úterý 27. listopadu 2012

Ani mne to neminulo

Blogosférou se valí lavina jedenácti otázek. Zatím jsem si spokojeně na různých blozích četla odpovědi "potrefených" účastníků a docela jsem se bavila. Smích mě přešel, když jsem zjistila, že mezi dotazovanými jsem na blogu u Katky i já.
Katka se zeptala, já odpovídám:



1) Kouříte? Kolik denně?

Pár let už nekouřím. Kouřila jsem dlouho a hodně. První ranní cigareta bývala přímo božský zážitek. Teď už vím, že bez cigára se dá normálně přežít a navíc jsem zjistila, že kuřáci příšerně smrdí.

2) Pijete alkohol? Kolik týdně a co?

Jen výjimečně. Nejsem zapřisáhlý abstinent, spíš není moc příležitostí. A pokud už nějaká nastane, tak si dám dobré červené víno.

3) Vyjdete dvě patra po schodech bez problémů?

A proč ne? Sice už nejsem žádný koloušek, ale schody zatím nejsou můj nepřítel

4) Myslíte, že zdražování cigaret může snížit počet kuřáků?

Ne. Pár týdnů budou otrávení, budou nadávat a možná si zpočátku koupí cigaret o trochu méně. Pak najedou na starý režim a budou hulit vesele dál úplně stejně.

5) Kde bydlíte - ve městě nebo na vesnici? A vyměnili byste svoje bydliště za vesnici - město?

Jsem veskrze tvor vesnický. Neměnila bych ani za zlaté prase.

6) Jste vdaná - ženatý a udělali byste to znovu?

Jsem vdaná a slibuju, že už to nikdy víckrát neudělám.

7) Myslíte, že single by měli platit vyšší daně?

Tak to si opravdu nemyslím. To už tu bylo za komančů, že svobodní a bezdětní platili vyšší daň. Někdo chce žít sám, někdo nechce nebo nemůže mít děti. Budeme je za to trestat vyšší daní?

8) Myslíte, že o vánočních svátcích by měly být obchody otevřené tak, jak je to v supermarketech?

Obecně jsem proti jakýmkoliv nařízením, která upírají svobodu rozhodování v podnikání. Vymýšlení různých kvót a zásahů do podnikatelského bytí není k ničemu dobré.

9) Obklopujete se rádi starožitnostmi? Pořizujete si takové doplňky do bytu?

Prolézání antikvariátů a různých vetešáren mě moc baví. Mám ráda staré knihy, hodiny, porcelán, fotografie... Pár kousků mám doma.

10) Jaký názor máte na několikagenerační bydlení? Čili bydlíte s rodinou svých dětí, a jak to hodnotíte?

Na starých gruntech bylo úplně normální, když staří žili s mladými. Dnešní doba už je jiná, mladí utíkají od rodičů, někdy rodiče utíkají od dětí. Naše rodina je velmi soudržná.

11) Jak naložíte na "stará kolena" se svým majetkem? Užijete si ho až do konce nebo budete hledět, aby dětem co nejvíc zbylo?

Doufám, že po mé smrti nezbyde nic, kvůli čemu by se děti mezi sebou pohádaly. Hromadění majetku "pro děti" mě nebaví, mají ruce, tak ať se přičíni samy. Tak jsme je vychovali.

Katce jsem odpověděla, ale já se dál ptát nebudu. Nejde o vymyšlení jedenácti otázek. To bych jistě zvládla, ostatně napadá mne jich dost. Jen téměř všichni blogeři, kterých bych se na něco zeptala, už odpovídali pro někoho jiného.

15 komentářů:

  1. O tomhle projektu slyším poprvé, ale číst tvoje odpovědi mě hrozně bavilo :) S tvými názory plně souhlasím, jenom se hrdě hlásím k výjimce, co nechce hned zdrhnout od rodičů a ani rodiče ode mě Dokud se prý budu chovat slušně a mít práci, bude mamka za moji společnost spíš ráda než nerada.

