pondělí 11. března 2013

Poslední Mohykán


Letošní zima, zdá se, mizí do nenávratna. Za pár hodin snad zmizí i depkařská lavina z minulého týdne a blogeři začnou hromadně jásat nad příchodem jara.


Rozhodně mám v plánu taky se zbláznit radostí z toho, že je zima pryč, ale momentálně na to nemám čas. Místo okukování prvních kvítků a naslouchání švitoření ptáčků se musím věnovat tunám faktur, bankovních výpisů a různé jiné podobně napínavé četbě.

Kalendář je neúprosný a Kalousek bude chtít svoji první várku daní už za tři týdny. Klienti příliš neoplývají ochotou platit jako mourovatí, takže jistě chápete, že práce mám dost.

Někteří alternativně inteligentní klienti, kteří jsou přesvědčeni, že a) jsou jediní na světě a tudíž středobodem mého vesmíru a b) pět nacpaných šanonů zvládnu zpracovat za dva dny, ve mně vyvolávají stavy lehce zvýšené nervozity. Téměř by se dalo říct, že mívám chuť takové jedince zabít.

To jsou chvíle, kdy místo vymýšlení dokonalé vraždy raději otevírám jeden z mně velmi milých blogů.

Rázem se ocitnu v jiném světě, který nemá ani potuchy o dani z přidané hodnoty a odpisových skupinách. Místo polykání uklidňujích prášků si prohlížím staré obrázky a čtu v antikvárních ouloffcích. V těch jsem nedávno objevila, že "nervosním lidem poskytuje odvar z jader šípkových lahodný a velmi zdravý nápoj".


Doma ovšem není ani šípkový čaj v pytlíku, natož šípky. Mám tedy alespoň důvod vypadnout ven. Šípkových keřů je u nás dost. Pravda, šípkových keřů jsem našla dost. Jen šípky zřejmě stačili přes zimu oďobat ptáci. Asi byli taky trochu nervózní.



poslední Mohykán

19 komentářů:

  1. No, jaro ... ono má být zase pod nulou, takže spíše si budeme zase stěžovat. No, někteří lidé jsou takoví, že si myslí, že jsou jen oni. Tak Ti přeju, aby ses z nich nezbláznila a toto období co nejrychleji uběhlo.

    OdpovědětVymazat
  2. Tak přiznávám, že letos jsme měli DPFO zpracovanou už na začátku ledna a desátého odnesenou na FÚ. Teď zase musím udělat DPH za únor ať toho v dubnu nemám tolik. Ale nějak vás (tedy se domnívám, že ty tam patříš) cifršpiony obdivuju, já u toho pravidelně ztrácím nervy (proto nejsou u vás šípky, nosej mi je sem ptáci, tady už jsem všechny orvala) a nikdy nejsme rozvodu blíž než těch dnech.

    OdpovědětVymazat
  3. Nemáš to s klienty lehké. Je to banda nevděčná a bordelářská. Ještě, že jsem se neučila účetnictví. Sice by se mi občas hodilo, ale nervy už nemám, co bych ještě mohla ztratit?
    Přeji ti pevné nervy, ať se šanony zdárně prokoušeš k cíli.

    OdpovědětVymazat
  4. Skvostný článeček. V návalu práce jsi našla jednu radůstku, TlusŤjochův blog. Ano, tam je vždycky pohoda, nikdy politické klání, vtipné básnické hrátky, nádherné fotky a půvabné staré obrázky, které navozují lehce nostalgickou náladu.
    Lecky s různým povídáním, které by mohlo platit i dnes, o plénootázkách a plénoúkolech ani nemluvě. Tam si najde fakt každý něco.
    A hnedle ti budou faktury odsýpat rychleji, s vyčištěnou hlavou se totiž dělá líp.

    OdpovědětVymazat
  5. No jo, TlusŤjochův blog najdeš snadno, šípky třeba už hůř, ale zaručený lék na nervy dle spisku páně Baptisty, je omývat si přirození vlažnou vodou, jak hulákal strýc Pepin.....

    OdpovědětVymazat
  6. Všechno se dá nakombinovat.
    Nemáš-li plody na čaj proti nervozitě, zkus zavolat:
    "Kalousku, jdi k šípku!"

