problém. Parlamentní partička už víc než týden dlouze dumá, jestli arizonskou pěnici vystrnadit z ochrané klícky poslanecké imunity a dovolit policejním jestřábům, aby jí lehce načechrali peří. Vedou se mediálně převelice zajímavé hlubokomyslné úvahy celkem o ničem, opozice brousí nože, koalice si opatrně stírá pot z čela.

Poslanci se přou, národ má jasno. Vydat, a to tak, že hned a bez keců. Poslanci by si měli začít zvykat na nepříjemný fakt, že opravdu, ale opravdu nejsou polobozi. Pro některé to bude zřejmě překvapivé zjištění.

Nevím, jestli Vlasta Parkanová něco ukradla. Nejspíš ne. Určitě nemá na zahradě za rybízem schovaný pandur. Nic neukradla, ale přesto musí být vydána. I kdyby z toho měla Kalouska ranit mrtvice. Provinila se minimálně tím, že se nechala nainstalovat do pozice, na kterou evidentně intelektuálně nestačila. Bohužel platí pravidlo, že s velkou mocí je spojená i velká zodpovědnost. Chtěla být ministryní, tak ponese důsledky činů svých podřízených - vykutálených náměstků, ředitelů, stranických šíbrů dosazených do funkcí na obraně.

Páni poslanci by měli přestat mudrovat, zda vydat či nevydat. Nejsou policajti, tím méně soudci. Kalouskova plamenná obhajoba je sice efektní na pohled, ovšem poněkud podezřelá. Že by se už konečně taky začal malinko bát? Přece jenom, Vlastička je křehká žena, a jen bozi vědí, co by mohla při výslechu vybreptat.

Satan si mne ruce, dílo se daří. Socany drží pod krkem průšvih jménem Rath, koalice bude svorně namočena Parkanovou, veverkám podřízl větev Bárta. Krásná práce....

Prostě bezva ráno, ptáci řvou, kafe stydne a já mám pocit, že svět se zbláznil.

6 komentářů:

  1. Muhá, nezbláznil. Spíš se z toho bláznění začíná pomaloučku, polehoučku, na čtvrt jednoho očka možná dokonce i třeba probírat...

    OdpovědětVymazat
  2. Myslíš?...Po tom, co předvedl ve středu Nečas,mám pocit, že už zmagořili úplně všichni....tak nějak se mi z nich chce zvracet.

    OdpovědětVymazat
  3. Ono popravdě, co je dneska normální....Zákony jsou u nás jen proto aby se obcházely, třetina lidí z nich má jen a jen prču protože vědí že mají dost peněz na to aby se jich porušení zákona netýkalo, k čemu je zákon o týrání zvířat, když si nikdo stejně za týrání nejde sednout, pomalu aby se jeden bál něco říct na obranu druhého aby na tebe třetí nevytáhnul kudlu nebo pistoli, minority mají přednost nad majoritami, nemusí pracovat a při tom dostávají víc na dávkách než je proklamovaná průměrná mzda....a za tohle jsme cinkali klíčema?

    OdpovědětVymazat
  4. P.S. Začíná se mi u tebe líbit, konečně zase jeden blog který má hlavu a patu a názorově si asi budeme blízké.....možná i věkově?

    OdpovědětVymazat
  5. [5]:
    Je pravda, že všeobecný marasmus snad už nemůže být větší. Mám pocit, že společnost ovládly prachy a v honbě za nimi lidi kašlou na morálku a zákony.
    Vadí mi, že vyrůstá generace, která nemá vlastně žádné vzory. Pokud za vzor nepovažujeme nějakou vypatlanou celebritu.

    OdpovědětVymazat

Jak být za blbku

Léto se mi obzvlášť vydařilo. Opět se potvrdila teorie mojí máti, že jsem naprosto nemožná. K tomuto pozoruhodnému závěru došla máti na zákl...