    OdpovědětVymazat
  2. Tak na tenhle projekt či co to je, jsem ještě nenarazila.
    Jinak třeba tady v Německu stojí cigarety tak nad pět euro a lidi tu kouří o sto šest a docela mě to nebaví, že smrdím jen proto, že stojím na přechodě nebo na zastávce. Ale zase se mi líbí, že se nekouří v hospodách a na diskotékách.
    A co se těch obchodů týká... Je fajn, že v sobotu je všude normálně do šesti, jinak do osmi, ale vadí mi, že v neděli je všude všechno zavřený. Což je na jednu stranu fajn, na druhou pro mě, jakožto člověka, co je zvyklý vyběhnout a jít i v neděli večer do nákupního centra nebo aspon do nějakýho supermarketu pro rohlíky, je to docela nezvyk. Často doma dělám to, že jen tak jdu prolejzat obchody. Nechci nic kupovat a vlastně mě to ani nezajímá, ale jde o to, nebýt dlouho zavřená sama doma. Takový stavy mívám v neděli, když o víkendu není program a nějak mi to tu kazí...
    Promiň asi trochu mimo téma...

    OdpovědětVymazat
  3. Ty jo, já o tomhle taky nic nevím, u tebe to vidím poprvý. Ale teda musím říct, že ve většině věcí s tebou souhlasím.

    OdpovědětVymazat
  4. Tak vidíš, jak nás bavíš. Sotva otevřeš blogovou pusu, je to fajn Děkuju.[2]: V Německu jsou v Ne zavřený obchody? I ty veliký?Komu se chce odpovídat, třeba u Pižlík1 jsou otázky pro všechny.

    OdpovědětVymazat
  5. [1]:
    Ty určitě máš věk na to, abys byla ještě u maminky A řeknu ti, že mívám s Medvědem chvíle, kdy bych k mamince pelášila hned zpátky [2]:
    Ale vůbec ne mimo téma.Díky, že jsi článek komentovala [3]:
    To mě těší :)A kočičky (všechny tři), protože jste o dotazníku zatím zcela překvapivě neslyšely, tak asi přece jenom nějaké otázky vymyslím a vypustím je na vás Já jsem fakt žila v domnění, že už odpovídali snad všichni všem. Na tuto akci totiž narážím na každém druhém blogu.
    Odcházím se zamyslet

    OdpovědětVymazat
  6. [4]:
    Jen se neboj, jestli dám dohromady nějaké otázky, tak ty rozhodně budeš vyzvána
    I když jsi už odpovídala. To máš za to

    OdpovědětVymazat
  7. [5]:  No, maminka tak trochu plánuje, že náš domeček předělá tak, abych tam buď já nebo sestra mohla bydlet i v době, kdy už na to věk mít nebudeme A jelikož sestřička touží po dálkách, zbývám já. Otázky sis na nás připravila zajímavé, tohle vědět, tak se raději ani neozývám

    OdpovědětVymazat
  8. [7]:
    Už jsem toho na sebe vybrebentila dost, ne? Ale nakouknu [8]:
    Jen odpovídej, zlatíčko, odpovídej

    OdpovědětVymazat
  9. Další zajímavé odpovědi. Člověk jen kouká, co se všechno dozví .

    OdpovědětVymazat
  10. [10]:
    Když jsem se rozhodla, že přece jenom vymyslím další otázky, moc jsem se chtěla zeptat i tebe. Ale vím, že už jsi odpovídal (zapomněla jsem komu) a tak jsem se neodvážila Stejný problém jsem měla i s TlusŤjochem. Vyklouzli jste mi, hoši
    Ale kdyby se ti chtělo...

    OdpovědětVymazat
  11. [4]: Ano, i ty velký, teda ty hlavně, supermarkety, nákupní centra a tak podobně. Otevřený jsou tak maximálně všelijaký kavárničky, kde Němci vysedávají a popíjí všechno možné...

    OdpovědětVymazat
  12. Dobre odpovede. Na nieco je ta hra dobra, dozvedela som sa o vas dost
    Nez len frci krizom krazom, ja si rada pocitam odpovede

    OdpovědětVymazat
  13. [13]:
    Tak len nečitaj a tiež odpovedaj
    (Doufám, že v tom nemám chybu )

    OdpovědětVymazat

Jak být za blbku

Léto se mi obzvlášť vydařilo. Opět se potvrdila teorie mojí máti, že jsem naprosto nemožná. K tomuto pozoruhodnému závěru došla máti na zákl...