    OdpovědětVymazat
  7. [1]: Do června musím vydržet. Třeba se ani letos nezblázním. [2]: Medvěd ani netuší, že nějaké daně existují. Na to má mě. Maximálně si všimne, že teď blbnu trochu víc než jindy.[3]:Děkuju, už mě z toho kousání trochu bolí zuby.[4]: [4]: Ano, přesně takový je Tlusťjochův blog [5]: Tohle vyzkoušené zatím nemám [6]: Občas mám chuť Kalouska poslat nejen k šípku.

    OdpovědětVymazat
  8. Vypadá to na opravdu "napínavé čtení". Přeju pevné nervy a veselou mysl, ať už posílenou šípky, či vlažnými obklady. Loučím se zvoláním..
    K šípku a ještě dál!! (vybavuji si hned několik jedinců, které bych ráda navedla tímto směrem)   

    OdpovědětVymazat
  9. Abych pravdu řekla, momentálně jsem ve stavu, že je mi nějaké jaro celkem volné... Od minulé středy beru antibiotika, se kterými mě doktorka poslala domů. A kam jsem šla já? Na vlak a do školy. Ne že bych tam chodila tak ráda, ale odmítla jsem si dopisovat další tuny testů, co by přistály na mém stole po příchodu... a teď už dvě hodiny ležím v posteli a blgy se snažím aspoň trochu rozptýlit.

    OdpovědětVymazat
  10. Mám naprosto stejný pracovní problém a nestíhám. Naštěstí mám daňového poradce, tak to Kalouskovi pošleme až v červnu.
    Rok od roku mě to míň baví :(

    OdpovědětVymazat
  11. Jupíí, všichni budou jásat, že je tu jaro a venku švitoří ptáci, jen já budu nadávat, že venku chumelí a mrzne, až praští. Jo, a ti ptáci nám tu taky řvou. Ale zimou .

    OdpovědětVymazat
  12. Přiznám se bez mučení, že svého cifršpoina  ráda nevidím, i když je to vcelku milý člověk . Když začíná dávat o sobě vědět, začínám mít trochu sevřené půlky, bolí mě žaludek a přepadně mě migréna. On jakoby tušil, že nebude vítán a duševně se na to připravil, bere si pravidelně touto dobou dovolenou a mizí na hory. To tedy fakt nevím,jak to stíhá. Možná už má hotovo a jenom mě si,řádně odpočinutý, vychutnává nakonec

    OdpovědětVymazat
  13. Jak kdyby přišel  ,, den poté ,, !
    ... neb  v Perdelově  Lhotě
    kanalizace jest ucpána !... By nebyla obec posrána,
    obrovská  na konci  latrina ...Tu sedící celá je rodina,
    tu jednotlivci ... tu dvojice,
    tu sedící, - ( někdo též stojíce )... ti sedí , ... ti zas se pozvednou ..
    120  lidí  najednou  plná jest  záchodu kapacita !!
    ... končí již noc , na východě svítá
    v latrině sedí jen jeden muž !... co chvíli vykřikne :  " No tak ! ...už ??A stále on není  dodělán !" Ten muž jest  Poslední Mohykán !"
    vykřikl kdosi : ... " No ... ty wole ..( To starosta obce byl na kontrole )" Tos´ ty ??  ... aby hrom do mně !!"Bill  Wopsrall  se tváří skromně ...

    OdpovědětVymazat
  14. [8]: Vlažné obklady a nebo rum, ještě nevím, pro co se rozhodnu [9]: Docela bych si taky vlezla do postele. Jen bych k tomu nemusela mít ta antibiotika [10]: Sama sobě odklad udělat nemůžu Někteří klienti jsou pilníci a chtějí to mít z krku co nejdříve, takže honíme březen.[11]: Dneska jsi trochu od rány [12]: Já nevím, co jsme komu udělali. My za to přece nemůžeme [13]: No vida,co se může vyklubat z šípku

    OdpovědětVymazat
  15. Dělat s lidmi je vůbec obtížné.

    OdpovědětVymazat
  16. [15]: To máš pravdu. Možná by bylo lepší krmit šimpanze v ZOO.

    OdpovědětVymazat
  17. [17]: Já nejásám, já se vztekám

    OdpovědětVymazat
  18. U nas to na jar nevypada.. ten sneh sa mi do nej nehodi A tym daniam: dane = horor

    OdpovědětVymazat

Jak být za blbku

Léto se mi obzvlášť vydařilo. Opět se potvrdila teorie mojí máti, že jsem naprosto nemožná. K tomuto pozoruhodnému závěru došla máti na zákl...